- Milyen routert?
- DIGI kábel TV
- YouTube
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Adott egy T400-as P8600 CPU-val, szeretném működésre bírni az RMClock-ot rajta, eddig inkább kevesebb, mint több sikerrel. Windows 7 64 bites oprendszer, kicsomagolom a programot, majd beillesztem a 64 bites fájlt, hogy elinduljon. Elindul a program, követem az utasításokat a leírás szerint, elkezdem csökkenteni a feszültségeket, majd Apply. A probléma ott kezdődik, hogy nem hajlandó a beállított értékeken üzemelni, akárhogy állítom be a feszültségeket, mindig az alapbeállítás megy. Már telepítettem legújabb BIOS-t, próbálgattam mindenfélét amit külföldi oldalakon írtak, de nem hajlandó működni a program. Nem tudom mivel akadhat össze, gondoltam már Lenovo Power Management-re, azzal is mókoltam eredmény nélkül. Szóval abszolút tanácstalan vagyok már a témában, gondoltam megkérdezlek Titeket hátha tudtok vmi okosat mondani . -
Dalion
tag
válasz Dalion #59513 üzenetére
Ha valaki tudna írni egy kisebb guide-ot a Throttlestop használatához az nagyon jó lenne, szerintem nem csak nekem, mert azt most kipróbáltam és működik, csak ott egy szórzót lehet megadni egyszerre amin üzemel és nem automatikusan skálázódik a megadott értékekre, mint az RMClock-nál. Vagy ha tudja vki, hogy itt hogyan lehet elérni ugyanazt az eredményt ne tartsa magában .
-
Dalion
tag
Ez alapján és az ennek megfelelő angol fórum alapján is, annyi különbséggel, hogy a SuperLFM és az IDA-t bekapcsolva hagytam.
-
Dalion
tag
Sziasztok!
TPFC-ban level 2-re váltáskor ugye felpörög a ventilátor 2700 rpm-re, de miután lehűlt a processzor már bőven a level 1 szint alá, még mindig 2700-as fordulaton megy a venti. A programban ez esetben nem hőfokhoz van kötve a fordulatszám szabályozása?
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Szerintetek mennyire lesz érdemes Windows 10-re váltani T400-al ? (vas szintjén biztos bírnia kell, 8 GB RAM, SSD és P9700 van benne). Feldobta a WIN7 az update ikont ma, hogy ha kijön frissíthető vele. Nyilván itt a kérdés a driverek kompatibilitásában rejlik... Windows 10-ről sokat még nem olvastam, a 8.1-hez volt szerencsém abból köszönöm, de nem kérek. -
Dalion
tag
Sziasztok!
Írok egy kis Windows 10 tapasztalatot T400-al kapcsolatban: Frissítettem win 7-ről, nem tiszta telepítés történt, egyedüli probléma a hangkártya driverrel volt, de ha átváltottam windows HD audióra onnantól már az is működött. Thinkpad programok: Access Connections, Power Management gond nélkül működik, az on screen display nem megy, a windows sajátja jön be a hangerőgomb megnyomásakor illetve a fizikai mute gombra nem reagál. Minden más teljesen OK, a rendszert szokni kell, de egy nap nyomogatás után már megtaláltam minden beállítást (sok felesleges dolgot kikapcsoltam). Semmi gondom nem volt a win7-el csak az újdonság ereje miatt váltottam, egyelőre nem bántam meg. (a gép: P9700, 8GB RAM, SSD)[ Szerkesztve ]
-
Dalion
tag
válasz FoxiestFox #79167 üzenetére
integrált Inteles, nem tudom kipróbálni, akkubeállítás működik, wifi hotspot csatlakozik, csak éppen net nem jön belőle, de ez lehet user error, mert még soha nem használtam.
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Pénteken nézek meg egy T530-ast, mire figyeljek oda elsődlegesen? Egy T400-ast fog váltani remélhetőleg.
Eladó állítása szerint zsanér OK, hűtés rendben (frissen pasztázva), aksi 90%-os, -
Dalion
tag
Sziasztok!
T530 (I7 3740QM) után melyik szériára érdemes majd upgrade-elni amivel érdemi javulást lehetne elérni? Semmi problémám vele, még 1-2 évig tuti megmarad csak tudni szeretném az újabbak közül melyikre érdemes majd hajtani. -
Dalion
tag
Van kint új firmware az LG honlapján a B7/C7 tavalyi modellekre ha valakit érdekel. TV frissítője még nem találja meg én USB-vel raktam fel gond nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Vettem T530-hoz egy használt 4337 típusú dokkolót, tudom, hogy gyárilag nem ehhez a laptophoz adják, de úgy olvastam itt a topikban, hogy működnie kellene.Nem találtam részletes fényképet a neten a csatlakozóról így az lenne a kérdés, hogy az alábbi képen pár helyen a kis fogak hiánya az hiba vagy gyárilag ilyen?
Köszönöm!
-
Dalion
tag
válasz FoxiestFox #100363 üzenetére
Működik, viszont könnyen veszíti a kontaktot (kisebb mozgatás hatására is), de az nem feltétlenül emiatt van.
Mondjuk most kellő erőhatással rányomtam és így jobb, lehet poros a gép csatija, kicsit majd kipucolom.
[ Szerkesztve ]
-
Dalion
tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete honnan tudnék hozzájutni egy 3 heatpipe-os T530 CPU hűtőre (FRU: 04W3622)? Aliexpresszel nincs nagy kedvem szórakozni és már árérzékeny sem vagyok csak jó legyen, legutóbb amit kaptam rosszabbul teljesített, mint a jelenlegi 2 heatpipe-os.
A magyar google találatokon már túl vagyok. -
Dalion
tag
válasz Surfym@n #104566 üzenetére
Mivel kalandvágyó típus vagyok és szeretek a saját hibáimból tanulni belevágtam a W530 CPU hűtő vs T530 projektbe. Igazából elég volt ez a komment plusz pár külföldi fórumról néhány utalás, hogy elinduljak, sokat bukni úgysem tudok a témában.
Szóval amerikából ma megjött a hőnáhított 'upgrade' cirka 70$ volt vámmal és szállítással együtt (ebből a hűtő 35$-t tett ki). Nagyon kóser példányt kaptam szó se róla, vadi újnak néz ki pedig használtként árulta a srác, a ventilátoron egy porszem sincs, így nagyon megörültem, hogy eljött a nagy nap, végre hidegre teszem az I7 3740QM-et egy életre, már ameddig nem veszek egy P51-et, mert az lesz a következő masinám ha elérhető áron hozzá lehet majd jutni.
A gépet xn-edszer szedtem szét, itt még nem volt baj, ámbár amikor eljutottam a palmrest nélküli pucér állapothoz elkezdtem gyanakodni, hogy ez nem fog összejönni. Főleg amikor rátettem az eredeti hűtőre az újat, hogy passzolnak egymáson:
A T530 hűtőjének heatpipejai sokkal jobban meg vannak hajlítva. Egy laza 1-1,5 cm-rel beljebb kellene rakni a W530 hűtőjét, hogy ráilljen a lyukakra. Ehhez útban van a gép töltő csatlakozásának belső része, továbbá az akkumulátor belső magnézium keretének a széle.Ezután már igazából tisztában voltam vele, hogy nem lesz jó, de mondom legalább egy újrapasztázásra jó lesz a mai hadművelet. Kivettem az eredeti hűtőt és biztos ami biztos alapon azért megpróbáltam beletömni hátha ki lehet ügyeskedni valahogy, de sajnos tök esélytelen:
Itt épp a VGA feletti lyukakra van beállítva, de egyrészt le sem fedi azt sem (kilóg oldalt), plusz a CPU-hoz vagy 1 cm kéne jobbra, hogy ráilljen.All in all újrapasztázás pipa, ugyanitt látszatra vadi új W530 hűtő eladó!
Ja és a W530 hűtése NEM kompatibilis a T530-al.
-
Dalion
tag
válasz MrSealRD #104883 üzenetére
Utánaolvastam és több helyen megemlítették elméleti lehetőségként, de gyakorlatban kb. senki sem tudta megerősíteni. De no para én pontott tettem az ügy végére , csak azért írtam be ide is, hogy más ne fusson bele később, kardomba nem fogok dőlni miatta.
[ Szerkesztve ]
-
Dalion
tag
Sziasztok!
T530-hoz akkumulátort honnan tudok beszerezni normális áron? -
Dalion
tag
Sziasztok!
Elméleti kérdésem lenne, mert szétvet az ideg, P52 kikapcsolt állapotban volt, de dockolón (40AN) pihent 1 hetet amíg nyaraltunk. Létezik, hogy ilyen állapotban valaki hozzáférhetett és beállított rajta windows jelszót? Eddig nem volt és most kéri azt megváltoztatni, mert az érvényessége lejárt... MS accountom kétfaktoros hitelesítéses telefonon ahhoz nem nyúlt senki. BIOS supervisori jelszó disabled.Köszi ha van valakinek ötlete.
Megoldva, kéri a nem létező új jelszót, de ha üresen hagysz mindent és rényomsz a nyílra beenged, MS mekkora troll már jó ég, írok nekik mindjárt egy szerelmes levelet...[ Szerkesztve ]
-
Dalion
tag
Azt az infót kaptam ha a kezelőben bejelölöd az alábbit akkor ilyet többé nem csinál
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Suzuki topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Diablo IV
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ukrajnai háború
- Androidos tablet topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-B: i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-A: i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HP EliteBook x360 1040 G6 - i5-8365U/16GB/256SSD//14 " FHD TOUCH Bang&Olufsen hang garanciával
- Dell Latitude 5310 /I5-10210u/8GB/256GB SSD/13.3" FHD garanciás
- Dell Latitude 5300 /I5-8365U/16GB/256GB SSD/13.3"FHD garanciás laptop eladó
- Keresek HP 650 C1N23EA Akku
- Intel Core i7-1355U 16GB DDR5 512GB SSD 14" 1920X1200 W11 PRO - 3 ÉV GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest