- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Invitel (Telefon, IPTV, kábel TV, DSL, kábelnet, optikai)
Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
-
J.C.G.
aktív tag
válasz
Narxis #12196 üzenetére
Én is a Diginek örülnék. Elegem van az Ip alapú tévézésből és jó lenne egy kis árverseny is.
Amúgy ha a T lenne a vevő, akkor egyes részeken úgy is tovább kéne értékesítenie a hálózatot mivel már eleve jelen van. Nálunk nemrég húzták be az optikát. Szóval itt inkább Digi és az állami lehetőség van meg ha a Upici tényleg nem akarja az üzletet. -
kabelmania27
félisten
válasz
Nordic #12197 üzenetére
A MEP eladná az Invitelt, és kivonulna a piacról
"A források szerint a Mid Europa tulajdonrészének a jelenlegi értéke 200-300 millió euró között van, ez egészben, de akár több részre feldarabolva is eladó. A befektető elsődleges célja azonban, hogy a cég egészére lehessen vevőt találni. " -
kisapa
senior tag
válasz
Roland-87 #12190 üzenetére
Én mondjuk örülnék ha a T venné meg.Nálam ugyanis jelenleg csak VDSL érhető el a T részéről az inviteles kábel viszont megvan.Azzal csak az a baj,hogy csupa rosszat hallottam az invitelről. Ha esetleg a T szolgáltatna azon a kábelen talán olyan minőségű és sebességű lehetne mint a korábbi albérletben ami szegeden volt.
-
frovery
senior tag
válasz
predator00 #12193 üzenetére
VDSL sem elérhető felétek? Ott 25/5mega a legnagyobb, felénk.
-
predator00
tag
válasz
Intruder2k5 #12192 üzenetére
nincs más sajna, ha lenne már váltottam volna
-
válasz
predator00 #12191 üzenetére
ADSL nethez jelenleg még nem nagyon adnak 1 megától nagyobb feltöltést sehol, de ez is csak a legnagyobb, 20Mbps körüli csomagokhoz jár, így sajnos 10Mbps-hez reális a 0.5Mbps up! Nincs más alternatíva? Kábelnet?
-
predator00
tag
Miért vannak invitelnél ilyen szánalmas feltöltési sebességek? Ma emelték meg 5ről 10 megára a letöltési sebességem, mondom akkor talán felrakják 1 megára a feltöltést is, erre ugyanúgy 0.5 maradt, az az egy is szánalmasan kevés lenne de ez a fél... egy nagyobb fájlt nem tud az ember feltölteni normálisan
-
Roland-87
aktív tag
válasz
Narxis #12188 üzenetére
Csak én érzem úgy hogy ha ez valós hír akkor mi mindenképpen szarul fogunk járni? Ha az UPC venné meg itt is jönne az idióta korlátozás havonta, ha a Digi akkor a Discoverynek szevasz, ha a Telekom akkor majd sírhatunk a szar natolt ip miatt meg a heti rendszerösszemlással is ami náluk van... Nagyon nem hiányzik egyik se mert csak káoszt fognak csinálni arról nem beszélve hogy a szolgáltatások árai az egekbe szökhetnek, ha állami kézbe kerül akkor meg kő kövön nem marad, van az az érzésem hogy brutális korlátozásokat vezetnének be meg nagyon torrentezni se kellene.
-
-
frovery
senior tag
Inviteles iptv boxot lehet más iptv-re használni? Vagy az csak arra jó, amire az invitel szoftja alkalmassá tette?
-
Winner_hun
félisten
Nem tudok e-mailt küldeni. Több címmel is próbáltam, csak ezt kapom:
Nálam van a gond? Netezni tudok..
-
Roland-87
aktív tag
Üdv!
A vonali értékeid jók de a csillapításod igen magas és az sajnos nem jó ha, nálad kb. olyan 6-8 megára képes a vonal ekkora csillapítási érték mellett, még annak ellenére is hogy a jelszinted kivételesen jónak számít(feltéve ha a modem jól is mér) Viszont sajnos ez a jelszint nem egyenletes hanem ingadozik a vonal terheltségétől függően, érdemes rámérni pl. szombat vagy vasárnap este több alkalommal is amikor sokan használják ugyanis lehet hogy hajnalban megvan a 10 megához szükséges érték de este már a 6 se menne... Nekem is ilyen a VDSL alatt és ezért nem kapom az 50 megát meg pedig éjjelente a vonalam tudná de szombat este már 38 40-re esik vissza az elérhető maximumom. Ja és ADSL alatt nem szabad amúgy sem a vonali érték maximumán vagy annak közelében lévő sebességet használni mert ilyenkor sokkal gyakoribb a szakadás is, ezért nem adják neked se a 10 megát ezekre az értékekre ki, ha az értékeid szerint meglenne a 10 akkor lehet megkapnád de utána lehet lenne is napi 15 szakadásod és hamar visszatennék, a VDSL ilyen szempontból megint jobb ugyanis akkor is stabil marad ha a maximum vonalit kihasználják de az ADSL sajnos nem ilyen úgyhogy jelen helyzetben maradni fog a jelenlegi, bár mivel már nincs is 4 megás csomag kérhetnéd hogy tegyék át 5-re, azt még bírnia kellene és az is valami, ha nem is sok.
-
bopeti98
őstag
válasz
Intruder2k5 #12182 üzenetére
A T-s kábelnet az egész városban elérhető. Ott is ahol Invitel FTTH van. Paneles területen DIGI, Invitel FTTH, T-s kábelnet, sőt bizonyos helyeken még helyi Internet-X optika is van.
Ebben az utcában meg csak a szutyok ADSL meg csúcsidőben elég rendesen leterhelt Telekom kábelnet érhető el. Azért ez eléggé fura felosztás szerintem. -
-
bopeti98
őstag
Ugye jól sejtem hogy a T-Home kábele alatt az ott félbehagyott Invitel optika lenne?
Azért kérdem mert pár utcával odébb már jó pár hónapja elérhető az Invitel FTTH.
A képen látható kábelt kb 1 éve rakták fel de azóta sem rendelhető az optikai net. Még a kötődobozok sincsenek fent. Nem értem miért esne nehezükre itt is megcsinálni ha 10 méterrel odébb már készen van pár hónapja. -
codec
senior tag
Üdv!
A mostani előfizetésem helyett 10Mbit-es adsl-t szeretnék rendelni az inviteltől. Cím alapján fel is ajánlja azt a csomagot, de mivel eléggé messze lakok a központtól nem vagyok benne biztos, hogy ez a sebesség a gyakorlatban is elérhető lesz.
Ezeket az értékeket szedtem ki a modemből:
Bandwidth Down/Up(kbps) 4480 / 256
SNR Margin Down/Up(dB) 29.5 / 28.0
Attenuation Down/Up(dB) 46.0 / 27.0
Power Down/Up(dBm) 19.5 / 12.0Figyelembe véve ezen értékeket esélyes, hogy a vonal gond nélkül vigye a 10Mbit-et?
Segítséget előre is köszi! -
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Ma felhívott egy emberke az Inviteltől, hogy a decemberi!! hibajegyem, miszerint gond volt a minőséggel (gond csak az volt, hogy napjában 10x lefagyott az Albis beltéri, ami mostanában már "csak" 3 naponta kétszer történik meg
), de most lenne egy frissítés, ami orvosolja majd a hibát.
Na szóval én jómunkésemberként dél óta kb 5x reseteltem a beltérit, de nincs szoftverfrissítés.
- Hogy lehet a menüből kikényszeríteni a frissítést? Vagy csak parasztvakítás volt az egész?
- Mi lehet a pin kódom a készüléken?
- Hogy a csudába került rá gyerekzár? és mi a pin kód oda? 0000, 1111, 1234 az nem jóKöszönöm
-
bopeti98
őstag
válasz
FIREBLADE78 #12175 üzenetére
Milyen modemet adtak?
Mivel tudtommal az Invitelnél van olyan modem aminek 3 dedikált IPTV portja van és 1 internet portja, amire ha rákötsz egy gépet vagy routret PPPoE-n keresztül lehet netre kapcsolódni.
-
FIREBLADE78
addikt
Délelőtt kötötték be a netet,tv,telefont. Nem hozott wifit,mert azt mondta nem úgy rendeltem.( csaj akinél kötöttem a szerződeést nem is tàjékoztatott). Adott modemet amiről megy a tv ,viszont internet nem működik,hiàba dugom az entheret kàbelt a gépbe, vettem wifit is, beàllítottam pppoe ( remélem jól írom),felhasznàlónév,jelszó és még mindig nincs net. Ez ügyben tudtok segíteni?
-
wagi
senior tag
A 120 megabites csomagnak mennyi a havidíja?
-
bostone
addikt
A múlt hónapban hosszabbítottam szertződést a céggel, mivel lejárt az aktuális hűségidő. Az ügyfélszolgálattal egyeztetve, most telefon és 10 megás net van a csomagban egy évig havi 6350Ft-ért.
Tegnapi nap folyamán felkeresett egy külsős cég, aki az Invitel termékeit teríti és egy 2000Ft-al méltányosabb havidíjat kínált, ami tartalmaz ingyen beszélgetést is a megfelelő napszakokban.
Most ilyenkor mi van?
Picit fel vagyok háborodva. Igaz, csak havi 2000 a differencia, de az egy évre nézve 24000. Ami a legjobban bosszant az egészben, hogy amióta világ a világ előfizetők vagyunk. A kis városkánkban évek óta elérhető az 50 megás net, (szintén kedvezőbb havidíjjal) de hozzánk nem érkezik meg és úgy tűnik a jövőben sem tervezik tovább fejleszteni az optikai kábeles hálózatot.
Tudok valamit tenni, hogy mérsékeljem a havidíjat egy frissen megújított szerződés mellett? -
Roland-87
aktív tag
válasz
kabelmania27 #12171 üzenetére
Jó hír a VDSL 30 és 60-as bővülése ha igaz, de vajon ez hogy lesz? Aki most 25/5 annak 30/5 lesz majd vagy csak új választható csomagként jelenik majd meg? Amúgy a VDSL-en gond nélkül kiadható a 60 mega mivel a VDSL2 250 megát képes átvinni a központ közvetlen közelében elméletben, és kb. 300 500 méterre tud 100 megát, ezt alá is támasztja hogy haveromnál kb 200 méterre a központtól a vonali sebessége 90-110 mega közt változik tehát ő akár 80 megás netet is kaphatna ha az invitel is akarná. Én örülnék ha a 25 megás VDSL-em 30-ra bővülne, esetleg a feltöltést is emelhetnék picit, 6 megára mondjuk. én olyan 700 méterre vagyok a vonali sebességem 40 45 mega közt változik tehát a 30-at lazán vinnie kellene elvben.
-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5 #12170 üzenetére
Igen, engem az érdekelne hogy 60Megabitet hogy fognak kiadni VDSL-re, 120as kábelnet csomag csak pár d3 település (Kecskemét, Cegléd,Baja ) bizonyos részén elérhető, többi d3 területen 50Megabit a max amit tudnak adni, kábeles területen a legtöbb helyen d2 15/2a max...
-
válasz
kabelmania27 #12169 üzenetére
Na meg persze ADSL (5M), amit nem reklámoznak szégyenükben, de sok helyen csak ez érhető el Invitel-től!
-
kabelmania27
félisten
Kiküldött ASZF tájékoztató szerint VDSL-ben lesz 30 és 60-as csomag, FTTH 30,60,90 Docis 3.0 15,30,60,90,120.
-
kagzer
aktív tag
Megbolondulok ettől a ZyXEL bridge-router vagy mitől... (ZyXEL P-660HN-T3A)
Biztos nem az telefon a rossz, mert két újat is vettünk és mindkettőnél azt csinálja, hogy 8-10 fel-le kapcsolásra van működő hálózat.Érdekes, ha a népszerű "Fing"-gel olyankor rákeresek a szegmensre, akkor lát minden csatlakozott gépet, de ping már nem pong.
-
kabelmania27
félisten
válasz
kabelmania27 #12166 üzenetére
Megjavult csak meg kellet csörgetni
-
kabelmania27
félisten
Nálatok is foglalt hangot ad a kábeltelefon?
-
kaszas19
senior tag
Na sikerült ma Bridge módba tenni a Zyxel VMG1312-B30A modem/rutert és ráköttem a saját routeremet,a saját routerem tárcsáz be a modem helyet és a DHCP szerver is azon fut, tökéletesen üzemel minden.
Egy kérdésem lenne,hogyan lehet elérni a modemt routeren keresztűl??? -
Roland-87
aktív tag
Sajnos nincs a helyi KTV-nek internet elérése, csak analóg tv kb 25 csatornával abból átlag 4 nézhetetlen a többi enyhén szemcsés szóval szar... Állítólag egy itt eléggé elterjedt ktv szolgáltató tervezi felvásárolni aztán kiépíteni az internetet is, 32 64 és 96mbps csomagokkal de ez még 1 2 év mire lesz belőle valami. Ez egy 900 fős kis falu szóval nem rohannak a fejlesztéssel annyira, így is csoda hogy ide kihozták a VDSL-t és nem kell a 4 megával meg a napi 12 szakadással küzdenem úgy mint innen pár km-re egy másik településen ahol már nincs VDSL, ezen kívül Telenor Hipernetem lehetne még abból most nem tudom itt melyik érhető el de forgalmi korlátos netet soha! Másodlagosnak van most is mobilnetem 2 is, azzal elvagyok. Aztán majd 2 év múlva max átmegyek Kábelre ha valóban kijönnek és valóban lesz 64 vagy 96 megás netük és az stabil is lesz mert nekem ez fontosabb. Ismerek UPC-seket akiknek van 240-es csak éppen naponta 3 4 szakadás van rajta ami idegesítő tud lenni hiába jön a torrenten a linux 30 megával
-
kabelmania27
félisten
válasz
Roland-87 #12161 üzenetére
South Park - Cable Company
Igen felmondást érdemes megemlíteni. Helyi ktv szolgáltatónak milyen csomagjai vannak? -
Roland-87
aktív tag
Üdv!
Nemrég lejárt a hűségidőm így hát gondoltam felhívom őket milyen kedvezményt kapok, egy ellenszenves nő vette fel a telefont és mindjárt azzal jött hogy már így is túl sok a kedvezményem és nem tud már többet adni, mondom akkor nem hosszabbítok és a lejárat után szeretném felmondani a szolgáltatást, vitáztunk még egy ideig aztán azt mondta kapcsol nekem valakit mert ő nem tud segíteni... vártam vagy 10 percet és jelentkezett is sokkal kedvesebb stílusú nő aki mindjárt tudott több mint 1000 forint kedvezményt adni sőt ingyen megkaptam még a Föld körül csomagot is a tv-hez és ha ez még nem lenne elég megduplázta a mobilnetem adatforgalmát és még ennek az ára is csökkent majdnem 300 forinttal. Tehát mostantól 2 évig 25/5+IPTV családi+föld körül 7250 Forint lesz, a mobilnet pedig Controlmax 2gb 750 forint lesz. Milyen érdekes hogy az egyik ügyfelesük szerint már nem jár kedvezmény aztán megemlítem hogy felmondom a szolgáltatást akkor hirtelen van kedvezmény. Ezek szerint így kell majd mindig hosszabbítani hogy megemlítem a felmondást.
Remélem az elkövetkezendő 2 évben is ilyen stabil lesz a szolgáltatás ha már aláírtam megint. És abban is bízok hogy javítják ezt a délelőttönkénti akadozó netrádió hibát, a class fm és music fm csak invitel hálózatból hallgathatatlan délelőttönként, más netről jó. Ilyenkor mobilnetről szoktam hallgatni őket csak hát eléggé eszi az adatforgalmat ezért sem ártana ha végre csinálnának ezzel valamit mert nem hiszem hogy másnál nem áll fenn ez a probléma. Ezt leszámítva nekem semmilyen problémám nincs amióta VDSL van a net betonstabil, kb 3 hetente van váratlan szakadás, azt is csak router logból látom általában nem veszem észre mikor van, a sebesség 98%-ban megvan azaz 24,3/5 még 2 TV mellett is, nagy néha esik vissza 22-re de az is max pár pár percig van csak. -
zunicum
tag
Sziasztok!
Kecskeméten lakom, jelenleg t-home-os előfizetésem van otthon. Gondolkodom, hogy visszamegyek a hűségidőm lejárta után az invitelhez, mert a jelenlegi t-home-os előfizetésem (10 megás internet, interaktív sat, telefon) áráért az invitelnél invilág xl csomagot kapnék a kiegészítő ketyerékkel együtt. A t-home-nál zavar, hogy egyáltalán nem is tervezik fejleszteni a rezes hálózatot a környéken, meg a bosszantóan vacak set top box (az invitelnél ca-modullal tudnám helyettesíteni a set top boxot)
Milyen jelenleg az invitel szolgáltatása (a fibernetes korszak végén dobbantottam a t-home-hoz)? Gyakran szolgáltatás kiesés, sebesség csökkenés az interneten? Ingyenes a hibaelhárítás az invitelnél, mint a t-home-nál?Köszi a válaszokat!
Üdv: zunicum
-
asd3445
újonc
Sziasztok! Egy olyan problémával állok szemben hogy InviTv albi scene 8000 beltéri egység az egyik tévén tökéletesen működik mind a kettő a másikon egyik se. az elején bejön az Invis kép amikor csatlakozik utána eltűnik.elvileg utána a betöltéses képnek kéne bejönnie de semmi. nem mai gyerek a tv csak rca van rajt scart nincs próbáltam már átalakítóval úgyse jó. mi lehet a baj? nincs a tvnek támogatása? legkisebb képfelbontást se bírja?
-
válasz
ReSeTer #12156 üzenetére
Én azt tanácsolom, hogy nézz át ide, és kérd ki dchard véleményét erről! Egyébként a fekete D-LINK egy nagyon jó modem, az nem lehet a hiba oka!
-
ReSeTer
senior tag
válasz
Intruder2k5 #12155 üzenetére
Fekete dlink 360r. Ma cserélték. Régen is ilyen volt, csak szürke kék színben.
Nem hiszem, hogy ez lesz a gond. Elvileg látták az 50 perces uptime-okat, legalábbis amit a telefonból hallottunk amikor a szerelő beszélt.
-
-
ReSeTer
senior tag
Helló! Csinálhat 50 percenként szakadást windows 8? Vagy esetleg router? Bár kipróbáltam router nélkül is...
Na tehát a probléma:
Stabilan kb 50 percenként kialszik 15 percre a dsl/internet LED a modemen, értelemszerűen addig nincs is net. Na most, volt egy modemcsere, lehúztam a routert is, és ugyanúgy szakad.
Ez kb 1 hét óta megy.
Csinálhat ilyet a windows? Nem csináltam nem változtattam semmit, tehát nem hiszem, de azért megkérdezem, hátha...Köszönöm!
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Intruder2k5 #12152 üzenetére
Mindegy...Digi sincs nálunk, csak ilyen műholdas baromság(asszem ha van net az is ilyen műholdas, ha van ilyen). Egész jászság területén nincs Digi.
-
válasz
Nordic #12149 üzenetére
Feltöltés a fontosabb, és DIGI kell a kutyának? Ez érdekes álláspont, miközben pont a DIGI adja a legjobb feltöltést! Havernak DIGI 80/25-el havi 5TB forgalma van, aminek a döntő többsége feltöltés! UPC mint DIGI konkurencia? A 300GB-os adatforgalmi korláttal? 240-es csomaggal 3 óra alatt elhasználod a havi limitet! Egy ilyen statisztikáért UPC szerintem simán szerződést bontana! Hahaha...
-
beers
addikt
válasz
Intruder2k5 #12148 üzenetére
Az invitel országos optikai hálózatának a gerince a Máv hálózatán üzemel......
Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest