-
PROHARDVER!
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Októberben jártam itt egy döglött Techson kamera miatt, ami egyszerűen leszakadt a hálózatról és állandóan világítottak az infra szemek. Végül garanciában cserélték, most úgy tűnik ismét haldoklik egy. Tegnap éjjel óta nem váltott éjszakai módra, van 6 órányi sötét felvételem, illetve tegnap egész nap nem érzékelt mozgást, amit nehezen hiszek el.
Szerintetek előfordulhat, hogy a POE switch problémás? Egy TP-Link TL-SG108PE van használatban, UPS-ről táplálva, vihar nem volt (és a múltkori esetnél sem). A mostani eset másik porton is van. Ha feszültség probléma lenne nem kellene az összes kamerának tönkremennie? Illetve ha kap egy tüskét nem más probléma kéne hogy jelentkezzen?
Vagy a Techson, mint márka valóban ennyit tud? Itt is az ajánlottak között volt, a telepítő is ezeket rakja jó ideje. -
válasz
Morris #15793 üzenetére
Igen, csak az a speciális teszter az nem megfizethető kategória otthoni felhasználásra sajnos. Járt ilyen a kezemben, de nem kamera szerelés kapcsán, viszont a nagy cégek akik üzemekben telepítenek rendszereket nekik ez elengedhetetlen. Természetesen ahhoz a bevételhez az eszköz ára elenyésző
-
markussandor
senior tag
Én csak tömör kábelt vettem eddig a kameráimhoz, sokkal könnyebb vele dolgozni, dugózni. Eddig csak egy krimpelésem volt szar, de azt 4m magasan követtem el, hidegben, a létrán billegve :-) Ezért van teszterem.
-
bigrock
Topikgazda
-
Morris
veterán
válasz
jézusom #15792 üzenetére
Van teszterem is. Sokat segített. Csak pluszba még azt az infót kaptam, hogy speciális teszterrel lehet tökéletesen letesztelni, de az drága.
Ugyanis lehet, hogy a normál teszter hibátlannak jelzi mivel csak szakadást vizsgál, csak épp a sebesség nem lesz meg. Aztán hogy létező dolog e, azt nem tudom.
Mármint, hogy nincs szakadás, de a sebesség nem jó. Aut írták még, hogy ezt egy laptoppal is meg lehet nézni. Egy netspeed vagy ilyesmi futtatásával. Csak nekem nincs notim. -
jézusom
addikt
válasz
Morris #15791 üzenetére
Kamerának nem nagyon szoktam sodrott utp-t húzni, és megy rá a dugó
ha nem vagy biztos, van teszter. Oké egyik fele megy a patch panelre, de a másikra akkor is dugó kell. Átdugósat nem vettem, mert 2x annyiba kerül, de semmi baj nincs az alis dugókkal, hazaiból találtam már rosszat, volt hogy gyárilag már be voltak nyomva a kések, egymás után többnél is.
Viszont én is kérdeznék, ma nem tudom milyen cat6 kábelre akartam tenni cat6 dugókat, de rohadtul nem jött össze. Olyan volt mint ha a kábel nem is cat6 lenne, tök vékony volt, és lötyögott a dugóban, egyszerűen nem tudtam betalálni a helyére. Vagy én vagyok béna? Jobban meg kell csavarni talán hogy helyére menjen?
Jó válaszolok magamnak, szerintem valami belső kis műanyag elemet nem adtak hozzá. Volt már nekem ilyen, de azt hittem az valami spéci cucc. -
Morris
veterán
válasz
bigrock #15789 üzenetére
Nyilván nem fogom kidobni a 20k-ért megvásárolt dobozt.
Veszek hozzá 3-késes csatit aztán hadd szóljon. Remélem kisebb hibaszázalékot produkálok majd.Meg lehet csinálni alap csatlakozóval is. Mert sikerült és jó lett és stabil a kapcsolat csak el kell fogadni, hogy lesz benne hibás krimpelés.
Amúgy csak plusz infónak szántam ezt a kis szösszenetet.
-
bigrock
Topikgazda
-
Pörp
senior tag
Rendeltem egy ilyen ANNKE kamerát. Remélem jó lesz, kíváncsi vagyok hogy az NVR megeszi-e majd Hikvision kameraként, meg arra is hogy hozza-e annak képminőségét.
Morris: én is tömör réz kábelt vettem, és krimpelem rá az RJ45-öt, kevésbé sikeresen mint a sodrottra, de ha sikerül, akkor működik. Nekem aktív POE-s kamera van rajta, eddig gond nélkül.
-
Morris
veterán
válasz
Csabex #15786 üzenetére
A csatis téma sajnos nem ilyen egyszerű.
Mivel azt javasoltátok itt a topikban, hogy tömör ofc réz kábelt vegyek, ezért utána néztem a csatlakozóknak. Egyébként azt vettem.
Viszont a tömör kábel ugye fali kábel aminek fali aljzat kellene. Ergo a 2 késes "normál" RJ-45 csati nem feltétlenül fog 100%-osan működni. De még a tömör kábelhez való 3 késes csatlakozó sem.
A 2 késes a sodrott kábelhez jó.
Igaz a 3 késest tömör vezetéknek gyártották, de ott is lehet probléma.
Csodálkoztam is, hogy az eddig felszerelt 8 csatlakozóból 3-at vagy 4-et sikerült felkrimpelni elsőre. (2 késest)
A többivel gondok voltak.
Úgyhogy erre érdemes figyelni. -
válasz
Morris #15783 üzenetére
Én úgy döntöttem, hogy bevállalom ezeket és kipróbálom őket. Pontosabban ezt és ezt. 50 darabos, ha megérkezik majd és érdekel, akkor szívesen adok neked belőle egy párat, hogy tesztelhesd őket. A színeseket olyan helyre raknám ahol nulla az informatikai tudás és távsegítségben legalább tudom, hogy mondjuk az 5 kamera kék és a piros az pedig a switch, ill. a rögzítő a zöld...
Ezt most hallottam és illik a topikba, meg kellőképpen zsibbasztó is
Két kamera a polcon, egyik leesik. Mondja a másik neki, hogy ne aggódj, felveszlek -
huan
őstag
Sziasztok,
"Rejtőzködő" (pl.madáretető kinézetű, vagy nem kamera kinézetűt) kamerát keresek kültérre, ami éjjel is lát kb.20 méterre élesen. Jó a kínai is. Tudnátok ajánlani valamit? -
Morris
veterán
Aliról rendelhetek rj45-ös csatit vagy inkább itthoni webshop legyen?
Láttam hogy a tömör vezetékre 3 késes csatlakozót ajánlanak illetve van olyan csati ahol a vezetéket ki lehet húzni a csati elején és ott levágni.
Szerintetek melyik a jobb, ki melyiket használja? -
n@p@lm
őstag
Rendeltem egy ilyen csodát:
[5MP PTZ Wifi Camera IP Outdoor Ai Human Detect Audio 1080P FHD IP Camera Color Night Vision 3MP Wifi Security CCTV Camera ONVIF] .
Az 5 MP miatt.
Kíváncsi leszek rá -
jézusom
addikt
válasz
bajnokpityu #15773 üzenetére
Én vlc-t szoktam használni!
-
tobias40
veterán
válasz
markussandor #15775 üzenetére
Mert hasonló témáról beszéltetek... (bocs)
-
BPeter01
tag
Hátha valaki haza tud így nézni.
http://www.insecam.org/cam/bycountry/HU/?page=1 -
bajnokpityu
félisten
Sziasztok!
Pár napig használtam az ip kameráim képének rögzítésére a contacamot, de nem birja a szerver folyamatosan. i3-4330 3db FHD kamera. ki-ki hagy.
Ezért ivideonra váltottam, ahogy az összefoglalóban van.
A szervert viszont hozzáadtam (mert telepitésnél nem lehet skippelni az ivideon acc létrehozását) egy emailhez.majd telepitettem a kliens proggit, ami látja a lanon a szervert, viszont nem láthatom a kamerák képét, mert nem fizetek elő. Nem is akarok, ha elkerülhető. Nem is lenne nagy baj, ha nem látom online a képet, mert végülis egyéb módon sikerül, de azt nem tudom megoldani, hogy az archiv felvételeket lássam . azok a fileok, amit létrehoz, megnézhetőek valamivel? illetve hogy lehet offline teljesen?
windowst használok.
-
Marci112233
addikt
válasz
Morris #15758 üzenetére
Tudom hogy külföldi rendelésnél kedvezőbb az ár, de mint nekem is, valószínű keresztapáméknál is kell majd a magyar számla, ugyanis az áfát vissza tudjuk venni belőle.
Inkább az a kérdés, hogy mennyire megbízható a linkelt rendszerek
.
#15760 jézusomNem is az a célom hogy élesebb képet készítsen, hanem a nagyítanál a messzebbi részek is élesebbek legyenek. A mostani 2mp-nél minimális nagyításnál is van már torzulás, viszont alap képnél ez is megfelel. Viszont mint írtam, egyenlőre nekünk marad a mostani rendszer és csak bővítve lesz újabb 2mp-s kamerával ha szükség lesz rá.
-
tobias40
veterán
válasz
markussandor #15770 üzenetére
Ha resetelem a foscam camerát akkor az alap adatokkal lehetne belépni,igaz?
Mert én már többször reseteltem és nem tudok a webes felületen belépni se az admin/admin-al se az admin/üres pw-vel.
Mi lehet a gond? -
jézusom
addikt
válasz
markussandor #15765 üzenetére
én is tudtam módosÍtani, de utána simán beléptem admin/adminnal
-
Pörp
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje probléma, hogy éjjel az ip kamera infrafényében szabályos bogárfelhő alakul ki, és órákon át tombolnak a kamera előtt. Arra gondoltam, hogy veszek egy egyszerű infravetőt és kiteszem a kamera mellé pár méterrel arréb, ez segíthet és elcsalná őket, vagy maradnának a kamera előtt is? -
varmi2
nagyúr
válasz
Marci112233 #15757 üzenetére
Pár hónapja vettem itt az aprón 8 portos gigabites swichet(tplink) 4k-ért.
-
markussandor
senior tag
válasz
Szükségtelen a gigabites switch 8 kameránál, nem is láttam még gigabites ip kamerát (olyat igen, ami annak adta ki magát, de a menedzselt switchem szerint csak 100 Mb/s-os linket tudott). Egy 5 MP-es H.265-öt tudó IP kamera max minőség esetén kb ~5-6 Mb/s-os sávszélességgel tolja ki magából a stream-et.
-
jézusom
addikt
válasz
sambenez #15759 üzenetére
JA igen, én is szembesültem vele hogy hiába Írom át hiseeu kamerák jelszavát az admin/admint nem lehet kitörölni
Aztán azóta valamit tudtam állÍtani nazt hiszem. Mondjuk engem nem zavar ha nézegetik a kutyáimat, de mondjuk hogy valaki forgatná a kamerámat az furcsa lenne.
-
jézusom
addikt
válasz
AHD 2 megáig van értelme, ott még jó framerate. Hiába mész feljebb főleg ha a monitorod is csak fullhd. De tovább megyek, veszel az 5 megás kamerádhoz 4k tévét, hogy lásd a különbséget. Hát nem biztos, hogy fogod mert nem mindegyik rögzÍtő ad ki uhd jelet a hdmi-n, csupán ki tudsz menteni 5 megás videót, aztán ha tudod valahol megnézed...
-
sambenez
addikt
-
Morris
veterán
válasz
Ott 2 kamerát kapsz 111k-ért. 9 csatornás rögzítővel és 2 tb HDD-vel.
Alin az Annke 4k kamera rendszer (4db 4k kamera, 8 csatornás nvr-el 2tb HDD-vel) 130k, de az 5mp-es verzió is (4db kamera, 8ch nvr, 2 tb hdd) 92k.
Ezek sokkal jobb ajánlatok. -
Marci112233
addikt
válasz
jézusom #15756 üzenetére
Hosszas gondolkodás után inkább elengedem em rögíztőre való IP kamera kötését. Ennek fő oka hogy switch ha gigabitest nézek olyan 10-15k, míg kamerából is kb 30k az ami úgymond jónak néztem.(Igaz márkánál maradva az az Dahua, mert mag a rögzítő tökéletesen teszi dolgát mióta meg van.) Ez ugye kis híján 50k és közben rátaláltam erre, és ez igaz többe kerül és mindent cserélni kelenne, de ez már IP alapú. És ugye a switch meg nem is lenne kihasználva, mert csak a rögzítőnek lenne.
Az eredeti kérdés amúgy azért volt, mert tervezünk a 2 kamera mellé legalább még egyet, de mivel egy ugyan ilyen kamera ami most is van 8500ft, maradunk annál, mivel elég szép képe van annak is és ami meglepő, hogy 2mp mellet az élőkép és a visszajátszott kép között nem igazán látunk különbséget(1080p-s monitoron.)
De itt megállnék és kérdeznék. Fentebb linkeltem ugye egy szettet, és itt az 5mp-s változata.
Ezek mennyire megbízható/vállalható rendszerek? Csak azért mert nekünk egyenlőre nem kell újabb rendszer, de keresztapám épp ma kérdezte, hogy mibe fájna neki egy kamera rendszer. Az nincs tisztázva, hogy mit is akar bekamerázni, és hány darab kamera kell majd, de érdeklődnék a szettek után amit írtam, mert lehet hogy csak nekem az, de viszonylag jó áron vannak. -
jézusom
addikt
válasz
Marci112233 #15754 üzenetére
NAgyon nincs mit nézni a switchen, bedugod működik. Esetleg veszel direkt gigabitest ha másra is kell. Poés akkor pláne jó.
KAmerát amit teszteltünk 1. hszben le van Írva. Kamerát úgy veszek, hogy megnézem mi van eu raktáron, és eldöntöm tetszik-e. -
ptesza
senior tag
válasz
Marci112233 #15754 üzenetére
Switch-ből olyan kell ami tud POE-t. Power Over Ethernet. Azaz a kamera tápfeszt a LAN lábelen keresztül kapja.
Például ez.
Visztont azt nem tudom, hogy éppen ez ajánlott típus-e, csak a POE miatt tettem be linket. -
Iludka
tag
Sziasztok. 5 Mp-es Ip Kamerának kell az U3-as 4K-s drága memória kártya, vagy elég neki a sima class 10 U1 de abból is Pl Samsung vagy SanDisk?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fotók, videók mobillal
- Spórolós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone SE(2022) 64GB Aktiválatlan! ÚJ! Független! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest