Új hozzászólás Aktív témák

• Quetz

őstag

válasz macilacipaci #85354 üzenetére

Pár tény, ami mellett elmentél:
    - 50W RMS reljesítmény. Egy jobb AVR 100W fölött tudja ugyanezt. Gyakorlatilag értelmetlen kiszervezni az LFE csatornát egy külső eszközre.
    - Az eszköz alsó határfrekvenciáját hol 35Hz-re, hol 40-re teszik. 40Hz a basszus gitár alja, hol van még a földrengető 20Hz.
    - Ahhoz, hogy érezd is a mélyeket, hangnyomás kell, a hangnyomás a megmozgatott levegő függvénye, ami pedig a hangszóró átmérőjétől és a kimozdulás nagyságától függ. A kimozdulás mértéke arányos a befektetett elektromos teljesítménnyel. Ebből következik, hogy egy kis átmérőjű, kis teljesíményű hangfal nem fog ütős mélynyomóként viselkedni.
    - Egy mélynyomó esetén mindig lesz olyan frekvencia tartomány, ahol beszakadásod van, ezért ajánlott a kettő, vagy ha lehetőség van rá akkor négy mélynyomó.

Gondolhatod sznobizmusnak a választ, de a basszus témakör az, amit ha még nem tapasztál meg, akkor nem tudod miről maradsz le, sajnos vagy szerencsédre :). Én peches voltam, még imaxban láttam a Dunkirk-t, azóta nincs menekvés.

Új hozzászólás Aktív témák