- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz
Beni2360 #1945 üzenetére
Augusztus végéig én is ezeket az értékeket mértem Digi-n, de azóta elköltöztünk, és most az egyetlen élhető szolgáltatást nyújtóval kell birkózni.
Nade, megírtam a problémám az NMHH-nak és meg is kaptam a válasz emailt, az érdekesebb részeket bemásolom:
2021. június 30-tól a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás esetén a kínált sebesség maximális sebességre, a garantált sebesség minimális sebességre változott és bevezetésre került a rendes körülmények között elérhető sebesség.
Helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatás esetén a hibás teljesítésre vonatkozó rendelkezéseket a 13/2011. NMHH Rendelet 7/A.§-a tartalmazza.
A 13/2011. (XII. 27.) NMHH rendelet 2. és 7. §.-ai szerint: 2. §. „(9) maximális (névleges) sebesség: a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásra vonatkozóan a szolgáltató által az előfizetői szerződésben vállalt legmagasabb le- és feltöltési sebesség, amelyet a felhasználó a szolgáltatás igénybevétele során megtapasztalhat; (…) (11) minimális (garantált) sebesség: a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásra vonatkozóan a szolgáltató által az előfizetői szerződésben vállalt az a legalacsonyabb le- és feltöltési sebesség, amely minden esetben az előfizető rendelkezésére áll; (…) (12 b) rendes körülmények között elérhető sebesség: a helyhez kötött internet-hozzáférési szolgáltatásra vonatkozóan a szolgáltató által az előfizetői szerződésben vállalt le- és feltöltési sebesség, amely e rendeletben meghatározott mértékben az előfizető rendelkezésére áll; (…)” 7. §. „(5) A rendes körülmények között elérhető sebességnek naptári naponként legalább az idő 90%-ában az előfizető rendelkezésére kell állnia, kivéve a szolgáltatás korlátozásának, szüneteltetésének és felfüggesztésének esetét.”
Azt hiszem ebben minden érdemi információ benne van. Ez ellen csak úgy tud védekezni a szolgáltató, ha panasz kivizsgálásának napjára kinyitja a csapot és akkor a kiérkező szerelő kezében meggyullad a mérőeszköz a sokezer megabittőlés a mérés után meg újra rámcsukja a lakatot. És akkor ugye a mérés idején minden rendben, fizethetem a kiszállási díjat.
Vajon mennyibe kerülhet egy NMHH-s mérődoboz? -
4Grider
nagyúr
válasz
dethroner #1943 üzenetére
Az NMHH-nak erről más a véleménye. A garantált minimumnak mindenkor meg kell lennie, viszont nem életszerű, hogy mindig annyi körüli érték van. Mondjuk az 500 Mbps nem a minimum körüli érték, de igen nagy valószínűséggel lesz ott nálad más probléma is (pl. böngészőből mérsz sebességet).
-
dethroner
veterán
Nem kérdőjelezte meg a mérésem hitelességét szolgáltató. Annyi válaszuk lényege, hogy a garantált minimum teljesülése esetén nem kell tenniük semmit, és én nem hivatkozhatok hibára. És a garantált megvan, szval nem látom hogy a mérődoboz mérése hogyan hozhatna megoldást.
-
taki01
őstag
válasz
dethroner #1941 üzenetére
Kérj egy nmhh-s mérődobozt és akkor az óránként mér és avval ütheted a szolgáltatód ajtaját. A szelessav.net oldalon lehet igényelni.
-
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Szeretnék egy kérdéssel fordulni hozzátok. Előfizetünk egy internetes csomagra, aminek a neve GIGA NET és szép nagy számok reklámozzák a díjcsomag sávszélességét, 1000/300 Mbit/s. A szerződés szerint a garantált minimum 300/50Mbit/s. Kb. 2 hónapja vagyunk előfizetője ennek a szolgáltatónak és díjcsomagnak, de még soha nem tudtam sebességteszten 550Mbit-nél nagyobb letöltési értéket mérni. Napközben jellemzően 500 Mbit körül van a letöltési sebesség, ami az esti órákban és hétvégén még tovább csökken valamelyest. A feltöltési sebesség az teljesen rendben van, 270Mbit körül alakul. Telefonos bejelentést tettem a szolgáltatónál, ott azt a választ kaptam, hogy mivel a garantált sebesség megvan, így nem tesznek semmit. Valamint ha ezt nem fogadom el, és teszek bejelentést hibára, akkor kijönnek és megvizsgálják a "hiba" okát nálam. De ha a kiérkező szerelő is ugyanazt az értéket méri amit én a saját számítógépemmel, vagyis kb 500 Mbit-et, akkor megállapítják hogy nincs hiba és ki kell fizetnem a kiszállási díjat. Tehát a szolgáltató szerint az teljesen rendben van, ha díjcsomag nevére utaló értéknek csak a fele van. Arra a kérdésemre, hogy akkor miért nem mernek nagyobbat hazudni és miért nem hívják 10Gigabitesnek a díjcsomagot, ha úgyis csak a garantált minimum számít, csak azt szajkózta, hogy a garantált minimum számít. Szerintetek mi a helyzet ezzel kapcsolatban? Valóban a garantált minimum teljesülése esetén nem tudok/nem tud az előfizető mit tenni? Mert ez esetben tényleg a szolgáltató jóindulatától függ hogy a garantált minimumnál ad-e többet, vagy sem. Vagy van valami törvényi szabályozás, hogy a névleges érték mekkora részben kell hogy teljesüljön? -
Taktoj
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #1935 üzenetére
Köszönöm
-
-
Taktoj
aktív tag
válasz
Gubek-Einste #1933 üzenetére
Köszi, jól értem hogy kapott kedvezmény a listaárhoz képest szorozva 3 al? A listaár az az ár amit ha egyesével kötném be a szolgáltatás t akkor fizetnék?
-
Sziasztok.telefonos 1 éves vezetékes szolgáltás hűségeltetés után 3 hónappal ,ha felmondom a szolgáltatásokat kb mennyit kérhetnek el kb?
([Listaár] - [a kapott kedvezmények]) x [eltelt hónapok száma]Nem túl combos otthoni wifi erősítésére tudnátok ajánlani opciókat?
Ide nézzél be ez ügyben. -
Taktoj
aktív tag
Sziasztok.telefonos 1 éves vezetékes szolgáltás hűségeltetés után 3 hónappal ,ha felmondom a szolgáltatásokat kb mennyit kérhetnek el kb?
Nem túl combos otthoni wifi erősítésére tudnátok ajánlani opciókat?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Beniii06 #1929 üzenetére
Igazából a két szolgáltató között 1.800 Ft a különbség. A Telekom a drágább, de 2x a netebesség és több a csatorna kínálat is. Az utóbbi egyébként engem nem érint, csak a feleségemet.
A 2.000-es net azért elfér: Netflix, HBO go, torrent, nas stb. Rack szekrényben fogom elhelyezni a saját eszközöket. Annak idején volt UPC is nálunk évekig, azzal sem volt soha semmi baj.Igaz, az “csak” 500 Mbit volt.
-
Beniii06
addikt
válasz
devil-k #1928 üzenetére
Optikán szolgáltatott interneteléréssel ritkán szokott gond lenni. A helyedben inkább a Telekomot nézném, (biztosan szükséged van/ki is tudod használni a 2000 Mbps-et?, 1000/1000 is olcsóbb jóval és átlagos használatra bőven elég), a Vodafone is a Telekomon keresztül szolgáltatna gondolom, így inkább a Telekomot választanám és már az sem opció, hogy kell-e dvb-c, mert már IPTV-t ad mindkét szolgáltató, főleg optikán. Amit még érdemes megnézned az a csatornakínálat TV esetén.
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
Van itt valaki Debrecenből, aki rendelkezik 2.000 Mbit-es internet előfizetéssel? Ha igen, megosztaná a tapasztalatait? Hamarosan a Szabadságtelep részre költözünk a városba, ahol elérhető a Telekom 2.000 Mbites csomagja és a Vodafone 1.000 Mbites csomagja egyaránt. Még nem döntöttem el, hogy melyik szolgáltatóhoz szerződök, de minden tapasztalat érdekelne.
Köszönöm -
makoss
veterán
Üdv!
Volt már olyan rádiós nete valakinek, hogy valamelyik héten pénteken elment úgy a nete, hogy hétvégén le sem sz@rták a javítást?
Nálam megint ilyen van, rohadna meg
Nem értem mi a tökömért nem lehet egy szervíz vonalat létrehozni, hogy zavartalan legyen a szolgáltatás????
Amúgy a miskolci székhelyű Északnet nevű szolgáltatóról lenne szó
Fogalmam sincs 21. században miért nem szüntetik már be az ilyen hasonló cégeket mint ez, és végre valahára jól megkésve bekötnék mindenhova az optikát -
Beniii06
addikt
-
Beniii06
addikt
válasz
oxide83 #1923 üzenetére
Legörgetsz az oldalon és ott láttam erre a célra kitölthető űrlapot.
Ha mindenképpen vezeték nélküliben gondolkodsz, akkor akad forgalom korlátos home mobilnet csomag szinte mindegyik nagyobb szolgáltatónál(voda,telenor stb). Sebesség az sok mindentől függ, de ~1Mbps-nél szinte biztos gyorsabb lesz, inkább a mikros netet mondanám én is, a mobilnet nem torrentezésre való. A TV-t pedig mindig tv előfizetéssel oldanám meg.
-
taki01
őstag
válasz
oxide83 #1919 üzenetére
Vácon van az Ace Telekom ami mikron szolgáltat, max amit ad az 50/50 Mbps.
-
oxide83
aktív tag
Sziasztok!
Vezetékmentes témában szeretnék segítséget kérni tőletek. Újépítésű lakóparkba költözök és ott egy ideig nem várható vezetékes net kiépítése így maradnak a vezeték nélküli megoldások. Két szintes, közepes nagyságú ingatlan lesz vásárolva Vác külterületén, fenti emeleten TV és asztali PC, lent TV, laptop és persze mobiltelefonok. Midegyik esetében szükségem lenne gyors internetre, viszont a mikrohullámúról hallodtam hogy lassú ellenben drága, a mobilnet meg katasztrofális amikor az utcában mindenki otthon van és épp használja. Más megoldás létezik hogy a lenti igényeket valóra válthassam
?
Netflix 1080p minőségben akadásmentesen a lenti és a fenti TV-n is
Akadásmentes böngészés asztali PC-n, laptopon, telefonon
A lehetőségekhez képest gyors letöltési adatforgalom asztali PC-n (torrent). 700-800 kb/s letöltési sebesség nekem sajnos nagyon lassú lenne, 2004-ben használtam utoljára ilyen sebességeket. Ennél létezik gyorsabb megoldás vezetéknélküli net esetében? -
taki01
őstag
válasz
Lali-213 #1917 üzenetére
Hello, ők vannak akik microhullámú internetet szolgáltatnak. Az invitelt is kidobta, hogy kábeltv-vel vannak jelen a településen. Balaton internet nevű szolgáltató is kínál mikrós internetet. Meg ez a mikrós szolgáltató van még.
Persze a mikrós netekhez előzetes felmérés szükséges, hogy megfelelő rálátás van-e a bázisállomásukra. -
Lali-213
senior tag
válasz
kabelmania27 #1916 üzenetére
Szia,
Felhívtam a Vidanetet, de a mi utcánkban nincs kábelük. Így más megoldás után kell néznem. -
kabelmania27
félisten
válasz
Lali-213 #1915 üzenetére
Üdv!
Arrafelé elvileg a Vidanet a kábeles szolgáltató, amennyiben a villanyoszlopon látsz az áram alatt fekete kábelt elő tudsz fizetni. Egyes Vidanet területeken a Telekom ad 150Mbites kábelnetet és telefont, megpróbálhatod a Telekom ügyfélszolgálattól megkérdezni, hogy van-e lehetőség technológiaváltásra, amennyiben szükséges a magenta1, ebben a konstrukcióban igénybe lehet venni, viszont tévéből csak tányérosat fognak adni, Vidanetnél (Telekom a többségi tulajdonos) nagyobb sávszélesség is elérhető és van dvb-c szolgáltatás. -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
Vezetékes internet témában szeretnék segítséget kérni tőletek. Siófok-Kiliti városrészben milyen szolgáltatók és csomagok érthetőek el jelen pillanatban? Most egy 8/1 Mbites ADSL csomag van édesanyámnál, amit a Telekom nyújt, de időnként munkára is használom és sokszor bizonyul kevésnek a sávszélesség. Sajnos eddig nem találtam friss listát arról, hogy mely cégek ajánlatai közül választhatunk. Van esetleg errefelé kábel vagy optikai hálózat kiépítve ami jobb a jelenleg használt technológiánál?
Válaszotokat előre is köszönöm,
Lali -
Beniii06
addikt
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Az árakat kivételével mik a fő különbségek a Telenor es a Vodafone között (ha csak a telefonszolgaltatast vesszük)? Mondjuk a szolgáltatás minosege, netkapcsolat/sebesség, stb., pár szóban?:)
-
Beniii06
addikt
Őszintén egyik sem a legjobb, ha elérhető lenne nálad a telekomos optika az lenne az legstabilabb és legjobb ár/érték arányban, de az nincs. Ha csak net kell, akkor hűség nélkül beköttetném a Digit és utána mindig lenne lehetőség váltani túl sok probléma esetén. Ha neten vagy telefonon rendeled, 14 napon belül visszamondhatod az egészet.
-
gxcman
tag
válasz
sziszi-fuszi #1909 üzenetére
Kösz a kimerítő választ.
Sok helyen olvastam a sebességet csak kábelen garantálja a Digi tehát kell 1 frankó router ha őket választom.Gubek Einste
Igazad van a belső router utáni net már rajtam múlik.
Lehet legjobb ha néhány szomszéd véleményét kikérem.
Esetleg jelent e valamit ha pld, a Digi kábele az oszlopon max 7 éves vagy elhanyagolható?
Igazából az itteni ügyfélszolgálati alacsony értékelés miatt húzok inkább a Digi felé... -
sziszi-fuszi
senior tag
Ha számít a feltöltés akkor nem kérdés, hogy a DIGI-t kell választani. A VODKA/UPC-nél max 22 megabit, a DIGI 300 megabitjével szemben. Ami pedig a TV-t illeti a DIGI korlátlanul használható, osztható a lakásban bárhány készülékre és bármikor fel tudod venni a műsort ha szükséges. UPC-nél vagy szolgabox, vagy kártya szükséges a néhány kódolatlan adás kivételével (kb.24), maximum 3 tévére, ahol minden eszközért külön, külön fizetni kell. Nem tudod rögzíteni és visszanézni a műsorokat! (Illetve ez így nem teljesen pontos, csak azon a készüléken tudod visszanézni, amin rögzítetted!) A "visszanéző" pedig amit szolgáltató kínál, az a vicc kategóriája. Mert csak azokat a műsorokat tudod megnézni rajta amiket a műsor jogtulajdonosa enged. Márpedig nagyon sok mindent nem enged. Pl. a műsorokba való "beletekerést" sem. Nem tudod átugrani pl.: a reklámokat sem. Ami a DIGI ellen szólhat, az a fapados szolgáltatása. Náluk neked kell gondoskodni normális routerről, wi-firől és ilyesmiről.
-
Mik a tapasztalatok ha az említett 2 szolgáltatóról?
A környéken kell érdeklődni, hogy milyen a helyzet, minden szolgáltatónál előfordulnak jobb és rosszabb hálózati részek.Főleg UTP kábelen ( 2 asztali pc ) amit ki kellene szolgálni, a wifi ha picit lassabb az nem gond.
A belső hálózatod nem a szolgáltató ügye, azt neked kell megoldanod, a wifi pedig az adott épülettől is erősen függ. -
gxcman
tag
Sziasztok!
Költözés-> INTERNET telepítés...csak net.
Telekom 30 Mbit 3100FT-t nem opció
1. Digi :
DIGINet 1000 (FTTH) Maximális sávszélesség1000 / 300 Mbit/sGarantált sávszélesség300 / 75 Mbit/s Havi előfizetési díj (bruttó)3 100 Ft/hó.2. UPC / Voda :
Internet 150Mbit 3990/hó ( első 2 hó 0 Ft )
Internet 300Mbit 4490/hó ( u. a. )
Internet 500Mbit 5490/hó ( u. a. )Helyileg
Debrecen Széna tér környéke, Ribizli u. , kertes ház.Jelenleg T kábel van a házban, tehát új telepítés lenne, másik háztól nem tudom áthozni, mert Debrecenben nincs az a szolgáltató.
Fő szempont stabil legyen, 300, vagy a fölötti Mbit az elképzelésem.
Digi színpatikus ha az árat nézem, viszont nem tudom melyik a stabilabb szolgáltató-, ha van számottevő különbség.Mik a tapasztalatok ha az említett 2 szolgáltatóról?
Ahogy nézem a környéki wifiket akkor picit több aki az UPC internetet használja, mondjuk amiatt is lehet ha később telepítette a Digi a vezetékét, ami szinte 100% biztos.Főleg UTP kábelen ( 2 asztali pc ) amit ki kellene szolgálni, a wifi ha picit lassabb az nem gond.
-
Beniii06
addikt
Megszűnik az ingyenes UPC-wifi a Vodafone-nál, lekapcsolnak öt másik szolgáltatást is
"A UPC hat éve indította el a Wi-Free nevű közösségi wifit." "Ez már csak 2021. január 31-ig lesz így, a vezetékes internethálózatra épülő szolgáltatás azt követően nem lesz elérhető. Helyette a Vodafone korlátlan mobilnetet tartalmazó tarifáit ajánlja ügyfelei figyelmébe."
"Nincs többé hangposta
Hasonló indokkal szünteti meg az operátor a Hangposta szolgáltatást: a Vodafone ügyfeleit hívók nem hagyhatnak majd üzenetet, ha a hívott fél valamiért nem elérhető."
"Vége a vodás levelezésnek
A UPC Webmail és az ehhez kapcsolódó e-mail szolgáltatás technikai támogatása 2021. március 1-jén szűnik meg. Ekkor az az összes @upcmail.hu, valamint az ehhez tartozó másodlagos e-mail-fiók is elérhetetlenné válik. Szintén megszűnik, de már 2021. február 20-án a Vodamail, ennek értelmében a @vodamail.hu címek másnaptól nem lesznek sem címezhetők, sem elérhetők."
-
Gallac
senior tag
Létezik olyan mobilnetes előfizetés ahol valóban nincsen adatkorlát? Sebesség nem elsődleges, kb 10-15 Megabit/sec letöltési sebesség már jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest