Hirdetés
-
IT café
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz rendon #36894 üzenetére
"Belefér magasabb árfekvésű gumi is, csak kérdés hogy, biztosan jobb e annyival a tapadása..stb, mint a kicsivel olcsobb gumiknak?"
Ez valahol bizalom kérdése a gyártók felé. A tesztekben nem jellemző, hogy mondjuk 25 ezer km és 4 év használat után teszteljenek gumikat. Pedig esélyesen ilyen tesztfeltételek mellett teljesen más lenne a kép. Csak hát addigra az adott típusok már ki is futottak.
Továbbra sem árultad el a feltett kérdésekre a válaszok többségét, mennyit autózol télen, mennyire nagy teher adott esetben egy drágább gumi. Én például azért választottam végül a Klébert, és nem a Continental TS860 vagy Bridgestone LM005-öt, mert egyszerűen plusz 44 ezer forint már így is tényező volt, mivel plusz felni, plusz TMPS szenzor, stb. is a matek részeként szerepelt. Ha "korlátlan" pénzügyi háttérrel bírtam volna, megvettem volna a márkásabb gumit, függetlenül attól, hogy feltehetően a Kléber is jól szolgál majd.
A döntés a tied, a rövid válasz annyi lenne: ha nem is feltétlen az új állapot kori tapadásban, de többet nyújtanak a drágább gumik. Ettől függetlenül egy jó közepes gumi is megfelelő lehet - én is a mellett tettem le a voksom.
Szerinted érdemes lemezfelnit venni, ha a régiben van tojás?
Itt is túl kevés az információ. A régi miben van tojás? Könnyűfém felni? Egy gumishoz el kell vinni, valószínűleg (ha normális hely) meg fogják mondani, hogy érdemes-e görgőztetni a könnyűfém felnit, vagy csere érett inkább.
Ha csak egy felnid van, és azon szeretnéd a gumikat cseréltetni, és mellé szeretnél második felnit, akkor megint sokváltozós az egyenlet. Ha keveset autózol, akkor nem külön a téli / nyári, hanem egy jobb négy évszakos gumi a megoldás. Ha sokat autózol, akkor megtérül a két szett gumi, de itt meg tényező, hogy felnin vannak, avagy sem. Ha minden váltáskor cseréled a felnin a gumit, az egyfelől nem tesz túl jót azért a guminak, másfelől pedig a szerelés árából két szezon alatt megtérül egy új acélfelni szett ára.
Igen a régi. 15 éves a felni, a kocsit meg használtan vettük.
Akkor szerinted érdemesebb újatt venni?
Az én golfomon is 15 éves könnyűfém felnin van a nyári, volt már görgőzve kátyúk miatt. Szerintem keress egy megbízható gumist, és kérd ki a véleményét. Ha azt mondja, hogy a felni még menthető, akkor egy görgőztetés sokat segíthet. Ha nem éri meg, akkor egy új acélfelni...[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest