Új hozzászólás Aktív témák
-
bekes.andras
tag
Mármint a dedikált rögzítőre? Olcsó nem létezik, és úgy általában nincs, vagy rendszerint szar.
Nem tudom milyen, és mennyi kamerád van, de első körben azt kell tisztázni, hogy mire használod, mik az elvárások. (Üzlet, magánlakás, ipari terület, napi rögzítés, hónapos, időszakos)
Számít hány darab van, ezek egyáltalán milyen típusúak. Sok a nyitott kérdés.
Ha azonos típus, van-e a gyártónak rögzítője, az árban és szolgáltatásban megfelel-e, ha nem, milyen alternatív megoldások jöhetnek szóba?
-
bekes.andras
tag
Nem, ez nem, és más program sem működteti a kamerát. A kamerák önállóan teszik a dolgukat, ki több, ki kevesebb szolgáltatással. Vannak megoldások, ahol az adatfolyamot rögzíteni tudod, és abban keresni, de ezek vagy PC alapú szoftverek kamerára vonatkozó licenc díjjal, vagy dedikált eszközök. Ez az Androidos megoldás bár felkínálja a lehetőséget a rögzítésre, erre mégsem javaslom. Ez arra jó, hogy rá tudj nézni mindentől függetlenül bárhonnan a több kamerából álló rendszeredre.
Rögzítésre dedikált eszközt szerezz be.
-
bekes.andras
tag
"Kameraszerverprogram"...
Ha arra gondoltál, amin monitorozni tudod a rendszered, esetleg elmenteni képet, akkor ettől jobbat nem találsz. Természetesen nem ingyenes, tessék leszokni az ingyenes szarokról.
-
bekes.andras
tag
válasz
#79335424 #679 üzenetére
Másképp kell kezelned a Lokál dolgot, és másképp a távoli elérést. Lokálba rögzítsen csak a legjobb minőségbe, a távoli elérés pedig elég a monitorozáshoz. Ha vagyonvédelemről van szó, válaszd a jobb megoldást, kerül, amibe kerül. Egy olcsó, de szar rendszer sokkal drágább, mint egy drága, de használható.
A fix kamerák praktikusak, nem kell hozzá kezelő, és árban is kedvezőbbek.
Legyen a rendszernek saját rögzítője, a NAS-os megoldást legfeljebb archiválásra érdemes használni, hiába a sok rögzített videó, ha nem tudsz bennük rendesen keresni. Ehhez vagy dedikált rögzítőre, vagy komolyabb PC-s kamera szoftverre lenne szükséged. Végigjártam mindent, megnéztem mindent, és arra jutottam, hogy ha van egy megfelelő kamerarendszered, akkor a legjobb választás a saját rögzítő, amennyiben nincsenek speciális igényeid...
Ami inkább probléma, az a kamerák képe, nappal, és éjjel.
-
bekes.andras
tag
Mert csak az hiszi, hogy azonos a szürke és a fehér kamera, aki ránéz, és nem látta a képüket, vagy nem figyelte...
Nem csak az IR üzemmód a gáz, hanem a kép minősége is, és a látószög sem azonos. Egyértelműen rosszabbak, így el is állok a vásárlástól. Pedig azt hittem milyen jó boltot csináltam.
-
bekes.andras
tag
Itt van még két kép nagyobb méretben is. Még mielőtt valaki a fókusszal jön, sajnos van éles rész a képen, pl. a függöny, de ehhez képest sem a PC-k, sem az IKEA felirat nem éles, míg a másikon minden rendben van...
-
bekes.andras
tag
Azt hiszem különösebb magyarázat sem szükséges a képhez...
Nagyobb látószög, élesebb kép, és sötétben is színes kép. Határozottabban jobb minőség...
-
bekes.andras
tag
válasz
Greenbook #600 üzenetére
Szia!
Igen, én állítom, de ezek kiállított kamerák voltak. Áttekertem a legnagyobb látószögre, és babáztam a fókusszal, van ahol éles, de furcsa, olyan a jelenség, mint a kis blendéjű objektíveknél, a fókuszponttól hamar homályosodik a kép... Portréhoz tökéletes!
Végtelen állás nem léte megerősítve!
Igen a POE verziót használom, de ezt akkor nem tudtam, hogy nincs átjárhatóság. Nekem fontos, hogy külön is hozzáférjek, ezért a te általad említett módszert alkalmazom majd én is, ha odáig jutok. Jelen pillanatban még kicsit vakarom a fejem a rögzítőn. (Nekem gagyinak tűnik, a szoftvere komoly reszelésre szorulna)
A szoftveres megoldás egy fokkal komolyabbnak tűnik, de rém ostoba a felület, és indokolatlanul terheli a gépet sok esetben... De legalább van, és nem kérnek érte pénzt.
Minden kiderül holnap, itt van nálam a fehér tesztpéldány, berakom negyediknek, hátha a többi három elszégyenli magát...
-
bekes.andras
tag
A TC IP-D 52042 IR VF MDN 3,3-12 típusúakról.
-
bekes.andras
tag
Megvan a három TechSon kamera, mindegyikre feltettem a 3.3.5-ös FW-t, a HW revjük 1.3, még sincs olyan képük, mint annak a kamerának, mint ami nálam volt kipróbálásra... :/ Lehet a fókusz van elcsavarva, de egyáltalán nem olyan éles a kép, szerintem fakóbb is. Az optika nem maszatos, végignéztem mindent. Azonos fényviszonyok mellett is hamarabb váltanak fekete-fehérbe, mint a tesztpéldány tette.
Elméletileg van olyan állása a fókusznak, hogy adott ponttól végtelen?
Használok egy négycsatornás rögzítőt is, hogy lássam mire képes, illetve megnéztem annak a webpluginjét, illetve az NVS-1000-es szoftvert is... Hááát...
Lehet nem ártana leülni a készítőkkel egy kicsit beszélgetni.
Sajnos a rögzítőre kötött kamerákat nem látni a hálózatról, az IP-jüket felülbírálja és nincs átjárhatóság.
Az NVS-1000-nek nem látom értelmét, csak abban az esetben, ha dedikált gépen fut, és a gyári rögzítőt szeretnénk kiváltani valami kulturáltabb megoldással.
-
bekes.andras
tag
Szia!
- A mozgásérzékelő szolgáltatás az általam említett TECHSON-ban is egész jól működött, igaz én statikus háttér előtt próbáltam, egy szél fújta vegetatív környezetben nem biztos, hogy nem lesz téves riasztásod, érzékenységtől független.
- A mostanság divatos "felhő" szolgáltatás előtt is volt élet. Pl. FTP, ennek az az előnye, hogy rendszerint direktbe ismerik, mint protokollt, a hátránya, hogy kicsit macerásabb elérni, és nem minden cégnél nyitott a port, míg a felhős megoldások sok esetben webes portot használnak. Egyébként, ha a megadott rögzítés elérése, része a szinkronizálandó mappáknak, akkor a dolog működhet, de előfordulhatnak kompromisszumok.
- Én semmilyen körülmény között nem használnék vezeték nélküli technológiát biztonságtechnikai berendezés esetén...
- Amire hangszóró is köthető, az minimum 100.000,- Ft-os kamera, a SAMSUNG-nak van ilyen, nemrég bele is futottam, lehet itt is írtam a linket... Mivel nem áll módomban kipróbálni, így nem tudom, hogy eseményhez társítható-e olyan cselekmény, ami aktivizálna egy hangfájl lejátszást. Elméletben meg lehet oldani, a gyakorlatban szerintem ez egyszer vicces a haveroknak.
Nem biztos, hogy megéri a ráfordított energia, az biztos, hogy a kamera árát igencsak megdobja a kétirányú kommunikáció lehetősége.
- A többire majd a szakértők válaszolnak.
-
bekes.andras
tag
... a Power Biztonságtechnika hozzáállásáról annyit, hogy a múltkori regisztrációm meghiúsulását követően - mivel én végfelhasználó vagyok, és nem telepítő -, az előbb hívtak fel, és kérdezték meg, hogy egyébként mire lenne szükségem. Ez igen pozitív dolog!
-
bekes.andras
tag
-
-
bekes.andras
tag
válasz
Greenbook #576 üzenetére
Szia!
Azért engem érdekelne, hogy van-e újabb firmware, illetve várható-e bármi fejlesztés, nem pedig egyszer megcsinálták, és kész... :/ Kicsit összeszedettebb, és bővebb szolgáltatású ActiveX vezérlő, gyorsabb firmware, néha elkalandozik és elkezd blokkosodnia a kép. VGA módban ne legyen anamorph a kép, stb.
Saját rögzítőnek ezt néztem ki, ha mégsem PC alapú lenne. Arra a rendszerre meg pláne szeretnék frissítéseket látni...
Tényleg nincs egy gyártói oldal? Esetleg más néven futnak?
A feltüntetett -10C fokos működési tartomány mennyire valós, illetve mennyire okozhat gondot a hidegebb időszak?
-
bekes.andras
tag
Köszi!
A típusa nem kérdés, rá van írva, a gyártó weboldala érdekelne... Természetesen a regisztrációval próbálkoztam, de elhajtottak, mert nem vagyok viszonteladó...
Furcsa, hogy a letöltéshez is csak vásárlásra jogosult felek férnek hozzá, magánszemély nem...[ Szerkesztve ]
-
bekes.andras
tag
Sziasztok!
Beszereztem három ilyen IP kamerát. Volt nálam egy pár napra próbára, és az árához képest a tudása nem rossz, kétségtelen, hogy van tőle jobb, pl. ez, ellenben igen jó áron jutottam hozzájuk. A kérdésem az lenne van-e valakinek ezekkel régebb óta tapasztalata, és lehet-e tudni ki a gyártó, mert a legutolsó gagyi kínai kamerának is van weboldala, de ennek semmi. Se szoftver, se firmware letöltési lehetőség nincs, én pedig szeretem karbantartani a rendszert, illetve frissítéseket nézni hozzá, hátha kalapálnak valamit érdemben is.
A jövőben lehet, hogy kap egy saját kis rögzítőt, még tipródom a PC alapú és a dedikált rögzítő között.A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
- League of Legends
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Formula-1
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elite Dragonfly - i5-8G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Alienware AW3423DWF Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/165hz/0,1ms/10BIT/Freesync-G-sync/Alien FX
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s Gen3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 14" WUXGA I W11 I NBD Gar!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I NBD Gar!
- Steelseries Apex Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest