Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

Topikgazda

válasz aprokaroka87 #1554 üzenetére

4-5 biztonsági osztályoknál esetleg lehet ilyen, de azért elég durva tesztnek.
    3.1.7.4. Belső fenyegetés
    A biztonságtudatossági képzés az érintett személyeket készítse fel a belső fenyegetések felismerésére, és tudatosítsa jelentési kötelezettségüket.
    [link]

Ennél jóval kevesebbet csináltam az egyik oktatásnál, de már ott is jogi aggályaim voltak, mert profilozás történt, aztán a végén inkább anonimizáltam az adatokat, és inkább a csoport átlagra, esetleg profil klaszterekre koncentráltam az egyes személyek helyett. Biztosan lehet nagyon indokolt esetben ilyesmit. Szoktak social engineering auditot tartani, de ennyire nem szoktak beépülni. Inkább odamennek azzal a szöveggel, hogy pl. ISO auditot tartanak, aztán hirtelen minden ajtó megnyílik és senki nem kéri el a papírjaikat, stb. Nem jellemzőek ezek a kémfilmes hónapokig felépített auditok, bár biztos van az a pénz. Így is rohadt drágák amúgy. Talán katonai létesítményekben el tudom képzelni, de ott meg fennáll a veszélye, hogy túlreagálják, és lelövik a kém gyanús illetőt, stb. A munkamorálnak is szerintem kifejezetten árt egy ilyen fajta teszt. Megrendülhet tőle a bizalom a munkavállaló és a cég között.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

Új hozzászólás Aktív témák