-
IT café
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz
GreenGoblin #241490 üzenetére
Talán úgy, hogy nem olvassák el amire böknek és máris feliratokozott valamire, letöltött valamit stb. Sok irodában látom ugyanezt a problémát Windowson is a telepített "ajándék" programokkal... Pedig csak egy pipát kellett volna kivenni...
-
Wajk
addikt
válasz
#40993792 #241491 üzenetére
és milyen ablakok, hol lehet összefutni ilyenekkel? Azért kérdem, mert én még nem láttam ilyet, viszont hölgy ismerősök előszeretettel hozzák a telót, hogy vírusos lett az iPhone-juk. Kiveszem a naptárt nekik, de hetekkel később megint jönnek.
De hogy honnan szedik össze, azt nem sikerült kiderítenem, a legtöbbnek ráadásul max pár ismert App van fenn, semmi szemét. Nem telepítgetnek, Safariban neteznek.
Azt nem teszteltem, de a bejegyzésekben a link azért már veszélyes is lehet igaz? Ha igen, akkor benne azért felmerült, hogy ilyen lyukat miért hagy nyitva az Apple? Ezt nem tudná megoldani? Hogy nekem kevesebb munkám legyen
-
oliwire
őstag
válasz
78zolika #241488 üzenetére
1. kérdésre válasz: Feliratkoztál naptárakra, amit kétes eredetű oldalak látogatása közben tettél meg, a felugró ablak elolvasása nélkül nyomtál rá az OK-ra. Töröld ki ezeket a naptárakat, és nem lesz tele szeméttel a telefonod calendar-ja.
2. kérdésre válasz: alapesetben nincs köze a Face ID felismerésnek a mobilnet ki-be kapcsoláshoz. Ha te este kikapcsolod a mobilnetet a telefonodon, meg a wifit, akkor nem fogja bekapcsolni magától, mert felismert a Face ID.
A wifit kikapcsolni a beállításoknál tudod teljesen, a control centernél csak alvóba rakni. (Kék-be, fehér-alvó, szürke-ki) -
galaxys80
veterán
Mennyire jellemző manapság a telefonok javítása a cserével ellentétben?
Néhány hét múlva lejár a garim és egyre többször előfordul, hogy megszakadnak a hívások és nincs szolgáltatás van. Nemrég cseréltem SIM kártyát , de nem segített.
Illetve az aksi is nyilván gyengült az idő alatt.
Győri vagyok így az almárium pro-ba mennék. -
78zolika
senior tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne
1
Hogy lehet a naptárban az értesitéseket kikapcsolni, már hajnalban zizeg a telefon (minden féle hülyeségekel, amiket nem is én írtam bele a naptárba).
2.
Hogy lehet kikapcsolni reggel mikor felismer (arc) a telefon ne kapcsolja be a mobinnetet?
Köszönöm.
Képet rakok fel az 1 kérdésemre [kép] -
bnorci71
addikt
válasz
MasterMark #241452 üzenetére
köszönöm ezzel én is tisztába vagyok a kérdés viszont még mindig nyitott mert válasz az nincs rá
telefonmágus
ha hülyének nézed az embert azzal előrébb vagy ? "küldj" voda vagy telenor e-simet és belerakom ha ennyire jópofa vagykomolyan nem értem ha nem tud valaki értelmesen hozzászólni akkor miért kel írkálni
érdekes a hívó fél beolvasás/nem csörgésre 1 hete nem tudott senki válaszolni se a mai tárhely kérdésemre nem jött érdemi válasz
-
válasz
FIREBLADE78 #241475 üzenetére
Nekem is, de betudtam a bétának, a másfajta maszknak és úgy általában a másfajta körülményeknek (fényviszonyok).
Lehet ezért nincs még végleges 14.5
-
FIREBLADE78
addikt
Másnál is szarakszik a feloldás maszkban? Minap 5x kellett alulról felfelé húzni mire beugrott a jelkód lehetőség.
Egy szerencséje van,hogy nincs felesleges pénzem új telefonra. Képes lennék át állni a sötét oldalra,Samsung
-
bigdady
nagyúr
válasz
telefonmágus #241432 üzenetére
Mit jelent a 2 meg a 7?
-
TechN7ne
nagyúr
iPhone 11 pro max ,ahogyan a sima 12 is azt csinálta ,hiába állítottam be igényeim szerint a helymeghatározásokat ,adatvédelmi opciókat ,ios automatikus frissítéseket ,mindig visszaáll a gyári állapotra.
Az az érdekes ,az iPad-on amin szintén ios 14 van nem csinálja ,ahogyan a régebbi iPhone ok sem a családban ,csak ez a két széria.
Elég idegesítő ,hogy saját életet élnek az újabb készülékek szoftverei ,ezt direkt csinálják a Kaliforniaiak. -
Sziasztok!
Hogy lehet az beállítani, hogy az applehirek.hu linkjeit betöltse a safari
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #241464 üzenetére
Én a 91%-ot sem éreztem rosszabbnak a 8 Plus esetében.
A XS Maxot meg 93%-kal adtam el, ha jól emlékszem, azon sem vettem észre, hogy csökkent volna az üzemidő. -
szabonagyur
félisten
-
anderledani
őstag
Xs-en hiába kapcsolom ki az intelligens hdr-t és kapcsolom be manuálisan a hdr-t a kamerában, nem mindenképp hdr-ben fotóz
ez miért van?
[link] -
telefonmágus
senior tag
válasz
Saskakas18 #241459 üzenetére
2018tól vannak Dual SIMes szifonok
-
MasterMark
titán
válasz
Saskakas18 #241459 üzenetére
Xs óta minden iPhone dual-sim-es.
-
atala
addikt
Nem akarok hülyeséget csinálni.
Van a lányom régi 6S telefonja, és van neki amit most használ 8-as.
A 6-osnál ki akarom kapcsolni az iphone keresést, valamint kilépni az icloudból.
A beállításoknál, ha rá nyomok a Lokátor-iPhone keresésénél, és kikapcsolom, akkor csak a 6-os keresését kapcsolja ki igaz? -
válasz
telefonmágus #241453 üzenetére
Én évek óta esimet használok, nincs mellette fizikai kártya. Hibátlanul megy, én javaslom
Vodát mindenképpen mellőzném, akkor már telenor
Egyéni saját véleményem amúgy
-
bnorci71
addikt
válasz
telefonmágus #241444 üzenetére
ha független akkor nem ilyen, ha a fizikai Voda sim mellé rakok egy Tré esimet?
mert aki nem látott még ilyet annak a kép sajna nem mond semmit[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz
Akkor én nagyon k.csög vagyok a 2 full korlátlan hívás/sms/internet (kivéve EU net, az csak 17GB) SIM kártyával?
Szerk.: Jaaa, hogy fizikai Dual-SIM. Akkor nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
-
balinlin
senior tag
válasz
telefonmágus #241444 üzenetére
Ami kínai verziós két fizikai simes telefonra enged következtetni.
-
kislaci
senior tag
Hali, hol tudom kikapcsolni azt, hogy ha jön egy üzenet és nem nézem meg egyből, néhány perc múlva ne csípő jön ismét? Köszi
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Láthatóan nem sokan álmodoznak ilyenről rajtad kívül.
-
atala
addikt
Sikerült életre keltenem a lányom betört kijelzőjű régi 6S telefonját. Sajnos elfelejtette a jelkódot. Most van egy i8 telefonja ahol látszik is hogy van egy 6S telefonja is, mivel nem lett eltávolítva.
Van valami mód, hogy törölje a jelkódot, vagy csak a szoftver visszaállításával lehetséges.
Jó lenne ha sikerülne, mert vannak rajta olyan adatok amiket jó lenne lementeni. -
vans?
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #241433 üzenetére
iCloudba bejelentkezve csinalta ezt. Win nincs a tortenetben, csak Mac. Pont az okoszisztema miatt vettunk MBA-t a felesegemnek, erre
-
yusukee
aktív tag
válasz
Pyttawrx #241428 üzenetére
Igen, ez akart lenni a kérdés
Azért kérdeztem, mert apple ezt irja: "Két különböző mobilszolgáltató akkor vehető igénybe, ha az iPhone-on fel van oldva a hálózati korlátozás." https://support.apple.com/hu-hu/HT209044
De én is azt halottam, amit te irtál. Akkor lehet be kell mennem megkérdezni.
#241430 divan: Köszi
[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Ha van voda függő telefonom, akkor mind a 2 sim voda zárolt? (gondolom igen, de hallottam már mást valahol)
Köszi
-
bnorci71
addikt
miért látok az Iphone tárhelyen és ha Pc-hez csatlakoztatom a telót eltérő szabad helyet?
Telefon azt írja 11,3Gb van használtban a 64Gb-ból Pc-n viszont 5Gb szabad helyet mutat. -
ferrari1
őstag
Csak egy gyors kérdésem lenne. Mennyire érezhető a gyengülés mindennapokban egy 95%-os akksis egy xr-ben?
-
válasz
tothjozsi96 #241418 üzenetére
olyan lesz mint az új - teljesen kijön nálam
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tothjozsi96 #241418 üzenetére
A rágógumi nyomokban mikrofont tartalmazhat.
-
vans?
őstag
sziasztok,
HEIC problemaba utkoztunk, felesegem megprobalt a dm oldalan fotokat nyomtatni. na most kiderult, hogy szinte minden HEIC, es nem kezeli. Manualisan atirva jpg-re sem kezeli.
Az atvitel Automatikusra van allitva.
Mit lehet csinalni, hogy normal jpg legyen minden? A tovabbiakra OK, hogy Beall - Kamera, de a meglevo kepek? A gyerek elete elso 3 honapjanak kepei, jo lenne megoldast talalni...
MBA 2020 es SE 2020 az alanyok.
-
anderledani
őstag
válasz
szabonagyur #241412 üzenetére
Én az elektromosra tettem egy tiszta új fejet, azzal faszán kitisztítottam. A némító kapcsolótól is kiszedte a koszt.
-
trebrona
nagyúr
-
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur #241409 üzenetére
Nekem van ilyen pici kefém, olyasmi, mint amilyet a hajnyírókhoz szoktak adni, azzal szoktam. De gyanítom, a fogkefe is megteszi.
-
szabonagyur
félisten
Szeretném az XR alsó részén a kis lyukakat kitakarítani, na de mivel? Csavarnál is látok közt, töltő csati okés azzal nincs gond.
-
tothjozsi96
addikt
Továbbra is hülyeségnek tartom az akku elhasználódottság mérőt, de annyira egy fos hogy 1 hétig nem használtam a telefonom, de komolyan, semennyit és esett 1%-ot, most 89%-ot ír. Pár hete ez még 94% volt és úgy hogy egy hónapja kb nem használom a telefonom, maximum 10-15 percet telefonálok egy nap, ennyiben kimerül a használat.
-
törölt tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #241402 üzenetére
Fényképkezelő alatt mit értesz? A Fotók app kezeli az áruházból telepített bővítménnyel. A régi Win7 féle képnéző nem fogja, ha esetleg az van neked. A képek mihez vannak társítva? Kell lennie file explorerben thumbnailnek a Win10 Fotók app és ImageGlass esetében is.
[ Szerkesztve ]
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Független CSERE IS
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB natúr titán (2025.04.11-ig garancia, 100% akku)
- iPhone 13 mini pink / rozsaszin 128Gb
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro 128GB Blue TiTanium ! 3 Hó Jótállás
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 15 Pro Max 1TB Natural Titanium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA