Új hozzászólás Aktív témák
-
spista222
addikt
Sziasztok.
Szükségem lenne egy olyan programra amivel le tudnék ellenőrizni egy merevlemezt. A merevlemez vége tartalmaz sok bad sectort de azt a részt kizártam(nincs leparticionálva) és kellene egy progi amivel a létrehozott partíciót le tudnám ellenőrizni hogy valóban nincs rajta hibás szektor. A HD sentinel nem jó mert az az egész hdd-t teszteli a hibás szektorokkal együtt. -
spista222
addikt
válasz NiCo91 #21789 üzenetére
Ki kellene próbálni a hdd-t egy másik gépben(vagy másik sata csatlakozón). Ha ott megy akkor a hhd ok. Ezután az alaplapi sata csatlakozót kellene kipróbálni egy másik hdd-vel. Így kiderülne melyikkel van baj mert nem tesz jót semminek hogyha menet közben lehúzzák.
Ugye nem menet közben dugtad vissza?pinnacle Hogy vannak sorba a merevlemezek mert a sata0 ra kellene dugni azt amin a win7 is van és utána sorba a többit mert ha jól látom akkor lemez 0-nak ismeri fel a később bedugott merevlemezt és lehet hogy ez miatt nem enged rajta módosítani mert simán engednie kellene hogy betűt jelölj hozzá ha már alapesetben a win7 szereti eltitkolni a más oprendszerek particióját.
-
spista222
addikt
válasz pinnacle #21793 üzenetére
A 100MB- os partíció alapértelmezettben nem látszik de az se baj ha látszik nem okoz semmilyen problémát ha van hozzá meghajtóbetűjel is rendelve. Valami mással lehet baja. Én is sokat szívtam amikor át akartam rakni egy windowst egy sima hdd-ről raid kötetre és mindig valami falba ütköztem de egy hét után sikerült megoldanom. Ott olyan is előfordult amit írtál csak nekem máshogy. Elsőnek nem akart bootolni azt írta ki válasszam a helyreállítást. Azután bebotolt csak épp nem jelentkezett be a winbe hanem újraindult mint nálad. Következőre belépett csak nem volt felhasználófiokom se semmim. Az volt a baja hogy másik particióra raktam az eredeti kiosztáshoz képest.
-
spista222
addikt
válasz szemeteske #21800 üzenetére
Ha ugyanaz a gyártó és típus akkor okozhat két hdd is ugyanolyan hibát pláne ha ugyanabból a sorozatból van.(Más is vett toshiba hdd-vel szerelt notebookot és sentienel kondi leugrott 3 nap alatt 90 re, ezért kicseréltette és a másik hdd meg 75 re esett vissza 2 nap alatt.)
szaszgbr: A ciripelést inkább a tápellátás okozhatja és elvileg semmi köze nincs a hdd-hez de előfordulhat hogy a hdd ciripel.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Kuruc2 #21915 üzenetére
Menj be a BIOS-ba és ott MAIN->ide Configuration->Onboard IDE operation mode legyen enchanced ésEnchanced mode supported legyen S-ata+P-ata. Ha ezzel se jelenik meg az IDE HDD akkor ki kellene próbálni más ide-s cuccot hogy felismer-e ha nem akkor az alaplapi vezérlővel van gond. Esetleg mépg attól nem ismerheti fel a hdd-t ha IDE detect timeout nagyon alacsony érték. Az alapértelmezett 35 sec.
lalakov: rakj fel egy sentinelt az kiírja hogy mivel van gond. Biztos valami érintkezési hiba hogyha egyébként rendesen másol és akkor nem jelentkezik a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz janika8202 #21936 üzenetére
Töltsd le a hirens boot cd-t rakd be bootolj róla. Van rajta egy ilyen prógram HDD Capacity Restore 1.2 índítsd el és kövesd az utasításokat(nem próbáltam csak saját felelősségre!!). Vagy keress a cd-n olyan progit ami a hdd-hez való. Én talán a Victóriával vagy az MHDDVEL csináltam hasonlót de már régen volt. A WD programját nem ismerem de a samsung progija a samsung hddvel ezt egy enterrel el lehet intézni.
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #21951 üzenetére
Akkor is nagy valósznűséggel a te gépeddel van gond mert 400 napot nem ment volna le ha rossz lett volna rendes használatban(ha volt az egész adatterület használva mert ha nem volt akkor lehet hogy a hibás adatterületeket nem voltak használva így nem derült ki a turpiszság). Ha csak nem szállításkor sérült meg akkor nem kellett volna ilyen problémának lenni kivéve ha gyenge minőségű a táp mert akkor az pillanatok alatt tönkretehet egy vinyót.
Látom teljes sentineled van akkor futass rajta végig egy olvasási tesztet akkor valószínűleg tovább fog csökkenni a kondíció. Elvileg ha lecsökkent akkor onnan már ha nem valami más okozza a hibát nem fog tovább csökkenni. esetleg ha nincs rajta fontos adat akkor a saját programját is végigfuttathatod rajta ha az nem talál olyan hibát amivel kifagyna akkor nem lesz vele gond.
Egy tápot írhatnál hogy milyen van a gépben.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Mittu88 #21953 üzenetére
Tudni kellene hogy milyen tápja van.
Te az egészet használtad gondolom?
Mert akkor nálad is elő kellett volna jönnie. 400 napnál ez a +-5 nap már szerintem nem okoz problémát, ha szállításkor történt volna valami akkor nem lenne adatátviteli hiba és nem nőne(159- 166), csak bad lehetne. Én is vettem már olyan hdd-t hogy több mint 1000 napot ment és még mindig megy. -
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #21958 üzenetére
Egy olvasási tesztet kellene végigfuttatni rajta de mivel most látom hogy nem teljes verzió így az nem fog menni. A rövid önteszt nálam se fut le ezzel a hibával de nem hibásak a vinyók csak meg kellene venni a teljes verziót.
Ha még nincs rajta sok minden akkor egy rövid öntesztet vagy hosszút kellene futtatni a saját pogijával dosban. Itt szoftver és van CD-s verzió ami bootolható. ha ez hibát ír ki akkor tényleg van valami gubanc ha rendben lefut akkor semmi probléma. esetleg ha LLF is nyomsz akkor lehet hogy eltűnnek ezek a "hibás" szektorok.
Nekem is ilyen tápom van és még nem tett tönkre 1 HDD-t sem pedig volt már rajta egy pár darab.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #21988 üzenetére
Szerintem próbáld ki egy másik gépben egy estool-t futass rajta bootCD-ről. ha azután nőni fog bármi is akkor a hdd-vel van valami.
ancika-- Alapértelmezett?
törölj le róla mindent ami nem kell vagy másold át a külső vinyóra. Az USB 2.0 eléggé korlátozza a lemez teljesít,émyét vagyis ha arra raknád a wint vagy a lapozófájlt akkor lassulna a rendszer.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz djculture #21993 üzenetére
Nekem van 1TB os HDD-m az elején 120MB-al olvas a vége fele 50MB-al olvas akkor szerintem az a 40 akárhány mega az még rendben van mert nem lineárisan csökken.
Itt van ugyanaz a hdd és itt is 45 mega körül van a vége.
Szerintem ki kellene próbálni egy teljesen másik gépben hogy ott is jelentkezik e a hiba és az estoolt is lefuttatni.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #21996 üzenetére
A smart értékekhez nem nagyon értek. De nekem is van 75% os hibás hdd-m és már egy éve nem romlott de az első pár nap alatt zúzott le annyira. Volt egy WD hdd-m nem volt rajta smart valahogy eltünt és lefuttattam a sentinelt jó volt utána egyszer véletlen leejtettem és kb 30% nál lett hiba több is kb ott mint neked.
Mint már egy párszor írtuk estoolal kellene megnézni hogy az mit dob rá ha hibát akkor csak adatra használd és olyanra ami nem kell feltétlen , ha lefut hiba nélkül akkor sztem nem lesz probléma de azért hagyd fent a sentinelt ha valami mégis történne az úgyis jelezni fog ha romlik az állapot vagy kritikus lesz. Egyébként észre vettél valami lassulást vagy fagyást a hdd miatt?[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #21998 üzenetére
Mert ki kell írni CD-re és utána bootolni róla nem windows alatt futattni.
Mittu88: nem is így
Itt le kell mennie az aljára le kell tölteni "ESTOOL301v_CDROM.zip". kicsomagolni és egy író programmal képfájl kiírása CD-re. utána boot.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #22003 üzenetére
Ha nem akarsz cd-t írni csináld ezt. Ezen is rajta van.
Sajnos lehet egy márkás táp is hibás akár már az első naptól. -
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #22005 üzenetére
Bocsi nem néztem meg hogy mi van az isoban. Akkor töltsd le a hirens boot 15 cd-t és azt írd ki az biztos bootol mert azért találták ki és abban is megtalálható ez a program.
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #22007 üzenetére
Nekem még régebbi van az csak 180 meg de ahogy nézem ez már 500
-
spista222
addikt
válasz atillaahun #22011 üzenetére
A sentinel csak arra jó hogy megmondja hogy milyen állapotban van a hdd. Mindegyik gyárnak van saját progija amit érdemes használni erre a célra, ha az se fut le akkor nem lehet "életre pofozni".
-
spista222
addikt
válasz atillaahun #22013 üzenetére
Védeni nem véd de a Seatools való hozzá.
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #22018 üzenetére
Ha cd képként írtad ki és nem fájlonként akkor jól csináltad.
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #22021 üzenetére
Sok ingyenes progi van ami tud isoból cd-t írni pl Power iso is.
Burn4free is tudja :"Burn and save .ISO files"
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz spista222 #22022 üzenetére
Burn4free ha magyar akkor -> meghajtó-> .iso irása egy lemezt be kell tenni és írja.
Hirens boot cd se ment? azt is így kell kiírni vagy pendriveos dolgot is írtam már.
Nekem is van 75% os 1TB vinyóm és az egészet használhatom nem lett több hiba rajta. az más kérdés hogy létfontosságú adatokat nem tárolok rajta csak olyat ami sok helyet foglal és esetleges meghibásodás esetén se szivom a fogam miatta.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #22027 üzenetére
Benne van az estool:
Dos programs
6. hard disk tools
8. more
8. more
2. samsung
3. estool
és már működik is az estool 3.01v[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #22029 üzenetére
IDE módban van a vezérlő?
-
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #22031 üzenetére
Elvileg nincs hatással a sorrend a működésre de alapesetben az elsőre rakjuk a hdd-t a és utána a többi eszközt.
Biosban Advenced Sata mode ott van olyan hogy ahci ide vagy raid.
És erre kérdeztem hogy IDE-e?
Azt hogy miért nem látja lehet hogy az a válasz hogy túl új a chipset kellene egy régebbi gép és abba megnézni. -
spista222
addikt
válasz Medvebocs26 #22033 üzenetére
Ha ez se ismerte fel akkor más se fogja.
-
spista222
addikt
válasz Hegyirabló #22035 üzenetére
Miért nem jó az elsődleges?
-
spista222
addikt
válasz Hegyirabló #22037 üzenetére
Legegyszerűbb ha kitörlöd és létrehozol egy kiterjesztett particiót.
Ha azért nem megy mert volt rajta bootmanager csak te azt letörölted akkor ettől nem fog működni mert az a hiba hogy azt nem találja és akkor futtatni kell a win7 telepítőt és helyreállítani éde ha törlöd a particiót akkor lehet hogy nem lesz újból elérhető és újra is kell telepíteni.
Amit írtam azért irtam mert nem elég hogy pl 2. particóra telepíted fel a win7 et az az első particióra rakja a bootmanagert és az is kell hogy működjön. -
spista222
addikt
válasz Hegyirabló #22039 üzenetére
Az elsődlegest kitörlöd és helyette létrehozol másfajtát.
Medvebocs26 A biztonság kedvéért vennék egy másikat rendszernek amin a fontos adatok és win van és ezt a többi adatnak használnám.
Láttam már 1 bad szektorral fagyó _HDD-t és volt 600 szektor hibás hdd ami gond nélkül ment és a másodiknak volt rosszabb a kondiciója.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Hegyirabló #22044 üzenetére
Akkor valószínüleg az a boot lemez és ezért nem engedi(alatta is oda van írva). Ha mással megcsinálod akkor nem fog menni a win.
-
spista222
addikt
válasz Hegyirabló #22046 üzenetére
Szia megnéztem másik gépet is és ott nem engedi a partició törlését amihez valami köze van pl nekem van a c-n boot-manager egy 100MB-os partición azt nem engedi meg amin az éppen futó win 7 van.
Akkor neked van két particiód az egyik gondolom aktív ez az amit át szeretnél állítani erről bootol a másik amin a win 7 van.
Indításkor keres valamit? Próbáltad már berakni a win7 DVD-t és automatikus helyreállítást választani? -
spista222
addikt
válasz Hegyirabló #22048 üzenetére
Pontosabban kellene tudni a hibát.
akkor 2 hdd van? az egyikre felraktad a win7 et és ment tökéletesen?
Aztán beraktad a másikat és ezt a hibát írja ki? Akkor menj be a biosba és állítsd át a boot sorrendet hogy az amire feltelepítetted legyen az első amiről bootoljon és ne az amit másodjára beraktál. -
spista222
addikt
válasz Hegyirabló #22051 üzenetére
Ha "mert eleve így volt." akkor a második hdd behelyezésekor nem kellene semminek történni csak a windowsban látni kellene. Nekem is volt olyan gépem ami nem váltott de volt olyan is ami mindig az utoljára berakott hadd-ről akart bootolni és szerintem nálad is ez van de ha nem akkor nem.
-
spista222
addikt
válasz pmatthew #22079 üzenetére
Ha a legolcsóbbat megoldást keresed akkor elviszed haverodhoz akinek van IDE a gépében és átmásolod pl pendrivera. Ha a sajátodban akarod ezt megtenni akkor veszel egy sata to ide konvertert ez a legolcsóbb
L!NK->Q3: minél hamarabb cseréld ki a tápot és akkor hátha nem romlik ilyen mértékben tovább az 1,5 terrás és használható marad.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz djculture #22082 üzenetére
Én a legolcsóbbat írtam neki nem a legjobbat. Adatmentésre talán még elég lesz neki vagy nem? Mondjuk azt sem írta hogy mit jelent az hogy régi 1-10-100giga?
Írtam hogy ha csak az adatok kellenek akkor inkább keressen egy régebbi gépet és mentse le róla az adatokat. Ott nem lehetnek kompatibilitási problémák és a legolcsóbb megoldás.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Tomee001 #22084 üzenetére
Szerintem ha már purcant meg hdd benne akkor meg kellene nézni a tápot, kábeleket és azt hogy jó e a háznak a szellőzése mert ezek kinyírhatnak akár egy teljesen új vinyót is.
Egyébként hogy nagyjából kitudj zárni a vinyón kívül mindent előszőr futtass egy mémtesztet az általában megszokott fagyni a proci alaplap mem hármas valamelyikétől.
ha a HDD vel van gond akkor amikor megy rendesen rakj egy szentinelt és az kiírja ha volt már vele gond.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Tomee001 #22087 üzenetére
Milyen márkájú a táp és hány wattos?
Nekem is volt egyszer egy codegen 300W os tápom semmi bajom nem volt vele volt rajta 2 hdd meg 3 dvd + a többi sallang.Ment benne 1,5 évig egy maxtor hdd. Ezután gépbővítés maxtor át az új gépbe 400W-os codegen mellé és még egy napot se bírt ki:S[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz varmi2 #22095 üzenetére
Ha 100% os a hdd minden tekintetben a sentinelben akkor nem hiszem hogy azzal van a baj.
Ha csak azután jelentkezett hogy felraktad az autocadet akkor annak van valamilyen háttérben futó alkalmazása ami időközönként csinál valamit a vinyón vagy lehet hogy a vírusirtó keres valamit. Ha megnyitod a feladat kezelőt ott a teljesítménynél az erőforrás-figyelőt akkor meg tudod nézni mi pörgeti a hdd-t. -
spista222
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest