- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Vámnyomás alatt India, teljes piacot akar az USA az Amazonnak
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Synology routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Hálózati / IP kamera
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
Aktív témák
-
zoli_varga
csendes tag
válasz
WoodyAllen19 #9 üzenetére
Hello,
Van fejlemény:
A fortumo cégnél jelezd a panaszod, illetve a gameloft cégnél is úgy, hogy leírod hogy ismeretlen okból tudtod nélkül, akaratlanul váltál előfizetővé. Valamint kérd hogy a telefonszámot tiltsák le! (fortumo, gloft, stb. cégnél).
Hívd fel szolgáltatódat panasz tétel miatt és kérd, hogy kapcsolják ki az emelt díjas hívások sms-ek küldésének lehetőségét.
!!! Ezzel a play áruházi fizetés sem fog menni !!!
Ha megvan az email válasz a cégektől azual lehet üf. szolg.ra menni..... -
WoodyAllen19
újonc
válasz
zoli_varga #8 üzenetére
Sziasztok! Én is beleszaladtam ebbe, eléggé mélyen, már 4 rugót le is számláztak :-( én sem jártam sehol, csak a Playen, és nem tudom ezt sehogy lemondani. Segítsetek lécci, kihez forduljak ? Telenor ?
-
zoli_varga
csendes tag
Szia!
A bejelentést miként és hogyan tetted meg mert én is érintetté váltam.
Persze a vásárlás le lett tiltatva a telefonon. Bosszant hogy semmilyen olyan oldalon nem járt am vagy töltöttem le appot ahol gyanús tevékenységet tapasztaltam volna. Bár meizu-m van ami azért szépen küldi az adatot a prc-be (kina)
A telenoros üf. -hölgy is váltig bizonygatta hogy könnyű ilyen szolgáltatást "vásárolni"...
Majd ha megjön a csekk mehetek panaszra -
pguy
csendes tag
válasz
kabelmania27 #4 üzenetére
A mai napon végül is visszakaptam a pénzemet a bejelentésem nyomán, így barátként tudunk elválni. Mindenesetre ez egy érdekes és tanulságos történet.
-
pguy
csendes tag
Valójában az én mobilnet csomagom még annál korlátozottabb és drágább, mint hogy bárkivel is megosszam, de jó ezt is tudni. Furcsa, hogy ilyen kétes eredetű előfizetéseknél ilyen könnyedén kezelik az engedélyeket, amellett, hogy egy lottó vásárlását 2-szer kell megerősíteni a saját alkalmazásukon keresztül is.
-
Dezsike
tag
Ha megosztottad a mobilneted, más könnyedén tud szolgáltatásokat rendelni a nevedben. Ezekre nem kér megerősítést, akkor értesülsz róla, amikor a sikeres megrendelésről SMSt kapsz. Ez a WAP korszakban is bevett gyakorlat volt, rengeteg fizetős/előfizetéses tartalom volt amit a WAP oldalon kinéztél, rányomtál a vásárlásra, a tartalom megnyílt majd jött az SMS, hogy x összegért y tartalom vásárlása sikeres. Ma már főleg extra adatforgalom, beszéd és SMS csomagok értékesítésére használják, de ezek szerint előfordul még ilyen jellegű fizetős tartalom. Emiatt fontos, hogy csak saját eszközök között szabat a mobilnetet megosztani, másokkal nem. Ez lehet, hogy benne is van valahol a szerződésben.
-
kabelmania27
félisten
Telenoros topikban választ fogsz kapni a kérdésre.
-
pguy
csendes tag
Sajnos nem egyedi kérdés, ahogy utánaolvastam ez egy elég gyakori eset mostanság. Ennyire nem lehet figyelmetlen mindenki, főleg, hogy én magam használom a telefont. Magamban pedig bízok. Az is furcsa, hogy minden egyéb terhelést legalább kétszer kell megerősíteni a Telenornál. Jó volna azt is tudni, hogy ez nem e egy haszonleső imposztőr műve, hiszen ez is lehet. Tehát összességében azért nyitottam ezt a témát, hogy aki került hasonló helyzetbe le tudja írni a konkrétabb tapasztalatát, hiszen például új alkalmazást sem telepítettem az elmúlt hónapban. Ott is nagyon kell szűkíteni, hiszen gondolom ez a kártékony előfizetői módszer csak az alkalmazások szűk halmazában jelenik meg. Valójában azzal, hogy a Google Play-ben nem jelent meg terhelésként a tétel el is veszett a fonal, hiszen a telefon vásárlása óta csak és kizárólag onnan telepítettem alkalmazásokat. Más irányba kell elindulni.
-
4Grider
nagyúr
Egyedi kérdésnek ezen a fórumon nem hozunk létre topicot.
Több előfizetési módszer is lehetséges, attól függően, hogy a mobilnetet megosztottad-e vagy nem, a telefonodat kölcsönadtad-e családtagnak/másnak vagy sem. Az egyszerűbb módszer, ha nem, akkor a telefonodra bő két héttel ezelőtt telepített alkalmazásnak adtál túl sok jogot, egy ponton pedig benézted az alkalmazás kérdését. -
pguy
csendes tag
2 hete kaptam egy SMS-t a Telenor-tól, miszerint előfizettem egy bizonyos Fortumo piactéren a Gameloft játékára. Vírusfertőzésre gyanakodva visszaállítottam a telefonon a gyári beállításokat és ellenőriztem a Google Play és Telenor fiókomban fellelhető esetleges tételeket. Semmit sem találtam. Következő héten ismét SMS érkezett, miszerint az előfizetést meghosszabbították, aminek heti ára 1000 Ft és ismét egy link. Felhívtam a Telenort, ahol rövid keresgélés után azt mondták, ők látják a 2 tételt. Ahogy ők mondták "erre nagyon könnyű feliratkozni". (Letiltattam mindennemű vásárlási lehetőséget.) Mégis hol? Önszántamból nem iratkoztam fel, de jelenleg keresve sem találom hol kellene. Minden más egyenleg terhére történő vásárlásról megerősítő, figyelmeztető SMS-eket küld a Telenor, erről pedig semmit. A legérdekesebb, hogy a díjat a kizárólag mobilnet előfizetést tartalmazó SIM-re terhelte a hang alapú helyett. Milyen játék az, amit hetente új, egyedi linkről kell letölteni? Heti előfizetés, mint fogalom? Célzottan keresgélve láttam, hogy többen is panaszkodnak erre a mondvacsinált "előfizetésre", de megoldás és válaszok sehol sincsenek. Azóta is kapom az SMS-eket a sikertelen terhelésről. Ez az ügy elég gyanús számomra.
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- Asus Tuf Gamer PC. AMD Ryzen 5 3600/GTX 1080 Ti 11 Gb/16 Gb DDR4/500 Gb M2
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Xbox 360 E 500 GB Konzol Fekete
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest