Hirdetés
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
burgatshow
veterán
válasz
szasanyi #337160 üzenetére
Viszont a visszafelé kompatibilitás miatt nyugodtan vehetsz PD 3.0-s töltőt, az tud 2.0-s módban is működni, ha az eszköz nem tudja.
Szerk.: nyilván ha olyan iPhone-od van ami tud 25 W-tal zabálni, akkor a 18 W-os adapter kevés lesz a max. kihasználtsághoz. De remélem ez evidens.
-
szasanyi
félisten
válasz
burgatshow #337157 üzenetére
Értem. Ezek szerint a felül bejelölt paraméterek a fontosak, amik alapján az ott található töltők is megfelelőek? Alzán USB PD vagy USB PD 3.0 van (nemtom az jó.e
) de a korábban említett PD 2.0 nincs ott.
MOD
Zsolt,72 a #337158 - válaszod igen a válasz a fenti kérdésre igen.Persze nem az a célom, hogy egy ismeretlen occó töltő legyen, de jó lenne ha 10kig beleférne (neetóban).
burgatshow #337161- értem, akkor a PD 3.0-okat is nézem, köszi.
Még semmilyen sincs, a nejemnek vennék egy iPhone 16-ot-
-
burgatshow
veterán
válasz
szasanyi #337155 üzenetére
Mert minden gyártó kitalálta a saját faroknövelő technológiáját, hogy elmondhassák ők tudnak 402023 Watt-tal tölteni is.
Az Apple lassú víz partot mos alapon az USB standard Power Delivery szabványát követi. Úgy hogy bármilyen USB PD töltővel a szabvány szerint gyorstölthetőek az iPhone-ok, egyetlen megkötés az USB-C végű kábel az adapter felőli oldalon (ami amúgy szintén USB PD követelmény, nem Apple).
-
szasanyi
félisten
válasz
Zsolt,72 #337154 üzenetére
& zzola és tuzpenge:
Köszi a válaszokat. Nem vok nagy telefonguru (sőt, kicsi sem) de vaéahol olvastam, hogy több gyártó készülékénél a gyorstöltés csak a gyártó saját típusú töltőjével érhető el. Így még azt lenne jó tudni, hogy a 25W+ teljesítményen túl mire kell(ene) még figyelni a választáskor? És újra: esetleg tudnátok ajánlani biztosan megfelelő töltőt?
-
válasz
szasanyi #337151 üzenetére
Szia!
A MA-teszt alapján:
"A beépített akkumulátor 3561 mAh-s, ez támogatja a PD 2.0-s szabványt a vezetékes gyorstöltésekhez, amivel akár 25 wattos sebesség is elérhető. A telep feltöltése nagyjából egy órát vesz igénybe az Apple saját 30 wattos töltőjével, ami a konkurensekhez képest lassú. A vezetékmentes töltés viszont gyorsabb az átlagnál, a telefon akár 25 wattot is felvesz, ha megvan hozzá a megfelelő újgenerációs MagSafe töltőnk és egy minimum 30 wattos fali adapterünk. Adott a Qi2-es támogatás 15 wattig megfelelő kiegészítővel."
Adapter: Apple 30W USB-C Power Adapter - Töltő adapter | Alza.hu
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Milyen gyorsantölthető egy iPhone 16? Nem 16e nem is PLUS ha ez számít. Esetleg tudnátok ajánlani hozzá 1-2 jó töltőt innen?
-
válasz
Zsolt,72 #337138 üzenetére
Remélem a gyári mail app lockscreen értesítési hibát is megoldja. Egyébként nekem az volt a megoldás, hogy bekapcsoltam a mailek mellett a fényképek megjelenítését, így jól mutatja, nem az "older notification"-ök között egyből, ami csak lockscreenen felfelé swipeolásra jön elő. Nyilván ez csak átmeneti megoldás, mert én nem szeretem azokat a kis kép nélküli karikákat a mailek előtt a listában. Alig várom, hogy kikapcsolhassam és mégis jól megjelenítve jöjjenek az e-mailjeim.
-
AMD Power
titán
válasz
markknight #337144 üzenetére
Fejlődik a világ.... de,hogy 10 év múlva mi lesz. Addigra már öreg leszek.
-
válasz
teleahocipöm #337145 üzenetére
Ha hívás közben marad 4G-n a hálózaton, akkor megy.
Ha leugrik 2G-re, akkor nincs volte, mivel az csak 4G-től felfele megy.
Meg hallod a hívás minőségén is, volte esetén tisztább a hang, sima gsm hívásnál “klasszikus” tompa a hívás minősége. -
szabonagyur
félisten
válasz
teleahocipöm #337145 üzenetére
Hívást indítasz és közben maradjon a teló 4g-n.
Vagy a másik lehet a telód Vowifin volt, azzal is gyorsan felépül a hívás.
-
AMD Power
titán
-
válasz
burgatshow #337139 üzenetére
Köszönöm
-
válasz
karldergroße #337118 üzenetére
Nem muszáj kikapcsolni, tegyél próbát azzal, hogy felfelé suhintva a dinamikus szigetre küldöd a hívást, ezután be tudsz lépni a Tárcába és kézzel a kártyára bökve mehet is a fizetés.
-
burgatshow
veterán
válasz
Zsolt,72 #337137 üzenetére
A One oldalan ezt irjak, jelentsen barmit is. De One szakmai topikban biztos tudnak segiteni.
A szolgáltatás VoLTE regisztrált előfizetéses ügyfeleknek érhető el.
-
válasz
teleahocipöm #337135 üzenetére
A VoLTE miatt valóban gyorsabban épül fel a hívás, ezt jól mondták neked. Nem volt “bugos” a telefon, ez az egyik előnye a működő szolgáltatásnak. A ONE esetén nem tudok nyilatkozni, én Telekomon használom.
-
teleahocipöm
senior tag
Amikor iPhone-ra váltottam az tűnt föl, hogy amint indítottam a hívást, rögtön tárcsázott a telefon, amint lerakta a hívó/hívott fél a telefont a tárcsázó azonnal bezáródott, ez teljesen meglepő volt.
Pár hete Digiról Onera váltottam és ez megszűnt, most várnom kell, hogy kicsörögjön és a tárcsázót is nekem kell bezárni. Egy másik topikban a volte működésével - nem müködéseével hozták összefüggésbe, de a szolgáltató szerint be van kapcsolva vagy bugos volt a telefonom? -
válasz
AMD Power #337131 üzenetére
A te kérdésed pont jó példa arra, hogy miként érdemes érdeklődni, ennek megfelelően kaptál is korrekt választ.
Nem a kiinduló posztod okozott problémát, hanem a szálba bekerült degradáló jelző, ami erre a fórumra nem való (máshol lehet, elnézik, pl egy FB csoportban, de itt nincs helye).
-
Razzul
őstag
válasz
CharlieDrop #337129 üzenetére
A Lidlis sem rossz, de az IKEA-s tapasztalatom szerint jobban bírja a strapát. Az IKEA-s biztos, hogy működik a CarPlay-el, ha jól emlékszem tavalyi nyaralás alatt én is egy LILLHULT-al használtam de talán a Lidlissel sem volt problémám.
#337128: Köszi, a MicroUSB említésétől előjött a PTSD-m…
-
TheMarci
addikt
válasz
CharlieDrop #337127 üzenetére
Az 1700Ft-os az microusb-s.
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok, új USB-A - lightning kábeleket kellene vegyek, és mivel 3 percre van egy IKEA tőlem, gondoltam vennék onnan. Látom van 1,5 méteres LILLHULT kábel, de van 1700-ért és a duplájáért is.
Valaki tudja mi a különbség a két kábel között? -
válasz
dnelb #337123 üzenetére
Talán nem vagyok egyedül azzal a szokásommal, hogy új (addig ismeretlen) eszköz vásárlása előtt vagy után tájékozodóm a működést illetően. Ezt így tettem a Nokia 5110 esetén és azóta is minden váltás során. Fórum, kezelési útmutató; érdemes rászánni pár percet/órát, nekem legalábbis nem probléma (amúgy is érdekel, ezért szívesen teszem). Így volt Symbian/Android, Android/WP és Android/iOS váltás idején is. Ugyanígy funkció változás esetén (Touch ID/Face ID) stb.
Kérem, hogy nyisd meg a lap tetején található Összefoglalót és olvasd el az elején levő moderátori kérést! Az ugyanis most is aktuális.
A birkázást pedig bárhogy csűröd-csavarod, nem fogjuk megengedni a fórumon, erről egyértelműen rendelkezik a hatályos szabályzat. Fórumozz kulturáltan, normális hangnemet használva. -
válasz
dnelb #337123 üzenetére
Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne tudott volna használati útmutató nélkül felvenni és letenni egy hívást iphone-on.
"hanem az apple userekre jellemző viselkedésre"
Ez viszont egy iphone topikban azért flame-keltés lesz, ezt a vonalat ne vigyük tovább, a TG direkt kérte. -
dnelb
veterán
válasz
Zsolt,72 #337121 üzenetére
Továbbra sem érted amit mondok. Egy telefonról beszélünk, ahol ha az egyik főfunkcióhoz használati utasítást kell olvasni, az nem egy jó megoldás.
A sheepezést pedig nem konkrét emberre értettem, hanem az apple userekre jellemző viselkedésre, amikor a még a legidiótább működést is képesek megindokolni valami elképesztő nyakatekert módon, hogy miért jó úgy.
-
1995M
lelkes újonc
válasz
dnelb #337114 üzenetére
Ami energiát a sheep dumákra fordítanak az Androidról váltók, annyiból akár el is lehetne olvasni az iPhone útmutatóját. Hidd el, mondhatnék pár példát, ami számomra iOS-en intuitív, alap dolog, de ha váltanék Androidra, csak néznék, mert ott nincs.
-
válasz
dnelb #337114 üzenetére
Pont a te kérdésedre tegnap 21 óra 42 perckor már leírtam a választ: [link] Az iOS előtt volt Symbian, Android és Windows Phone is a birtokomban, mégsem okozott problémát a hívások kezelésének megismerése az iPhone felületén (sem). Ott van a megoldás minden egyes iPhone-felhasználó kezében.
Nyomatékosan kérlek, hogy a közösség tagjainak “birkázását” fejezd be! Ez nem megengedett a PH!-n, egyik topikban sem, semmilyen témában.
-
mihail38
senior tag
válasz
Erről a részéről nem is beszélve, ez eszébe sem jutott
ez ám a kényelem…én nem használom a gombot és arról sem tudtam, hogy ezzel nem szakítod meg a hívást.
-
válasz
Telefonálás közben a gyors duplakatt nem szakítja meg a hívást, hanem előhozza az ApplePayt.
-
mihail38
senior tag
válasz
burgatshow #337116 üzenetére
Nekem Huawei órám van és jól működik, ha nincs a kezemen vagy ha nincs feloldva a kijelző akkor is mutatja a hívást nem vagyok Apple fan nekem nem muszály hogy alma legyen mindenből sőt… nekem jó a körte is
-
mihail38
senior tag
válasz
1995M #337111 üzenetére
Értem, lehet hogy sokáig voltam androidos
de ettől függetlenül nekem nem jön be ez a gombos dolog, de legalább változatos mert az sem mindegy zárt vagy aktív a kijelző…
Már vettem órát és még azon is van lehetőségem elutasítani a hívást ott a piros ikon, na de legyen ez az én bajom
-
válasz
tuzpenge #337107 üzenetére
Így igaz, ez egy jól átgondolt megoldás az Apple részéről. Persze, mindenki számára egyformán jó megoldást egyetlen gyártó sem tud produkálni (lásd a topiktárs döbbenetét, pedig szerintem ebben semmi megdöbbentő sincs, anno nekem pár perc volt megtalálni a megoldást és “megtanulni” használni).
-
Frontiner
aktív tag
Hy All!
18.4.. óta nincs hangja a gyári Mail appnak.
Mail menüpontban az értesítésk testreszabásban IS be van minden kapcsolva. Semmi fókusz nincs beállítva,stb.
De ugyanígy idesorolnám pl. a Sinsay, Youtube, Penny alkalmazásokat , ezeknek sincs hangja.
Ötlet?
(Nyilván újraindításon meg ilyeneken már túlvagyok...)
-
Razzul
őstag
válasz
mihail38 #337104 üzenetére
Ugyanazok a lehetőségek itt is megvannak mint Androidon. Stílus, UI dizájn és a felhasználói élmény kapcsán pedig muszáj döntéseket hoznia a fejlesztőknek.
Vagy itt is az a gond, hogy nincs kétféle megoldás rá? Szerintem is legyen minden elérhető a hívásképernyőről, a Foodora rendelésemet is adhassam le onnan aztán én majd eldöntöm mi a jó...
-
szabonagyur
félisten
válasz
lugosi #337105 üzenetére
Gondolom a lényeg annyi, hogy amikor hívnak és le van zárva a kijelző akkor vagy felveszed csúszkával vagy csak oldalsó gombbal tudod lerakni.
Én személy szerint jobban szeretem az oldalsó gombot, hiszen az fixen ott van adott helyen, bárhol is legyen a telefon csak megnyomom 2x és meg is szakadt a hívás.
Nem kell kijelzőt nyomkodnom, biztos pont.
-
válasz
mihail38 #337104 üzenetére
"legyen egy piros és egy zöld ikon hívás közben"
A hívás közben részét nem értem, de ha fel van oldva a kijelző akkor pont így jelez. Ahogy Zsolt egyébként linkelte is. Lezárt kijelzőnél nincs gombnyomási lehetőség, ott csak csúszka van (valószínű a zsebben felvett hívások elkerülése végett) és ott elutasításra ott van a fizikai gomb.
"egy telefonhívás megszakítsa hogy működjön"'
Ezt sem biztos, hogy 100% hogy értem, de a telefonhívás megszakítása kétféleképpen történhet: vagy a kijelzőn megnyomod az 1 db piros gombot (nincs is másik), vagy - megint csak - az oldalsó fizikai gombot.
-
mihail38
senior tag
válasz
dnelb #337099 üzenetére
Mert minden telefonon van lehetőség arra, hogy fel vedd vagy elutasítsd a hívást, még egy nyomógombos hulladék telefonon is… azt meg végképp nem értem minek erre a oldalsó gomb nyomkodása, hogy megszakítsam a hívást nekem ez döbbenet.
Véletlenül sem gondolnak arra, hogy legyen egy piros és egy zöld ikon hívás közben és a kijelzőre koppinva tudjam fogadni vagy elutasítani a hívást lehet ez már túl egyszerű és ez nem illik egy ilyen nagy volumenű cég mint az Apple stílusához…..kb ilyen sorrendben
Az is döbbenet, hogy 2025- ben ilyen témával kell foglalkozni egy telefonhívás megszakítsa hogy működjön….
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kedvcsinálót kapott a hamarosan megjelenő RoadCraft
- Tesla topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Suzuki topik
- 3D nyomtatás
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest