Új hozzászólás Aktív témák

• Magnat

veterán

válasz hevepapa #33595 üzenetére

Nagyjából egyet értek, egyedül a felbontás ami mindenkinél más sztem, én erre azt szoktam mondani, h értem h van már 8k meg 16k, de a szemünk nem lesz jobb :)
    Persze ha nagy területet kell belátni akkor a belenagyítás miatt jó lehet a nagyobb felbontás, de egyébként meg teljesen egyéni preferencia ... egyszer apám kérdezte, mi ez a hd dolog a tévéknél, mutattam neki egy csatornát ami sd-ben meg hd-ban is bejött náluk, h na ez ... kérdezte, mármint h a sarokban más a felirat? (A hd csatornánál ki volt írva, h hd...) Mondom nem, hát látod, h sokkal élesebb a kép ... hát ő nem látta :)
    A fhd feletti felbontást meg tapasztalatom szerint (filmekről beszélek) még többen tartják úri hóbortnak (már akik egyáltalán tudnak róla, h van ilyen) ...
    Meg ugye a vhs-nél nem csak a felbontás volt a rosszabb hanem a kép önmagában is zajos volt az analóg tárolás miatt (főleg ha sokadik másolatot néztél), illetve tekergetni meg cserélni kellett a kazettát, szóval ott volt más hátrány is, míg egy fhd analóg rendszer hasonló kategóriájú kamerával digitálisan rögzítve pont olyan minőséget fog hozni mint fhd ip rendszer.
    Illetve ha kellenek komolyabb fícsörök (objektumfelismerés, rendszámleolvasás meg hasonlók), akkor persze megint más a szitu.

Új hozzászólás Aktív témák