- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
IP Kamera kérdéssor:
Így kérdezz, hogy tudjunk segíteni (katt a linkre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagysz
tag
válasz
nagysz #13198 üzenetére
Megnéztem konkrétan 1 file-t.
File size : 171 MiB
Duration : 4 min 30 s
Overall bit rate : 5 321 kb/s
Width : 2 560 pixels
Height : 1 920 pixels
Display aspect ratio : 4:3
Frame rate mode : Variable
Frame rate : 25.043 FPS
Minimum frame rate : 25.000 FPS
Maximum frame rate : 40.000 FPS
Audio
ID : 2
Format : AAC LC
Format/Info : Advanced Audio Codec Low Complexity
Codec ID : mp4a-40-2
Duration : 4 min 30 s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 64.0 kb/s
Nominal bit rate : 127 kb/sAzért ez eléggé durva felbontás, lehetne még csökkenteni rajta..és akkor jóval kevesebbet foglalna. Meg ugye, én hangot is rögzítek..hátha bemondja a nevét betöréskor vagy valami hasonló
-
nagysz
tag
válasz
sanzi89 #13196 üzenetére
NVR-hez nem értek, én NAS-ra rögzítek. A méret nagyon függ a beállításoktól, azaz a felvétel minőségétől, de méginkább függ attól, mennyi riasztás van, mennyi felvétlelt készít a kamera. 4 kamerára ugye, jut 500GB egyenként.. Az nekem az elmúlt 10 nap mérései alapján 100 napnyi anyag, jó minőségben (5MP). Gondolom, NAS-ra tovább küldhető az anyag és ott már lenne RAID is.
-
sanzi89
addikt
válasz
nagysz #13195 üzenetére
Semmi detektálós okosság nem lenne beállítva és használva. Sőt, igazából nézegetni se akarom ha nincs miért. Legyen fent a 4 kamera, az NVR rögzítsen folyamatosan, és ha valami miatt ki kell keresni egy időpillanatot, azt meg tudjam tenni utólag. Kap az egész rendszer még egy szünetmentest, bekapcsolom és remélem el is felejtetem, sose lesz olyan esemény, amit vissza kell nézni. A 2TB-os HDD kb, mennyi felvételt tud tárolni? Illetve van valami mód az NVR beépített merevlemezének a mentésére? Plusz egy RAID1 jó volna ide is.
Környékünkön több helyre is bedobtak fagyállós kockacukrot, vagy szöges virslit az udvarra.
-
nagysz
tag
válasz
sanzi89 #13194 üzenetére
Ez egy újabb modell, a 420ast váltja, ezért még nincs vele túl sok tapasztalat. Itt van egy a polcon, dobozban. Az elődje jó, de azért tudásban nem egy hikvision: sok a vakriasztás, nem sikerült úgy beállítani, hogy ne jelezzen a repülő bogárra és pld. zárt térben a szél által rezgetett dolgokra. Elviekben a vonalátlépés funkció erre jó lenne, de ez a kamera azt nem tudja sajnos... a hik-ek közül meg jó pár igen. Mondjuk, nem is annyiba kerül.
Szóval az, hogy ez egy jó kamera jó szoftverrel, viszonylagos: kérdés, mire kell neked. Nekem úgy működik, hogy ki van téve a bejárat elé, és rögzíti a beállított területen a mozgásokat. Nem küld emailt...NAS-ra rögzít. Ha nincs problémám, letörlöm a felvételt, amiből a fentiek miatt van jó sok. Inkább vegyen fel többet, de legyen rajta az "esemény". viszont valszeg megőrülnék, ha minden rezgésről küldene mailt.
Hibát viszont az elmúlt 1.5 évben egyet sem produkált: rögzít csendesen és jó minőségben. Nekem ennyi elég, elégedett vagyok velük. -
sanzi89
addikt
Megtörtént az elhatározás, hogy legyen otthonra egy 4 kamerából álló rendszer. Hikvision-nel van tapasztalatom meló helyen, de legalább annyi negatív, mint pozitív, így ezt most kihagynám. Biztos csak nekem volt pechem, de emiatt már szkeptikus vagyok a márkával.
Ismerősökre hallgatva árban felmentem egy kicsit, és a UniFi kamerák felé tereltek, elég drágán raktam össze egy komplett rendszert...
Aztán itt a topikban megláttam a Reolink márkát, és harmad áron tudnám kihozni ugyanazt, mint a Ubiquiti cuccaival, szóval hétfőn tervezem megrendelni ezt a kittet. Németországból, elvileg vám mentesen.
Alapvetően jókat olvastam itt a topikban a Reolink-ről, de még várok egy napot a megrendeléssel, hátha van valakinek eltántorító információja. Szóval, a kérdés, vehetem nyugodtan? -
Csaszykj
aktív tag
válasz
Csaszykj #13192 üzenetére
Kerdesem a kovetkezo lenne:
POE NVR vagy Halozati IP FTP NVR ?
Egyertemuen legalabb egy 500GB-os vagy 1TB-os HDD kerulne bele az NVR-be.
POE elonyet amit en latok: ki lehetne iktatni a gyari tapokat.
Halzatirol lovesem sincs, konkretan nem talakoztam meg veluk.
Gondolom ezekhez valami ertelmesebb routert kellene beszereznem az "oskori lelet" NetGear helyett, mondjuk egy OpenWRT-vel vagy DDWRT-vel felspecizve ? -
Csaszykj
aktív tag
napi 14-16 orat melozni + ilyesmivel foglalkozni keso este nem egy leanyalom sajnos, 2000km lett volna az.
EyePlus-al is hasonlo a helyzet, nem sikerul osszeparositani a kamerat vele. Nagyon lassan kezd el szamolni a parositas utan, ami az eddigi tapasztalatbol adandoan nem fog mukodni.
Beengedett az YCC365 Plus-os Reggel, gyorsabbnak tunik nekem mint az YCC.
WiFi-s NVR kilove, POE-s NVR utan kell akkor neznem, jol kovetkeztetem le?
Akkor kilohetnem a gyari tapjat is, es minden 1 rendszerrol kapna a betapot.Esetleg valami preferalt bavallt egysegrol tud valaki?
Anno amikor megvolt az elso peldany vasarolva, nem nagyon foglalkoztatott milyen app, meg cloud stb. Tette a dolgat mondjuk ki "eleg sokaig".
Nem szeretnem csak azert lecserelni a kamerakat, mert ezzel megy, azzal meg nem, megoldhato az tudom en is, csak a mikentjen kell dolgoznom.
Az nem jelent gondot, ha nem egyszeru, nem az elso ilyen dolog az eletemben, szeretem a kihivasokat, plane ha CCTV-vel kapcsolatos.Rairok Alin az eladora, milyen NVR-t javasolnak, biztosan akad valami nekik.
Koszonom az epito jellegu hozzaszolasokat.
-
nagysz
tag
Szia!
Ezek közül szerintem bármelyik jó lehet neked, már a legolcsóbb (E1) is beltérre simán: https://store.reolink.com/wifi-security-cameras/
Az belefér a 20 ezer forintos limitedbe, amit a múltkor írtál. Ezek jó minőségű kamerák, jó szoftverrel. Nekem nincs ilyen wifis, csak drótosak, de akinek van, a wifit is dícséri, jól működik. -
Imy
veterán
Azért sajnos az eyeplus applikáció sem a legjobb. Gondolom ez is valami kínai szerverrel kommunikál, vagy azon kerestűl jön a kép. Időnként nagyon belassul, és perceket is kell várni a videóra, és van amikor akkor is megakad. De van amikor pedig tökéletes. Az ilyen megoldás sajnos elég felejtős. Lehet egy NVR-en keresztűl kellene nézni a képet, csak kérdés, hogy ezek működnek-e NVR-el. (úgy hogy wifin, ne kelljen LAN-t kábelezni)
-
humax
senior tag
Sziasztok!
keresek egy Beltéri kamera ami a lakásban bejárati ajtót előtti tér figyeli maid .
Lehessen időzíteni, hogy küldjön értesítést telóra/emailben, applications (ingyen) ha mozgást lát adott időben
Sötétben látás.
A felvétel lehessen FTP-n keresztül NAS-ra menteni VAGY legyen cloud illetve router keresztül (Asus Rt-Ac66u.)
kötve Wifi -
Imy
veterán
[link] DIGOO DG-P05 MINI kamera az eyeplus applikációval megy. Még tesztelnem kell, de az ycc365 pluss appba ha már hozzá vana dva, akkor ebbe ugyanazzal az user/pw párossal belépve látható a kamera. Hozzáadni is úgy kell mint azzal. Egyenlőre nálam folyamatos az adatfolyam (szinte) és 4G mobilinternettel is szépen működik. Még egy pár napot tesztelem szerintem.
-
vacs
Topikgazda
válasz
Csaszykj #13169 üzenetére
"3000km-re vagyok"
Európában kb nincs is ekkora távolság.Az Onvif-nek hála kb bármilyen rögzítőre rá tudod kötni a kamerákat, működni fog a rögzítés, de hogy a mozgásérzékelés jó lesz-e, vagy csak folyamatosan tud majd rögzíteni azt lehetetlen megmondani!
A storeban ahonnét rendelted van külön mobil app szerinti kategória!
Neked (és mindenkinek) az iCSee appot támogató kamera kellett volna, mert ezzel nincs semmi baj (iCSee és Xmeye is kezeli)!Eyeplus appot próbáld ki a kamerákhoz, ahogy a következő hozzászólásban (#13186) Imy is írja!
-
gorog00
csendes tag
-
Imy
veterán
válasz
body007 #13176 üzenetére
Én is az Xmeye appal próbálkozok a digoo kamerával, de semmi.
Ezeket próbáltam:
- Serial No ami rajta van egy QR kódon, arra azt mondja nem jó Sn, amit a gyári app olvas ki arra is.
- DDNS-nél pedig a portot amit tudok hogy 80 azzal nem jó, és még találtam olyat hogy a digoo kameráknak 554 azzal sem megy.
- Wifi configos keresésnél sem találja meg, hiába resetelem a kamerát. -
gozso
őstag
válasz
markussandor #13178 üzenetére
én ezt vettem, ma került beüzemelésre (9db Hikvision (4MP) IDS-2CD1043G0-I)
(ebből a switch-ből 2 üzemel a rendszerben)itt problémáztam
[link]
-
Marci112233
addikt
Gondoltam megírom, hogy internet nélkül is tudtam képet nézni a CMS programban. Annyi a trükk, hogy a DVR-ben kikapcsoltam a DHCP-t, és a CMS-el IP cím alapján kerestem meg a DVR-t. Így működik internet nélkül is, igaz csak laptoppal néztem, de amint helyén lesz minden nekiesek a telefonra is rákapcsolni.
-
gorog00
csendes tag
Üdvözletem!
5kamerás (2-4Mp) rendszerhez próbálok POE switchet választani. Topik összefoglalóban 4 csatornások vannak, de nekem 8-as kell.
Ahogy nézem elég beugratós mert sok 8-asnál csak 4 csatorna ami POE képes.1. Tud valaki ajánlani olyat ami mind a 8on POE-s? (hirtelen ezt néztem ha nincs kedvezőbb)
Hikvision DS-3E0109P-E/M PoE Switch 21k2. Másik kérdés kell hogy 10/100/1000 legyen vagy elég a 10/100 ?
3. kérdés: moszály NVR-t is venni, vagy lehet rögtön felhőbe menteni? (vagy ilyen esetben vannak funkciók amiket nem tudok használni? mozgásérzékelés, privát zóna?)
Előre is köszönöm!
-
h1mpi
félisten
válasz
zsoika #13168 üzenetére
Még annyi kérdésem lenne, hogy ha HD felbontásra állítom az Visionbe, akkor nem tölti be az élő képet 93%- nál megakad és azt írja ki, hogy a “hálózat instabil. Újracsatlakozás...”. Alap SD esetén stabil minden kamera képe. Esetleg tudod, hogy mit kell ilyenkor finomítani? Vagy mi miatt nem adja be a HD-t? (Elég az SD is csak zavar miért nem megy a HD
)
-
Csaszykj
aktív tag
Sziasztok!
Eloszor is elnezes kerek az ekezetek hianya miatt.
Olvastam az osszefoglalot, rengeteg kerdes merult fel bennem.
Gondolom nem ismeretlen a kovetkezo dolog a hozzaertobbek szamara, amiben egy kis segitsegre szorulnek.Adott lenne 2db ilyen kamera: [link] , amit eddig az YCC365 Plus-on keresztul hasznaltam.
Fel evig gond nelkul mukodott minden ahogy illik.
Aztan jott a kinai szolgaltato felol uzi, hogy X idon belul lejar a "trial" idoszak.
Azota a 2 kamerabol, csak 1 mukodik, mondhatjuk ugy is hogy "felvaltva", de egyutt mar nem mukodnek. Nem mukodik alatt azt ertem, hogy az App-ban csak az 1ik jelenig meg, es tudom a "Live" adast nezni. A masik kamera nem indul el, se live se semmi. Ha eltavolitom, majd ujra hozzaadom a QR koddal akkor sem, nagyon lassan kezdi el felismerni, majd hibauzenettel vegzodik kb 2 perc utan.
A mukodo kameran kijelzi hogy "expired", de van Live Stream.
Elviegben Alin 1 honap ingyenes cloud-al hirdetik, abbol nekem sikerult eddig kihozni legalabb 7-8at. Gondolom itt van a gond, ezt mar az o szerveruk produkalja. Az elofizu marha draga, csak az nem tiszta, hogy az 1db kamerara ervenyes, vagy amennyit beteszek a regisztralt fiokomba?A kovetkezot szeretnem megvalositani:
Kiiktatni az YCC365 Plus App-ot, es szeretnem valami mas modon nezni a Live Stream-et Android okostelorol.
PC sajnos kilove, csak a Androidos mobil johet szoba.Esetlegesen beepiteni egy NVR-t, es arra rogziteni.
Problema: 3000km-re vagyok a 2db kameratol, es eddig elorelathatatlan ideig nem is leszek kozel hozzajuk sajnos.
Plussz pont: van nehany ugyanilyen kamera itt elfekvoben, amivel viszont megtudnam valositani a "beallitasat" a rendszernek "elozolegesen itt helyben".
Az internetszolgaltato routerjehez nem szeretnek piszkalni, beszerzek egy celnak megfelelo routert hozza, vagy barmit, ami kell az elkepzeles megvalositasahoz.Onvif 2.0-s a kamera, de nem is tudom melyik iranyba induljak.
LAN-on keresztul csatlakoznak jeleneleg egy 10 eves Netgear dual band-os routerhez, POE-en kapjak a betapot.
Nincs bennuk SD kartya jelenleg.Egy kis utbaigazitasnak nagy hasznat vennem, merre is keressek, mit, es hogyan.
Elore is koszonom az epito jellegu hozzaszolasokat!
Koszonom!
-
Imy
veterán
[link] Az itt található kameránál kissé drágább max 35-40$ forgatható 180 fokban, kültéri kamera, minimum 2Mp-el esetleg van még ami ajánlott? És alényeg, hogy távolról telefonról is elérhető legyen.
Ezt a Diigoo DG-P05-öt vettem [link] De a program ami kezeli az Ycc356 Plus elég érdekes, van hogy megy mobilnettel, de általában nem, és időnként ha olyan kedve van akadozik is. Lehet azért, mert kitudja milyen kínai szerveren keresztül kommunikál.
-
h1mpi
félisten
Ne kérdezzétek, hogy de végre elfogadta az Annke Vision a QR kódot és működik a távoli elérés a felhőn keresztül. Eddig mindig azt írta ki a QR kódra, hogy hibás.... Nem értem, de most legalább örülök
-
Marci112233
addikt
A lakásban ahol tesztelem van internet, csakhogy a rendszer egy másik háznál lévő udvart fogja nézni ahol a mezőgazdasági géptároló van, és ott internet nincs.
Monitor meg akadna, de elég lesz a rögzítőt feltenni valahova, ami valószínű a javító műhelyben lesz, de ott is bedobozolva, az esetleges szikrától stb. Azért is routerben gondolkodok, mert azt tető alá kívül a stablonra tennénk. (Van egy régi kamerarendszerünk amiről két router közti kapcsolattal nézünk, aminek két routere kint van télen nyáron. Igaz az adó router kültéri favázas épület alatt van, míg a másik ami leveszi a jelet, az ház első részén a stablonra van alulról felfogatva.) De most ez a rendszer belterületen lévő épületet nézi majd.
-
vacs
Topikgazda
válasz
Marci112233 #13159 üzenetére
Telefonra tedd fel az Xmeye appot, az kelleni fog!
Pár mondatod nekem nem teljesen tiszta!
Van ott router, de nincs internet előfizetés?Vigyél oda egy monitort (akár egy régi crt képcsöves is jó lesz, fillérekért kapni) és azon nézd vissza közvetlenül a rögzítőn!
Flottás dijcsomagban kb havi 5000-ert kapsz "korlátlan" mobilnetet, az tökéletes lenne a rögzítő mellé!
-
Marci112233
addikt
Nemrégiben jártam ere és kérdeztem, de választ nem kaptam, de az a kérdés már tárgytalan.
Röviden annyi hogy amikor először megérkezett a csomag, nem sokat foglalkoztam a hálózat résszel, hogy egy wifis eszközt utánakötve a DVR-nek tudjam nézni a képet ugyanis az 1-es porton nem volt kép, így a rögzítő vissza lett küldve. Ma kaptuk vissza, immáron van mind a 4 porton kép.
Ez a rendszer van meg. Ma sikerült is képet csikarni a rögzítőből laptopon wifin keresztül, egy TP-Link TL-WR542G segítségével, de csak úgy ha a routernek adok internetet is.Internet nélkül nincs kapcsolat.
Létezik, hogy csak internet segítségével lehet a rögíztőből wifin keresztül képet visszanézni vagy élőképet nézni? Ha igen akkor be kell majd szereznünk egy 4G képes routert, na meg bele egy SIM kártyát. itt megint egy kérdés merült fel bennem. Mekkora adatforgalmat generál 2 db 1080p-s kamera illetve ha ki lesz egészítve 4 kamarára, akkor mekkora adatforgalmat generál? -
gozso
őstag
sziasztok
9 poe kamerából álló rendszer (Hikvision 4Mp) és 2 db 8 portos poe switch(nem volt 16 portos, illetve ami volt aránytalanul drágább volt
)
ti hogy csinálnátok:
1. DSL modemből 2 UTP kábel (külön-külön a switchek-hez)
2. DSL modemből 1db UTP kábel és a két switch összekötve?
-
h1mpi
félisten
válasz
zsoika #13151 üzenetére
Igen pont ezt mondta egy ismerősöm, aki Hikvisionben profi, annyi hogy ott még külön regisztrálni is kell a felhő szolgáltatást. Itt az Annke esetében nem... (de nem is működik Nekem
) Ott lehet a gond, hogy a platform-hozzáférés menüben lévő QR kódot nem eszi meg az AnnkeVision csak azt a QR-t fogadja el, ami a rendszer karbantartás menüben van, tehát, ami az eszközt azonosítja. Ezt kell ledumálnom a supportal.
-
Érdeklődöm, hogy Asustor NAS-sal van-e valakinek tapasztalata.
Köszönettel: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest