- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszagabi
csendes tag
Sziasztok!
Rendeltem két ip kamerát külföldről, és sajnos nem tudom beüzemelni őket. Nem küldtek semmilyen leírást hozzá. Mivel nem csináltam még ilyet, így rengeteg cikket olvastam róla, de nem jutottam előrébb a dologgal.
Próbáltam a laptoppal összekötve, de "Nem azonosított hálózat"-ot ír a Helyi kapcsolatnál azonosítás után. Töltött egy ideig, de itt megállt. Rámentem a diagnosztikára, de ennyi t írt csak a végén: A Helyi kapcsolat nem rendelkezik érvényes IP-konfigurációval.
Próbáltam routerre dugni is, nem látszik a DHCP kliensek között.
Maga a kamera csatlakozója pl gépre dugva zölden világít, az infra LED-ek sötétben világítanak. Tápra dugva párat kattan a kamera, nem tudom ez mit jelent...
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném! -
motrola
aktív tag
válasz
ScrapUnit #2848 üzenetére
"még portot sem kell forwardolnom" A forwardolás pontosan azért kell, hogy kívülről is elérhető legyen az eszköz, egy kizárólag az adott címhez rendelt porszámon. pl. 198.167.234.100:1033
No-ip címet készíts az eszköznek és azt a megfelelő menüben írd be. 1 ingyenes fiókhoz 3 eszközt lehet kapcsolni. 1 router és 2 kamera.Próbáld meg ezt a programot [link]
-
ScrapUnit
aktív tag
-
-
ScrapUnit
aktív tag
Szép napot!
Használja valaki közületek a goolink alkalmazást IP kamerához? Érdekes problémával küzdök.
1 telephelyen fix ip van, Mikrotik RB750GL típusú router, 10mbit-es adsl, 9 ip kamera és 1 16 csatornás ip rögzítő.
A goolink 2 féleképp állítható be, vagy a rögzítő QR kódját scannelem be, vagy az ip címet adom meg. Helyi wifin megtalálja az app a rögzítőt QR scan üzemmódban, de máshonnan nem, device offline felirat jelenik meg. IP cím beírással bármilyen hálózatból elérhető az összes kamera.
Mi lehet a probléma? A QR kódos dolog elméletileg külföldi felhő alapú szerveren keresztül működik.
Rögzítő ip címe, portok forwardolva vannak. Telekom hálózat van.
-
4Grider
nagyúr
Úgy elég lehet kisebb csomag is.
Kisebb adatcsomaggal csak helyben tudod megoldani a rögzítést. Mondjuk egy NVR-el. Az NVR előnye lehet az, hogy nem kell feltétlenül hozzá IP kamera, és jellemzően több kamera is rájuk köthető egy helyszínen.
Ha távolról akarod megoldani, akkor garantáltan több 10 GB-os csomagra lesz szükség/kamera. -
4Grider
nagyúr
Nem a kamera elérhető ára a kérdés, hanem a mobilneté. Merthogy szar (VGA) felbontású videókép átviteléhez 5 kép/másodperc esetén folyamatos 256 Kbps és 750 Kbps közötti sávszélesség-igény merül fel.
Ez óránként minimum 100 MB adat átvitelét jelenti egyetlen kamera esetén. Persze lehet csökkenteni tovább a felbontást (de sokszor már egy néhány méterről készült VGA-felbontású képen sem igazán látni, hogy egy 20ezrest, vagy egy 10ezrest adnak-e vissza), vagy mozgóképről át lehet állni állóképre (mondjuk egy-két másodpercenként küld egy-egy képet). Egy jobb (nem kiváló) minőségű 1.3 Mp-es kamera ha másodpercenként küld egy képet, akkor is minimum 256 Kbps sávszélességre van szükség. Ez is megfelel az óránként minimum 100 MB-nak.
A mobilnet részéhez tehát kellene minden büfékocsiban egy-egy 4G router, benne egy-egy olyan mobilnet-előfizetésnek, ami minimum tartalmaz 30 GB lassítás nélküli havi forgalmat. 1-2 év hűség aláírása nélkül ez kis hazánkban nem kevés költség. -
Nowi
tag
Sziasztok!
hatha tud vki itt is segiteni... egy ismerosom kerdezte hogy tudnek e neki segiteni kameras rendszer kiepitesben.
mivel nem vagyok ebben igazan otthon igy max infokat tudok neki adni.
a kerdes tehat:
szeretne egy 4 kamerabol allo rendszert amit tavolrol (pl telefonrol ) ellenorizhet. A 4 kamera 4 kulonbozo helyszinen (bufekocsik) lenne beuzemelve es mobilenet keresztul kellene elerhetonek lenniuk.
egyreszt van e ilyen kamera elerheto aron?? ha igen akkor hol tudna megvasarolni..?? milyen szoftvert celszeru hozzajuk hasznalni??
elsore igy ennyi
elore is koszi
-
Minstrel
senior tag
válasz
Szemi88 #2833 üzenetére
Portokat nem lehet állítani sehol? Leírom nekem, hogyan megy.
Ilyenek a beállítások [kép]
No-ip van beállítva a routerben és így a xy.ddns.net:80 címen tudom elérni a kamerát az IE alatt, mondjuk a sajátomban 150-re van állítva, mert a 80-nál ütközött a routerrel azt hiszem. Ha valamilyen mobil appban akarom megnézni akkor viszont a TCP portot kell a cím után írnom. Mind a kettő forwardingolva van a routerben, van port teszter oldal, ott tudod ellenőrízni, hogy valóban nyitva vannak-e. A kamerában nem állítottam semmilyen ddns dolgot.
-
Szemi88
tag
válasz
Minstrel #2830 üzenetére
Sziasztok!
Ezek az infók láthatóak a router (ott a 3-as és az 5-ös a kamera) és a kamera képen. (amit a kameráról csináltam azt a SYSM Monitor programban látom, mert IP cím alapján a böngészőbe továbbra sem tudtam belépni a kamerába)
Több kamera tool programmal is próbálkoztam, de nem látja egyik sem a kamerát.
-
tibibi
őstag
válasz
Szemi88 #2827 üzenetére
kamera routerbe lan kábellel ,próbáld másik programmal .
-
Szemi88
tag
A noip-s reget már korábban megcsináltam. A routernél be is írtam az adatokat, majd login, és kiírta a router, hogy succeeded, tehát ez rendben.
Viszont a kamerába nem tudok blépni, és ott a DDNS-t nem tudom beállítani, illetve a beállításig el sem jutok.
A notebook-ra telepített programban meg tudom nézni a kamera ip címét, de ha a böngészőbe beírom akkor nem történik semmi. Ilyenkor a kamera a routerre legyen lan kábellel csatlakoztatva, vagy a gépre? Ami nekem fura, hogy letötöttem a search tool 3.6 programot, hogy a kamerának lássam az IP cmét, meg a programban a DDNS-t is be lehet állítani, de a program nem látja a kamerát, így a beállítást sem tudom megtenni. Lehet, hogy a kameárval nem stimmel valami?
Ötlet? Köszönöm az eddigi segítséged is.
-
Szemi88
tag
Routerek: TP Link TL-WR642G, és van egy ASUS RT-N14U is. Most a TP Link van használatban, mert a külső antenna jobban bevált, meg a PS4 állandón eldobálta az ASUS-t, de most úgy is kábelen megy a PS4 szóval az ASUS is hadrendbe állítható, ha ezzel a kamera távoli elrése megoldható lenne.
A netem az 29-es körzetes UPC ADSL Silver 8 Mbit-es
-
Szemi88
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy ilyen kamerát: http://gruppiotthon.hu/ajanlat/forgathato-wifi-ip-kamera-20141211
Feltelepítettem a szoftvert a notebook-ra meg a telefonra. LAN kábellel csatlakoztattam a routerre. Ha otthon vagyok akkor a telefon meg a notebook is látja a kamerát, lehet fogratni meg minden, de ha nem vagyok otthon, és nem az othhoni hálózatra vagyok felcsatlakozva, akkor távolról nem érem el a kamerát.
Próbáltam már mindent, DDNS, router-ben a port forward, stb..... de nem jártam eredménnyel.
Elvileg P2P-s a kamera, de úgy sem működik a távoli elérés.
Ha valaki tud akkor segítsen, mert már vagy 2 hete nem tudom beállítani a távoli hozzáférést
Előre is köszönöm!
-
bigrock
Topikgazda
válasz
sambenez #2817 üzenetére
Erősen kamera függő a dolog. Én azt szoktam csinálni, hogy minden passzív tereptárgyat kimaszkolok, és több mozgásérzékelési ablakot hozok létre, kisebb érzékenységgel. Buborékos eső, hóvihar stb. esetén nyilván ez sem fog működni, de erősen lehet csökkenteni a fals riasztást. Jobb kamerákban (pl. Hikvision) komolyabb analitikák vannak: vonal átlépés, objektum követés, ezekkel még finomabban lehet játszani.
-
Nmsbalint
csendes tag
Jól gondolom, hogy a kép alapú mozgásérzékelés kültérre használhatatlan? Sok a növény, melyeket fúj a szél, kimaszkolni teljesen nem lehet... Falevél... Madarak... Bogarak az infra előtt... Esőcseppek az infra előtt... Köd at infra előtt. Napi 150 e-mail, melyeket nem néz az ember, hanem csak töröl.
-
Most hogy már elérhető áron be lehet szerezni PTZ-s 1080p-s kamerákat amik kompatibilisek a Hikvision NVR-el a továbbiakban ebben az irányban kezdek el fejleszteni. A 8CH-s NVR-en van még 2db szabad hely, így ide ilyenek lesznek telepítve 10x zoom, POE, támogatott kamerák.
Nagyon jó tapasztalatokról írnak több fórumon és hát a forgathatóság, zoom, mennyivel jobb lenne.. -
bigrock
Topikgazda
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Nem kovetem a topikot, nem terveztem kamera beszerzese, de most szukseg lenne ra.
Elsosorban belfoldi beszerzest szeretnek.
Amire szukseg lenne:LAN halozat, WIFI nem szukseges.
fix camera, nem szukseges a mozgathatosag.
Ha van benne infra az jo, de nem szukseges.
Belterben lenne hasznalva, egyetlen szoba es a benne levo mozgasokat kellene videora rogziteni egy halozatba kapcsolt nasra. tehat pl ftp megoldhato.
Jo lenne ha mzgaserzekelo mukodne benne, akkor rogzitsen, ha mozgast erzekel. Riasztas stb nem szukseges, csak video felvetel.
Ami fontos lenne, lehetoleg nagy latoszog, nem problema, ha cserebe kicsit torzitana.Arban nem tudom mi a realis, nem 100e ftos kategoriat keresek, de azt se mondom, hogy ferjen bele 20e ft-ba, mert lehet annyiba nem fer bele. Nem tudom.
Koszonom, ha segitetek benne.
-
Krisz79
őstag
válasz
Minstrel #2804 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Kimásoltam a kameráról irt paramétereket.:Fisotech VF-D Platina 1.3MP 1000TV-sor infrás 960H dome kamera
Fisotech VF-D Platina 1.3MP dome kamera: Fisotech kültéri 1000TV soros, Magas felbontású, megapixeles érzékelő 960H felbontással. 2.8mm-12mm variofokális IR inframegvilágítós valós Day&Night Dome kamera, 1/3'' SONY chip, SONY Exmor CMOS chip, 0,001lux/F1,0 (0lux 25m-en belül bekapcsolt infra LED-ekkel), OSD menü, privát zónák kitakarási lehetősége, beépített mozgásérzékelés, AES, AGC, BLC, DNR, AWB/MWB, HLC, Mirror funkció, 3D-DNR (digitális zajszűrés), 36db infra LED, IP66, 12Vdc(450mA), dome típusú fehér fém burkolat)
Gondolom linket nem nagyon lehet osztani....?
-
tibibi
őstag
-
-
Krisz79
őstag
-
yoli666
tag
Ha ilyen sok kamerátok van segítsetek már milyet és honnan érdemes venni, hogy nehogy drágán kínait vegyek....
-
zedok
őstag
válasz
VANESSZA1 #2800 üzenetére
Megkérdezhetem hogy milyen beallitasokat kellett elvegezni a kliensben?
Én csak beallitottam par csoportot, hozzadtam a kamerakat, latta a program online őket. Külön a kamerákat elneveztem, beállitottam a minőséget, meg az ütemezett felvetelt és kb ennyi. Amugy olyan esetben, ha a 10 kamera halozaton van és a gépre pedig fel van telepitve az ivms 4200 + a pcnvr ( ha jol emlekszem). Masra szukseg lehet?Vagy mit kene meg atneznem? Mert ilyen érdekes anomaliak mint amiket irtam nem lattam a neten senkitol se.
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- BESZÁMÍTÁS! 6TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest