Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
-
őstag
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Intel T for Directed i/q (VT-d)
MCTP
ASS ControlEzek mit takarnak?
Bios beállitáson belül a CPU tulajdonságoknál találom.
Egyedül a VT-d van bekapcsolva.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
-Gabesz-
senior tag
válasz Tiszteletes #1041 üzenetére
Nekem 2x4-es csati van rádugva az ominózus lapra. Ha jól emlékszem külön dug-aljba raktam őket.
Csak 7740x-em van, de az viszi az 5-5.1Ghz-et így. -
Tiszteletes
aktív tag
Már hónapok óta érlelem a gondolatot, hogy a 2011-ről ideje volna váltani. Meg szeretném kérdezni, hogy a már többször említett Asrock X299 xtreme 4 deszka csodálatos, eye-candy-nek tűnő két 2x8 tűs CPU csatlakozójából CSAK az egyiket használva is gond nélkül mehet-e az 5Ghz egy 7800X-el? Előre is köszönném a választ!
Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
-
Tidus
addikt
válasz eldiablo #1030 üzenetére
Azért kell RAM-okat venni. Nem a szeméttel bohóckodni.
Aki már ebbe a platformba fektet, ahhoz Ram is jár.
Rá lehet húzni akármilyen időzítést. -
eldiablo
addikt
Meg ne sértődj, de nem teljesen van így. Azért nem lehet akármilyen időzítést ráhúzni akármilyen RAM IC-re. A lap is fontos, de sok múlik a processzorban lévő memória vezérlőn és a memória modulokon.
Kezdésnek nem ártana tudni, hogy ÁdiBá-nak milyen csipes RAM-ok jutottak. Ha Samsung egyoldalas, akkor még egészen jó is lehet, ha jól lövi be az időzítéseket. Ha pl. Hynix, akkor nem sok mozgástere van.
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek van értelme 3200Mhz DDR4 hez adnom egy kis plusz feszültséget?
1,35V megy 3000 de valahogy az X299 rendszerben nem stabilizálódik 3200 on.
1,375V mennyire veszélyes?ÁdiBá
-
#Morcosmedve
veterán
Aluminiumot korrodalja, nem is szabad olyanra kenni. Elvileg másra mehet, max a hozzá adott dörzsis szivaccsal kell adni egy kis polírt. Kupak felé én pont ezért nem tenném, mert nem hoz annyit, hogy megérje elkaszálni a proci feliratait, a hűtő nem érdekes, azt lehet tisztítani a dörzsivel. Kupak alatt meg senkit sem érekel, sőt, a die-kupak alul felpolírozása után jobb is lesz a hőfok.
© asszongya'hogy
-
ÁdiBá
veterán
válasz tom_tol #1012 üzenetére
Őszintén?!
Semmivel sem...Lényegében nem mértem különbséget, tehát én primével teszteltem, az ugyan úgy problémát okoz neki igy is.
Igy marad a játék és a saját alkalmazásokban való használat, ha ott stabil marad, akkor úgy hagyom.
Minden eddig LGA1151 es - LGA1150 procimon tudtam Primét futtatni 4 ghz fölött, hát ezzel nagyon nem éri meg játszani.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
eldiablo
addikt
válasz #Morcosmedve #1011 üzenetére
A nikkelezett EK blokkba szerencsére egyik sem eszi be magát, illetve a gyári kupakba sem. Arról is simán lejött. A trükkje nálam az IPA előkenés volt. Lefújtam ipával, és egy darab papírral simán le is töröltem a cuccot.
-
ÁdiBá
veterán
-
Tidus
addikt
válasz eldiablo #1006 üzenetére
Köszi a linket, ismerem az írást.
Nem azért van Apex mert az volt csak a polcon.
Egyébként a R6E alaplapi integrált hangkódek gyengébb, mint a R6A kódekje. Pedig az ember fordítva várná.
És itt szintén az van amit fentebb írtam, az ASUS-nál elgurult a gyógyszer, mivel a R6E 60ezerrel drágább átlagban. De miért? -
Tidus
addikt
válasz eldiablo #1000 üzenetére
Én az utóbbi években azt látom hogy az Asus és az AsRock dominál. Ár értékben inkább az utóbbi. Asus-nál néha elgurul a gyógyszer, mármint árban.
Másik kettőt még gyenge pillanatomban sem vennék.
A többit meg el kell felejteni.Amúgy a tápkörre visszatérve azon az AsRock-on 11 fázis van, a R6A-n meg 8, ahhoz képest hogy az utóbbi extreme tuning. Bár ez nyilvánvalóan függ a felépítésből is, de lehet hogy néha jobb a kevesebb, mint a több.
#1003) MiklosSaS: Üdv, régen láttalak. Mi lett az R4E lappal?
[ Szerkesztve ]
-
-Gabesz-
senior tag
Ebben az ársávban szerintem nincs jobb az extreme 4-nél. Sőt még olcsónak is találom tudásához képest. Hasonló árban volt talán 1 MSI lap,amikor választottam (MSI Raider), na az tényleg belépő szint, 1x8pines csati, Minimális vrm hűtés, alacsonyabb ram sebesség támogatás, stb.
Az extreme 4 meg:
- 11 fázis
- 2*8pines csati, 60A
- tekintélyes vrm hűtés
- ramot jól kezeli. Nálam a egyből kezelte xmp-ben 4266-on.
- Proci is tud 5 - 5,1Ghz-et 24/7 ha kell (4 magos)Z170 oc formuláról váltva semmilyen visszalépést nem tapasztaltam, hiába volt az prémium lap.
Persze ha valaki nitrózik, oda kevés lehet. -
MiklosSaS
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- Le Mans Ultimate
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Autós topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- További aktív témák...
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest