- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- One Hungary szerelő szerint nem lehet megváltoztatni a Wifi jelszót mert elmegy az egész net...
- Zyxel NAS326
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mikrotik routerek
- Asustor NAS
Aktív témák
-
Male
nagyúr
Most direkt félreértesz? A sebességmérőjüket azért írtam, mert abból látszik, hogy szerintük sem ezeknek az értékeknek kéne lennie a sávszélességeknek.
Eszembe jutott egy ABC-s példa a sávszélesség ''lopásra'': Normális boltban, a felvágottat úgy adják el, hogy szeleteléskor a végét (a fém bizbaszt, meg a sok műanyagot) először levágják, és eldobják, és csak a rendes szeleteket rakják a mérlegre. A szemetebb boltokban a végét is hozzácsomagolják, és kifizettetik. Végülis mindkettő legális, csak a második esetben a vevő nem fogja kedvelni a boltot (esetleg legközelebb máshová megy inkább). Az Invitel a második módszert követi -> nem túl nagy (ez mondjuk relatív) haszonért vállal egy csomó dühös ügyfelet. -
Male
nagyúr
Az Invitel féle sebességel az a gond, hogy a saját sebességmérője szerint sem hozza a max értéket. Amire mondjuk jó magyarázat, hogy az nem számol a keretekkel. Viszont azon a sebességmérőn fel van tüntetve a 384-es, 512-es, stb ADSL sebessége is (nem csak a kbit/s érték, hanem ott a vonal, hogy az adott ADSL-hez mekkora ''csík'' tartozik). Szóval legalább azt is rajzolnák oda, ahol szerintük kéne lennie, és ne a névleges (keretekkel együtt) sebességhez. Itt van az ellentmondás a gondolatmenetükben.
A vinyógyáras példáddal: ez olyan, mintha pl a 160 GB-os vinyójukhoz lenne egy gyári tesztprogram, ami 1024-el számolva kiírja a méretet, és ábrázolja, majd mellette oda lenne rajzolva, hogy egy 160GB-os vinyónak mekkorának kéne lennie, de ott már 1000-el számolnának. (pl 15cm-es csík a saját 160-as vinyó, majd fölötte egy 16 cm-es csík, hogy ekkora egy 160-as vinyó) -
Digiti Dotto
tag
de nem kötelezheti őket senki arra, hogy változtassanak a profilon...
szerintem ebben nagyot tévedsz..........a piac és az azon belül elfoglalt helye fogja kényszeríteni., mert ha versenyképes akar maradni akkor változtatnia kell.
és persze azon kell elgondolkozni, hogy ki kiért van. a szolgáltató a felhasználóért vagy fordítva. persze most úgy néz ki, hogy a felállásban nem a szolgáltató van a felhasználóért, mert nem érdekli a felhasználók tömeges véleménye....
én remélem megérem azt amikor a Matáv saját szolgáltatást fog árulni Invitel területen. És fordítva....
lásd: #820
[Szerkesztve] -
24thmoment
aktív tag
-
Protezis
őstag
Véleményem szerint ha néha szakad a net, és olyankor a reset gomb se segít a routeren, mert ''le van fagyva'', akkor annak semmi köze sincs az oprendszernek.
Amúgy úgy tudom, hogy minden router tud ppoe kapcsolatot.
Ha linuxos gépet kapcsolok hozzá, akkor is működik mindenféle konfiguráció nélkül.
[Szerkesztve] -
Digiti Dotto
tag
Én is Inviteles vagyok és nekem is csak 450 az 512 ami felháborít....
de az talán még jobban, hogy annyira hülyének próbálnak nézni, hogy bevegyem,hogy ez mennyire jó.
Van valami, amihez feltétlenül 512k kell? Nem erről kellene írni, hanem arról, hogy miért nem 512 az 512. És hova tűnik a többi? Erről persze kuss van.
Neked lehet, hogy ez természetes, de nem így működik a világ.
Te azt fikázod hogy több 1000 ember igénybevesz egy szolgáltatást amiért fizetnek és nem azt kapják mint amiért fizetnek és ezt szóvá teszik és nem vágnak jópofát hozzá......nos akkor nagyon sajnálatra méltó vagy.
ha nem tudsz mit írni, akkor sötétezz nyugodtan, de akkor is az a véleményem, hogy a 450<>512 de ha ez jelenti a sötétséget legyen.....ez nem sötétség hanem átb@szás. törvényes vagy törvénytelen ezt lehet vitatni de akkor is az. Kiváncsi lennék, hogy csak nálunk vagy más országokban is így működik ez a rendszer??
Sajnálom, hogy idáig kellett süllyedni a topiknak, hogy erről ''rinyáljunk'', és mindenkitől elnézést kérek akinek nem inge és olvassa. -
Johnsones
tag
köszi a hozzászólást....
látod ezért tart itt az ország, mert olyan emberek mint Te csak sötétezni tudnak és nem összetartani.
köszi, hogy itt vagy és értelmesen emeled a topic színvonalát.
a jó ötleteid igazán előrevitték a problémánk megoldását.....
ha van még ilyen ne tartsd magadba nehogy károsodjál....
[Szerkesztve] -
Johnsones
tag
látod, ha már nincs érved akkor sötétezel?? És mentegetödzni nem kell, ha nem mered vállalni a dolgokat......
én fizetek a szolgáltatásért és Te meg akinek köze nincs az egészhez véleményezed.......
de köszi majd átgondolom, hogy nem esik jól ha átqrnak olyan emberek mint te, és nem vágok hozzá jóképet.... -
Johnsones
tag
hát ja az 512-430 az pont 30....
a bérelt vonal nem jelent egyet a bérelt vonali internettel....mint tudjuk....
és teljesen más a feltétel a rendelkezésre állási idő......tudsz rá szolgáltatást kérni és még sok más.
de persze ha figyelmesen olvasgatnál a neten akkor tudnád, hogy az az ADSL amit én megkapok 12900ben nem annyi egy cégnek....hanem több.
a modemes kapcsolathoz pedig annyit, hogy ha napközben netezel akkor nem is lehet olyan rossz......
és ezexerint Neked ennyi is elég és megelégszel ennyivel
vannak olyan emberek akiket ez zavar és nem vagyok egyedül.......
lehet, hogy Te szereted, hogyha átvernek és füled farkad behúzva lapítasz.....hát vannak olyanok akik nem ilyenek.........ezt persze az Invitel sajnálja, mert tudja, hogy előbb utóbb engedni kell a nyomásnak, ha a piacon akar maradni, bármennyire is fölényben érzi magát....
ha pedig idegesít ez a baromság és semmi közöd hozzá akkor mit keresel itt??
miért jó neked, hogy itt véded az Invitelt???
[Szerkesztve] -
Johnsones
tag
ha gondolod akkor bescannelem neked a szerződésemet, abban az van, hogy a letöltési/feltöltési sebesség 512/128....semmi minimum, maximum vagy elméleti sebességről nincs szó......
még az sincs benne, hogy az ÁSZF a mérvadó.......
Lehet, hogy TÉged nem érdekel mert az Invitelnél dolgozol és kapsz ingyen kocsit netet meg mindent és ezért véded őket, de ez nem jogosít fel arra, hogy hülyének nézzetek mindenkit....
elég szomorú, hogy rinyálásnak látod azt, hogy a szerződésben meghatározott sávszélességet szeretnénk használni....ennyit tudtok. a mások problémái csak rinyálás. ez jó hozzáállás.....
nem akarom megváltani a világot, csak a sávszélességet szeretném használni amiért fizetek.
Ha pedig télleg ez van akkor a reklámokban miért nem nyomják az elméleti sebesség dumát??? -
Johnsones
tag
jogilag igaza van.......persze ezzel könnyű jönni, hogy jogilag
nem azon vannak, hogy megoldjuk és szolgáltatunk rendesen, hanem a jogi részét fedik le és veszik meg kilóra a megfelelő helyen űlő embereket......
Ha az Invitelnek van igaza akkor azt mondd meg, hogy a letöltési sebességmérő az Invitel hivatalos oldalán az 512 es szerződés esetén miért csak 430 at mutat.....
aki erre azt mondja, hogy oké és ez nekem jó az elmehet bárhova....
fordított esetben ha a 12900 helyett csak 11200 at fizetne az összes user akkor is csak sunnyognának??
hát ez a nagy helyzet nekik mindent lehet a felhasználóval de ha én csinálnám ezt akkor lefoglalnák a fél kéglit.....
[Szerkesztve] -
Johnsones
tag
az, hogy mitörtént, vagy mi nem az nem tuti és nem is akarom firtatni, de hogy sebességproblémák is voltak a háttérben az tuti..........ezt leírják feketén fehéren.
''Az ''ADSL sebesség lassulás oka Invitel területen'' című korábbi hírünk leírja az Invitel és az EnterNet közötti nézetkülönbség pontos és valós hátterét. Cégünk az Invitel számlák kifizetésére szánt összeget ügyvédi letétbe helyezte, azt saját céljaira nem használja, hanem az Invitel számláinak korrekt rendezésére szánja.
A kifizetést azért tagadjuk meg, mert a számlák hibásak. ''
hát úgy néz ki, hogy jelenlegi előfizetőik sincsenek már sokáig......
Bővebben: link
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Johnsones
tag
Bővebben: link
itt is valami ilyen volt a háttérben........
ami a lényeg, hogy bárkivel kötsz szerződést ugyanarról a központról kapod a szolgáltatást, csak más néven egy dealer-en keresztül. Ugyanaz marad a Technikai szolgálat .....ugyanaz az ember fog kijönni bekötni.....stb
Tehát a lóvé továbbra is az invitel zsebébe megy és a szolgáltatás sem lesz gyorsabb mivel központi profilok vannak az Invitelnél.
Az 512 es profil az 540/160.
Vagy gondolod, hogy pl a Matávnak más profilt állítanak?? -
Johnsones
tag
A normális verseny itt úgy működik, hogy a két nagy szolgáltató közül sem vélaszthatsz, mert az a szolgáltatód ahol lax...........és sakk matt. Maximum próbálkozhatsz mindenféle kábelnetes dolgokkal, vagy mikrós cuccal, de az ADSL 2 részre van osztva és kész. Maximum elköltözöl.
Szerintem ez nem egészséges verseny .............a felhasználoknak, a szolgáltatók pedig nyugodtan hátrdőlve olvassák a fórumokon a kritikákat és nem érdekli őket ,hogy az a felhasználó aki nincs megelégedve a szolgáltatással éppen mit csinál. Az ő profitja megvan minden esetben.
Hát ez a XXI. századi Európai jogállam. Törvényesen mindent lehet......pedig ez szerintem átverés és tömeges átverés.
Aktív témák
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpársportok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Politika
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Latitude 7330 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő i5-1235U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- G15 5515 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest