Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bacusuz
addikt
Szerintetek egy átlag 4770k mennyi fix feszt kér 4300 on?
1,2-n voltam hogy 2 kör lefutott,csak nem volt időm,de a 95 fokba bele bele nyalt.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
laychi
veterán
válasz HussarF #8396 üzenetére
Kis olvasnivaló(k)
[link]Illetve [itt] a rang kalkulátor.
Még nekem is teperni kell,hogy őstag lehessek,illetve van hátra jópár napom(kb 3 és fél hónap )
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
ÁdiBá
veterán
-
Off: Hogy lehet az előre megadott standard avatarok helyett mást használni? Látom, hogy nem mindenki azokból dolgozik. Vagy ehhez már belsősnek kell lenni?
-
laychi
veterán
-
Nem tudom, hogy ismeritek-e, de ha tuningolgatjátok a Haswell-t, akkor ez biztosan jól fog jönni:
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Nálatok hogy van beállítva a Cache?!
Min szorzó és Max szorzó?ÁdiBá
-
laychi
veterán
nálam sem megy 1:1-ben a cache a cpuval,de szerintem ezáltal nem vesztünk semmit.
(#8391) h1mpi Szerintem tök mmindegy egy idő után mennyi feszt ad neki az ember,ez olyan,mint a cpu,van ameddig tud menni,aztán egy idő után,ha a feje tetejére is áll az ember instabil lesz.
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
ÁdiBá
veterán
Kicsit elkezdtem piszkálni a procimat, amit eddig észrevettem hogy ez a proci alergiás a cpu cache állítására.
Valaki más is találkozott ilyenre?
Komoly instabilitást okoz nálam.(#8389) Hoorus Adtam magamnak és a fejlesztőknek egy lehetőséget, felhozták többen itt a CrySis3-at azt pedig pont játszom online multiban, gondoltam maradjon a szokásos i7 4770K.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
patomi
őstag
Heló urak! A kérdésem az lenne hozzátok, hogy i3 4330, vagy i3 4150? Proci erőben nyilván nem lényeges, de az egyikben HD4400 a másikban HD4600 van. Nem tudom kb. mennyi lehet a különbség a két igp között. Leginkább film, illetve alkalmi játék, de abból sem az újabbak (Race Driver Grid maximum) a felhasználás.(film nyilván FHD és 3D. Játék meg 1280x1024 moncsin)
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
G33Z@
tag
válasz bandi0000 #8377 üzenetére
1920x1080. 4xMSAA csak a BF3-ban használom, de ott ok minden. A BF-4ben csak 2x. Meg medium-low grafika. Örülök neki, ha a VGA-t kellene inkább cserélnem, mert valahogy könnyebben megválok a 7870-től, mint az i5-től.
Gondolom Intel proci mellé zöld kártyát érdemes venni. Vagy mindegy? -
G33Z@
tag
Sziasztok!
Nem tudom melyik topikba írjak. Lentebb látható a konfigom. AMD A8-3570k-ról váltottam erre a procira és életem egyik legjobb döntése volt. Kifejezetten játékhoz vettem azon belül is kizárólag BF. Nos a 3-al nincs is baj minden ok magas részletesség mellett is 4xMSAA, HBAO bekapcsolva és vigyorogva játszok fix 60-al mint a tejbetök. Viszont BF4-ben vannak pályarészek, ahol rondán leesik az FPS-em. Ha egyedül vagyok a pályán fix, de 64-főnél benézek 60 alá, néha még 50 alá is főleg a Siege of Sanghaj-on. Nincs nagy kívánságom, csak a fix 60 minden körülmények között. Esetleg nem lehet, hogy kevés lenne ez a proci? Turbo boost bekapcsolva, látom, hogy megy is 3600Mhz-en játék közben. A feszt automatán hagytam, vagy adjak meg neki egy fix értéket? Ha igen mekkorát? Bocs a dedós kérdésekért, de pont ezért vettem ezt a procit és a mosolyom mégsem teljesen felhőtlen. Már mindenféle grafikus opciót kipróbáltam, azért írtam ide, mert arra következtetek, hogy a proci lenne mégis kevés...? Vagy próbálkozzak egy erősebb VGA-val? -
laychi
veterán
válasz Petrell1 #8371 üzenetére
valóban nem egészen ide való a kérdésed,inkább a [Milyen asztali gépet vegyek] topicban.
mire van a 250k-s keret?
lap+proci+vga?vagy
lap+proci+vga+ház+táp+ram+hdd vagy ssd vagy mindkettő+monitor+perifériák?
ez se mindegy
-
Petrell1
csendes tag
Sziasztok.
Lehet hogy rossz helyre írok de azért megpróbálom maximum elzavartok a halálba.
Mindig is Laptop tulajdonos voltam szóval szeretnék tanácsot kérni tőletek gép összeállításba.
Tele vagyok kéjtejekkel és nem tudom mit éri meg mit nem. Olvasgattam a fórum-ot de okosabb nem lettem. Csak több kérdésElmondom mire használnám. Alaphangon szövegszerkesztés és böngészés De hobbi photoshop és video-konvertálás.
És hébe-hóba szoktam játszani ha meg tetszik valami vagy ha az asszony hagyja... Nem akarom hogy max-on fusson minden de olyan közepes szint azért legyen meg. Még egy szempont: witcher 3 Amit már nagyon várok szeretnék vele játszható formában végig vinni vagy 50 szer Nem akarom h akadjon mert tudom hogy a max hoz NASA gép kellesz De azért bízok benne hogy nem.Amit szeretnék egy mini-itx összeállítást. Amire jutottam az ASUS H97I-PLUS vagy ASROCK Z97E-ITX/ac
mert ismerősöm ezt ajánlotta De láttam ASUS H87I-PLUS.
A cpu meg pedig i5-4690 vagy i7-4770 húzni nem nagyon akarom. Nem tudom hogy az i7 megéri-e nem biztos hogy kihasználnám akkor meg nem költök feleslegesen, mert itt olvasgattam írtátok hogy egy sima i5 is elég a játékok futtatásához. Vga pedigMSI N760 HAWK GTX760 2GB GDDR5 vagy kisebb testvére MSI N660 Gaming 2GD5/OC. Kérdés ezzel kapcsolatban elég ha 2gb vagy jobb az 5gb kiszerelésben? Mivel érdemes spórolni. És tudnátok memóriát ajánlani meg tápot és mind ehhez Elegáns mini-itx házat.
Nem hanyagolható szempont nekem hogy legyen halk a rendszer.
Ha ezek nem jók átvariálhatjátok mindent de a keret azért nem olyan nagy 250 max.
Remélem hogy nem sokkaltok beElőre is köszönöm hogy segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
-
laychi
veterán
Ahogy NFree írja,kiterjesztett asztalt csak a kártyáról tudod megoldani,együtt nem üzemel.
Mikor filmet néznél róla a tv-n,akkor úgyis csak 2d órajelen megy és szinte nem is fogyaszt semmit az a vga.Mit sikerült kihozni este a procidból? nem tesztelted a linkelt progikkal?
[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
Nem, használd nyugodtan a vga-kat (480) az igp-t hagyd, a 2 kártya nem tudja túlterhelni a cpu-t, semmi gondja nem lessz tőlle. Én ezt tenném tuti, sőt én is lehet veszek következő hónapban egy cerkát, míg megjön a refress meg lessz rá pénzem.
Tehát mindegy hány kártya van a gépben , a cpu-t nem terhelné semilyen extrém módon. csak annyi hamar elfogy az erő és kész.
Nem ajánlatos bennthagyni a 2 db vga-t ha nem használod , mégha hűtve van akkor sem fölösleges áramok kószálnának össze vissza. S lehet hosszútávon elpukkanhat valami.Tedd be a cerkát , használd a 480-akat az a biztos .
vga
-
baboss
őstag
Szóval akkor elvileg maradhatna bekötve a 2 db VGA csak nem szabadna komolyan terhelni a G1840 CPU-t,elvinné a 2 VGA-t egy kis procilimittel,ha jól értelmeztem.
És ha úgy oldanám meg,hogy a monitort nem a VGA-ra kötöm hanem az alaplapi HDMI kimenetre akkor is maradhatna a 2 db VGA a rendszerben áram alatt lenne és hűtve.Nem kellene semmit megbontani,kikötni.[ Szerkesztve ]
-
NFree
addikt
Nállam tv, monitor, a vga-ra van kötve. elsődleges a monitor amikor meg beteszek egy mesét a gyereknek, akkor csak kiterjesztema képernyőt, és áthúzoma vlc-t a tv-re és megy a gyereknek a mese, nem minden játéknál működik van ami beakasztja a dolgot rendesen. Annyi van ,hogy vennem kellett 1+hangkarit.
Az a baj a igp nem tudod egyszerre üzemelni a vga-val asszem vagy az egyik vagy a másik megy, mondjuk nem próbáltam.
Áhh de most kapcsoltam te nem is egyszerre akarod a 2 őt használni, csak gondolom, energiatakarékosági okokból szeretnéd ezt megjátszani. hát nem tudom. Nem tudom nem lehet-e pár katintással váltani a 2 eszköz között.
Egyébként filmezés közben a kártya mag a proci se megy maxon szerintem nem ehet sokat.vga
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok.
Azt meglehet csinálni, hogy a TV az alaplapom digitális kimeneteire kötöm, míg a monitort a videokártyára?!
Ezzel azt szeretném elérni, hogy mikor a számítógépről nézek filmet, kitudjam küldeni a képet a tévére, mikor játszani akarok akkor pedig a VGA menjen.
Ez kivitelezhető?ÁdiBá
-
NFree
addikt
Gondolom amiatt nem akarod kivenni mert be van kötve a víz, nos én csak kihuztam a slotból a karit s kitámasztottam olyan helyen ahol nem okoz gondot, meg ugye fogta a cső, hacsak nem plexi csöezésed van mert akkor szét kell szedni.
Ugye a pcie slotton keresztül kap áramot a vga, leht nem tesz neki jót.
De miért akarod kikötni? elmegy az a rendszer a cerkával is, amíg megjön a nagyobb procid. nekem a 480 nem tudta megmozgatni a procit max 35% ban.
Egy cerka már biztos kevés, de attól még szépen üzemelne a rendszer , csak lenne egy kis procilimit.(#8352) miklosss2012
Kezdek irigykedni mien procikat szerzel, a régi 4770k-d se volt rossz a mostani 6 magos se egy antitunig. erre most szerzel egy nagyon jó 4770k. Ez már mindennek a tetje
Gratt a jó cuccokhoz.
A 4930 ra beindult a nyálam, de most én is a legcsóróbb korszakomat élem, ráadásul eladtam a4770k-is , notiról tolom.[ Szerkesztve ]
vga
-
troll81
addikt
sziasztok nézegetem a procikat Intel Core i7-4770K Intel Core i7-4790 az utobbibol van e vagy lesz e k jelölölésű tipus mert a lap meg van ASROCK Z97 Extreme4 az utobbi proci szintén huzhato a lapban gondolom minden probléma nélkül
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #8349 üzenetére
Volna egy 4770K ami megyen 5 GHz-et 1.31 V-al, aztan szeretnek 4790K-ra valtani.
Keves mar a maszekolas...ertelmetlen a 6 mag/12 szal....
(#8350) baboss: ne hagyd benne.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
baboss
őstag
Ha a konfigba berakom az Intel Celeron G1840 CPU-t akkor a 2 db VGA maradhat az alaplapban úgy,hogy a tápot nem kötöm be a VGA-n,vagy mindképpen ki kell venni ?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Mahrenburg #8345 üzenetére
Ja, jo kis processzor volt az !
(#8346) baboss: kar azert az FX-ert...emlekszem siman ment 60 %-ot tuningban !
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Mahrenburg
őstag
válasz MiklosSaS #8336 üzenetére
Még ma is könnyekig meghatódom, amikor eszembe jut a régi aláírásod:
"<< CELERON >> A processzor ami mindenre eleg !"
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
ricsi99
addikt
válasz MiklosSaS #8342 üzenetére
Cerka g3220 as procit semminemuleg nem lehet overlockolni?
Holnap gyakorlás képpen megprobálkozom vele a "kalapácsos" deliddel
Remélem ez sincs forrasztva hanem ugyan ugy ragasztott.[ Szerkesztve ]
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
baboss
őstag
válasz MiklosSaS #8336 üzenetére
Köszi.
És ha szeretném használni a 2 db VGA-t akkor melyik lenne jó ?
A vízhűtés már be van kötve,nem szeretném megbontani.Vagy elég ha a tápcsatikat nem kötöm be,viszont a slotban maradnának,ha megoldható.
Az alaplapon van HDMI kimenet,viszont a monitoron DVI csati van.Egy átalakítóval ha összekötöm az jó lesz ?[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Azt szeretném megtudni,hogy melyik a legolcsóbb CPU ami a következő konfigot elviszi tuning nélkül,internetezésre és filmnézésre használnám,amíg a kiszemelt i5 4670K-ra összejön a pénzem,kb 1-2 hónap,viszont addig jó lenne a gépet használni.
Alaplap - ASUS MAXIMUS VI FORMULA LGA 1150 Intel Z87
Memória - 2x4GB DDRIII 2400MHz Kingston HyperX Predator KHX24C11T2K2/8X KIT
VGA - 2db GTX 480[ Szerkesztve ]
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Mostanában tervezem lecserélni a kis régi C2D 2,6-os (775) proci+lap párost.
Dilemmában vagyok, mert ha már csere akkor legyen 2nd gen. Haswell i5, a kérdés hogy K or not K... Z97 vagy H97 lap, ATX méretben...Megéri a tuning plusz költsége, avagy elég egy sima proci (i5 4590) H97 lapban mondjuk 3-4 évig?
Elvileg tudja a következő generációs procikat is kezelni ha netán kevés lenne....Előre is köszönöm a tanácsokat!
-
laychi
veterán
azt,hogy már megint stress teszttel próbálkozik és 0,1V-ot ad pluszban
Ádibá:
töltsd le ezt [link]
tesztelj 2 kört nem kell többet,mert sokáig tart
gyári órajelen legyen először,és ne legyen se offset se adaptív mód beállítva. vagy auto vagy override legyen.
nézd meg cpuzvel a felvett feszültséget,aztán állítsd be manuálisan azt a feszt,amit kiír és próbálkozz meg 4,4ghz-vel,ha lefut,akkor mehetsz feljebb.
de akár a rog benchmarkot is lefuttathatod,az se terheli túl[link]Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
ÁdiBá
veterán
Ahogy átrakom a feszültségeket offset és a szorzókat elkezdem állítani, túl lövi magától az alkatrészeket az alaplap. Szerintetek?
ÁdiBá
-
h1mpi
félisten
válasz HussarF #8297 üzenetére
Ha szerencséd van csak az elhajolt láb okozza a galibát. nekem is volt és ugyanezt csinálta. Cink Elek megcsinálta, de ha jól láttam most sajnos nem vállal... sok szerencsét és remélem mindenki leáll az otthoni deliddel egy héten belül a második 4770K... mindenképp ki kell próbálni a cpu-t egy másik lapban.
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
laychi
veterán
Az kuka.
Az a sérülés kinyírta.Ádibá,kb ott fogja vinni a 4,3 Ghzt, a 4,4-et pedig kicsit fölötte valószínűleg,nekem a régi procim kb ugyan ezt az értéket adta a 4,3-hoz,a mostani meg 1,17V-ot,és 1,2V-tal megy 4,4ghz-t
szóval ebből már lehet következtetni a 4,4Ghz a vége 1,3V alatt.[ Szerkesztve ]
-
Andor22
aktív tag
hi all
Intel Core i5-4690K ről van valami infótok h mikor jelenik meg és mennyibe fog kerülni ?
thx -
ffodi
veterán
Az auto nem feltétlen "alap" beállítást tükröz. Az 1,25 V VCache pedig elég soknak tűnik, gondolom valami elvetemült XMP profil tolta fel addig....
Talán a legegyszerűbb mód, ha offset +0 V-ot állítasz be (vagy a legkisebb beállítható értéket, ez tipikusan +0,005 V).
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ÁdiBá
veterán
Köszönöm, ezt nem is tudtam.
Honnan tudom hogy mennyi a processzor gyári feszültsége?
Mert ha alapon hagyom, vagyis auton a Bios-ban akkor 1,24V Core és 1,248V Cache ad a magnak.
Most levettem ezeket manuálisan 1,1V mag, és 1,12V cache, ugyan úgy megy prime minden.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Egyenlőre arra vagyok kivi mennyi az a feszültség amin megy gyári órajeleken.
Viszont mitől van az hogy nem vált fel a proci 39 szorzóra?
Szerintetek?
CPU - Z Multiplier x37 (8-39)
De nem vált fel 39-re ha terhelem.ÁdiBá
-
Köszönöm a sok segítséget, megpróbálom a legtöbbet kihozni a dologból.
-
NFree
addikt
válasz HussarF #8305 üzenetére
Az a baj ezzel a lábbal sajnos tapasztalat, hogy van benne vagy 3-4 hajlítás a és nekem nem sikerült anno a ud3r lapomat megcsinálni pedig nagyon alapos voltam, érintkező tetejét sikerült egysikba hajlítanom többivel, de maga az érintkező csavarodott kicsit , ezt úgy láttam ,hogy másképp tört meg a rajta a fény. tehát hiába volt a helyén gondolom ahogy ráfeszült a cpu a csvarodásból kifolyólag valami gubanc lehtett, mert a lap meghalt a sok újraindítgatás közepette, viszonta cpu megúszta.
Keress rá itt ph-n apróba nem merem linkelni, de foglakozik vele egy srác , mikroszkóppal nagyon profin csinálja.
sok sikertvga
-
válasz daveoff #8303 üzenetére
Nincs satuhoz hozzáférésem sajnos. Sok videót megnéztem a pengés módszerről és kivitelezhetőnek tűnt. Ha hazavágtam akkor, lehet, hogy inkább 4790K-t vennék helyette, de azt még későbbre ígérik, nem? Ha még egyszer 4770K-t veszek, akor biztos, hogy a föld alól is kerítek egy satut, ha kupakolni kell...
-
Remélem én is, hogy nem kell még az alaplapot is kukázni. Mit csinálnak az apróban? A lábelhajlást kijavítják? Azt nem tudom én visszahajlítani? (Jó tudom, azután, hogy most nyírtam ki egy procit.... ) Vagy hogy keressek rá? A lábelhajlásra nem dobott ki semmit a hardver apró keresője. Ha tényleg halott, akkor szólni fogok mindenképp. Köszi a választ
-
ffodi
veterán
válasz HussarF #8301 üzenetére
A lapon a sérült lábat mindenképp meg kell javítani, mert ahogy nézem az "AW14" jelölésű lábat sikerült "hazavágni" ami egy DDR ref clk, vagyis ebből lehet gáz, ha ott nincs kontakt és/vagy mással kontaktol.
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
daveoff
veterán
Kellemetlen, reméljük a legjobbakat, és tényleg csak egy láb hajlott el.
Ivy topikpan én már sokszor kifejtettem, hogy a satus megoldás(ha okosan csinálja az ember) sokkal biztonságosabb, hatékonyabb, és gyorsabb! Én most is ezt mondom, aki delidre szánja magát satuval csinálja!
LG 27GL83A 27'' UltraGear™ QHD IPS 1ms Gaming Monitor with G-Sync®
-
NFree
addikt
Tisztán látszik, még ezeken a képen is , hogy el van hajolva a láb, nos reméljuk a sok próbágatás nem tett kárt a lapban, Javasolnám a lapot itt ph-n apróba csinálják(lábelhajlás) én is csináltattam azóta remekül működik.
Procit meg kellne nézni másik lapban is, ahogy többen is javasolták.
Hátha de előbb alapot javíttasd ki majd próbaképp próba azt is másik procival.
Lehet sanszos , hogy a proci meghalt , ha lemegy a tortúra és sajnos igen , majd keress meg egy pü ben[ Szerkesztve ]
vga
-
Köszi a választ, próbáltam a legjobb minőségű képeket csinálni, de még ezeken jobban látszik, mint szabad szemmel. Egyszerűen nézem, de nem látok, csak annyit, hogy a sorminta ott megtörik. Holnap veszek egy nagyítót. Az a baj, hogy észre sem vettem volna, ha nem kell hibát keresni, és nem tudom, hogy ez eddig is ilyen volt-e és működött normálisan vagy csak most...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest