Új hozzászólás Aktív témák
-
spista222
addikt
válasz varmi2 #22095 üzenetére
Ha 100% os a hdd minden tekintetben a sentinelben akkor nem hiszem hogy azzal van a baj.
Ha csak azután jelentkezett hogy felraktad az autocadet akkor annak van valamilyen háttérben futó alkalmazása ami időközönként csinál valamit a vinyón vagy lehet hogy a vírusirtó keres valamit. Ha megnyitod a feladat kezelőt ott a teljesítménynél az erőforrás-figyelőt akkor meg tudod nézni mi pörgeti a hdd-t. -
spista222
addikt
-
spista222
addikt
válasz varmi2 #22136 üzenetére
A saját diagnosztikai programját kellene ráengedni dosban. Ha az is hibát talál akkor tényleg van valami gond a hddvel. Nem lehet hogy csak energiatakarékossági okokból kikapcsolja a hdd magát? A green szokott ilyet csinálni. Olvass kicsit visszább mert pont most volt valaki akinek a noti hdd je 4 másodperc vagy perc után kikapcsolt még akkor is ha ment róla valami.
-
spista222
addikt
válasz varmi2 #22140 üzenetére
Akkor nem ha akkor nem azon volt a virtuális memória vagy rendszer mert akkor nem volt képes megfogni a gépet legfeljebb csak az átállás volt lassabb arra a meghajtóra ami viszont nem zavart. Egy próbát megér, veszteni nem veszthetsz vele.
Zellerrrr Mivel a hibás szektorok megmaradnak csak helyettük a tartalék területről vesz el szektorokat így az ilyen tesztek során nem bukik ki. Attól a hibás és gyenge szektorok száma megmarad. Ezt tárolja a SMART. Maxtor hdd-k esetében ha ráengeded a saját kis dosos progiját általában nőni szokott a kondíció.
[ Szerkesztve ]
-
ariel96
aktív tag
válasz varmi2 #43593 üzenetére
Szia!
Ez a külső merevlemez 2,5"-os, a gépből kapja az áramot. Úgy néz ki, ennek a gépnek rossz a tápegysége. Úgy gondolom a külső HDD a kelleténél nagyobb áramerősséget kapott, ez okozta a vesztét. - Több MKV fájl nem játszható le róla számítógéphez csatlakoztatva sem.
A gép saját merevlemezének is magasabb hőmérséklete, az alaplap, CPU, GPU hőmérséklete is magasabb.
A másik ugyanilyen HDD szerencsésebben megúszta, arról simán megy a lejátszás az asztali lejátszóval.
Mivel érvelhetnek a szervízben, ha cserét kérek?
-
carl18
addikt
válasz varmi2 #46479 üzenetére
Oké köszönöm! Na mindegy az a lényeg elmúlt ez a HDD hiba! Össze raktam újra a gépet most Idle módba van ACHi helyet, Az okozhatott gondot hogy most nézzem alapból 6 csatlakozó van 4 sima 2 db 6 gb/s. A legfelső 2 meg a gyártó szerint raid célból rakták rá és én a SSHD Seagate winyomat a raidhoz kötöttem be.
Most átkötöttem a sima 6 gb/s és a rendszer durván 10 másodperc alatt kész is. Idáig az volt a bajom hogy volt hogy másfél 2 perc is volt a rendszer betöltés SSHD-vel :S nem tudtam mi baja a gépnek, azt hittem vírust kapott.Utolsó kérdésem az volna hogy most ezek a hibák HDD sentinelbe benne maradnak? csak így elég zavaró hogy 87%-os a winyom.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
RockFonok
tag
válasz varmi2 #46483 üzenetére
Csak azért aggódtam nehogy a kondíciója lejeb csökkenjen. Mostanában 2db merevlemezem is 4-5 év után jöttek elő a hibák.
Régi gépembe van 1db 1TB WD merevlemez. A HD Sentinel ezt írja:
Néha ezt írja 99% de legjobban 100% a teljesítmény
Hőm: 48 *C ott ír ha a régi gépem megy 1 órát.
kondíció: 52 %Windows XP van rajta de már nem is működik mert nagyon lassú volt rajta a Windows hiába telepítettem újra, most már minden bekapcsolásnál ezt írja lemezolvasási hiba történt. Próbáltam másik sata kábellal is de úgy sem jó. Most jön a lényeg, én ezt a merevlemezt tegnap ki is szereltem a régi gépemből, át rakjam a mostani képembe ugyan úgy 52% volt a kondíciója, de nagyon lassú lett tőle a rendszer, úgyhogy ki is szereltem a mostani gépemből alig akart le állni a windows 10. A HD Sentinel azt írta jó pár újra indulás volt, volt néha a régi gépem csak úgy újra indult le fagyott kék halál.
Szerinted érdemes még adattárolásnak használni, vagy inkább dobjam ki ? -
xlaxix
tag
-
Vertigo18
addikt
válasz varmi2 #46906 üzenetére
Elektronika? Ez azt jelenti, hogy az alján lévő panel? Annyi egyértelmű, hogy nem pörög fel, semmit sem csinál akkor sem, ha csakis egyedüliként van egy gépre kötve. Ugyanez a helyzet a külső házban is, a led a házon csak villog, a vinyó semmiféle zümmögést nem ad, meg se mukkan. Hogyan tudnám ezt kideríteni? Hol tudnék "ugyanilyen" panelt vásárolni?
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
Vertigo18
addikt
válasz varmi2 #46909 üzenetére
Szerintem túláram szaladt rá valahogy...
Tehát gépbe be volt építve egy 3Tb-os vinyó. Muzsikált is rendesen, 100/100-as volt még délelőtt. Aztán délután bedugtam egy DVD-írót az alaplapi USB-csatira. Nem indult. Akkor láttam, hogy kell még hozzá adapter, de véletlenül rossz adaptert dugtam rá, és ahogy bedugtam a DVD-íróba, rögtön újraindult a gép.
Azóta nem tudok életet lehelni a vinyóba.
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
pinnacle
nagyúr
válasz varmi2 #46966 üzenetére
Köszi varmi2, Vertigo18! Pont ez akartam kérdezni, lehet, hogy a Windows is elindul majd. Ugyanis ezt olvastam. Windows topicban azt mondták, hogy sysprepelni kéne alaplapcsere előtt, különben a másmilyen merevlemez-vezérlő miatt nem fog tudni bootolni. Nem tudom mi ez, talán a vezérlő fájlokat kell másolni a Windows mappába.
Mondjuk ezt nem említette a véleményt író. Az is érdekes, hogy a Windows aktiválta magát, mikor csak az SSD maradt meg az előző konfigurációból. -
Beba Snake
aktív tag
válasz varmi2 #52305 üzenetére
Nem biztos, hogy HDD hibától omlott össze a kötet.
A gyártó tesztprogramjával teszteld le, annak specifikusan többet kell tudnia az adott vinyóról. Ahogy a szakik írják néha, a HDS sem mindenható, pláne ha a smart értékek hexából nem lettek decimálisra átváltva.Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest