-
IT café
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mesterek! Hilfe, bitte!
Adott egy függőleges, 50 mm átmérőjű szürke PVC cső, amiben egy mennyezeti magasságban lévő víztartály vize vár arra, hogy beömölhessen a mellette lévő vécécsészébe, aminek beömlő csövével egy 50/45°-os idomban csatlakozik. A csőre szeretnék valamilyen könnyen mozgatható "lehúzó" szelepet szerelni, ami a tartály vizét továbbengedi a vécébe, majd egy könnyed mozdulattal (vagy elengedéssel) el is zárja azt. Milyen csap legyen ez?
Néztem gyári 50/50-es KPE csap idomot, de ez nagyon drága és szerintem nehezen is mozgatható. Feleségem apró kacsóját és hát a pénztárcámat sem szeretném egy ilyennel megterhelni.
Jöhet ötlet DIY megoldásra is, csak könnyen mozgatható, vízzáró (tehát ne szivárogjon belőle mindenfelé a leáramló víz) legyen és képes legyen határozott nyitásra/zárásra!
Nem, a tartályban nem kútvizet gyűjtök, tehát nem tervezek jogszabály sértéssel vécét lehúzni.
Szerk.: bakker, most jövök rá! Egy 50+ mm átmérőjű vas (vagy más, a víznél nehezebb) golyó bele a tartályba, ami rácuppan a cső csatlakozására, rá meg egy madzag, amit pedig a hordó felső permén lévő csigán vetek át, odalent meg lehet húzogatni. Csak azt kell megoldani tartályon belül, hogy a golyó ne térhessen ki a cső tengelyének vonalából.
Egyéb ötlet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Stellar Blade
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Revolut
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fűzzük össze a szavakat :)
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Újként árulhatnak használt Seagate HDD-ket a piacon
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest