Új hozzászólás Aktív témák

• Apollyon

Korrektor

Kicsit idekomolytalankodok egy témával, félig.
    Nem tudom olvassa-e valaki még az itcafét, én már csak rá szoktam nézni, mert eléggé meghalt az egész amióta nincs a dajkopali, de sebaj.
    Szóval van ez a "cikk" [link] ahol azt fejtegeti, hogy tíz év múlva jön az AGI, amit ASI-nak akar nevezni a forrás, de mindegy.
    Tegyük fel, ha tényleg lesz majd egy önállóan gondolkodó AGI, akkor valszeg onnantól fogva a privát szféra = kizárólag offline marad.

Legalábbis nem tudom elképzelni, hogy ne kezdje el scannelgetni a cucc a netet, a gondosan beállítgatott tűzfalaim meg valszeg fél fogára se lesz elég egy tanuló intelligenciának, a titkosításokban sincs sok bizalmam. Persze most is vannak "kvantumbiztos" megoldások, de már előfordult, hogy amit régen sci-finek gondoltak mára már alap dolog lett.

Igyekszem egyébként optimista szemszögből nézni a világot és a jövőt, de ha privát szféráról van szó, akkor csak disztópikus gondolataim vannak.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák