- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Projektor topic
- Analóg fényképezés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
T-ohm
csendes tag
Hali én is szoktam hangfalat építeni de nem értem miért lenne olyan sok idő...
Ha valaki nem akar kisérletezni a hangzással,akkor menjen be egy normális boltba ott meg lehet hallgatni a mélyládákat,hangfalakat és amelyik tetszik azt gyári méretek alapján le lehet másolni én egy ultimate mélyládát néztem ki nem rég a natúr doboz 15000 ft a boltban,ha nem akarunk vesződni otthon a fűrészelgetéssel meg méricskéléssel akkor egy asztalossal lehet beszélni aki levágja a lapokat,ezeket 18mm mdf lapból szoktam csinálni.az asztalos 1200ft-ot kért volna az anyagér és a fűrészelésért,de nekem vannag kisseb gépeim és akár szekrény elemekből is elkészíthető a doboz. Ha megvannak a lapok akkor csak össze kell csavarozni,de ajánlott faragasztót is használni az illesztésekhez mert stabilabb és légmentes lesz majd ki kell vágni a hangszóró,csatlakozó, és esetleg a subcső helyét ezeket is érdemes szilóval beragasztani hiszen a doboz nem szédszedésre készül a csavarokat süllyesztve tegyük be és akár ki glettelhetjük a helyét hogy ne látszódjon (erre vannak kifejezetten ilyen tipusu fa tapaszok),majd némi csiszolás és festhető vagy kárpitozható. Kárpitozásnál is faragasztót érdemes használni ami fehér de száradás után átlátszó lesz,tehát nem baj ha átüt a kárpiton,aminek a teljes felületét be kell kenni.
Nekem egy mélyláda összerakása, mérések kb 15perc, fürészelés kb30 perc,
összecsavarozás és ragasztás kb 30perc,némi csiszolás az illesztéseknél ha szükséges, csati,hangszóró,cső beillesztése kb 10 perc kárpitozás 30perc, durván 2 óra alaat megvan.
Hang csillapító anyagot nem szoktam használni mélyládánál de a hivatalos anyagot helyettesíthetjük vatelinnel is ami úgyan azt a hatást kelti és olcsóbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest