-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
suvipityu81
lelkes újonc
válasz
#62435328 #65404 üzenetére
Szia!
Lehet,hülyeséget kérdezek de hülye vagyok a témához és nem akarok hülyeséget csinálni.
A tv-t az AVR-el eArc-on csatlakoztatom a kép átvitel miatt és az AVR beállításaiban csak hozzárendelem az optikait is, akkor az úgy működik,hogy a a hang jön az optikain a kép az eARC-on? -
suvipityu81
lelkes újonc
-
suvipityu81
lelkes újonc
Szevasztok. Van egy Denon AVR-x2700h-m ami eARC-al van összekötve a tv-vel és az elmúlt 1-2 hónapban 5-6 alkalommal hallani egy pattanásféle hagot és az erősítő kikapcsol. Az előlapon a led pirosan villog.Olvastam a hibalehetőségeket és az egyik hangszórókábel eléggé ki volt húzódva,gondoltam ezért kapcsolt ki de átnéztem a kábeleket,most minden a helyén van de tegnap megint kikapcsolt magától.Ki van iktatva a tv-n és az erősítőn is minden ECO-mód és a magától kikapcsolási lehetőség is amit lehet állítani. Van valakinek valami tippje mi lehet a gond?Nem melegszik túl az erősítő sem,van helye szellőzni. A másik dolog ami nem hagy nyugodni,hogy ha Netflixet nézek sokkal halkabb a hang mint ha UPC-t nézek vagy PC-ről filmet.Az AVR-be van még kötve a PC és a UPC-is.
-
suvipityu81
lelkes újonc
Köszi az infót srácok! Akkor lecserélem a Vga- és meglátjuk mi lesz.
-
suvipityu81
lelkes újonc
válasz
#52221184 #58415 üzenetére
Szervusz.
Most olvastam,hogy PC-ről nézed a filmeket és az érdekelne,hogy kell valami spéci hangkártya a gépbe,hogy normális hangot küldjön az AVR-re? Nekem sajnos videokártyát kell cserélnem,hogy a 4K menjen akadásmentesen.Viszont azt vettem észre,hogy a hang az 5.1es rendszeren nem úgy szól PC-ről mint ha ugyan azt a filmet Hdd- ről csatlakoztatom a tv-re. Nem kicsi a káosz a fejemben,hogy mit kell változtassak,hogy minden klappoljon rendesen. -
suvipityu81
lelkes újonc
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek ,hogy mégiscsak sikerült hangot varázsolnom a UPC- s problémára ,mégpedig a baj az volt,hogy nem volt elég rákötnöm az AVR-re Hdmi kábellal,kellett egy optikai kábel is hozzá és ami felett elsiklottam az pedig az volt,hogy az AVR menüjében is bekellett állítanom az Inputs/ Inputs Assign- ban ,hogy optikai is van csatlakoztatva nem csak Hdmi-vel.
A Hdmi alapból be volt állítva.
Elég,hasznos tud lenni a használati útmutató!🤣Csak sosem érek a végére mert angolból elég hülye vagyok és nem találtam magyart belőle.🤪 -
suvipityu81
lelkes újonc
-
suvipityu81
lelkes újonc
válasz
Quqesz #57594 üzenetére
Dolby Digital. Igen azt most látom a tv használatijában,hogy nem támogatja a DTS-t,De csak ebben a formában,hogy mondjuk a Pc-ről nézek filmet DTS-hangal ami az erősítőn keresztül megy a tv-be vagy ha a PC-ről direktbe kötöm a tv re,vagy így se úgy se? Most szerintem hülyeséget kérdeztem de na!
Meg ha nem támogatja akkor abszolút néma vagy csak nem olyan a minőség?
-
suvipityu81
lelkes újonc
Igen oda van bedugva mind a kettő.a tv- a szakértői beállításoknál Hdmi- bemeneti audiformátumnál a Bitfolyamra van állítva. A másik lehetőség a PCM de ott se történik semmi. Aztán a Digitális kimeneti audiónál meg Dolby Digitalon van de ott is van PCM amin szintén nem megy, meg van egy Dolby Digital + ami viszont csak halványan van és nem lehet választani amit nem értek mért?!🤔
-
suvipityu81
lelkes újonc
Ja még annyit,hogy az előttem szólóhoz hasonlóan Denon AVR X2700H am van. Látom neki 2600 de lehet,hogy ez valami közös hiba lehet???
-
suvipityu81
lelkes újonc
Sziasztok!
Friss házimozisként olyan problémám lenne,hogy az AVR-be bekötöttem a PC-t a 8K-s csatiba és a UPC-t a CBL/SAT-ba a PC-s hangot sikerült beállítanom a PC-n viszont a UPC-s nem tudom.Kép van, hang sehol.Hdmi-vel és optikaival is próbáltam de nem megy. Ha a tv-be csatlakoztatom ott megy. Valakinek valami tipp,hogy mi lehet a gond? -
suvipityu81
lelkes újonc
válasz
azelsomillio #57530 üzenetére
Dali fazon mikro 4db Dali sub e9f,dali fazon lcr center.
-
suvipityu81
lelkes újonc
válasz
I'am Dony #57514 üzenetére
Jó,hogy ezt leírtad mert én pont ezt akartam megtudni,hogy jól fog hangozni ha én feltolom a menyóig a döntött hangszórót az 5.1.2es rendszeren.Viszont azt nem tudom,hogy a két front fölé egyvonalba érdemes helyezni vagy azzal is kellene variálni? Nekem most még csak 5.1 van de napok kérdése is és jön a 2 atmos hozzá. A két front az most az üléspozícióhoz egyenlő szárú háromszöget zár be.
-
suvipityu81
lelkes újonc
Szevasz! Érdeklődnék a házimoziddal kapcsolatban mert épp venni szeretnék szintén Yamaha RX-V681 -et vagy Denon AVR-X1600H -t ráadásul pont a Dali fazon Mikron gondolkodom.Mennyire vagy megelégedve vele? Kicsit félek tőle,hogy nem lesz elég a hangzás mert a nappalim egybenyitott aa konyhával és így a 19 m2 ből lett kb 30 m2. Mit gondolsz elég lehet a Dali fazon Mikro?Nagyon amúgy nem vagánykodhatok mert lakásban lakok és a szomszédok még eddig elviseltek és ez miatt nem akarom nagyon üvőltetni szóval még elég is lehet! Ha van már tapasztalatod a Dolby Atmosról az is érdekelne mert az is tervben van ha már meglessz az alap cucc. Köszi válaszod! Vagy bárki véleményét szívesen elolvasnám! Üdv.Pityesz
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen videókártyát?
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- MIUI / HyperOS topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest