Új hozzászólás Aktív témák
-
Thomas-H
csendes tag
Helló.
Kb 1 éve foglalkozok ProE-val, nem mondanám hogy nagyon értek hozzá, de azért az alapokat vágom. Suliba tanították, de inkább magamtól jöttem rá dolgokra.
A problémám:
Csigafúrót szeretnék rajzolni.
Elsőként söpört átmenettel próbálkoztam egy vezéregyenes mentén a fúró keresztmetszetével, de az eredmény nem lett a legjobb, a felülete nem volt egyenletes.
A másik ötletem az volt, hogy egy hengerből vágom ki a felesleges részt csavarvonal alakú vezérgörbe mentén szintén söpört átmenettel, de ezt nem volt hajlandó kivitelezni. Ami érdekes, hogy ha növesztéssel próbáltam, akkor megcsinálta, de ha kivágással akkor nem.
Ha valakinek van valami ötlete azt szivesen veszem.
Köszi. -
Thomas-H
csendes tag
Köszi a segítséget.
-
Thomas-H
csendes tag
Hello.
Hogyan lehet mintát csavarvonal mentén létrehozni? -
Thomas-H
csendes tag
Spirál mentén való mintakészítés nekem is sikerült, de én csavarvonal mentén szeretném létrehozni.
Egyébként golyósorsóba a golyók behelyezéséhez kellene.
Minden ötletet szivesen várok.
(természetesen ProE-ban)
[Szerkesztve] -
Thomas-H
csendes tag
ProE hardverigényével kapcsolatban van néhány kérdésem:
1. Mi a minimum elvárás, amivel már lehet rajzolgatni, még ha kicsit akadozva is?
2. Milyen harvderen használják az iparban?
Processzort és memóriát tekintve nyivánvaló, hogy minnél izmosabb ill. több annál jobb.
Amiről viszont fogalmam sincs az az ideális videókártya.
Kinek mi a tapasztalata ill. ki milyen hardveren használja?
Én egyébként 2.8GHz-es Pentiumon, 768MB RAMmal és ATI Radeon 9600 Pro videokártyával használom, de régebben 1.7GHz-es Celeronon 1GB RAMmal és GForce2-es videokártyával is használtam, és az az igazság, hogy azon is kb. hasonlóan muzsikált. -
Thomas-H
csendes tag
A csavargörbe létrehozása egyenlettel még megy, de azon pontokat kiosztani már nem sikerült.
Esetleg le tudnád írni picit részletesebben?
(Bocs ha lama vagyok. ) -
Thomas-H
csendes tag
Köszönöm.
-
Thomas-H
csendes tag
Parson:
Megnéztem az általad küldött stuffot a csavargörbén való kiosztásra vonatkozóan.
Pontosan erre volt szükségem, minden világos, ez alapján már pontosan be tudom szerelni a golyókat.
(Attól tartok magamtól nem jöttem volna rá jó ideig )
Mégegyszer köszönöm ! -
Thomas-H
csendes tag
Hi.
Egy lama kérdés:
ProE-ban hogy lehet kikapcsolni a szöveges magyarázatok megjelenítését (pl.: menetes furat esetén) ? -
Thomas-H
csendes tag
Üdv.
Ismét egy lama kérdés:
AutoCAD-ben hogy lehet beállítani, hogy léptékezés után az eredeti méreteket jelenítse meg?
Előre is köszönöm. -
Thomas-H
csendes tag
Hello
Az utobbi hozzászólások kapcsán felvetnék egy kérdést:
Szerintetek melyik a legelterjedtebb szoftver Magyarországon?
Én jelenleg pályakezdő vagyok/leszek és az állásajánlatokat böngészve az a tapasztalatom, hogy a Pro/E illetve a Catia az elterjedtebb rendszer, SE, SW, és Invertor ismereteket igénylő hirdetéseket csak elvétve találtam. Ugyanakkor valószínűsítem, hogy nem ez a valós piaci megoszlás.
Én egyébként Pro/E-t tanulok, gyakorlok, Catiaval is kapcsolatba kerültem és bár nincs sok tapasztalatom, de határozottan egy kategóriába sorolom őket. A két rendszer közül az elöbbit könnyebben tanulhatónak ítélem és ez nem csak a saját véleményem, a suliban többen így vélekedtek. Pro/E esetén az ''előugró menü előugró menüjével'' kapcsolatban megjegyezném, hogy ezek felépítését általában logikusnak tartom (nem mindig), és nem zavar, sőt szerintem ez a lépcsős, folyamatrendszerű megvalósítás kifejezetten jól tanulható.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest