- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Philips LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Aktív monitorokat fém hangfal állványra tette, ami egyébként tüskén áll. A kérdésem az lenne, hogy magát a hangfalat is tegyem valami műszer lábakra vagy az maradhat teliben a fémtálcán?
Köszi
-
turho
addikt
Köszi, én is élem, ez a Queen meg hát...
tetszik, ahogy átdolgozta a müvész, és egy random misét fejezett be vele, holott lehetett volna nagykoncert is. Szeretem, amikor klasszikus nagyzenekari feldolgozások sikerülnek egész jól.
(Pl. [link] ezeket is imádom, de most nagy orgona mély sípok stb. ,hangulatban vagyok...) szóval jöhetnek minőségi grandiózus orgonazenék, pláne ahol játszik a legmélyebb regisztersor is16-28 Hz-től indul némelyik, mint a Durufle Requiem-jében...)
-
turho
addikt
-
vadkörte
addikt
válasz
btraven #135433 üzenetére
...többen panaszkodnak hogy a macska megsemmisíti a drága kábeleiket...
Nálam az egyik állandóan lelöki a 4G router-t (nem tudom máshová tenni, ott van térerő) egy másik meg kiszedte az előfokból az egyik csövet. Ne kérdezd hogyan!
De valamelyik az erősítőből is kipiszkálta a hangfalvezetékeket. (akkor lett gyanús a dolog, amikor hirtelen mono lett a sztereo-ból) -
Dißnäëß
nagyúr
Itcafe-n szoktam bejönni, de átdob a ph-s domainbe a fórumra.. ez normális ?
Nem szeretem a sárgás-barnás témát, itcafe kékje sokkal jobb sztem.
Ez bug most, v. feature ?
-
btraven
őstag
válasz
VoidXs #135432 üzenetére
Bár megjegyzem a videó elején a fickó újságot olvas zenehallgatás közben. Nem is a zenére figyel. Az aranyos ahogy közben a macska meg tépi a kábeleket. Ez különben nagy probléma, a head-fis fülhallgató topikban is többen panaszkodnak hogy a macska megsemmisíti a drága kábeleiket. Van akinél csak a flathead earbudokat, az IEM-eket nem. Fene a gusztusát
-
btraven
őstag
Már '59-ben volt hordozható lemezjátszó, audophilia és macska a videóban. [link]
-
Tuco78
aktív tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni egy kef cestra 10-120W centerről.
Egy Tannoy Revolution R2 front egy kef psw 2000 sub és egy Tannoy pbm 6,5 II surround mellé szánnám.
Ok tudom, hogy ugyanaz a tipusú center kellene mint a frontjaim de jelenleg égen földön nem találok ilyen centert ezért gondoltam, hogy talán mivel a kef is angol és talán hasonló a hangkaraktere ezért elmenne ha más nem ideiglenesen. Az ára nagyon baráti (26ezer Ft) ezért gondoltam ha más nem akkor ideiglenesen megfelelne de mivel nem értek hozzá ezért megkérdezném itt a szakértőket.
Az erősítő egy onkyo tx-sr608
Köszönöm szépen a segítséget! -
Mathiask
senior tag
válasz
nokia5201978 #135387 üzenetére
"Heed obelisk si2 -re egyértelmű előrelépés váltani ,az Audiolab 6000a -ról?"
Nem lehet ilyet kijelenteni. Ez nem egy univerzális, globális, lineáris skála, amelyen lépkedve felfelé egyértelmű mindenki számára, hogy a "B" erősítőnél, jobb a "C" és rosszabb az "A". Szerintem nem lehet ilyen fix minden egyes egyénnek egyértelmű "tornasort" felállítani. (Ergonómiáról, használhatóságról, integrálhatóságról ne is beszéljünk) Itt így ráadásul egyéni megítéléséről van szó, tehát óhatatlanul szubjektív, külső hatásoktól nem mentes lenne ez a lista. Ráadásul itt a "valami jobb, mint a másik" kérdéskörnél a "jobb" sincs definiálva, mert ez a "jobb" kb az, hogy "én boldogabb vagyok vele". És lehet ez a "jobb" nem esik egybe a "műszakilag jobb" fogalommal.(de azt legalább lehet így-úgy mérni)
Sőt, tovább megyek, még mérés szerint se lehet ilyen sorrendet állítani. Mert hát ok, 4Ohm/5W-on van egy sorrend, ez egy fajta mérés szerint. De ha nekem nem 5W kell és nem 4Ohmon, az esetleg megint más sorrendet ad. És ha megnézzük a frekvenciák szerinti torzítást, akkor van olyan, ami bár jobb a 4Ohm/5W/1kHz sinadban, de rosszabb 15kHz-en(pl vannak olyan erősítők, melyek itt 30dB-vel rosszabbak, mint 1kHz-en), mint egy másik erősítő. Akkor most melyik a műszakilag jobb? Ha én pl. nem hallok 15kHz-en akkor az előző, talán(?). Szóval még itt is bejön a ki, mire, hogy használja kérdéskör.
De aki mondjuk 0-ról kezd, annak érdemesebb egy "műszakilag" is jobb készülékről indítani, de a te esetedben, passz, ki kell próbálni.
Én amúgy Heed-at használok. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
nLali #135407 üzenetére
Amire te gondolsz, a Windows késleltetése, az fix 256 minta, ami nem változtatható. Audio munkát nem érdemes GPU-ra tenni, mert a VRAM-ba másolás sokkal több idő, mint amid van feldolgozni a hangot. Az EQ APO nem a feldolgozás késleltetését mondja meg, mert az ez a fix érték. A késleltetés konvolúciónál a szűrőben magában van, de ez a matek miatt (impulzuscsúcsot néz) lehet téves riasztás is. 100 ms esetében érdemes ránézni a fájlra, hogy ez tényleg benne van-e, pl. Audacityvel megkeresni a tüskét.
-
btraven
őstag
válasz
nokia5201978 #135404 üzenetére
Esetleg a félvezetős elé egy (hibrid) tube buffer/előerősítő. Nekem a Fx-Audio Tube-03 van. Lehet benne csöveket meg op-amp-ot cserélni más típusra. [link]
-
nLali
őstag
válasz
VoidXs #135143 üzenetére
Fejhallgatóhoz használt konvolúciós fájlnál 100ms késleltetést ír az EQ APO. Hangfalas rendszeren nem lesz magasabb ez az érték mire az aktív váltást és korrekciókat is beállítjuk?
Múltkor félrevitt, ezért óvatosan kezelem a ChatGPT válaszait, inkább megkérdezem olyantól aki ért is hozzá. Szerinted a feldolgozás áttolható gpu-ra, hogy minimalizáljuk a késleltetést? Chatgpt szerint a kovolúció valami vst pluginként feldolgozható gpu-n. Szerinted? -
denesdr
addikt
-
t.imi
addikt
válasz
Dißnäëß #135385 üzenetére
Így tanul az ember
+ még mindig kedves Tőled. Legnagyobb ellenségem az idő a sok munka miatt. 2x elmegyek hozzád, az majd fél szabadnap. Meglenne a heti két nap, semmi probléma sem volna
Laptopon próba. 0 Topping driver, Win 11 felismerte, néma csönd. PC-re vissza, másik USB - már - 3.0 sorba bedug, perpill @uss van -
tranceplanet
addikt
válasz
nokia5201978 #135401 üzenetére
Akkor viszont nincs mese, menni kell hallgatózni!
Én ezeket ajánlanám hallgatózásra:
Vincent ; Fezz Audio ; Hegel ; Cambridge Audio
Pl.: [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link] [link]személyes tippem: Vincent Audio SV-228 ; Fezz Audio EVO Silver Luna Prestige
Persze nem írtad milyen sztereó párt kellene meghajtani.
Gedeonnál tudsz időpontot foglalni hallgatózásra, most készült el az új bemutatóterme: [link]
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
nokia5201978 #135401 üzenetére
Az a helyzet, hogy semmi más módon nem tudsz csöves hangot produkálni, csak csöves erősítővel vagy PC-vel, így nem tudok modern modellt ajánlani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Opel topik
- gerner1
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- EAFC 25
- OTP Bank topic
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest