Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Total Commander
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- DIGI internet
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology NAS
- OpenWRT topic
- Windows 11
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Héraklész
tag
válasz Busterftw #66 üzenetére
Eredetileg ezt írtad, erre válaszoltam:
"Ugy ertem, hogy a masik hir alatt itt paran azt hittek egy VPN-nel kijatszhato lesz a dolog.
Rosszul hittek."Ez pedig egy másik dolog, a későbbi hozzászólásaidra reakció:
Ausztrál IP-ről nem tud bejelentkezni, más IP-ről be tud. Ekkor nyilván állandó lesz a VPN, ha használni akarja a platformot... Ha véletlenül ausztrálról próbálkozik, akkor nem tud bejelentkezni. A platform nem fog külön nyomozásokat indítani, hanem az IP-szűrésre fog hivatkozni. Nyilván lopott igazolvánnyal stb-vel is kijátszható a dolog, az ellen sem tehet semmit a platform és az ausztrál kormány sem várhatja azt el. Úgy akadályozhatja a VPN-t, hogy globális lesz a személyazonosítás. Idővel az lesz, ehhez kétség nem férhet, de még nem tartunk ott, hál'Isten.
Szerintem lesznek ausztrálspecifikus böngészőkiegészítők, amikre rákapnak a fiatalok, az ellen meg fellép a platform némi spéttel. A kiegészítők módosulnak, aztán arra is lép valamit a cég... Mint az adblockerek vs Youtube. -
Héraklész
tag
válasz Busterftw #24 üzenetére
Tudod mit jelent a VPN? Az a lényeg, hogy onnantól a platform úgy látja majd, hogy ők más országban élnek (az IP-cím alapján). Személyes okmányokat pedig csak az ausztráloktól kér.
Az igaz, hogy a teljes kontroll felé haladunk, évtizedenként megfigyelhető, ahogy csökkennek a jogaink, beszűkül a szabadságunk és hamarosan nyilván alapvető lesz fejlett országokban az azonosítás, ha netezünk... Ha erre gondoltál, akkor érthető, de ez még nem most lesz. -
dolon75
senior tag
válasz Busterftw #63 üzenetére
az elsődleges ok szerintem abszolút az emberek kis százaléka miatt van, aki ott éli ki magát.
utána jön az, hogy nincs megfelelő moderáció, ezzel is egyetértek, és hogy ennek hiánya káros.az én meglátásom szerint az, hogy ha már van sokak számára egy hasznos felület (ha, és sok kérdőjellel a hasznos), ennek elvétele jogosan zavarná azokat, akik nem férgek.
a kiskorúak kriminalizálása emiatt meg nem tudom, hova vezetne.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
válasz Busterftw #54 üzenetére
a törvény a szocplatformokat korlátozná, ha jól értem.
Azaz a gyerek simán mehet máshova, ami nincs korlatozva.lehet, félre értettelek, úgy éreztem, arra gondolsz, hogy a gyerek lenne számonkérve valami miatt.
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
válasz Busterftw #51 üzenetére
mi bonyolult? lentebb valaki írta, hogy telóra egy VPN kliens, és egy másik rendszer, amin tudnak beszélgetni.
Illetve mi a büntethető?
az, hogy ezeket telepítette?
vagy az, hogy az eddigi élete alatt megszokott kényelmet szeretné továbbra is?én nem látom, hogy a tiltás megfelelő megoldás lenne.
Oktatás, nevelés, ilyesmi tudna csak hosszabb távon jó lenni, de egyszerűbb jogilag tiltani valamit.Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
-
kilua
senior tag
válasz Busterftw #40 üzenetére
Pedig mobilról még egyszerűbb egy vpnt beállítani mint PCről ... de ott is az opera böngésző beépítettje megteszi.
És itt nem a Facebookról van szó, hanem "valami eldugott országban lévő Mastodon szerverről, amit az egész ausztrál suli használ közösségi oldalként" ahhoz meg blokkolás esetén is elég a DNSt átírni még vpn se kell.
[ Szerkesztve ]
-
kilua
senior tag
Ez Ausztráliában van. Ha valaki VPNel megy mondjuk Szudáni ip címmel akkor a platform hogy szudáni törvények szerint működik az ő számára.
Ha globális lesz akkor használnak vpnel még kevésbé ellenőrzött mastodon szervereket a fiatalok, ahol aztán tényleg senki sem szűri az iszlám állam propagandáját/kék bálna kihíváshoz hasonló dolgokat sem és még sorolhatnám a dolgokat amiket újabban nagy platformok már jól szűrnek.
[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
VPN-nel nem kapsz se ujjlenyomatot, se szemelyt igazolo dokumentumot, amit a platform majd kerni fog
- Most akkor globális lesz a beazonosítás?
Vagy hogyan kell elképzelni?Mert pl az ausztráliai VPN-es gyerek a közösségi média oldaláról nézve korhatár mentes régióban van nem?
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
ddekany
veterán
Amúgy a YouTube kids tartalmát sem szűri rendesen a Google. Ismert gond a content farming, amiben sokszor Minecraft/Roblox/akármi-rajzfilm karakterek kínozzák/erőszakolják egymást. De szerintem nem is ez a fő gond, hanem hogy a házirendet nem sértő tartalom is többnyire ADHD-s agyhalott szemét. Naná, hiszen nézettségre/függőségre mennek, nem arra, hogy értelmes legyen a gyereked. Utóbbit pont lesz*rják, nem az övék, csak a nézettségből eredő bevétel az.
Egyébként, én ha újrakezdeném a gyerekezést, most már totál nem engedném Internet közelébe, amíg csak tudom. Mert naiv az ötlet, hogy majd vigyázol rá, meg megbeszéled vele. Talán ideig-óráig menni fog. De végtelenféleképpen megtalálhatja valami függőséget okozó, agyromboló szar. Aztán majd napi szinten megy az egyre eldurvuló harc, hogy letépd a drogról (vagy, sokan feladják, és hagyják a p*csába...). Ha azt néz/csinál a gyerek, amit te adsz neki, akkor te irányítod a szellemi fejlődését, amúgy meg a netes "drog dealerek" fogják, akik nem akarják a javát.
Aztán persze mindig jön a sok sikerszülő, akinél a gyerek csakis alkotásra és tanulásra használja a netet... Alighanem szépített beszámolók azok, vagy ha nem, nézzünk vissza 1-2 év múlva, hogy még mindig rózsaszín-e minden. Minden esetre, azt tudom, hogy ez nagyon de nagyon gyakori gond amit írok.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
Én sem értem az aggodalmát, reflexből kiterjesztette ezt a gondolatmenetet a teljes Ausztrál lakosságra. Mi terve van vajon a fiatalokkal, hogy nem tetszik neki, hogy nem lesz lehetőségük használni?
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest