- Pár nap, és humanoid robotok is futják már a félmaratont
- Google AI segíti az amerikai áramhálózat fejlesztését
- Egy vacsora, és a Trump-kormány már nem korlátozza az NVIDIA H20-as eladásait
- 600 tonna iPhone-t vitt az Apple az USA-ba Indiából Trump vámjai miatt
- Befutott az AI az ügyfélszolgálatra, és sokkal több terméket tudnak azóta eladni
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 600 tonna iPhone-t vitt az Apple az USA-ba Indiából Trump vámjai miatt
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
-
IT café
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Általában ez azt jelenti, hogy amit ki tudsz próbálni a helyszínen, arra nem alkalmazható később a szavatosság, illetve azokra a hibákra, amikről tájékoztatást kaptál. Ergó ha téjékoztatott arról az eladó, hogy a memória forrasztva van és bármikor elfüstölhet újra, akkor rendben van a dolog, egyébként meg rejtett hiba, amire kiterjed a szavatosság...
-
"6:163. § [A kellékszavatossági igény elévülése]
(1) A jogosult kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el.
(2) Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés esetén a fogyasztó kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított két év alatt évül el. Ha a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződés tárgya használt dolog, a felek rövidebb elévülési időben is megállapodhatnak; egy évnél rövidebb elévülési határidő ebben az esetben sem köthető ki érvényesen." -
Lackooo84
nagyúr
Nincs ilyen, hogy meg kell állapodniuk. Ha EU piacra szánt terméket forgalmaz bármelyik webshop, azt kutya kötelessége minden márkaszerviznek gariztatnia itthon is (aminek van hivatalos hazai támogatása, szervize), ha megvan az eredeti EU-s számla.
Ha cz, azaz cseh terméket veszel, az is EU, tehát nem lehet vele gond. Én is gond nélkül gariztatom itthon a a német Lenovo laptopot vagy akármit, amit nem itthon vettem.
-
-
nanamii_o
tag
Akármit adtam el különböző oldalakról senki sem kért adásvételit,csak a számlát illetve a garanciajegyet,akkor ők sem fogják tudni gariztatni sose? Én is sok cuccot vettem már garanciával,akkor én sem fogom tudni egyiket sem gariztatni? Akkor miért kérdezi mindenki,hogy van-e rá még garancia és a számla meg van-e? Azért ezt erősen kétlem.
-
Exodion
senior tag
Én 3 héten belül visszakaptam a 20hónapos telefon árát 4hónappal a garancia lejárata előtt. Persze nekem a szervíz megfúrta a G6-os oldalát, és mivel előre küldtem nekik fotókat meg utánna is így semmi nem volt. Másnap jött a futár a telefonért meg a pénz is vissza. Nem kellett megvárni amíg visszaér a telefon meg 14nap, rögtön aznap.
Írj nekik egy levelet veszteni nem vesztesz semmit. Amúgy tudom javasolni, hogy vedd videóra a hibát és küld nekik át a videót. Én is így csináltam a gyorstöltés nem működik problémával
.
-
asdf_
veterán
Pixelhibanal Class II-t szoktak nezni, ez az altalanos, a Class III-ba minositeni szerintem mar egy evtizede sem volt pofaja egyetlen gyartonak sem minositeni a termeket. A Class II szerint _egymillio full pixelre vonatkoztatva_ 2 feher, 2 fekete, 5 subpixel hiba megengedett (hogy es vagy vagy kapcsolatban, az huszforintos kerdes) es az utobbi subpixelhibabol 2 csoport lehet (ezt en ugy ertelmezem, hogy ha 4, nem egybefuggo subpixelhiba van, tehat tok kulon, szetszorva a kepernyon, akkor valoszinu az is hibas).
Mely vilaghiru gyarto termeke a keszulek?
Koltoi kerdes: a termek hasznalati utmutatojaban, a gyarto weboldalan a pixelhiba plocy-rol van-e tajekoztatas? Amennyiben nncs, en vernem az asztalt, hogy egyetlen subpixel is hibas teljesites
(Az iso amugy erdekes, amire hivatkoznak, kifejezetten monitort es tv-t ir)
-
stol
addikt
Bocs, hogy belevau DE.
USB-ről mennek a ventik?-mert akkor 5V-ról eleve fél teljesítménnyel üzemelnek.
Mi a gyári LÉGNYOMÁS specifikációjuk és mi a gyári LÉG SZÁLLÍTÁS adatuk?
Megjegyzem, a kettő pontosan nem függ egymástól.Mielőtt, bárki ellen indítgatsz bármit is, jó lenne utánanézni a műszaki oldalának és nem pedig a "szerintem" nagyon precíz bevizsgálásra hagyatkozni.
-
qfm
őstag
Ezt is írtam, csak nem olvastad gondolom:
Amit (#6491) Volkov írt, nem hülyeség. Veszel egyet futárral, és beviszed mindkettőt, ha eltér a működésük.
Úgy kénytelenek gariztatni, ha valóban hibás az eredeti termék. Ha meg nincs igazad, és nem hibás az eredeti, visszaveteted a futáros rendelést, mert az valóban távoli vásárlás.
Meg írtam azt is, hogy kérhetsz független bevizsgálást, ha valóban hiszel az igazadban.
Én amúgy olvastam olyat, hogy értékhatár van, mégpedig olyan formán hogy adott értékhatárig szavatosság, és nem garancia van. Bár a pontos árát nem árultad el a cuccnak. (erre ha rosszul emlékeznék, javítson ki valaki)
-
Volkov
senior tag
Ha a vevő szerint garizni kell valamit, az megint más tészta, de mindegy. Majdnem minden eset egyedi, teljes rálátás nélkül nem lehet jobban belefolyni
Én anno monitort rendeltem neten, személyesen vettem át.
Nem akarták kicsomagolni mert nincs "tesztgép". Mondtam, hogy oké, semmi gond, csak akkor nem veszem meg...
Egyből találtak egy tesztgépet amire rá lehett kötniHa én lennék a helyedben:
rendelnék még egy ilyet online, majd mikor megérkezik, akkor össze lehet hasonlítani
Átvenni már nem kötelező -
Volkov
senior tag
Szia!
Én is egy web-shopban dolgozom, volt ilyen eset, az atyaúristenig elment a vásárló de végül nem adtak neki igazat.
Erről végül mi is kaptunk papírt, hogy személyes átvételnél nem él a 8 napos vásárlástól való elallas joga mivel látod amit veszel.
A távollévök közti szerződés arra vonatkozik mikor 'látatlanul' vásárolsz.
Külön téma a web-en rendelt és a web-en vásárolt termék.Ettől függetlenül lehet próbálkozni
Lehet nálad màs döntés lesz.
És egy kis OFF:
Vannak érdekes részek még a határozatban, pl mi visszaadjuk a vevőnek a posta költséget is ( amit kifizetett mikor rendelt, nem a visszaszallitas költséget!) mert olyat írtak hogy vásárlástól való elallaskor semmilyen kár nem érheti a vásárlót...
-
netseft
aktív tag
Az előzményt nem olvastam, de visszanézve jogos amit írsz, NFH honlapon tényleg ez szerepel. Szerintem vedd fel velük a kapcsolatot, nekem mikor kérdésem volt, még fel is hívtak email-es megkeresés után. A bolt lehet csak húzza az időt, hogy leteljen a 8 munkanap, te pedig nem tudod bizonyítani majd, hogy ott jártál...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad X250 10 Notebook, i5-4300U processzorral
- ÚJ BONTATLAN Macbook Air Apple M1 M2 M3 M4 Legújabb Magyar 1 év Garancia Deák Térnél Azonnal Átvehet
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AM 4 Lapok
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest