-
IT café
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz ilovedigweed #62499 üzenetére
nem eszembe se jutott hogy lenéznéd teljesnen korrekt amit írtál.Én Biztos vagyok hogy nagyon sok emberkének van eltérő ízlése hangzásban filmekben zenében . Ez igazábol a Dali belépője, az Oberon meg szuperebb cucc, már kinézetre is nagyon szép, asszony biztos
Yamaha szerintem 15-20 éves, nincs rajt HDMI , csak optikai,meg nagyon semmit nem tud ma már. 50 wattot csatornánként meg DTS 5.1 aztán ennyi , megérett a cserére.
Ezért furcsa, hogy küzdök most egy 3 éves Pio erősítővel azzal szemben .Remélem elviszik az aprón, mert másnak lehet jó lesz a szettjéhez/ hangfalaihoz. Megpróbálok egy Denont őszig, amíg jönnek az új Yamahák.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
ilovedigweed
senior tag
Nem értsd félre, nem nézem le a Spektort, csak nekem nem tetszett így utólag. Házimozihoz nem tudom, nálam csak sztereóban szólt.
Miért nem hagyod meg akkor a Yamahát?
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
félisten
válasz ilovedigweed #62490 üzenetére
Nekem elsősorban mozira kell, 7.1 hez. Ha rákötöm a régi Yamahát megint úgy szól ahogy kell. Világos, nyílt csilingelő hangzása lesz , nagyon szeretem. Az új Pio nem szereti őket vagy fordítva, fene tudja.
Azzal tompább , szűrt hangzásuk van.
Oberon nekem más árkategória már, A spektorok is messze meghaladják azt amit akartam eredetileg. Mindig van feljebb szerintem.Dali Ikont( csak frontokat) halottam az nem jött be nekem, Oberont még nem, de nagyon jó visszajelzések vannak a neten róla.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hcs57
addikt
válasz Ragadozó #62491 üzenetére
Mondd mi a baj? Csak Mikitának válaszoltam, ő hasznosnak tartotta... nem cserélhetünk szabadon véleményt?
Esetleg amit írtam az szakmailag nem jó??
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
VoidXs
Topikgazda
-
spe88
senior tag
válasz VoidXs #62494 üzenetére
értem köszi a segítségeket, akkor ezek szerint csak akkor kéne valami médialejátszó, ha a minőség is fontos, mert maga a TV belső eszköztára nem olyan jó, mint mondjuk egy médialejátszóé.
Közben egyébként kiderült a TV: Philips 49PUH4900/88.
Akkor egy USB rack, HDD és egy USB-kábel. Örülök legalább nem kell vennem semmit, mert ezek vannak!
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Quqesz
nagyúr
Nem biztos, hogy itt fogunk a legjobban tudni válaszolni, de a Philips tv-k tudtommal viszik a DD,DTS hangokat, szóval a legtöbb film el fog menni a tv-n. Ráadásul az avi,mkv,mp4 simán kellene, hogy menjen. Egy 5 éves tv sztem az 1tb-os hdd-t is elviszi, nem kell ilyen miatt aggódni.
Amennyiben mégis vmi nem menne, akkor mehet egy média lejátszó hdmi-vel a tv-be, pl xiaomi mi box.....ha lesz házimozi, akkor meg egy oprikai kábel az AVR-be és lesz 5.1Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
spe88
senior tag
Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyen teszem fel a kérdést:
Egy kb 5 éves 4K Philips okostévén (aminek a pontos típusát nem tudom hisz nem a sajátom) szeretnének filmet nézni úgy, hogy egy külső adattárolón lennének a filmek, amik különböző szabványokkal ripelt filmek. Ebből adódóan úgy sejtem, hogy maga a TV nem fog magától mindent vinni, hiszen régi és gyanítom jó pár licencet meg sem vett az adott gyártó.
Mit javasoltok a legolcsóbb megoldásnak? A minőség nem számít. Mivel ripelt filmekről van szó, nem nagyon van miről beszélni minőség terén. Még házimozi sincs rákötve a tv-re, csak a saját hangszórókból jön a hang.
Egy USB-s rack, abba egy HDD, majd az egy valami Android-alapú médialejátszóra csatlakoztatva és az meg a TV-be? Erre gondoltam.
Vagy simán vinni fogja a ripelt filmeket, meg el fogja tudni kezelni a TV a nagyobb tárhelyű HDD-t is (500 GB+). Vagy ez esélytelen?
Nem túlzottan értek hozzá, szóval csak ötletelek.
Köszönöm
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Ármester
hcs57 - Mikika
Sziasztok!
Mit kértem nem rég?Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
ilovedigweed
senior tag
Spektor 6 hangfallalról van szó?
Ha igen... 2 évig hallgattam sztereóban DNP és PMA 800-al őket. Az elején nagyon tetszett,újonnan vásároltam. Aztán arra lettem figyelmes, hogy nekem egyre kevesebb a közép és a magas tartomány. Ahogy másnál hallgatóztam egyre jobban kerestem benne. Sajnos soha nem tudtam előhozni annyira amennyire szerettem volna.
Jelenleg Oberon 3 zenél, ég és föld a két hangfal.
Lehet csak a 800as széria miatt de egy életre megutáltam a Spektor 6-ot.
@Mikisys
Én semmilyen "sötét" hangzást nem vettem észre az Oberon 3-nál. Viszont a Spektor 6-ra pont ez jellemző.
[ Szerkesztve ]
-LG 27GN850 -INTEL Core i5-12400 -GIGABYTE B660 GAMING X -Kingston Fury 32GB Renegade RGB CL16 3600MHz -SAMSUNG 500GB 980 M.2 -FSP Hydro M Pro 700W -GIGABYTE RTX 3070 Ti GAMING OC -NZXT H510 Flow -Nzxt Kraken X63 rgb -Razer DeathAdder V3 Esport -HyperX Alloy FPS Pro -HyperX Cloud Core
-
soldier3
csendes újonc
Sziasztok,
5.0 Rendszer-ben szeretnék segítséget kérni, összességében lennék kíváncsi arra, hogy melyik szett ad minőségibb hangzást? Vagy ki melyiket venné és miért?
- Magnat Monitor Supreme 1002 5.0
- Jamo S 809 HCS 5.0
- Wilson Raptor 7 5.0
- Wharfedale D330 5.0Esetleg ha tud valaki ajánlani ezektől jobb alternatívát 200.000Ft-ig ne tartsa magában.
Köszönöm!
-
VoidXs
Topikgazda
válasz Mikika #62485 üzenetére
Nem kell mindent besodorni, eleve azért vannak ennyi szállal tervezve, hogy ha a java törik, akkor is hidaljon át a többi. Maximálisan hatékony úgy is, ha csak a fele érintkezik, ami a csavarozott módszerek jellemzője. Ha forrasztod, ugyanazt a vezetőképességet fele akkora keresztmetszeten is hozhatod, mert garantálja a teljes érintkezést (természetesen ha jól csinálod, de elég nehéz rosszul forrasztani egy vastag kábelt), viszont a forrasztással bukod az egyszerű cseréket, például az erősítőmre 10 percbe telne bármit kötni, ami nem Jack (melegedik a páka, fel kell bontani, majd el kell pakolni).
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
BBéci
legenda
válasz Mikika #62485 üzenetére
Érvéghüvelyt a villanyszerelők alkalmaznak, audiovizuális területen nem jellemző.
Természetesen mindenki azt csinál, amit akar.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
válasz Mikika #62476 üzenetére
A forraszanyag is érintkezik, nem csak az, tehát rendben van.
Ennek ellenére jobbnak tartom a rásajtolt, vagy csak simán csavarokkal rögzített megoldásokat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
félisten
válasz Mikisys #62481 üzenetére
köszi, szerintem olvasd el a többi hozzászólásomat is. UHD BR lemezzel is tesztelve, HD hanggal is, inakusztik kábelek vannak hozzá ez nem rossz minőségű szerintem. Egyformák. 2.1 rendszerben is fátyolos a hang amik csak Dalik.
A Spektorok 6 ohmosak az erősítő annak látja és kezeli."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Mikisys
őstag
A Dalinak elég "sötét" a hangzása, a +10-es magas-emelés nem segít, sőt ronthat.
A műsorforrásként jó lenne egy gyári DTS-hangú DVD film, esetleg valami demo-zenei kiadvány és ahhoz kell beállítani a hangzást, hogy megfeleljen neked. Nem biztos, hogy erősítő gond van, hacsak az illesztése nem egyezik ( 8Ohm-os kimentre 8Ohm-os hangsugárzó kell, 4Ohm-ra is ez jó, de fordítva nem! Sőt, 6Ohm-os kimenetre nem jó a 4Ohm-os hangsugárzó, de a 8Ohm-os már igen).
Úgy kell a hangot beállítani, hogy sztereo és 5+1-módban is közel azonos legyen a hangzás. Ehhez persze azonos hangsugárzók lennének az optimálisak. Egyféle kábelt kell az összes hangsugárzóhoz használni, páronként azonos hosszúságút, azaz, a bal-jobb azonos hosszú, a hátsó bal-jobb szintén azonos hosszúságú kábellel bekötve.
Nem kell drága, ismeretlen kábeleket venni, attól nem lesz jobb semmi.Üdv!
-
félisten
válasz Morris #62478 üzenetére
Szia!
Minden beállítás így van
Automatikusan felismeri a hangot, BR nel is, Zenenel is.minden forrásnál.
Vágás már tegnap is 80Hz - n volt. Frontok smallon, Subon 120 Hz- max. . EQ - t már szetallitottam meg vissza, tobbszor ujrahangoltam, gyári visszaallitast is kapott és minőségi kábelezés, amit atneztem, hogy helyesen kötöttem e be. Gondolom itt variálni nem szabad ami piros a hangfalnál, pirosba megy az erősítőn is csúnyán kifejezve magam. Ez ennyi szerintem.. Nincs ötletem.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Szerintem beállítási gondod lesz.
Egy TrueHD vagy DTS hangsávval rendelkező anyagot automatikusan felismer az erősítő. De még a többit is.
Pl Számítógépről. Optikain is felimser mindent DTS-ig.
Filmeknél nem directezünk. A pure direct is zenére való annak, aki eq mentes hangzást szeretne.
Zenénél tedd pl mulitchanel stereo-ra.pl.Az erősítőben a vágás legyen 80Hz. A subon tekerd a maximumra.
A hangfalak small-on.
Az LFE 120Hz.
A dynamic eq-t is bekapcsolhatod ha úgy jobb.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Megpróbáltam 2.1 szettben is. Csak Dalikkal , jó minőségű BR lemezekkel, Netflix, stb . Nem ok így sem. Egyszerűen hiányzik a hangtisztaság .
Ment fel az erősítő hirdetésbe.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gab1ka #62474 üzenetére
Köszi.
Úgy értettem hogy a bemérésnél talán érzékeli őket, több féle hangtónust nyomat alatta.
A center is még az öreg Yamaha egy darabja egyelőre a két front és a Sub Dali.
De ezzel az összeállítással szólt a Yamaha erősítő is ,szépen. Úgy érzem a surround ( mármint a hangszín) beállításoknál van valami elcseszve .
Van olyan hogy Direct , Pure direct és Automatic Sound verzió. Majd jönnek a hangszínek, DTS , DTS neutral X és még 10 vagy nem tudom mennyi, Rock , Action, Music meg ilyen beállítások. A pure Direct és Direct gondolom inkább zene, filmeknél a Direct és Pure direct hozta a leggyengébb hangzást egyelőre. AZ automatic és a DTS ami jónak tűnik, de nem tudom...
Holnap megpróbálom, hogy beállítom a Frontokat nagyra és szenvedni velük, ha úgy sem lesz jó kikötöm a régi maradékokat és 2.1 rendszerként használom egy darabig .
Ha 2.1 ben is gyengén fog szólni akkor már kérdéses az erősítő dolog úgy már nem kellene gyengélkednie.
Kb hónap végére meglesz a pénzem remélem az új dobozokra, jön talán az 5 maradék, de 3 biztos. 2 hátsó + center , a 2 Atmos még kérdéses mert 100 K-t nem biztos hogy megér. Eeket csak újan tudom megvenni boltban mer Aprón nincs fent , illetve más színben csak a maradék 3.
Atmos meg egyáltalán nincs még használt fent Daliból.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
Ebben az esetben tévedtem, azt hittem valami jóval öregebb avr-ről van szó, nem néztem utána, így hagyd is figyelmen kívül a cserére az ajánlást elsőre.
Annak nincs köze a frontokból jövő hanghoz hogy milyen surroundokat használsz, az erősítő annyira nem "okos" hogy érzékelje hogy te most bekötöttél átmenetileg valami régi csipogót, mármint ettől nem rontja el direkt a lánc többi elemeit, ez nem így működik, szerencsére nem érzékel árcímkét hogy az alapján állítson el bármit.
A centert honnan vetted "le"? Van center hangfalad? Vagy itt mitől javult milyen minőség? Elsőre fókuszálj a két frontod és a sub hangzására, hiszen azokat már korábban hallottad és a beszámolód szerint tetszettek, el kéne érned azt az állapotot hogy otthon is megtapasztald azt az élményt velük.Elképzelhető hogy ez csak egy komolyabb avr-el jön majd össze. -
Teal'C
veterán
Akkor magyarul a gyári csavarokkal szorítsam/suk le a kábelt majd utánna forrasszam/szuk be? Kérdés nem kötekedés Minden ésszerű ötletr vevő vagyok. Konkrétan a banán dugókra gondolok.
[ Szerkesztve ]
"Nagy az Isten állatkertje és alacsony a kerítés" Nem már nincs kerítés!!!
-
félisten
válasz gab1ka #62469 üzenetére
Lehet állítani, ha a Frontokat nem Smallra állítom, akkor külön tudom állítani mindegyiket , az Atmos hangfalakat is. Elég sok mindent tud, középkategóriás készülék már inkább szerintem. Ez az pontosan. [link]
2017 ban lett piacra dobva, ez. 3 éves.Szerintem is az lehet a gond amit írtál, hogy keverve van a gyenge minőségű komponensekkel és ez már " okos "erősítő nem úgy minta Yamaha, annak mindegy volt mit kötök rá.
Így hogy levettem a centert sokat javult a minőség, a doboz hang eltűnt ,de azért nem az igazi. Minél előbb ki kell pótolnom a többi részével a szettet, ha úgy sem lesz jó akkor eladom.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Mikika #62458 üzenetére
Nincs semmi baj a forrasztással. Az a lényeg, hogy a kábel vezetőszálai közvetlenül érintkezzenek az ellenoldallal, ne legyen közöttük forraszanyag.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gab1ka
senior tag
Csak feltételezem, hogy ahol a crossovert állítgatod, ott nem tudod külön külön a frontokat, centert és a surroundokat állítgatni.Tippelem ezt úgy, hogy most írod hogy még nem a Spektorok a surroundok hanem valami megmaradt hangfalak.Ha ez így van, akkor meglehet hogy ezért nem ment lejjebb az AVR 100hz-nél a beméréskor, mert a legkisebbekhez igazította egyben a crossovert, ez egyszer magyarázat lehet a korábbi kérdésedre. (Korábban nálam a Yamaha volt ilyen, a Denon szerencsére már nem)
Nekem úgy tűnik hogy elég szűkösek a lehetőségeid ezzel az AVR-el, nem ismerem, de tippre gondolom az eq végeredménye is azért nem tetszik és érzed dobozhangúnak, mert egy limitált tudású készülék.Lehet hogy nézegethetnéd tovább a használt piacot és válthatnál még a nagy AVR beruházás előtt egy "jobb" erősítőre.
-
félisten
válasz VoidXs #62465 üzenetére
igen a közepet + 3 dB re állítja állandóan. Köszi ez, segített valamennyit. A hátsó surroundok még nem Dalik, lehet az miatt is kalibrálja félre.Érdekes hogy a Yamaha nem volt erre érzékeny.
mpo: nem tudom másról, kábel tv, nincs beltéri egység.
[ Szerkesztve ]
-
VoidXs
Topikgazda
A fátyolos vagy dobozhang tipikusan a közepek túllövésének jele, amit jogos, hogy a treble old meg. Most is azt tudom javasolni, hogy folyamatosan mérd PC-vel, amikor állítgatod, de olyat is tudsz, hogy a bemérőt átvered PC-vel, hogy helyes eredményt hozzon.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
félisten
Gyári beállításokat visszaállítottam, bemérte az egészet újra. Sub szépen szól már az új RCA- val,de az egész hangzás,a frontoké is olyan mintha lenne rajt egy fágyol ,sokszor dobozhangot hallok. A hangzást beállítottam DTS re, mert a Tv ről ARC-on át jön ,inputra azt írja DTS 5.1 a bejövő jel a HBO nál pl. de valahogy nem az igazi az egész. Fogalmam sincs mi lehet. Rátettem a vastag hangfalkábeleket is, elugrottam hirtelen felindulásból a Mediába ahol egy vagyon volt a 10 méter de mindegy már. Így a frontokhoz Inakusztik, a hátsokhoz olcsóbb, de 2.5 mm2 .
Ha beállítom sztereóra eltűnik a fágyol, tök jó az egész, bár még az sem az igazi,de sokkal jobb, de sztereo filmhez ,úgy nem ok. Fogalmam sincs mit csináljak vele, valami a hangzásban van elállítva vagy alapból így szól ez az erősítő...
Direct mod sem jobb. Ha a Surroundot beállítom valamire akkor legalább tudom állítani a Bass-t és a Treblet. Kiválasztom mondjuk az Action- modot és ott,a telefonos appban a Treble-t ha feltolom + 10 re ( !!) akkor sokat javul és tisztul az egész hangzásvilág, de messze nem tökéletes, Komolyan mondom, nem éri el a 15 éves Yamahámat ahogy az szólt ezekkel a Dalikkal. Remélem rájövök mi lehet a probléma, kell még vele kísérleteznem .[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dorian #62451 üzenetére
Nem hiszem hogy rossz lenne a Dali F-9. A Yamaha erősítővel nagyon szépen szólt tegnapig.
Szerk: talán meglett a gond.. az RCA kábel.. jövő héten kedden jön meg az Inakusztik most egy sima egyszerű RCA val ment. Úgy látszik a Pio kényesebb rá érhető okokból.
Találtam itthon egy régi Xbox RCA kábel csomagját, azzal összekötöttem, kisimult nagyon szépen. Csinálok teljes visszaállítást az erősítőn és újra kalibrálom, remélem ez majd segít.[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
válasz pitör84 #62446 üzenetére
Hallottam már pár ilyet, Sony-ból is. Szerintem teljesen vállalhatatlan kategória, ha kicsit is számít a hangminőség akkor messze elkerülöd és inkább 2.0 sztereó rendszerre költöd az árát.
Ha a térhatás is lényeges, akkor pedig használt/olcsóbb szettek közül válogatnék, a Wilson-t elkerülve (nincs vele tapasztalatom, mások véleménye alapján). 70-100e Ft körül Wharfedale, Taga szetteket lehet kapni már amik túlzás nélkül agyonverik pl. a Samsung szettet. Még egy használt erősítő, és talán meg is úszod 200e körül.
Arra viszont senki nem fog tudni neked válaszolni, hogy te elégedett lennél-e mondjuk a linkelt Samsunggal. Sokan azok.
Mégsenem
-
félisten
válasz gab1ka #62449 üzenetére
Elméletileg 40-43 Hz a spektor gyári értéke ha jól emlékszem. Az erősítőn próbáljam levenni a vágást?
80 Hz és 50 Hz lépcső van. Meg arra gondoltam, nézegetve YT videókat, hogy Large beállításokat használták több Pional a frontokra. Ha directre állítom a hangzást akkor a láda hangja jó, de a spektorok nagyon dobozhangon szólnak. Automatikuson hagyva meg 2 fölé nem tudom tekerni a ládát így.[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
-
félisten
válasz pitör84 #62446 üzenetére
Én egy hasonló műanyagszettről váltottam anno (Philips) a Yamahara arról most Dalira. A TV hangzásnal bőven jobb volt a Philips és előrelépés volt, így mentem feljebb.A Philips nekem mai napig megy, közel 15 éves, fiam szobájában, terhangzasban jobb meg mindig mint egy átlagos, olcsóbb Soundbar.
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyugis
senior tag
-
Mikika
aktív tag
a csupasz kábelvégre
két megoldás van
leónozod (forrasztod)
sajtolsz rá érvég hüvelyt[ Szerkesztve ]
Forever Apple
-
Nyugis
senior tag
Értem, és köszönöm szépen a válaszokat!
a csupasz kábelvéges dologra létezik valami megoldás?
olyan mintha egy "cirok seprőt" szeretnék bedugni!nézegettem aktív mélyeket használtan de kb új áron Próbáljak / akarják adni, (jó jó tudom Magyarországon vagyunk! )
szóval azzal még várok.
illetve keresek még hátha... nem túl magas a keret 20k magassága.. -
jambiyya
őstag
válasz Nyugis #62436 üzenetére
A subwoofer preout kimenet nincs erősítve, szóval aktív lémyládában gondolkodj, vagy ha passzív, akkor kell mellé erősítő.
Használtak közt akadnak jó kis subok. Milyen hangfalaid vannak, és mennyi pénzed van a subra?
Ránézésre az a csiptetős hangszóró kimenet nem fogad banándugót. -
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
Információt/ segítséget szeretnék kérni!
nekem jelenleg egy szuper pioneer VSX-D512- van.
az lenne a kérdésem, hogy ehhez milyen mély ládát lehet csatlakoztatni?
milyen fajtát keressek? jó hozzá az "autós" mély láda?
ilyen a sub bemenete:
használtakat nézek, nem kel brutális hangerő 1 millió giga WAT-os inkább számomra ( persze a lehetőségekhez mérten) a szebb- tisztább hangzás.
illetve még az a kérdésem, hogy az erősítőnek ilyen a hangszóró bemenete:
az ilyen fajta bemenetbe lehet használni ilyen banán dugót?
arra gondoltam, hogy ha jó akkor vennék hozzá ilyet:
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Vettem egy Yamaha RX V575ös erősítőt
Egyenlőre csak sztereó hangfalpárom van hozzá
Érdemes a mérőmikrofonos bemérést megcsinálni?
Köszi szépen MikiForever Apple
-
félisten
Meghoztam a Pio-t ,elvégezte a kalibrálást. Ahogy írtátok az összefoglalóban is, Az a problémám , hogy a sub egyfolytában búgott , túltolja. Batman: kezdődik alatt a szöveg alatt is van egy általános hangja. Megnéztem a Subon a crossover 120 Hz-n van a hangerőt levettem kb negyedére de így is sok. Az erősítő azt írja hogy a crossover 100 Hz és a mélyre rátolt plusz 5 dB hangerőt.Azt visszaállítottam nullára így már jobb a helyzet,a crossover maradt 100 nál. de szerintem a Subnál a crossover 120 Hz vagy az erősítőben nem jó a 100 Hz vagy mi lehet a gond ?
Eddig nem vagyok elhasalva amúgy az erősítőtől, de lehet a beállítások nem jók.[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Van vmi tapasztalat amúgy, hogy az AVR-ek meddig bírják max kisebb javítható hibákkal? Mivel az enyém nem mai darab néha filózok mennyi időm van még gyűjteni a kövire......
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Ármester
Sziasztok!
Úgy látom, hogy kérésemnek nem igazán akartok eleget tenni, szakmai hozzászólások megint eltűntek, helyette folyamattos off-olás, egymás piszkálása, trollkodás folyik. Ha még egy, nem a témába illő hozzászólást meglátok, gyomlálni fogom a topikot, valamint aki folyamatosan olajat önt a tűzre, be fogom jelenteni a Modkerbe, mert elegem van, hogy állandóan csak a veszekedés megy, a kérdezők meg menekülnek a házimozis topikokból.Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
ilovedigweed
senior tag
Én is rendeltem csak én 300 métert 😁
-
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
nekem egy pioneer VSX-D512- van.
az lenne a kérdésem, hogy ehhez milyen mély ládát lehet csatlakoztatni?
milyen fajtát keressek?
használtakat nézek, nem kel brutális hangerö inkáb szép / tiszta hang mint borzalmas hangerö.. -
Rp526
aktív tag
válasz ctrlaltdel13 #62412 üzenetére
Kollégám 15e Ft-os lakatból vett 100 darabot online shopban, mert 105 Ft-ra árazták be.
Kártyával fizetett, elhozta a rendelést.. benézte a webshop.. Én is rendeltem 100 métert.. Kifizettem kártyával most. Kiv leszek. -
-
hcs57
addikt
válasz arcitec #62410 üzenetére
Olyan ritkán írok ide... hogy lenne ez foyamatos piszkálás?
Ajánlom figyelmedbe, amit neki kigyűjtöttem, olvasd át, s abból idézz, hogy hol tárgyilagos Ő és hol troll az enyém?
Konkrétumokat várok a teljes gyűjteményre![ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
jambiyya
őstag
válasz ctrlaltdel13 #62409 üzenetére
Nem írtak semmit az ÁSZF-ben erről, rendeltem én is.
-
arcitec
addikt
Nem akarok kontárkodni, de nem látok benne semmi kivetnivalót, "csak" a véleménye többnyire tárgyilagosan. A tiéd ellenben semmi több mint troll ...
Stílusa, meg mindenkinek van .... U.I: És védeni sem akarom, mert az igaz, van, hogy túllő a célon, de TE folyamatosan piszkálod, ami szintén tény ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
jambiyya
őstag
válasz ctrlaltdel13 #62402 üzenetére
Ha nagyon aránytalan, akkor elállhatnak, és ezt is fogják tenni.
-
félisten
Köszi már vettem közben egy Fehérvári boltban Oehlbach-ot 20 métert ,de kell még az Atmoshoz is ha megveszem és a hátsó surroundokhoz is. ezek jó árak szerintem amit linkeltél.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz jambiyya #62401 üzenetére
Igen igazad van. Elég jó áron is van a tudásához képest,atmos,2.0 HDMi stb, Csak komoly tesztet nem találok róla még külföldi oldalakon sem ez miatt vagyok kissé bizonytalan, de szerintem megveszem. Általánosan jó véleménnyel vannak a Pio erősítőkről úgy a felhasználók és a teszt oldalak is.
ctrlaltdel13 : ha sikerül 20 méterrel honorálhatnál
Csak vicceltem, de kíváncsi leszek mit reagálnak. A 4mm2 átmérőjű 100 méteres 200 ezer körül megy, annak már jó az árazása, ezt cseszték el.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Hisense LCD és LED TV-k
- Politika
- általános iskolai rendszergazda
- iPhone topik
- Xbox Series X|S
- Gumi és felni topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó 32 colos Phillips okos TV FHD ( 1 napos) gari + számla
- Apple AirPods Max (2024 - USB-C) - Új, csomagolásbontott, akár beszámítással
- Új, bontatlan Sencor SSS 6300 NYX 2 bluetooth-os hangszóró - Közel 2 év magyar bolti garival! -
- PHILIPS 50PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- PHILIPS 43PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest