- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Synology NAS
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- Google Chrome
- Vírusirtó topic
- Proxmox VE
- Linux kezdőknek
-
IT café
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xavix13
őstag
Nem tudom mennyire tartottad a leírt receptet, de nekem több szempontból is hibásnak tűnik.
70-es hidro szerintem nem éppen ideális a piros 5st napoletánának, főleg nyári nagy melegekbe, pláne ha kézzel dagasztasz.
Kiló liszthez én már inkább 3% körüli sót tennék mint 2-t, van aki még egy picit fölé megy nyáron, segít stabilizálni a tésztád, és lassítja az élesztő munkáját.
2g instant élesztő tuti sok ebbe a tésztába, 1g/kg szokott lenni az ajánlás, 3g ha friss egy standard hűtős kelesztéshez.
Ahogy olvasom a recept ráadásul azt írja hagyjuk kint szobahőn 6-10 órát (kérdés mi a szobahő az ideális 22 fok vagy inkább 30 körül) majd még ez után hűtőzzük 24-48 órát? Vagy hűtős vagy szobahős a kelesztés, felesleges kombinálgatni őket.PizzaApp (hellyel-közzel pontos iránymutatás) 0,48g élesztőt javasol a leírt recepthez, 10 órás 24 fokos szobahővel, ha 28 fok van akkor 0,21g! szintén 10 órához, csak, hogy érzékeld. És itt még hűtő szóba se jött, csak szobahővel számolva.
Ilyen pici élesztő mennyiségeket baromi nehéz egyébként is mérni, ékszermérleg nélkül ne is próbáld. Szerintem használj frisset, jobban kalkulálható, bár ilyen körülmények között, kis mennyiségnél abból is szó szerint hangyafasznyi elég, ha szobahőn hagyod 6-10 órákat. (1g körül)
Ha hűtőzől végig, akkor lehet mondjuk 2-3g friss/kg liszt.
A leírt recept, helyesen, mondjuk véget ért volna 8 óra szobahő után kibucizva készen, 0,4g instant élesztővel, és lehet sütni. Bár én a hidrót még ott is visszavettem volna egy pöppet.
Ennyi idő alatt, ilyen hőmérsékleten, ennyi élesztővel, és hidróval a fotózott szinten szétkelnek/folynak a bucik.
Figyeld a tésztát és a kövi jobb lesz, hajrá!One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
xavix13
őstag
Szerintem nincs, nem hiszem, hogy érdemi előre lépést hoz.
Mai gyors mortadellás:
Caputo Pizzeria, 60as hidró kb., 6h 30+ fok
Sajna a nagy pára és a hőság miatt nehezen akart kimászni a dobozból, sajnos eléggé meg is cibáltam, el is ment a cornicione egy részen. Azért így is lecsúszott.
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nők, nőügyek (18+)
- Formula-1
- Ingyen kellene, de tegnapra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...