- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elon Musk nem kér a TikTokból
- Sweet.tv - internetes TV
- Corel Draw topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- ASUS routerek
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
na még egyszer:
{google:baseURL}search?{google:RLZ}{google:acceptedSuggestion}{google:originalQueryForSuggestion}sourceid=chrome&ie={inputEncoding}&q=%s
igen jól látod !
bár nekem nem mond semmit. /rulez akar lenni??/
..
mire hazaküldtem a beállitásokat az irodai gépről az itthonira, megjavultak a beállitásaim.
tegnap többszöri újratelepitésre sem voltak keresők beállitva, de ma miután hazaérve felraktam megint, most lettek. úgyhogy nem kellett kézzel konfigolnom.
és magyarul keres!!végre!
egész megtetszett ez a böngésző, kár, hogy néha nem indul.
kiváncsi leszek majd, hogy mennyi reklámmal fogják teledobálni.
bár az opera is ki tudta nőni, hogy reklámcsikot toljon az kedves user arcába.
akkor talán egy googlenek nem lesz szüksége efajta üzleti politikára.
homályositsatok fel, ha le lennék maradva ezügyben ![ Szerkesztve ]
:)
-
^Clown
addikt
Nekem ma reggel úgy meghalt, hogy miután elindítanám, egyből lefagy. Gép újraindít, hiba ugyanaz. Reinstall lesz belőle, hátha attól megjavul
Amúgy jött már ki frissítés?
-
nos akkor válaszolok magamnak, hátha másnak is hasznos lesz:
1.sor:
Google
2.sor:
google.hu
3.sor:
{google:baseURL}search?{google
LZ}{google:acceptedSuggestion}{google
riginalQueryForSuggestion}sourceid=chrome&ie={inputEncoding}&q=%s
elvileg.
itt az irodában magyarul ment fel, és ez lett az alapbeállitás.
otthon angol windowsom van. magyar bill.kiosztással. ott valamiért mindig a UK verzión akar keresni.
na de igy remélem összejön. majd este letesztelem.
üdv!:)
-
Gerisz
addikt
Nagyon tetszik ez a böngésző, csak van egy "kis" problémám!
Tegnap reggelre eltünt az ikonja, az az ikon jelent meg amikor letörlöm a programot és a parancsikon ottmarad, csak nem találja. Ha elindítom rögtön hibát dob, a winből sem a saját uninstalljával, sem a programok telepítése törlése parancsból nem tudom törölni.
Help PLS! -
erdoke
titán
válasz
Core2duo6600 #191 üzenetére
Az enyémet IE8 b2 importálta Operából, mert a Chrome csak IE-ből tudta áthozni, Opera alól nem. IE8-ban még elöl voltak a könyvtárak.
Cathfaern,
A tabok újra megnyitása teljesen más funkció, mint a böngészési folyamat lementése. Példa: A legtöbb sokat böngésző embernek van 6-8 kedvenc oldala, amiket naponta többször is látogat. Ezek általában folyamatosan nyitva vannak egy fülön. Ha viszont futtat az illető egy spéci projektet, pl. állást keres, akkor a megszokottakon kívül nyitva lehet még akár 10-20 fül is, amin ezek szerepelnek. Összességében 20-25 füllel böngészni már nem kényelmes, sőt, meglehetősen erőforrás igényes. Viszont ha el tudom menteni a kedvenc oldalakat és az aktuális álláskereséssel kapcsolatosakat egy-egy böngészési folyamatba, és indításkor választhatok ezek ill. az utolsó aktívak, vagy akár a blank oldal között, az nagyon kényelmes tud lenni. Annál mindenképpen sokkal gyorsabb, mintha létrehoznék egy mappát a célra, amiben az érdeklődésre számot tartó álláshirdetések linkjeit tárolnám, majd szépen egyesével megnyitogatnám őket, miközben a kedvenceket bezárogatom...A legjobb aláírás a héten
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
CsendesMark #189 üzenetére
"Meghát az alap "kezdőlap" is egy history ami mellesleg nagyon hasonlít az opera speed dialjára"
De csak kinézetre, amúgy teljesen más a funkciója.Így, huzamosabb használat után is azt tudom mondani, hogy nagyon jó kis böngésző ez, de az biztos, hogy (egyelőre) nem fogja tudni azokat meggyőzni, akik mélységeiben kihasználták az FF pluginjait, vagy az Opera funkcióit. Ugyancsak nem fognak azok váltani, akik sokat használják a könyvjelzőket, lévén az a rész meglehetősen borzalmasra sikerült, nem is értem igazán miért ilyen, s főleg hogy miért nincs opera-szerű szerverrel szinkronizációs móka, Google-nek ezt nem lett volna nagy teljesítmény megvalósítani.
erdoke:
Könyvjelzőket csak alapból rakja abc sorrendben, ha módosítod a sorrendet (sima drag'n'droppal), akkor úgy hagyja. Szóval könyvtárakra ez a megoldás: kézzel át kell rendezni őket, hogy a lista elején legyenek. Kissé favágó módszer, de működik
Megnyitott tabokat elmenteni olyan értelemben el lehet, hogy megnyitáskor megnyissa őket újra, beállításokban "Kezdő oldalak" résznél lehet ezt aktiválni.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz
Bluegene #182 üzenetére
Lehet neked megfelel az amit nyújt, de nekem nagyon nem...azért nem cserélek le egy bevált koncepciót egy olyanra ami a felét se nyújtja amire szükségem van...
Majd egy napot adtam neki a gépemen, de ennyi volt...a jelenlegi rendszeremen nem gyorsabb adott oldalak esetén; gyakran swappel a hdd; 5-6 oldal felett nálam néha akad; könyvjelző kezelés ramaty; kinézet sem tetszik; hiányzik az ftp, adblock, flashblock, helyesírás ellenőrző plugin...Gorneck#1239
-
Hakuoro
aktív tag
Vista alatt erős gépen nem tűnik gyorsabbnak. Viszont 1 Ghz alatti procin sokkal gyorsabb
mint a IE7 vagy a Firefox.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
Core2duo6600 #180 üzenetére
Egy bizonyos max. sebesség fölött inkább a késleltetés számíthat. Nálam 20 Mbit van, áés érzek különbséget, de nem tartom lényegesnek.
A legjobb aláírás a héten
-
Bluegene
addikt
de van még mit csinálni bővíteni és javítani rajta...miért? én már napok óta használom és soha nem fagyott, összvissz annyi volt a gond hogy 1-2 videót szarul játszott le, ennyi
teljesen használható és gyors szvsz, azért nem fogok bőgni mert a színét nem állíthatom
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Gorneck
legenda
-
Core2duo6600
veterán
Esetleg ehhez az is szükséges , hogy az adott szerver rendelkezzen kellő sávszélességgel, sebességgel, és a kapcsolatodnak is szintén gyorsnak kell lennie.
Ha valakinek 1 mbites nete van ne akarjon bongészoket összehasonlítani.
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
jugaband
csendes tag
válasz
Core2duo6600 #169 üzenetére
Aha, kösz!
-
erdoke
titán
Tényleg nem lép ki a GoogleUpdate.exe a Chrome bezárása után.
Ebben ugyanolyan agresszív mint az IE, bár annál talán le lehet tiltani a frissítés folyamatos keresését, ha a WinUpdate-et megpiszkálja az ember.
Viszont ha egyszer kilőttem az updatert, utána már nem indul el a böngészővel, tehát csak az automatikus indulását kell kikapcsolni.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz
Viktor77 #173 üzenetére
Igen, a 0.2 végleges verzió volt, a 9.6 jelen pillanatban – a Chrome-mal megegyezően – béta. Én azt nem vágom, hogy a három (Chrome, IE8, Opera 9.60) publikus bétát szerinted miért nem korrekt összevetni?
Gorneck,
Nekem is az a gyanúm, hogy idővel majd adogatják hozzá a fícsöröket, és szépen beáll a sorba. Csodák márpedig nincsenek, és ahogy írtam is, az Opera Mini mocskos gyors PC-n.[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz
Viktor77 #173 üzenetére
Ettől még igaza van...szvsz.
Én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy mikor el kezd hízni a böngésző és nem csak egy fapados erős béta vmi lesz, akkor is képes lesz erre a sebességre...Én szkeptikus vagyok benne...FF-ot használok rohadt régóta...nem rossz a Chrome...de Én pl ezt a veszett gyorsaságot nem nagyon tapasztalom, amiről egyesek írnak...arról nem is beszélve, hogy egyes oldalakon gyorsabb az FF és nem szakad bele a megnyitásba...persze ez csak jobb lesz...de van még mit csinálni bővíteni és javítani rajta...
Gorneck#1239
-
erdoke
titán
válasz
Viktor77 #168 üzenetére
Ne csináld már. Józan ész hol marad? A Chrome-nak nem a 0.2-es Operával kell versenyeznie, hanem a 9.6-ossal. Mintha vörös köd mögül magyaráznád, hogy a 0.2-es bétával hasonlítgassam.
Ha beültetnek egy új autómárkába, amiben nincsen rendes ülés, csak fapad, akkor azt mondod, hogy 100 éve a többiben se volt, de az az új gyorsabb 3 km/h-val? Vicces vagy.
Mennyiben érdekel engem, mint felhasználót, hogy milyen előzményei voltak az IE8 bétának? Tudásban fényévekkel van a Chrome előtt, és ezt akkor is látom, ha a mindennapokban egyiket se használom, sőt, IE-t már jópár éve nem nyüstölök rendszeresen."Miért, a Chrome-ot és az IE8 bétáját hasonlítgatni igazságos?"
Sőt, csak az igazságos. Nameg az Opera 9.6-os bétához hasonlítani. Ezek elérhetők ugyanis adott pillanatban mint közvetlen vetélytársak, és mint publikus béták.[ Szerkesztve ]
-
copin
őstag
válasz
Viktor77 #168 üzenetére
Az Opera korára való tekintettel, az ilyen összehasonlítgatások nem végződnek igazságos végeredménnyel. Tudom, mert én az Opera 3. verzióját is nyúztam (talán még azelőttit is). Inkább a Safari korai, még nem stabil verzióit ajánlanám, összehasonlítgatásra.
Mi kell a Chrome "legyőzéséhez" kérdésre a gyors és megbízható java script futtatást és az alacsony memória igényt jelölném meg. Mivel ez a 2 dolog, amiben a Chrome valami eszméletlen jó, másban van elmaradása, de ez még egy nagyon korai verzió. Amíg eléri az egyes kezdetű verziót, addigra lehet hogy tök lassú lesz.
#171 Nem tudom, nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz
jugaband #162 üzenetére
fút maga a böngésző, és ahány ablak nyitva van akár fulön akár ujban annyi exe fut, így ha el is száll, nem az egész, hanem csak az adott, ahol a gubanc akadt, legalábbis ez lenne logikus
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Viktor77
titán
Ne csináld már. Emlékszel még az Opera 0.2-es bétájára? Na, azzal hasonlítgathatod, mással nem nagyon. IE8 béta jobb? Tényleg? Mintha lenne már valami alapja, nem a nulláról fejlesztik (mondom ezt megrögzött IE használóként).
Ez a Chrome nagyon bejön, és ennél csak jobb lehet.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
erdoke
titán
válasz
Bluegene #166 üzenetére
A bétasággal nem tudok mit kezdeni, mert nem tudni, mi lesz a véglegesben, és hogy mikor lesz egyáltalán végleges. Folyamatosan használom az Opera különféle bétáit (néhány build kivételével), de ott fordított a helyzet, pár dolgot nem használok benne a sokból (mail és torrent klienst pl.), viszont nem kell ekkora kompromisszumokat kötnöm. Tudásban az IE8 béta is sokkal a Chrome fölött van.
A sebesség mizériát sose értettem, én az Opera mellett se hoztam fel soha érvként, pedig többé-kevésbé évek óta az a leggyorsabb. Ha sebességet akarnék, talán Opera Minit használnék... Na, az gyors. A többi között viszont nincs zavaró különbség, nem méregetem a milliszekundumokat.
Még nem adtam fel, de jelen formában nekem iszonyú fapados.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
Cathfaern #161 üzenetére
Értelmezve olvasás nemvan?
Általánosságban szeretnék nagyítani, nem pedig csak a betűket, mert így összecsúsznak a képek és szövegek. Az egész oldalt lenne hasznos (ahogy pl. Opera alatt az említett Ctrl+görgő mellett legalább még háromféle módon tudom, úgy a 8-as verziótól -> "+/-" gombok, szabadon elhelyezhető kis legördülő, vagy Nézet/Nagyítás a menüben). Másrészt mi van, ha görgő nélküli egeret használok?Egyébként is elfelejti még a betűnagyítást is, ha visszalépek, majd újra előre.
Könyvjelzőket Opera alól nem importál, ebben még a 8-as IE is jobb. Tudja viszont a "Beillesztés és ugrás" funkciót, csak éppen azt is "Beillesztés"-nek hívja, így két ugyanolyan parancs van egymás alatt a context menüben.
Jó ötlet viszont, hogy a főablakból kidokkolt fül visszadokkolásakor bezárja az új, immár üresen (fül nélkül) maradt ablakot.
További kérdések, bár flash blokkoló és normális nagyítás nélkül csak a próbálgatás jöhet nálam szóba:
Böngészési folyamatot lehet lementeni?
Könyvjelzőknél van olyan beállítás, hogy a könyvtárakat mutassa felül, ne pedig ABC sorrendben a fájlok közöt?
Teljes képernyős nézetre hol kell váltani?
Be lehet állítani, hogy a böngészési történetben mozogva előre-hátra ne frissítse az oldalakat? Nem találtam hasonlót.
Kinézeten variálni (még) egyáltalán nem tudunk?A legjobb aláírás a héten
-
Kernel
nagyúr
Lejárt a szerkesztési idő, de most jut eszembe, egy ismerősömnek van egy rokona, őt a szobája falából szokták megfigyelni idegenek és a nyíregyházi pszichiátrián van a szobája.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Nem olyan vicces ez, majd egy kis pszichiátriai kezelést megelőlegeznék számodra, ha így folytatod.
Meg a többi eszetlennek is ebben a topikban, akinek Nagytestvér fóbiája van, meg lehallgatják, figyelik, meg ilyesmi. Ki nem sz@rja le az egészet, mert én nagy ívben.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
jugaband
csendes tag
A feladatkezelőben azt látom, hogy két chrome.exe fut, ez mért van?
-
derossi
aktív tag
Hát elég meggyőző kis program,főleg a gyorsasága fantasztikus,és tetszik a kezelőfelülete is. Most nagyot alkottak a google-nál.
-
copin
őstag
Chrome-al megnyitva érdekes igazán.
Wolverine A Google keresője ezen az adatrögzítésen működik a kezdetek óta. Mit gondolsz, az AdSense miért tud személyre szabott hirdetésket adni?
Sajnos a személyre szabottság nem gyakori nálam, pedig folyamatosan be vagyok jelentkezve. Annyi, hogy a kereséskor látom hogy x linkre hányszor kattintottam rá, persze ha van valami személyre szabott ajánlat valahol, akkor azt szívesen megnézném.
[ Szerkesztve ]
-
Ősember
őstag
válasz
abridabri #147 üzenetére
és miért baj, ha egyeduralkodok lesznek olyan ingyenes szoftverekkel, amiket egyszerüen lehet használni sé még gyorsak is?
ami meg az adattárolást illeti... nem ugy megy az, hogy van pár szakosodott ember, aki naphosszat kézzel elemzi ki random emberek adatait. fogd fel ugy, mint amikor a vista indexeli a keresésed, ezzel is segitve a te dolgod.______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
erdoke
titán
Feltettem én is, elég fapados. Alap dolgokat se találok, pl. nagyítani hol lehet?
-
990
tag
Ez a vita eldőlhetne, ha kiderülne, küld-e adatot a google-nek a chrome inkognító-módban, szvsz igen, de ha nem akkor minden biztonságmániás nyugodtan aludhatna (gondolom én, nem ismerem az ilyen lelkületű embereket
)
-
Bluegene
addikt
válasz
abridabri #149 üzenetére
tök jó ez a kereső, olyan mintha megduplázódott volna minimum a gép teljesítménye, ráadásul ingyen
egy átlagembertől meg gyűjthetnek adatokat, mégis szerinted kit érdekel h én milyen oldalakat nézek és miket irkálok a fórumba=amik amúgy is publikusak), egyébként is voltak eddig is statisztikák pl.: szted honnan tudják h az index vagy a origo a népszerűbb, hisz ez fontos(reklámkts-ek miatt), szal így is úgy is megfigyelhetnek ha akarnak, sőt a telefonhívásaidat is rögzíti a központ, akkor már a gyorsabb keresőt használd, szal a FF se véd meg ez naivitás
egyébként akinek nincs rejtegetnivalója és csak használja a netet annak nincs oka félnie, ezek szerint te olyat is csinálsz amit nem szeretnéd ha más tudná
[ Szerkesztve ]
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
Wolverine
félisten
válasz
abridabri #149 üzenetére
Nem, arra akarok utalni, hogy az elejétől kezdve ismert, hogy a Google adatokat gyűjt, és mégis ezt használják, nem a Yahoo-t vagy a Live Searchöt.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
-
Wolverine
félisten
válasz
abridabri #147 üzenetére
A Google keresője ezen az adatrögzítésen működik a kezdetek óta. Mit gondolsz, az AdSense miért tud személyre szabott hirdetésket adni?
Egyébként a 2./3./n-edik indításra nekem is jelentősen lassabb lett.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
válasz
Hawk1979 #146 üzenetére
hat
ha megnezed , a google reszesedeset a keresok piacan ,latni fogod hogy egyre inkabb az a tendencia ,hogy elobb-utobb egyeduralkodo lesz , es ez egyaltalan nem jo ,sot ....
Es mar most sem riadnak vissza attol ,hogy a google felhasznalok keresesi szokasait figyeljek ,mitobb rogzitsek.... De ha mar most is ilyen pofatlanok , mi lesz kesobb , ahogy egyre nagyobbak lesznek ? Lattam a google temarol egy dokumentumfilmet, de sajnos mar nem tudom hol, discovery vagy vmi hasonlo csatornan, Nagyon sok dolgot elmondtak ott...
De ha neked ugy jobb, akkor dugd homokba a fejed , es ne vedd eszre. -
Bluegene
addikt
válasz
abridabri #144 üzenetére
hát inkább a google mint a microsoft, jó lenne ha végre valaki felvenné a kesztyűt a windows-szal(jó-jó tudom linux, de nem véletlen h nem terjed, átlagusernek túl bonyolult, szal a google-nak van esélye h a windows ellen kihozzon egy gyors használható oprendszert amin talán mennek a játékok is beépített windows emulátorral), szerintem tömegesen cserélnék le az emberek
egyébként a firefox-ot a google támogatta, a chrome is valami közös projekt
-
tenyleg gyors ,viszont kar ,hogy a google csinalja
-
Bluegene
addikt
akkor biztos az én géppemen az egyik plugin rossz
mondjuk különössebben nem zavar, mert megnyitom FF-ba ha ilyen van, egyébként google crome
nagyon gyors, mint a villám, kiváncsi vok húgom willmanette 1,7ghz SD ramos celeronján ahol az explorer néha úgy belassította hogy ki kellett menni w.c-re vagy teáért mire betöltötte(néha több perc volt ha sokat megnyitott egyszerre, pedig adsl, ugye a willmanette gyenge multitaskingban), na szal kiváncsi vok az öreg gépeken mennyivel jobb, hisz ott sokkal lényegesebb a gyorsulás
egyébként tényleg olyan mintha 8 ghzes gépem lenne 20mbites adsl-lel
-
jugaband
csendes tag
Telepítés után egy napig repült ezerrel, azóta lassabb. Másnál is?
-
Vicoo
senior tag
-
eziskamu
addikt
Gyerekek, ez olyan, pláne közvetlenül IE8 béta2 után mintha valaki megkétszerezte volna az adsl vonalunk sebességét, és még a procit is felhúzta volna 2x-esére, valami csoda. Csak aztán el ne rontsák a sebességét a sok hibajavítással
PS: Szerintem ez csal, biztos kilopja az Explorer gyorsítótárazott cuccait
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
érdemes a cnet írását is elolvasni a mozilla is benne van
-
Core2duo6600
veterán
Nekem az hiányzik, hogy egy oldalon beírok valamit és nem mutatja úgy mint az ff
Autocomplate nek hivja az explorer ezt a funkciótGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
lúzer
veterán
böngészőben minek a helyesírás-ellenőrző?
pl. hsz-ek írásánál ugat?[ Szerkesztve ]
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
990
tag
Nekem a kijelölés valamiért szörnyű irrítáló, nem csak a betűket jelöli, hanem mindent, remélem javítják majd
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #111 üzenetére
Kibővítettem az első hozzászólást, bekerült 1-2 olyan dolog is, amiről nem volt még szó a topicban, szóval érdemes átfutnia mindenkinek
-
poli27
veterán
Ehez mit szóltok? [link]
-
Bluegene
addikt
válasz
Core2duo6600 #110 üzenetére
Telolehallgatáshoz azt hiszem, hogy birósági végzés szükséges. nem lehallgatják, rögzítik. mi értelme? ha tetten érnek egy bűnözőt(politikust), bemennek a központbe bemondják hogy XY bűnöző beszélgetéseit akarjuk meghallgatni az utolsó 3 napban, és jó eséllyel a társait is sikerül felderíteni ez az értelme. De már a 90-enes években(mikor még jóval fejletlenebb volt a technika) is rögzítették a hívásokat pár napig akár hiszed akár nem.
Hát az én cpu mat nem igen használják, mert azt észrevenném dehogy veszed! azt észrevetted hogy egy szűz, friss installált XP gyorsabb mint egy pár hónapos, mitől lehet?[link]
gyik haver mesélte, hogy nézegetett lányos oldalakat, majd az egyiket felhivta, másnap a rendszergazda megkérdezte, hogy milyen volt xxxxxxx ná ez semmi ezt én is meg tudom nézni Favorites--->History ennyi
-
CsendesMark
aktív tag
nézzétek meg Chrome-al
"about:internets"Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
Wolverine
félisten
válasz
CsendesMark #117 üzenetére
#90.
-
CsendesMark
aktív tag
Kipróbáltam, jó lesz
Így nyugdijazhatom a (szerintem) lassú fapadfoxot.
A Crome pedig jó lesz másodlagos böngészőnekTetszik az egyszerűsített megoldás, de azért remélem ennél "bonyolultabb" lesz a final
Tudna valaki Offline telepítőt adni?
Az ár per érték arány a vesztesek mentsvára :D
-
Core2duo6600
veterán
Amikor letöltök valamit alul megjelenik, azt hiszem ezt hivják könyvjelzőnek.
Na most kézzel hogy lehet ide tenni vaalmit, menet közben webcimet, vagy akármit?Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
srácok én nálam valamiért a UK google-n akart keresni mindenáron.
aztán próbáltam átirogatni, hogy magyaron keressen. de nem sikerült. gondoltam minden keresőt eltávolitok csak felajánlja hogy mégis csak állitsak be valamit. hát nem ajánl semmit. nincs kereső.
valaki bepötyögni azt a 3 sort, hogy mit állitsak be a google-hoz??köszi!
:)
-
copin
őstag
Mondta az egyik rokonom, hogy milyen lassú a Chrome az FF-hez képest. Mondtam hogy ez "lehetetlen". Ok, elment így egy nap. Másnap melegváltással cseréltünk helyet a gép előtt és felmentem az iwiw-re (amit FF-el sajnos nem lehet használni a hálózat hibájából) és láss csodát: minden kattintásra azonnal reagált. A flash-ek gördülékenyen mentek (gyenge a gépem). Kérdezgettem, hogy ez nem elég gyors neki, de ő inkább nem szólt semmit.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Mi a vélemyényetek erről a böngészőről? Nekem kicsit szokatlan.
-
Core2duo6600
veterán
Lám lám, a google sem hagyta ki a bőngészőből a finomhangolás lehetőségét
Én eddig nem tudtam semmit állítani rajta.
De ha valakinek sikerül ne tartsa magában, az érdekel mindenek elött, hogy a helyesírás ellenörzőt hogy lehet kigyilkolni, ill, a finomgörgetést hogy lehet behozni.
A lenti parancsokat nem próbáltam végig lehet, hogy van ami nem muxik, vagy kárt okoz, tehát ovatosanA parancsok :
about:network
about:stats
about:cache
about:histograms
about:plugins
about:dns
about:version
about:memory
about:crashNéhány egyéb parancs :
1) F3 & CTRL+F Search on Page
2) F5 Reload
3) CTRL+D bookmark
4) CTRL+W close Google Chrome Window
5) CTRL+E enter search query at address bar
6) CTRL+R Refresh
7) CTRL+T New Tab
8 ) CTRL+U view source
9) CTRL+O Open Web Page
10) CTRL+H History
11) CTRL+J Download File History
12) CTRL+B Show/Hide Bookmark Toolbar
13) CTRL+N new Google Chrome window
14) CTRL +/- increase decrease Fonts
15) CTRL+P Print
16) ALT+D Select Address bar
17) ALT+leftArrow/RightArrow Go Backword/Forword
18) ALT+` Java Debugger
19) CTRL+TAB or CTRL+PGUP/PGDW switch between Tabs
20) CTRL+SHIFT+N Private Browsing (New incognito window)
21) SHIFT+ECS Chrome Task ManagerEgy pár linket is beteszek :
Ahonnan a fentiek származik :
http://techie-buzz.com/collections/ultimate-list-of-tips-and-tricks-for-google-chrome.htmlGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Bluegene #107 üzenetére
Telolehallgatáshoz azt hiszem, hogy birósági végzés szükséges.
Hát az én cpu mat nem igen használják, mert azt észrevenném.
De nem zavar.
Ha dolgozik valaki egy nagyobb cégnél, ott aztán minden naplózva van.
Egyik haver mesélte, hogy nézegetett lányos oldalakat, majd az egyiket felhivta, másnap a rendszergazda megkérdezte, hogy milyen volt xxxxxxx nál.
Ehhez képes a bongészőhasználat semmiGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
[Ace]
aktív tag
"A YouTube, Google Dokumentumok és a Gmail úgy rakhatók a Windows startmenüjébe parancsikonként, hogy a megnyitáskor nem látszik a böngésző kezelőfelülete. Látványra pont olyanok, mint a szoftverek ablakai."
Ezt, hogy lehet elérni?
:: MuSiC Is LiFe :: d(^_^)b
-
Bluegene
addikt
válasz
Core2duo6600 #106 üzenetére
ezt mondom én is csak tüzi parázik
engem példáiul jobban zavar h a telómat rögzítik, minthogy a sz.gépem számomra észrevehetetlen statiszikákat küld a világ másik felére ahol nem is értenék ha elolvasnák
(se idejük se energiájuk, max valami szuper sz.gép próbálja a hatalmas adatmennyiséget vhogy elrendezni, bár lehet hogy épp tüzi után kutakodik
)
egyébként a google legalább őszinte
egyébként is szokott mindíg néhány spyware ólálkodni a gépeden, az ráadásul pont bűnözők nézhetik meg/használják a te processorodat, szal a net ilyen törődj bele, nehogy azt hidd hogy a google chrome hozta el a változást
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Bluegene #104 üzenetére
Mind a 3 mobilcégnek megvan a technikája ehhez. . . Ezt elő is írták, kényszerítették őket erre,mert mikor elindultak akkor még nem volt ilyen.
Minden program használ - küld statisztikákat, ez teszi lehetővé a feljesztést.
És az is bizonyos, hogy amikor a google kersőjét használjuk, akkor helyi szervert használunk, ezért olyan gyors,Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
válasz
Bluegene #102 üzenetére
Nem tudom miért lovagolsz ezen a FF témán. Nekem ezzel a Chrome-s szerződéssel volt bajom... Biztos jó, meg biztos szép a Chrome, de...
Amúgy 1984-et valamikor 10 éve néztem meg. Akkor még nem annyira értettem, de most már teljesen világos a film mondanivalója.De látom, hogy még mindig nem érted a lényeget...
Szarok én a gonosz gúgli/jó gúgli témakörre, amikor hardverileg is bugos az összes PC. Biztos véletlenül nem vették észre egy évtized alatt... Ne ragadj le itt, hanem próbálj kicsit a másik oldal agyával gondolkodni.
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Bluegene
addikt
azt tudtad hogy a telefonodat is joga van lehallgatni, pl a Rózsaszín szolgáltató rögzíti a beszélgetéseket egy darabig meg is tartja(bűnüldözés miatt, vissza is lehet keresni egy ideig), na és? Engem ez például jobban zavar(na) mint h Californiában egy sz.gép több milliárd ember statisztikájába beletartozom vagy sem, a firefoxszal se húzod ki magad, inkább húzd ki a netet
sőt, továbbmegyek! más szemmel nézve azt is mondhatjuk hogy a google legalább őszinte volt a FF pedig sunyi, miközben lényegében ugyanazt nyomják, kijön egy jó böngésző, látható fölényben van az eddigiekkel szemben, és próbálják gyorsan egy kicsit besározni
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Egész tetszetős ez a Chrome
A helyesírás ellenörző tényleg zavaró
Az is, hogy a bookmarksokat gyakorlatilag sehogy nem lehet kezelni, én legalábbis nem találtam meg.
Kimenteni stb ilyesmire gondolok, egy reintall esetében.Nem lehet beállítani, hogy mennyi cache-t használhat reggel óta megevett elég sokat.
vagy 200 megát
Az a directory növekedett ennyivel ahol google earth is tárolja az adatait, de azt ma nem indítottam el.Még a törlésnek a lehetőségét sem találtam meg.
A finom görgetés hiányzik talán a legjobban.
Addig amíg nem lehet online serverre szinkronizálni a bookmarks ot biztosan nem lesz alapértelmezett browser nálam.de a sebessége az rendben van, annál is inkább mert kihasználja mind a 2 cpu magot .
-
Bluegene
addikt
z pedid kérlek szépen nem fejlődés, hanem egy kurva nagy leghallgató/ellenőrző rendszer felé vezető út,hát elég szánalmas ellenlökés részedről hogy a Firefoxot használod google chrome helyett
Igazi partizán vagy!
mondom tökmind1 mit használsz ha akarnak utánadnézhetneksztem tegnap fejezhetted be az 1984-et, azért vagy ilyen paranoiás, de naivitás feltételezni hogy a firefox "megvéd" a gonosz guglitól
, vagy attól félsz hogy a google menedzserek a te által látogatott pikáns oldalakra r****nek, hát attól ne félj
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest