- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok.
Egy Samsung HD204UI (2TB) vinyót szeretnék formázni, de valami olyan megoldással, ami tökig legyalul róla mindent. Valami komolyabbat keresek, mint a jobbegérgombformázás. Tudtok mondani egy programot ami ilyet tud?
Előre is köszi
-
szirtesp
tag
Sziasztok!
Van egy Asrock H61M-HVS típusú alaplapom, SATA2 csatlakozókkal. Mivel a neten számtalan helyen azt olvasta, hogy a sata 2 csatlakozón működik a SATA3 merevlemez, ezért vettem egy Seagate 2TB Sata3 vinyót. Viszont a gép nem látja. Se a windows (lemezkezelőben) sem a bios beállításoknál. Másik gépben is kipróbáltam, ott sem jó. Én csinálhatok valamit rosszul, vagy hibásat adott az ipon?
Előre is köszi
-
iff
senior tag
Sziasztok!
Az mitől van, hogy felcserélődik a lemez0 és lemez1? Most cseréltem az SSD mellett lévő HDD-t. Előtte egy Samsung 320GB volt, de akkor ezt nem vettem észre. Most egy WD 10EZEX van. Ha újra indítom akkor vagy az ssd a lemez0 vagy a hdd lesz lemez0. Ez okozhat később valami problémát?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Szixtusz #38289 üzenetére
IDE kábel MASTER végén mindig kell lenni egy Masterre jumperelt eszköznek, akár IDE HDD-nek, akár IDE ODD-nek.
IDE HDD és ODD is jumperelhető "Cable Select"-re, ekkor a kábelen elfoglalt hely dönti el, hogy master vagy slave lesz az illető eszköz.
IDE 2 kábelre én mindig szoktam egy Masterre jumperelt ODD-t rakni, a HDD-k pedig mehetnek Cable Select jumper állással.
-
Szixtusz
csendes tag
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában kérném a segítségeteket Működő képes gépről van szó,az ide 1 csatlakozón két vincseszter van, elindul minden ok Hibátlanul működik. De ha, az ide 2-re csatlakoztatok akár master akár slave vincsesztert akkor a gép újra indulása után beolvas és felis ismeri az ide 2-re csatlakoztatott vincsesztert. A
probléma a tovább lépésnél van,a monitor bal felső sarkában villog a kurzor. Letesztelve egy másik gépen a vincseszter teljesen tökéletesen működik./ide 2/. Ha egy DVD Írót csatlakoztatok akkor nincs ez a probléma.Szerintetek mi lehet a megoldás?
Köszi a válaszokat. -
XGalapagosiX
csendes tag
Végülis van ismerősöm, aki lehetséges, hogy meg tudja tenni az általtad említetteket. Ha egyébként a dokkolóval nem produkált ilyen jelenségeket, akkor gondolom nem maga a HDD generálja ezt. (Ez azért fontos kérdés, mert - tegyük fel, nem kockáztatok, vagy nem lesz lehetőségem megvizsgáltatni, és - inkább beszerzek egy másik eSATA-kompatibilis külső házat, nem lenne jó, ha úgymond "feleslegesen" vásárolnék egyet.)
-
pjen
félisten
válasz
XGalapagosiX #38286 üzenetére
Csak egy ötlet :ha van rá lehetőséged áramfelvételt kéne mérni az eszközön,ha annyira melegszik lehet egy zárlat is amely leszívja a tápot.
Szakadás vizsgálóval is rámérnék..esetleg test zárlat valami rögzítő csavarnál.
-
XGalapagosiX
csendes tag
A probléma kissé komplikált, megpróbálom dióhéjban összefoglalni.
Volt egy régi, haldokló gépem, ami szépen, lassan elmúlt. Utolsó napjaiban rendkívül fura dolgokat művelt, bár nem tudom, mennyire függött össze állapota a következővel:
Van nekem egy lc-power eh-35be2 külső ház (benne 1TB WD black), éveken át hűségesen szolgált, majd, az utolsó napokban, mikor épp adatokat mentettem rá, a rendszer (win XP) lefagyott pár percig, majd írási hibát írt ki, és ettől fogva a monitoron horizontális vonalak jelentek meg (párhuzamosan, szinte mindenütt), melyek attól függően, hogy mennyire volt terhelve a külső HDD, erősödtek, és egyre több tűnt fel. eSATA porton keresztül ment az adatátvitel. Amint kikapcsoltam, a vonalak eltűntek. Persze volt hibás szektor rajta, a gépem is meghalt később, így jött a beruházás újra.
Az új gép tökéletes, semmi gond nem volt vele, így kaptam kölcsönbe egy USB3-as dokkolót, és pár fájlt leszámítva az összes adatom megmaradt. Miközben másoltam, vonalak és ehhez hasonló rendszerfagyások (win 7) nem fordultak elő.
Úgy gondoltam, hogy valamire csak jó lesz még ez a meghajtó, sajnálnám a külső házat is, így újra üzembe helyeztem a külső házat, a kissé problémás, de még igazán jól használható HDD-vel.
Csatlakoztattam is eSATA portra, kissé nehézkesen indult a rendszer, de nem voltak vonalak. Hogy megnézzem, minden rendben van-e, gondoltam lefuttatok rajta egy error scan-t HDTune segítségével.
Ekkor jöttek a problémák, újból. Bár nem olyan erőteljesen, mint régen, újból előjöttek a vízszintes vonalak, úgyhogy (tartván attól, hogy vagy a tápot, vagy az alaplapot meggyilkolja) eltávolítottam, és kikapcsoltam.
Szerencsére azóta minden jónak tűnik, de nem szeretném ezt az egészet annyiban hagyni, szeretném megtalálni a hibát.
Ebben kérnék segítséget.
A tapasztalataim:
-pusztán az, ha be van kapcsolva a külső meghajtó, lassul a rendszer,
-vonalak megjelenése az idő előrehaladtával, valamint terhelésre,
-az adapter átkozottul melegszik, akár csak fél óra üzem után (sajnos azt nem tudom, régen ilyen volt-e)
(Egyéb infó:
-a két gép konfigja abszolút más, míg az előző évekkel ezelőtt lett összerakva, a mostani hellyel-közzel naprakész.
-a régebbi alaplap tartalmazott gyári eSATA portot, míg a mostanihoz be kellett kötni egy külsőt (ezt egyébként a külső házhoz adta az LC-power) -
CocooN-z
őstag
Sziasztok,
Hitachi 1TB, eddig hibátlanul végezte a dolgát, Adat lemezként a Win 7 nek köszönhetően auto lekapcsolt mindig, és csak akkor indult be ha kellett, akkor se sokszor ill. sokáig. 2-3 napja eltűnt viszont a label, és most tudtam eljutni odáig h szétkapjam.
Másik adat kábel, másik táp, másik gépben, USB dokkolóban sem nyikkan meg, nem pörög fel. Egyéb 5let amit beavatkozás nélkül elvégezhetek? Sztem eléggé körbejártam a témát. Kérdés h most a nyák vagy a motor adta meg magát.
Válaszokat előre köszönöm
Maty
-
djculture
félisten
válasz
bopeti98 #38272 üzenetére
A gyártók spórolása, a legolcsóbb leggyengébb hdd-vel szerelik a legtöbb laptopot.. 10 ezres 500gigás laptopvinyóktól amit a gyártók nagy tételben harmad áron vesznek nem kell sokat várni. Az is gyakori hogy eleve refurbishedeket épitenek be, sose ránem jösz csak ha kiveszi az ember a vinyót vannak rá utaló jelek...
-
Glaz-dozfhut
őstag
Nézted a SMART adatoknál a "Load/Unload Cycle Count" értéket? Az jelzi a parkolások számát. Abból látnád, ha magas az érték, hogy ténylegesen az történik, amire gyanakszol. Én erre a problémára a Hard Disk Sentinelt használom. A programmal közvetlen lehet szabályozni az energiagazdálkodást. kép
Azt megkérdezném, ne vedd sértésnek, hogy a windowst ugye újraraktad lapcsere után? -
bopeti98
őstag
-
fmx
aktív tag
Sziasztok!
Tesóm gépezett és elvették az áramot és azután a hdd-t nem érzékeli a gép.A hdd működik fizikailag mert hallani a zúgást de egyszerűen a gép nem látja.Valami ötletet tudtok mondani?Esetleg BIOS-ban kell valamit babrálni? köszönöm előre! -
Gyuszi83
tag
Sziasztok !
Van egy notebook winyóm és lefuttattam rajta a HDD Regeneratort. Az első 8-10 Gb-nál talál kb.:300 Bad sectort, tömören egy kupacba, utána végig ment szépen.
Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy azt a részt leválasztom a winyóról, hogy azt a részt ne használja. A maradékot pedig patrícionálnám ?
Egy 250 Gb-os WD winyóról lenne szó.Köszi a segítséget.
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
A külső WD vinyom, egyik nap még ment, másnap meg bedugom, és kb másodpercenként csippan egyet. Mi lehet a baja?
Előre is köszi
-
Szixtusz
csendes tag
Sziasztok!
A következő probléma megoldásában kérném a segítségeteket Működő képes gépről van szó,az ide 1 csatlakozón két vincseszter van, elindul minden ok Hibátlanul működik. De ha, az ide 2-re csatlakoztatok akár master akár slave vincsesztert akkor a gép újra indulása után beolvas és felis ismeri az ide 2-re csatlakoztatott vincsesztert. A
probléma a tovább lépésnél van,a monitor bal felső sarkában villog a kurzor. Letesztelve egy másik gépen a vincseszter teljesen tökéletesen működik./ide 2/. Ha egy DVD Írót csatlakoztatok akkor nincs ez a probléma.Szerintetek mi lehet a megoldás?
Köszi a válaszokat. -
válasz
djculture #38244 üzenetére
Köszönöm a választ, szomorúan olvasom amit írtál... A zöld dolgoknak magam is híve vagyok, node ettől nekem ne kattogjon a gépem!
Saltwater: Öhmmm nem értem, amit írtál...
USB-s kapcsolat esetleg ezt helyrehozhatná? És akkor miért kell ehhez másik gép, ugyanehhez csak usb-vel nem jó?
Neked is köszi! -
liksoft
nagyúr
válasz
s3toraph #38250 üzenetére
Vagyis 50 fölött is futott. Ilyenkor az élettartam és a stabilitás rohamosan kezd csökkenni. Minél magasabb a hőfok és minél tovább olyan, a drive annál jobban öregszik. Az a festés meg a gyártónál szokott a karcolt és garanciában visszaérkezett drive-ok esetén az öntvényre kerülni. Így nagy valószínűséggel a mechanika már volt egy plusz körön a gyártónál. (Felhasználó is tud karcot így eltüntetni.
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Autós topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Politika
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest