-
IT café
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz Vikthor #79850 üzenetére
SZVSZ.
Azért 10 méternél számít a HDMI kábel minősége, nem is kicsit. Nálam is most van kialakulóban a dolog, de én AQ HDMI CINNAMON-t (10 m) tervezek, ami viszont 75.160 Ft (kedvezménnyel). (Azt tegyük hozzá, hogy Sony HW55-höz menne)
Van aki azt vallja, hogy a 3.000 Ft-os (10 m) HDMI is megteszi...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Vikthor #79850 üzenetére
Itt nem annak van nagy jelentősége hogy mennyivel jobb a kép vagy nem jobb, hanem annak hogy ezen a hosszon esetleg szétesik-e. Bár azért remélhetőleg ezek közül egyikkel sem történik ilyen. Én számításba venném ezt is [link]
Ha még mindig kácsa hangfalkábeleket használsz, akkor elég hülyén venné ki magát ha HDMI-ből meg megvennéd a drágábbat.
[ Szerkesztve ]
-
bammbula
tag
válasz Vikthor #79631 üzenetére
Logikus következtetés.
Nem ennyim van rá, csak néztem, hogy elég sok ember dícsérte a kettő típus közül az egyiket, majd rátaláltam a másikra és nem tudtam dönteni.
Természetesen nem a legolcsóbb szart szeretném, de nem is akarok vagyonokat hangfalszettre költeni, ezért kértem tanácsot. -
kabar
senior tag
válasz Vikthor #79194 üzenetére
Nincsen Denon fóbiám. Az a kettő amit hallottam nem tetszett. Sem a saját rendszeremben (2306), sem a haveroméban (azt hiszem 3808). Viszont én tudom, hogy a nem tetszett az csak egy szubjektív élmény, vélemény. Ettől az még lehet jó. Nem vagyok hasra esve az ES 100-tól sem. Csak ennyi pénzért szerintem jól szól abban a nagy helyiségben. Persze hogy lenne jobb, de azt még meg kell találni, meg kell venni, rendszerbe kell illeszteni. Van egy csomó ember, aki meg az Onkyót szereti, erre a fórumra nem azok járnak jellemzően. Én most mindegyik erősítőmet eladtam és védem az Onkyót pedig egy nagy Yamahára hajtok, aztán lehet, hogy azt is eladom. Ilyen ez az útkeresés...
"Der erste Trunk aus dem Becher der Naturwissenschaft macht atheistisch; aber auf dem Grund des Bechers wartet Gott.“
-
bajnokpityu
félisten
válasz Vikthor #78380 üzenetére
Itthon tulajnál még egyiket se láttam, hallottam. Azaz,de a wattpuppyt. volt pár meglepő a listában, de azért többség tippem szerint nem véletlenül van ott, ahol. Árban se nagyon szotkak félrelőni.
Mondjuk a sztatikus hangfalakat soha nem tudom megérteni, hogy lehet ennyire szeretni, hogy akár top 50be egy is bekerüljön.
Jól értem, ár/érték versenyt csináltak, nem abszolút értékben legjobb hang van elől.
Sefter: hagyjad már, pios. gotham kábellel
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Vikthor #75153 üzenetére
A PMA 15xx jó kis készülék Bár ehhez kell még egy jobb DAC is, ami kiszolgálja.
Amúgy ha sikerül sztereóban feljavítani a 4310-est, az mozinál sem lesz hátrány, hisz u.a. a készülék marad, és a Denon-ban elég jó DAC vanAz én opa cserés akcióm nem a végfokot érinti, hanem a HDMI processzor - hangprocesszor - DAC kártyát, tehát minden üzemmódra hatással lesz. Ha ez megvan, akkor jöhet a kondikkal való játszadozás
(#75157) Mukk
Igen.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Vikthor #75149 üzenetére
A Denon hangját szeretném feljavítani, a célom az, hogy a 4310 házimozi erősítő sztereóban (direkt módban) elérje egy középosztályú sztereó erősítő hangminőségét Ezen átalakítások természetesen nem Denon opcionális kiegészítők.
Az eBay-en már több opa-t rendeltem és próbáltam ki a 4310-ban, jelenleg az LME49720 tip. opa-k vannak benne, de ez sem az igazi (azaz még mindig nem elégíti ki az elvárásomat, de már jobb, mint az eredeti gyári állapot).
Most vettem az eBay-en egyedi, lézerrel kalibrált AD8620B tip. opát is (darabja 20$ a gyártónál), és bkercso-nál (avx fórumon van fent) készíttettem a képen is látható két db Opa Green-t (ez kell a frontok, a sub és a center csatornák átalakításához).Ha megjött az AD8620B, akkor beépítem őket, és meglátom, mit ad a hangjavulás terén. Esetleg majd, ha sikerül, akkor összemérettetem egy eredeti állapotú 4310-sel
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #75143 üzenetére
Tévedésben vagy!
Ha a megfelelő kábelt illeszted be az oda nem illő helyett, a változás jelentős, arra nem lehet azt mondani, hogy "alig hallható".
Kácsa Audiótól, letét ellenében elhozhatsz kábeleket kipróbálásra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Sefter
veterán
válasz Vikthor #75134 üzenetére
Nem feltétlen drágább kábel kell..csak szimplán más, amivel jobban érzi magát az adott lánc.
Én nemrég cseréltem a papíron 100k-s kábeleimet papíron 60k-sra, mert a mostani rendszerem ezt jobban szereti..
Toobee is arra gondolt szerintem, amit sokszor hangoztatunk itt, hogy rendszerben kell gondolkozni, nem komponensben..[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
törölt tag
válasz Vikthor #75113 üzenetére
Még előző széria, melyben még valódi onkyo alkatrészeket tettek bele és ólmos forrasz volt a mai gyorsforraszok helyett.. bizony kategórákkal jobb a 906 a 3007-től. természetesen nem boritékolom hogy tetszeni fog, de mégis valahogy jobb, de most látom hogy hogy szereti.. én inkáb EMo vagy pioneer nagyvasat ajánlok vagy egy NAD vagy ARCAM lehet a neki megfelelő. Még meghallgathatja a CA-551et is de sztem nem az ö világa de sose tudni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vikthor #74420 üzenetére
Az AL32 jobbnak tünik,bár pici alkuval jó vétel az 1500 is.. mert ugye a 1510-es is 3 éves...
Az enyém is csorog rá.... minden passzolna: felhasználási kör, szine, szolgáltatás..
Zolaas: 757 NAd is épp akciós volt 285-ért.. brutál és az áráért bizony remek vétel..[ Szerkesztve ]
-
Orc
senior tag
válasz Vikthor #73628 üzenetére
Igen, eladó.
Norbi 72:
A melegedés nem lehet gond, van elég hely, illetve ideje sincs bemelegedni.
Most kipróbáltam a resetet(eddig nem volt). Meglátjuk mi lesz.szerk:
Kipróbáltam másik konnektorban. másik tápkábellel. Igen, minden Újonnan lett véve.
A pattogás szerencsére nem hangos, baja tuti nem lesz tőle semminek.A hátsó hangfalakkal is csinálja..
Dorian:
Be van szorítva, de már jópárszor kiszedtem és újra rögzítettem a kábelt.Mindenkinek köszönöm a segítséget!!!
[ Szerkesztve ]
Kinyomom a szemed, eltöröm a lábad... aztán mehetsz amerre látsz!
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #73310 üzenetére
Kezdésnek inkább 1-és 2 óra közé, más szóval: 60-65 %-os állásba ajánlott állítani a szubláda hangerő potméterét. Később ez módosítható. Az 50 %-nak semmi értelmét nem látom.
(#73318) szaki1986
Ugye csak a rajzon látszik úgy, mintha a sarokba tennéd a jobboldali hangdobozokat, a valóságban nem vetemedsz ekkora baklövésre?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaki1986
tag
válasz Vikthor #72656 üzenetére
Na, végül csak sikerült meggyőznötök . Áldozok kicsit többet a mélynyomóra.
Szóval akkor, max. (tényleg max.!) 100 ezerig melyik a legjobb vétel?
Proson R10? Esetleg Polk PSW 125?
Az én belépő kategóriás szettemhez (H/K 265 + JBL Studio 180 5.0) is illene egy ilyen árú láda?
Köszi.https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
BBéci
legenda
válasz Vikthor #72649 üzenetére
Hallottad már azt a szubládát? Múlt héten kérdezték tőlem, van-e kedvem valamelyik Polk Audio mélynyomót tesztelni, de igazából egyik sem érdekel. Viszont a PSB SubSeries 500 felkeltette az érdeklődésemet, abból kértem mintadarabot.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szaki1986
tag
válasz Vikthor #72649 üzenetére
Értem én, de nem is az a gond, hogy nincs 70k-nál többem jelenleg, hanem ennél többet nem szeretnék/akarok költeni egy mélynyomóra. Az erősítőm 90, az 5.0-ás szett 150 ezerbe fájt eddig. Ezek mellett nem tudnék józan ésszel 100 ezer Ft-ot (vagy többet) költeni egy subra. Eleinte 150-200 ezerből szerettem volna kihozni a teljes rendszert, ez már ahhoz képest is nagy ugrás volt nekem .
Persze, ha nagyon szeretném, akkor kis gyűjtögetéssel akár 2-3 év alatt össze is tudnék dobni egy millió körüli rendszert ami biztos odaver ennek ami most van, de van egy csomó más dolog amire jobban kell a pénz sajnos mint egy ilyen hobbira.
Ez nálam a fő elv, és ezért nézelődök ebben az árkategóriában.De ettől függetlenül kösz mindenkinek a hozzászólást.
https://www.flickr.com/photos/136049009@N07/
-
Kroland25
tag
válasz Vikthor #71324 üzenetére
Köszi a választ!Kicsit még várat magára,ritkán vagyok otthon Magyarba Kell kis idő mire hallgatható állapotban lesszAddig még a mostani rendszert is jolenne eladni..
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
-
Kroland25
tag
válasz Vikthor #71253 üzenetére
Na ezt is akkor átnyálazomigy már azért amit sanci-val ajánlotok az már 1egy százassal megdobja a szett árát...de lehet meggondolandó..ez igy 5.0 és ha 7.0 szeretnék?
Házimozi és ennek komponesnseinek beszerzésében lehetőségem van segíteni akit esetleg érdekel privin megtalál!!
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz Vikthor #70488 üzenetére
ha egyenletes a hangerő a sub és a többi esetén normáls hangerőnél, akkor, ahhoz, hogy úgy rendesen rázzon a kanapé, már nagy hangerő kéne. mi eleve nem is szeretjük üvöltetni, meg még lurkók is aludnának,
erre megoldás a rezgető. meghajtani végfok van itthon bőven, és annyira azért nem durva az ára a rezgetőnek egy rendes tápcsatit nem adnak az áráértmajd azért még átgondolom ezt a rezgető témát, de alapvetően tetszett. nem tudom, hogy pl fázist hogy állítok a diy erősítőmön.
Pokzoli: azért ezt be nem vinném a nappaliba, az italautómatával egy légtérbe...
[ Szerkesztve ]
-
Ursache
senior tag
válasz Vikthor #67993 üzenetére
Mi a gond vele? Ha van benne "dekóder" (-szerűség [valaki javítson ki!]), ami "kiszedi" a DD-t, DTS-t, akkor nem para, nem? Mellesleg jelezte, hogy a tv beépített médialejátszóját kívánja használni, a.k.a. a tv USB portjáról szeretne lesni valamit.
(#67995) Csabroncka: hopsz, ezt viszont el is felejtettem. Köszi! Megpróbálom összelőni, talán -1 toslink kábel eddig én is ezt a csatlakoztatási fajtát (HDMI + optikai) használtam, viszont hálózaton keresztül (NAS) streameltem a tv-re. Vagyis húzta magának az anyagot...
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=eIri9YLHpOg
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic