- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kinder
senior tag
válasz
Schafranek #336878 üzenetére
Köszi!
És ha túlmelegedés, akkor akkucsere? -
AMD Power
titán
Kedves iPhone szülők... Megjött a Kréta frissítés.
-
Rage47
veterán
En azt vettem eszre, hogy a legtöbb appnal tok mindegy, be van-e kapcsolva a háttérben frissítés, mert ugyis újratölti magat, mikor megnyitod, pl. a meta szarjai.
-
Pano
addikt
válasz
zzola #336934 üzenetére
Pont hasonló logika futott az agyamon, hogy vajon valójában mennyit spórolnék. Mert ha minden megnyitásnál frissítgetnie kell az nem-e fogyaszt ugyan úgy sokat? Általában háttérben frissíteni teljes tartalmakat kisebb energiafelhasználás, mint a megnyitott és előtérbe hozott felhasználói felületen belül.
Mindkettő állapot eszik energiát, csak kérdés az, hogy a kettő közötti különbségnek van-e értelme.
Sajna felhasználóként ezt nehéz átlátni. Lehet, hogy iOS appfejlesztő jobban átlátja.
Bár abban biztos vagyok, hogy a META cuccait ahol lehet blokkolgatni kell. -
burgatshow
veterán
válasz
markknight #336935 üzenetére
A par perces bg activity az johet abbol is, hogy mar hatterbe pockolted az appot de meg dolgozik mert az OS megengedi neki. Ez kb. 5-8 perc mire teljesen jegeli az appot az OS.
-
zzola
titán
válasz
markknight #336938 üzenetére
Értem. Ránézek majd, hogy mit látni.
-
zzola
titán
válasz
Számszerűsítve mit jelent a "nagyon meglódult fogyasztás" ?
-
Rob Rob
tag
válasz
+1
-
markknight
veterán
-
zzola
titán
Ha kikapcsolod, akkor a kikapcsolt alkalmazás nem frissít tartamot a háttérben, hanem csak akkor, amikor megnyitod az appot. Pl. FB, Tiktok, Insta stb.
Ha kikapcsolod, növekedik a betöltési/frissítési idő. Plusz a rendszer adaptív tanulását ezzel gyakorlatilag megölöd/kikapcsolod.Nekem pl. minden gyári állapotban van (bekapcsolva) és soha nem is kapcsoltam ki.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Az appfrissítés a háttérben funkcióról van valami biztos infótok? Érdemes bekapcsolva hagyni avagy nem? Értsd: érdemes akku időt erre feláldozni a jobb ux érdekében?
Sajna túl nagy a szórás a google-ben erre a témára. -
cog777
senior tag
Az en minosegi elvarasaimat nem igazan hozzak a magsafe-es powerbankok. Valoszinuleg veszek egy 10K-s usb c-s sima vezetekest, es az ut kozben gyorsabban, es aksit kimelve, nem forron tudom tolteni. Raadasul sokkal konnyebb mint a vezeteknelkuli.
Szamomra minden mas BS a magsafe-el kapcsolatban. -
mihail38
senior tag
válasz
markknight #336917 üzenetére
Az én bizalmamat eljátszották, ha talán 1x lesz lehetőség magyar nyelven az AI akkor sem kapcsolom be vagy ha igen akkor is elég korlátozottan fogom használni.
A nagyképűségben eléggé pofára estek..... -
Újabb érdekesség, a képi stílusoknak nem mindenhol ugyanaz a neve. Ami mac-en a Fotókban "Semleges", az iphone-on a Fotókban "Semleges", ha ugyanezt a kamera appban állítom be akkor ha a menüt használom, "Semleges", ha a kameragombot akkor ott viszont "Neutrális". A többit nem nézegettem, ez az amit igazán kerestem. Oké, csak egy helyen tér el, de legjobb tudomásom szerint ugyanaz a cég fejleszti ezeket. :/
-
MLA
tag
Sziasztok. Nem tudom jó helyre írok -e, de hátha tud valaki segíteni. Elővettem a régi iPhone 8-mat és be szeretnék lépni. Eljutok addig, hogy felismeri az email címem meg a jelszót, de kéri az akkori bankkártyámhoz való security kódot. Csakhogy már rég új kártyám van, de se tovább lépni nem enged, se új kártyát nem lehet megadni. Mit lehet vele tenni?
-
Courage_7
aktív tag
Sziasztok,
mitől lehet az, hogy a naptár (gyári app) egyszer csak nem küld értesítést a közelgő eseményekről? Pár napja még működött, aztán egyszercsak elfelejt szólni. A widgeten látom az eseményeket, az értesítési beállításokban minden be van kapcsolva, újraindítás is megvolt. Google accountba felvett eseményekről van szó. 12 Pro Max, legújabb stabil iOS. Tanácstalan vagyok -
markknight
veterán
válasz
mihail38 #336916 üzenetére
Szerintem elég egyértelmű, nem érdekli őket. Meg amúgy most őszintén ezek közül mit szeretnél használni magyarul? Átírja a leveleket meg csinál egy summary-t nehogy aztán még arra is időt szánjon az ember, hogy átrág minden infót. (utóbbit a gmail app is tudja natívan) Aztán meg megy a meglepődés ha az AI egy marha fontos dolgot nem írt bele.
-
mihail38
senior tag
válasz
markknight #336915 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy Apple ezt miért nem tudja megoldani, míg a Samsung igen, de hátha megoldják rövid időn belül...
-
markknight
veterán
válasz
Dhampir #336911 üzenetére
Mondjuk elég érdekes döntés ez, hogy angol nyelven kell lennie a telefonnak. Ha más app alapból angol nyelvű az senkit nem érdekel, meg az sem ha a telefon nyelve angol de minden alkalmazást átállít az ember magyarra. Kutyát nem zavar, még a telefon appot is át tudom állítani. De az Apple Intelligencet nem lehet bekapcsolni, hogy angol legyen magyar nyelv alatt. Teknolodzsi
-
Rage47
veterán
magyarul is tud a chatgpt writing tool, csak elotte angolul kell íratni vele
Video -
fil
őstag
válasz
MasterMark #336910 üzenetére
Kivéve ,ha nem 15Pro, vagy a feletti...
Nekem a 14Pro-n marad a ChatGPT, Perplexity és a többi, kivéve az Apple-é.
Mondjuk azért olyan rettenetesen még nem hiányzik. -
Dhampir
félisten
válasz
MasterMark #336910 üzenetére
Köszönöm! Elképzelhető, hogy valamikor magyar nyelven is használható lesz?
-
havri1
félisten
válasz
mihail38 #336905 üzenetére
Én 2 éve ezt használom: [link]
Tökéletes. Nagyon szépen szól, jó a zajcsökkentés benne, állítható.
Most lesz cserés, mert már nem bír ki 2 órát egy töltéssel (amúgy a tok gyorsan visszatölti, csak sokat teams-ezek hosszabban, és ez okoz gondot).
Szépek a mélyek, magasak, jól értenek másik oldalon stb. Halknak halk, de szerintem ez valami szabályozás kérdése.
Igaz már nem nagyon lehet kapni, csak kiindulási alapnak írtam. (cca 30e körül volt amikor vettem) Van újabb verzió belőle. Nem REDMI, ez fontos, azokat nem próbáltam. -
mihail38
senior tag
Régóta szeretnék egy jó füllhallgatót ami nem 100 ezerbe kerül mint az Airpods, ökoszisztéma ide vagy oda...fejhallgatót sem szeretnék.
Esetleg tudtok ebben nekem segíteni?
Jelenleg egy JBL Endurance Run 2 BT használok amivel nagyjából megvagyok elégedve, de nekem ez egy kicsit halllk egy olyat keresek ami zene halgatásra és telefonálásra is jó.
Köszönöm a segítséget -
válasz
yodamester10 #336903 üzenetére
Jah, én azt hittem zseblámpázni akarsz.
-
válasz
yodamester10 #336900 üzenetére
-
válasz
yodamester10 #336900 üzenetére
Záróképernyő, bal lent.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest