- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit a Haswell-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
laychi
veterán
válasz bombibmw #13498 üzenetére
Köazi neked is mwg h1mpi-nek is. De a hirdetésnél is megköszöntem.
Csak neked csak moatDe ismerősnek is beajánlhatnátok
Minél hamarabb csatlakozhassam a klubhoz[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
bombibmw
veterán
válasz laychi #13496 üzenetére
Nem nézem,mert nem köszönted meg,hogy áppoltam a hirdetésedet.
Nálam az LLC 1-9-ig állítható,viszont nem láttam külön PLL(VCCIN) állítási lehetőséget.
Holnap rálesek,úgyis a holnapot a tesztelésnek akartam szentelni,ha már hétköznap nem volt rá idő.
Új proci,új bios,kíváncsi leszek a végleges eredményre.akoska07:
"A 3 pumpa csak a procihoz lesz."
Vagy ez most komoly?
H110-hez legalább 5 pumpa kéne,meg 3db 360-as ultra radi.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bombibmw #13495 üzenetére
Egyszer akarok vizet építeni.
Az olyan is lesz,hogy nem kell majd fejleszteni és megbontani sem.A 3 pumpa csak a procihoz lesz.
Vhogy fel kell vegyem a versenyt a H110-el.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
laychi
veterán
válasz bombibmw #13495 üzenetére
Ha neked a lapodd llcként jelzi ki akkor megnézhetnéd különböző beállításokkal,hogy nem e tévedek.
De tudtommal az llc az a vdropp. És msinél én mondom azt vettem észre hogy a vccin-t szabályozza nem a vcoret
Vccin nálad asus lapban a pll voltageEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
-
nagyúr
válasz akoska07 #13474 üzenetére
Nos úgy néz ki 2-3db Laing DDC-1T Plus kerül beszerzésre.
2 biztosan,a 3. majd kiderül.Ha meg lesz a 3. pumpa is,akkor kell még egy radiator.
Talán-talán felvehetem a versenyt egy H110-el.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
laychi
veterán
Oc menü- digitALL Power- CPU Vdroop offset control. Az az llc állítás.
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
Na most mindenki llc-t tesztel vagy hová lettetek?
-
laychi
veterán
Én azt értem,h direkt annyira lötted me de nézd meg minimum llc-vel és maximum llc-vel hogy mennyi a különbség.
Lényeg hogy terhelés alatt.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
laychi
veterán
A vccin feszre gondoltam hogy nézzétek meg különböző llc beállítások mellett terhelésnél
Más és más lesz a vccin fesz a vcore fesz és a vid ugyanannyi maraf.Amúgy jó kis órajel
24/7?
Legfrissem hwinfo van fent?
-
nagyúr
Átlagosan 2,5millió MHz eléggé rendben van.
Kis tuning azért még elférne rajta.
De csak akkor kezdj neki,ha már a tulajdonodban van egy H110.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Ár/"érték" arányt nézve döntöttem úgy.
Black JD-nél nincs jobb.
Black Label is rendben van.Remélem holnapi nap tényleg össze tudom hozni ezt a kupak javítás dolgot.
Nem sűrgős,de kívánja a nép.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
laychi
veterán
Én úgy vettem észre,hogy a hasinál az llc a vccin feszt szabályozza nem a vcore feszt...
Nézzétek meg hwinfo64-gyel különböző llc beállításokkal terhelés alatt a procitokatEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Victor91
tag
Próbáld meg 5-ös LLC-vel hátha úgy okés. Nekem az ASUS lap auto LLC-nél 8-ra rakja.
[ Szerkesztve ]
A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...
-
nagyúr
Szeretek tesztelni,nem volt ez másképp az üveges verziókkal sem,szal a Grant's-nél maradtam.
És ezért nem lett este paszta csere.
- Te figy...milyet procit vettél,oem-t vagy dobozost ?
- ÁÁÁÁ... én üveges verziót vettem[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
h1mpi
félisten
Arra ötlet, hogy ha adaptive-re állítom, akkor igaz, hogy vissza veszi a feszt, de tehelésnél ad neki pluszba 0.04-et. Melyik az a beállítás, ahol vissza veszi a feszt, ha nincs terhelve a cpu, de nem ad neki pluszban feszt terhelés alatt, hanem max. megáll ott, ami be van a biosban állítva?
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
nagyúr
válasz bombibmw #13472 üzenetére
Szia!
Nem szedtem le.
Mert...
Közeli barátságot kötöttem egy üveg Grant's-el.Ma meg egész nap úton voltam.
De meg fogom csinálni.
H110 majd csak akkor fog jönni amikor végső elkeseredettségemben a komoly víz megépítése után... egyszerűen nem fogok látni más kiutat ebből a gyötrelemből.
Elvileg holnap ideér a 2db tripla radi a vízhűtéshez.
Nem mintha annyira sürgős lenne.
Kell még vmi f@sza blokk.
Úgy néz ki talán ma este meg lesz hozzá 2db erős pumpa is.[ Szerkesztve ]
-
dantambt
tag
Ezt azért jó beárazták!
-
HSM
félisten
válasz Hoorus #13466 üzenetére
Ez egy nagyon nagyon jó kérdés. Erősen függ attól is, mennyire sikerül megbarátkozzak ezzel a Gaming-al. Először fortyogott az agyvizem mérgemben, aztán idővel egészen megbarátkoztam vele, hogy szépen teszi a dolgát. No, meg az se mindegy, mit állapítanak meg gariban, ha pl. csak valami kompatibilitási gondja van a Z87-nek, akkor nem érdemes visszategyem, hogy újra hibázzon, ha most a Z97 jó.
-
HSM
félisten
válasz Hoorus #13464 üzenetére
Na, volt egy Giga Z87X-D3H-m, ami egy igen szuper lap volt, de bohóckodott, ezért visszavittem gariba, most intézik. Keresővel megtalálod a topikban, ha érdekel mi volt. Mivel kellett a gép, ezért vettem másikat, míg elintézik, egy Giga Z97X Gaming 5-öt. Ami Audio terén előrelépés, BIOS, szolgáltatások terén tartja a szintet, és faszán, stabilan működik is, de. Az építési minősége sokkal rosszabb, gyenge könnyen hajló PCB, gyenge hűtésrögzítés, az "overkill" VRM helyett egy alig átlag feletti, és a szuper intel LAN helyett egy fos Killer NIC, amit szerencsére sikerült ártalmatlanítani a sima AR8172 driverének ráerőszakolásával.
Szóval elmegy, de a Z87 után nem vagyok elájulva tőle, sajnálom már, hogy nem egy ugyanolyan Z87X-D3H-t vettem cserének, ami amúgy nálam minimum 9/10 pontos volt a bohóckodását leszámítva, pedig én aztán nagyon kritikus vagyok.... Olcsóbban lett volna jobb lapom, a Broadwell meg úgysem lesz nálam szerintem téma sokáig. Lehet, idővel megbarátkozom vele, de még nem sikerült...
Azért is írtam, hogy a Z97X-UD5 már valószínűleg jó, azon elvileg erősebb a PCB, van Intel LAN (is), nem rossz a VRM sem. Csakhát a Z87-nél olcsóbban adták ezt a minőséget jóval, és ez fájó pont.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Az a SOC lap 100%, hogy jó, kérdés, mennyit tudna javítani a helyzeten.
Közben láttam visszaigazoltad, küldtem is a maximálisan megérdemelt pirosaid. Azért azt hozzáteszem, nem sokmindenkit értékeltem eddig a vásárolt termék kipróbálása előtt.
Amíg nincs meg az új hűtőm, kénytelen vagyok csak a dobozán keresztül gyönyörködni benne.(#13459) Gery15: Azért voltak, mert már a Z97 széria fut. Külföldi, nagyobb forgalmú boltokban nem is nagyon találsz már Z87-eseket... Itthon még találni egy-kettőt, de ma venni Z87 lapot, amikor az információk szerint csak a Z97 fogja kezelni a Broadwell-t, a Z87 nem? Én is ezér vettem Z97-et...
(#13460) dantambt: Mert így működnek az IC-k...
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz dantambt #13460 üzenetére
betorzul,nem lehet a végtelenségig 40mV-tal lépkedni
esetleg próbáld emelni a vccin-t 1,9-re vagy feljebb,hátha kicsit alacsonyabb feszen meg tudod fogni a procitEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
dantambt
tag
az mitől lehet hogy 4.6Ghz - 1.162
4.7 Ghz - 1.224 el megy de 4.8 on már 1.32 sem elég?
csak a core voltage-ot állítottam meg a ramokat xmp-b llc:8 más minden auto -
HSM
félisten
válasz gainwardgs #13452 üzenetére
Működni működik, csak apró bosszantó figyelmetlenségek... Igazából szerintem a Z87 sorozata tette túl magasra a lécet nálam, ahhoz képest nem jön annyira be. Pedig amúgy jól működik, könnyen beállítható. Mondjuk egy UD5 szerintem már elég jóféle és nem sokkal drágább.
Amit érdemes még nézni szerintem, az az Asus Maximus Ranger, és a Z97-A.
(#13453) Hoorus: Azt ugye tudod, hogy a Z87X-UD3H lapod bár nem túl drága, de egy igencsak full-full deszka. Nekem Z87X-D3H volt, és az is brutáljó volt... Kár, hogy valami bohóckodott vele, és le kellett adjam garizni, a Gaming 5 közelsem az az építési minőség, pedig drágább. Mondjuk amúgy a jóféle BIOS megvan, meg nekem teljesen jól, stabilan is működik is.
(#13454) Gery15: De nálad is Z87 figyel... Azok a legjobb lapok voltak... A Z97 is elmegy, de már nem hűha. Mondjuk lehet, egy UD5 már nekem is tetszene, a Gamingtól nem vagyok elájulva.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
nekem msi z87G43 van,ez is elég jó,ahhoz képest,hogy egy olcsó kategóriás lap
megy benne szépen a 4670K
arra lennék kíváncsi már,hogy a 4790K hogy megy benne
csak vinné már el valakiEladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
bombibmw
veterán
Felraktam a legújabb bios-t és belőttem ugyanarra a 4,6GHz-es beállításra a procit,ami eddig is,majd levettem még belőle 0,01V-ot.
Szépen megy az IBT,nyertem 5 fokot és már nem írja ki a hibaüzenetet sem a lap.
Néha leugrott a fesz 1,16V-ra is.
Megpróbálok még lejjebb menni.(#13456) laychi:
Akkor beadtad Te is a derekadat?[ Szerkesztve ]
-
Gery15
addikt
+1 a giga lapokra, semmi probléma nincsen velük elég régóta, csak Gigabyte lapokat használok már... mint most is UD4H.
HyperX
-
Hoorus
őstag
Nekem az UDxH sorozatú lapok nagyon bejöttek, bátran ajánlom, viszont az ilyen "géming" megnevezésű deszkáktól személy szerint hányingert kapok ..
[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
Hamarosan csatlakozom
Látom nem nagyon ajánljátok a giga lapokat pedig én is egy gaming7et néztem ki, esetleg alternativák 45k-ig??[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #13430 üzenetére
" lefordítom magyarról magyarra: "sz@rt" se érsz ugyan azzal a chip-el, ha 3 beállításod van 250 helyett" Ez a nap hozzászólása! Még mindig röhögök.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
Sziasztok. új bios jobb lett szerintem eddig itt járok IBT alatt jelenleg high on tesztelve. offset beállitás cpu z szeint 1.222V de meg próbálom lejjebb vinni még a feszt lehet nem engedi majd már.
-
HSM
félisten
válasz m1garand #13437 üzenetére
Mit kéne tudnia egy LAN vezérlőnek? Így visszabutítva is tudja az ellenőrző-összeg számításokat, meg vételi puffereket, meg kezeli a DMA-t. Viszont így nincs benne a fos plusszrétege a forgalomirányításnak. Így nem tudsz priorizálni, cserébe szvsz nem zabálja meg a CPU-dat a csomagok átirányításával.
-
HSM
félisten
Áhh, tényleg, ezt észre sem vettem. Akkor jól gondoltam.
Ami meg szerintem mégjobb, az egy USB-s WIFI kártya. Nekem jobban beváltak, mint a PCI-osak, az antenna is jobban elhelyezhető. Vagy ami a legeslegjobb, bár ezekhez képest sokat fogyaszt és drága, az egy kliens módba konfigolt AP-t lan-on rákötni a gépre.
(#13435) m1garand: Hát igen, főleg ami a Giga honlapjáról tölthető, az egy régebbi bughalmaz driver, botrányosan rossz. Innen tölthető a friss: [link]
Ugyaninnen lehet letölteni a sima drivert, én ezzel használom: "AR813x_AR815x_AR816x_v2.1.0.21_WHQL".
A "Saját lemez" módszerrel tettem fel, kézzel kiválasztva a "Common_dir" mappát, majd az OS-t és benne az inf-file-t. Onnan én a "Qualcomm Atheros AR8172/8176/8178 PCI-E Fast Ethernet Controller (NDIS 6.20)
"-t tettem fel, de elvileg az AR8162 drivverével is megy.Így biztosan nem települnek fel a Killer fosdriverének köztes réteges vackai, ami a forgalomirányításhoz kellenének, amik tartok tőle, hogy inaktívan is zabálják az erőforrást egy "buta" landriverhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
-
HSM
félisten
válasz #Morcosmedve #13430 üzenetére
Értettem én, csak azért volt fura, mert én arról beszéltem, hogy a drágább lapon se jobbminőségű a BIOS-csip, Te pedig jöttél a BIOS csip tartalmával. Érted, mintha én beszélnék a tyúkról, Te meg előjössz a tojással.
(#13429) h1mpi: Sokan nem tudják, ami érthető is, sajnos nem nagyon lehet ilyesmikről olvasni.
Csak érdemes előre utánanézni, a "hosszú" slotok sokszor közös csatornákról futnak. [link], és itt a specifikációban is írják: [link]
Kicsit hülyén van logikailag megoldva, hogy ilyen "or" konfigokat ír a diagrammon, de ki lehet rakni a kirakóst.
A lényeg, hogy ha mindent jól értek, akkor ha a legalsó slotba teszed, akkor maradni fog a VGA slotja 16X-os, és nem fogja lehúzni magát 8X-osra.(#13431) aero2zero: Én is követem az eddigi bevál gyakorlatom, olvasom a release notes-ot, olvasom a userek visszajelzéseit, és azért igyekszem a legfrisebb, jó visszajelzéseket kapott verziókat használni. A "mindig a legfrisebbet" metódos sok felesleges bosszúságot tud okozni sajnos.
Nekem sajnos a hangkari okoz nehézséget a lapválasztásnál, ugyanis sima PCI-os, és kb. egy jobb Z97-es lap árába kerülne egy hasonló minőségű PCI-E-es...
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz Trailblazer #13431 üzenetére
Ha csak egy Slot kell, mert nincs hangkártya, akkor el lehet lőni simán az alsóba jó is, mert az pcie 2.0 és nem a procival van összeköttetésbe.
-
Trailblazer
veterán
Én tudtam ezt, de nem lőnék el egy hosszú slotot a wifire. Egyébként ugyanez a problémám, én is ez alapján lövök rendszerint alaplapot (az anyagi faktor mellett természetesen ), hogy az első x16 felett legyen még egy x1 a wifi miatt.
(#13418) HSM:
Azért én csak maradnék az alapelvemnél az új biosok terén.
[ Szerkesztve ]
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
HSM
félisten
Mármint, hogy 1X-es, mint ez? [link] Azt nyugodtan beteheted a 16X-os slotba,
A kisebb kártya belemegy a hosszabb slotba pöccre, fordítva van csak baj, bár ha a kis slot végéből kifűrészeled a műanyag lezáró véget (ritkán gyárilag sincs a vége lezárva), és nem nyírod ki a művelettel a slot érintkezőit, akkor úgy is működik.(#13427) hpeter10: Ezt nem egészen értem. Nyilván a nagyobb tudású lapban több funkció van a BIOS-ba programozva, de ettől még a BIOS programot tároló csip tökugyanaz, mint a leggagyibb lapban.
-
HSM
félisten
Bizonyám, ahogy írod. A legtöbbnek csak marketing-rizsa 8 meg 12 fázisa van, sajnos. A Z97 SOC Force lapon az egyik legjobb VRM van, ami csak létezik, azt nagyon megkonstruálták. Meg a régi Z87 Giga lapokon is cefetjó VRM volt (ugyanaz a Full IR VRM a legtöbbön, mint a SOC Force-on ), a Z97 lapjaik ehhez képest jóval gyengébbek lettek sajnos szinte minden téren, kivéve talán a SOC-okat.
Vettem egy Giga Z97 Gaming 5-öt, jól működik, de azért nem vagyok elájulva tőle, a égi Z87X-D3H lapom sokkal jobban össze volt rakva. Főleg ez a Killer NIC, ez felháborított de nagyon, szerencsére a sima Atheros AR8172 driverével remekül megy a sok fos Killer app meg szarság nélkül. Azért ara kíváncsi leszek, nálam hogy fog menni majd a 4690K, bár hűtőm lehet csak jövőhétre lesz hozzá. Ezen ugye ott figyel a digitális 8 fázis, meg rendes kapacitású kimeneti kondik, bár a FET-ek se nagy cuccok, meg a kapcsolási sebesség sincs az egekben. Mondjuk hűtőm az nem lesz olyan erős, mint a H110-ed...
(#13422) laychi: Leírtam miért, mivel a processzor és a FIVR működésének is kedveznek az alcsonyabb hőfokok. Konkrétan a processzor fogyasztása is csökken, ahogy egyre hűvösebb, mivel javulnak az eletromos tulajdonságai. Ezért tudsz nitróval jobban tuningolni, mint léggel. Csak ott nem 20 fok difi van, hanem sokkal több.
(#13424) h1mpi: A legalsó slot asszem kiváltja az 1X-eset, és nem rontja el a felső 16X-ost, de azért olvass utána.
[ Szerkesztve ]
-
-
laychi
veterán
"kupakolás után, ha nem ~90 fokos magokkal menne, hanem 70, szerintem azonnal lejjebb lehetne venni a feszekből"
miért is kérne kevesebb feszt? semmi köze a hőfoknak a feszhez,csak annyit befolyásol,ha túl meleg a proci visszaveszi a feszt és az órajelet.
nekem pl a 4,4Ghz-et kupakolás előtt és után is ugyan azzal az 1,2V-tal viszi linx 0.6.5-t stabilan
meg minden órajelhez ugyanannyi feszt kér,mint korábban.
szóval szvsz ezt nem befolyásolja
-
h1mpi
félisten
Ez alapján nem sok lapnak van 8 fázisa. A legtöbb 6 fázisos. Ami meglepő, hogy az Mpowernek is ugyanazok a tulajdonságai a táblázat szerint, mint a Gaming 7-nek. 200 Mhz-ért nem fogok másik lapot venni, ahol abszolút nem garantált így se semmi. Bár a Gigabyte Z97 SOC Force lapokban gyanúsan jól mennek a CPU-k.
Azt még lehet megnézem egyszer, max. ha nem jobb ,akkor megy vissza. Csak szerelni nincs kedvem...(#13390) Tomdriver: vegyél egy ilyen GIga Z97 SOC Force lapot.
(#13421) troll81: Pedig a Giga lapok már régóta nagyon jók, teljesen más részleg foglalkozik velük, mint a többi HW-el.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz bombibmw #13379 üzenetére
Persze, lehet. Mondok egy példát, a gyártó rájön, hogy ami eddig 1,2V volt, az valójában a lap 1,24V-ot adott, és ha ezt korrigálják, te azt látod, több feszt kér a proci. Vagy mikrokód frissítésnél is bármi lehet.
(#13380) aero2zero: Az új BIOS-al általában új hibák is jönnek, nem mindig a legfrisebb a legjobb, bár az egyre frissebbek azért jellemzően egyre kevesebb hibát szoktak átlagosan tartalmazni.
(#13386) Tomdriver: Hibás a flash-csip, úgy tűnik, sajnos előfordul.
(#13389) szunya1: Szép, mit ne mondjak. Ami a lapot illeti, én még a 775 korszakban futottam bele, nagykerből, vatta új, fóliázott lapon voltak görbe lábak a foglalatban. Persze, én is el lettem hajtva melegebb éghajlatra, azóta mindig megnézem a foglalatot, nem érdekel a boltban a sor hossza mögöttem.
Persze, ha neked bontottak voltak a kiegészítők, az már sokkal csúnyább ügy, mert akkor itt valaki szándékosan átvert.A monitoros dolog is...
(#13392) troll81: Jó, ez a drága lapos mese... LOL. Ugyanaz a BIOS csip van a legolcsóbb H81 lapon, mint a legdrágább Z97-esen. Azért raknak rá dual-BIOS-t a jobbakra, mert bármikor befigyelhet néhány hibás.
(#13394) szunya1: Igazán elszomorító ez a különbség, mi van itthon, és mi mindössze párszáz KM-re innen.
(#13403) szunya1: Igen ez így lenne korrekt...
(#13405) h1mpi: Természetesen igen. Másmilyen szivárgású példányok. Az LLC miatt is lehet melegebb.
(#13408) players111: Szerintem kupakolás nélkül, egy olyan 6 fázisú hybrid/analóg VRM-es lapban azért nem kéne csodát várni. Pláne az adatait elnézve nem egy nagy eresztés az a VRM, csak 6 fázis, nem is digitális, és a kimeneti kondenzátorok összkapacitás is harmat gyenge... [link]. Ugyanennyi van a Gga Z97 UD3-ason is, ami eléggé belépő lap.... Szerintem ez az MSI Gaming 7 lap egyáltalán nincs tuningra kihegyezve. Persze, a tévedés jogát fenntartom.
Másfelől, egy kupakolás után, ha nem ~90 fokos magokkal menne, hanem 70, szerintem azonnal lejjebb lehetne venni a feszekből. A külföldi "szupertuning" magic batch procikat is egyből kupakolják, legalábbis amiket olvastam komolyabb OC-s fórumokat. Persze, itt is fenntartom a tévedés jogát, de jó okom van ezt gondolni.
Ha hűvösebb lenne 20 fokkal, az a proci elektromos tulajdonságainak is jót tenne, és az integrált VRM is jobban működne feltételezhetően.(#13414) h1mpi: Akkor csak használni kell és élvezni. Csak nem szabad csodát várni tőle.
[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
válasz troll81 #13416 üzenetére
Én első körben FIX fesszel és override módban tuningoltam. Aztán kipróbáltam az override+offset módot is, de azzal se jutottam előrébb vagy lejjebb a fesszel.
24/7-re dynamic módba tettem (Turbo és EIST enabled) és a core voltage mode-ot, pedig adaptive-ra, így vissza feszi terheletlen állapotban a feszt és az órajelet is. Persze így adaptive módban nem bechelek.
1.230v-ot állítottam be azt veszi vissza, ha nincs terhelés. Azt még nem próbáltam ezzel a beállítással, hogy az adaptive miatt mennyit ad neki pluszban a játékok alatt, de majd ma este megnézem. Ha sokat, akkor kikapcsolom a fesz visszavételt.[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
-
h1mpi
félisten
válasz #35434496 #13408 üzenetére
Nitróm nincs Ki fogom próbálni egy másik lapban, mert nem hiszem, hogy akkora pechem lenne, hogy ez a batch a komplett hazai és külföldi fórumokon is nagyon jól megy csak nálam nem. Mondom Ákoskának is ugyanez a lapja van és valamelyik nap panaszkodott, hogy a válogatott példányok nem mennek nála se jól. Szerintem lehet köze hozzá.
-
h1mpi
félisten
Az lehet, hogy ugyanannyi órajel és fesz mellett egy-egy db 4790K proci más hőfokokat produkál?
Lehet tegnap meleg volt a szobámban is, de 4.6 Ghz-en belenyalt a 93 fokba is IBT alatt very highon. (ez lehet attól, hogy az LLC-t maxra tettem a mostani tesztnél)? A korábbi 4790K esetében 85-87 fok volt, akkor LLC auton volt.(#13404) players111: Ugyanúgy, mint a másik kettő Szerintem a lapom lehet a ludas...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
h1mpi Hogy megy az új procid?
-
törölt tag
válasz #Morcosmedve #13402 üzenetére
Jó rendben,de Nem értem ezt az újrahasznosítást.újracsomagolást Ausztriában így néz ki egy bármilyen csomagolás sérült vagy bármely okból kibontott termék kínálata :, hogy ne legyen off itt egy 4770K
[ Szerkesztve ]
-
#Morcosmedve
veterán
válasz #16729600 #13400 üzenetére
Ha tetszik, ha nem, itt ázsiában ez van... én se veszek itt mindent és rendszeresen járok külföldre, szvl nem kell megmagyarázni a különbséget. Inkább fogadd meg a jó tanácsainkat, ha itthon vásárolnál.
(pont az alaplap, ami nincs ilyen seal-el levédve, más terméknél nem feltétlen ilyen macera)
© asszongya'hogy
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mikrotik routerek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Internet fejlesztés országosan!
- Home server / házi szerver építése
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- ryzen 5 1600x six core am4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest