Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz Picturemaker #7048 üzenetére
Mit is kéne látnom Aida-ban ? [link]
Nekem is Kingston HyperX Blue memóriám van. A dobozára rá volt írva hogy 1600MHz CL9 (talán a 1.5V is)
@pendere54: igen mehet 1600MHz-en 1.5V-on, mert én már régóta úgy használom.
Igaz nekem Z87-es lapom van. Manuálisan kézzel másoltam át az SPD adatokat a biosba, mert alapból csak 1333-on hajtja.[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
innen csemegézz pl: gelid gc extreme
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
-
addikt
válasz Doky586 #7046 üzenetére
Lényegében, ahogy nézem, hasonló mint a Tied, akkor ezek szerint ez 1,5 V-on muzsikál alapból, és mehet 1600Mhz-n?
Bocs, de nem igazán értek hozzá, én nem a számítástechnika világában nőttem fel, Bill Gates nálam fiatalabb."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
laychi
veterán
mx 2 is ugyanolyan jó
4g mx4 ~1600Ft
8g mx2 ~ 1600 Ftazért nem mindegy
meg nem tudom milyen pasztát ad a cooler master az evo-jához,de az is hozta ezeknek a szintjét
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
addikt
válasz Doky586 #7040 üzenetére
Sajnos nekem az ezt megelőző szériából van, nem ez a Genesis sorozat, és az enyém 1,65 V-os.
Közben a 1150-es alaplapok topikjában írta az egyik fórumozó, hogy neki is ez a típusú memóriája van, ugyanilyen alaplappal, és auton 1,5 V-on 1333Mhz-en megy neki, szóval valószínűleg ez lesz a megoldás, addig amíg venni tudok egy 1,5 V-osat.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Doky586
nagyúr
válasz pendre54 #7028 üzenetére
A leírása szerint ez 1.5V-os azaz az ami kell a Haswell-nek. Az SPD-jében mi szerepel?
-
beci43
senior tag
Milyen pasztát ajánlotok 4670K-hoz?A legjobb kellene.
-
NFree
addikt
Nos asszem intel ajánlás a haswelhez 1,5v os ramok használata, fölötte károsodhat a proci, namost sajnos mivel még elég friss a platform, nics tapasztalatunk , hogy hoszútávon mennyire bírja a proci az 1,65v os ramot. Van aki úgy használja van aki nem, van aki a 2 közt. Max megveszed használod, és ha kipurcan valmi küldöd vissza gariba, csak ne hangoztasd hogy 1.65v os ramokat hajtottál, De az is előfordulhat, hogy évekig fogja bírni, mondom sajnos hosszútávó infónk nincs
vga
-
addikt
válasz GeneraL_XTX #7031 üzenetére
Köszi az infót, és a BIOS-ban milyen módra van állítva?
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Edward1981
tag
válasz GeneraL_XTX #7031 üzenetére
Nálam corsair ramok mennek 1,65v-on minden gond nélkül.
-
noby
aktív tag
valóban így van nem nagyon szeretik de ez márka függő is mint a fentiekben látható a patriottal nincs kibékülve.de ez márkától is füghet ki kell próbálnod max 1333ba tudod használni és akkor jó lesz és cseréled 1,5v ramra később.
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
addikt
Üdv!
Első körben itt tenném fel a kérdésemet, mert látom, hogy ebben a topikban elég sok hozzáértő megfordul.
A lényeg, hogy néhány napon belöl gépfejlesztés lesz, AMD-ről váltok Intelre. A proci i5-4570S, az alaplap ASUS Vanguard. Ami némileg gondot jelent az a meglévő RAM-om, ami egy Kingston HyperX 1600C9D3K2/8G CL9, ez egy másfél évvel ezelőtt vásárolt darad, tökéletesen meg vagyok vele elégedve. Viszont 1,65V-os, és egyes vélemények szerint az Intel alaplapok nem igazán szívlelik az ilyen ramokat. Igaz, hogy olyan véleményeket is olvastam, hogy símán üzemelnek 1600 Mhz-en is 1,65 V-on.
Kérdésem, hogy mi a helyzet, visszább kell-e venni a feszültséget manuálisan, hogy hosszabb távon ne sérüljön a proci memória vezérlője, vagy az alaplap eleve automatikusan tudja ezt szabályozni, és pl. csak 1333 Mhz-en üzemel majd?
Előre is köszönök minden infót."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
dbius
veterán
Köszi, már nekem is ezzel van felcímkézve a januárban vásárolt lapom doboza, de nekem nagyon sok feszt adott, ha rá akartam bízni a tuningot, ezért kézzel kellett belőnöm.
Pedig próbáltam 4,2-ig a lappal, de inkább kikapcsoltam, mert b@szottul túlfeszelte a procit.
Lehet jó lenne pedig megint játszadozni vele, de nincs időm, a teljesítménye pedig így is bőven elég (4 ghz-en használom)
-
noby
aktív tag
válasz Picturemaker #7025 üzenetére
nem ez volt a max 10kör alatt 1,141. a játék alatti feszt pedig feljebb láthatod.azért irtam hogy nem értem most vagy sokat javítottak a lapon vagy jó procit fogtam ki.
Megbízhatóságom:noby felhasználónak 55 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!a régi rendszerben+az új :)
-
noby
aktív tag
válasz Picturemaker #7023 üzenetére
1,141-1,136.max 80fok a proci
-
noby
aktív tag
válasz alfiboy #7019 üzenetére
van egy érdekes dolog amit megosztanék veletek adott egy asrock z87extreme 4 lap ill4670k proci ez már a második szettem ebből.most vettem zsír új a hardverkernél de nem is ez a lényeg előtte is ugyan ez a konfigom volt csak a lap még az első generációból való és gyári oc is kipróbálva a lapot túl sok feszt adott stb.ezért fix feszen használtam.de most megjött az új mondom kipróbálok valamit beraktam a gyári oct és láss csodát 4,2ghz normálisan feszeli a procit +visszaveszi a feszt is meg az órajelet is.4,2ghz vígan megy max ezen az értékeken 100% terhelés alatt már multyztam is vele egy órát a stabilíttás miatt max 66fokos a processor.most kellemeset csalódtam nem tudom mit javított az intel vagy az asrock a lapon de klaffol minden de a dobozra is rá van írva ,hogy new verzió olvastam forumokban hogy változtattak rajt de nagyon jól műxik most a gyári oc javaslom ha valaki belefutott ezekbe az uj lapokba akkor próbálja ki a gyári oct is ne csak találgasson a biosban mert szerintem egyáltalán nem rosszak ezek az értékek amire a gyári oc belövi a lapot.
-
Edward1981
tag
Ja igazad van. Csak nálam az volt a gond hogy a gép hébe hóba megfagyott minden ok nélkül, és nem is játék alatt hanem csak gondolt eggyet és szevassz. Ezért kerestem egy beton stabil beállítást. Ami úgy néz ki meg is van: 4,3Ghz 1,18 Volt-on linx és prime stabil a kicsike, és a hőfokokkal is meg vagyok elégedve.
-
#Morcosmedve
veterán
zsír, köszi!
© asszongya'hogy
-
diegho
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #7014 üzenetére
Igen ezen agyaltam én is, mert a jelenlegi lapom elég korrekt, semmi bajom nincs vele. A 3570k csere kijönne 10k-ból kb, a +4 szálra nem nagyon van szükségem, viszont a 4670k csere minimum 25-be fájna lappal együtt.
-
Dealer20
tag
válasz #Morcosmedve #7011 üzenetére
De lehet
[link] -
diegho
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #7010 üzenetére
El is felejtettem a H87 tuning lapokat. A hűtőmön perpill 2 venti van, a házban összesen 8 és ebben nincs benne a VGA kárty és a táp. A légáramlás nagyon jó és természetesen delidelem, ha nagyon melegszik. Igazából még nem döntöttem el, hogy lap+proci csere legyen, vagy csak egy 3570k-t vegyek.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz #Morcosmedve #7011 üzenetére
De ezzel lehet
-
#Morcosmedve
veterán
válasz GeneraL_XTX #7010 üzenetére
De H-val nem lehete elvileg k-s CPU-t tuningolni
© asszongya'hogy
-
GeneraL_XTX
veterán
Én inkább ezt a lapo ajánlanám, 8 fázisú és lehet is vele tuningolni a procit hiába H87 chipset és olcsó is. Jobb megoldás, mint a két említett Z-s lap.
Arra is felhívnám a figyelmed, hogy a hűtőd nagyon kevés lesz 4.3ghz-es tuninghoz! A haswlell rendkívüli módon tud melegedni
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
4.3-ra húzáshoz egy 4670k alá elég az Asrock Z87 pro3/Giga Z87P-D3, vagy már az Extreme3 szükségeltetik?
-
beci43
senior tag
válasz Edward1981 #7004 üzenetére
1.262
Ha a Lynx megfekteti,még nem jelenti azt,hogy nem tudsz akármilyen programot,játékot stabilan futtatni.Nálam ilyen feszültség szintén megfekteti a procit,1.290 kell a Lynxhez.
De mehet a gépem 24/7-ben,órákig tudok játszani,stabil marad 1.262-vel.
Lynxet már nem is használok,minek annyit nyúzni?[ Szerkesztve ]
-
Dávid04
csendes tag
hát én is rendesen megijedtem, már csak azért is mert tök új gép! és számomra nem is volt olcsó, úgy hogy rám hozta a parát. mondjuk ettől független le cserélem a memóriákat valami komolyabb darabokra, de az is lehet hogy garival vissza küldöm az egészet hogy cseréljék ki vagy ilyesmi. ja és köszi szépet a segítséget!
-
NFree
addikt
válasz Dávid04 #6996 üzenetére
Örülök akkor , hogy megoldódni látszik a dolog, az elején nagyon megijedtem , hogy komoly baj van, még soha nem láttam az én esetemben olyat , hogy az aida ne fusson le töbnyire ezért rezeltem be
(#7000) h1mpi
Én még nem próbáltam 4ghz alatt tuningnál , mert eddig soha nem babráltam a lap magától lövi be 4 gzh re miest elkezdek tuningolni. Viszont ugye nekem eddig 4,8 hoz 1.36v elég volt , most nem fut le az istenért a teszt csak 1.38v on ez lehet az újab biostól?
A másik érdekesség ma 4,8 ghz en futtattam pár ilyen tesztet unalomból a lényeg vantage alatt hozott 1200 pontot az uncore 4 ről 4,5ghz re való húzása, viszont 3d mark fire strike alatt semmivel nem lett több a pont.[ Szerkesztve ]
vga
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest