- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
válasz tibcsiworld #59437 üzenetére
Hirtelen ugy olvastam,hogy 40kg...na mondom VEGGGRE egy megfelelo alany a hosszutavra
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Agony
aktív tag
Szerintem felesleges ilyen szinten odafigyelni a légzésre, az majd adja magát. Inkább arra próbálj figyelni ha most kezded, hogy az orrodon vedd a levegőt és a szád lehetőség szerint legyen csukva. Ha bírod orron át levegővel, akkor biztosan elég lazák lesznek a futások. Persze nem gond ha az orrodon veszed és a szádon fújod ki a levegőt, az is fejleszti az állóképességed, de az már egy más tartomány.
Illetve a másik amire tudsz figyelni ha szeretnél, hogy gyorsan szedd a lábaid. Nem a nagy lépéshossz a lényeg, hogy szökdelve fuss és a sarkadra érkezz. Inkább próbálj mindig magad alá lépni rövideket, szaporán, ami kb másodpercenként 3 lépés... így valamivel kevesebb erőhatás éri a lábad, ami segíthet a sérülések megelőzésében, elkerülésében.
Start with a whisper, end with a scream!
-
inf3rno
nagyúr
A levegőnél az a lényeg, hogy ne legyen se túl gyors, se túl lassú. Ha fulladsz, akkor lassú, ha szédülsz, akkor gyors, bár az ritkán szokott előfordulni. Én van, hogy figyelem és lassítok rajta, mert akkor a pulzus is lejjebb megy pár ütéssel, de alap esetben jó az a ritmus, amit automatán ad a szervezet. Inkább a lábakra figyelj, ha kezdő vagy. A cipő a legfontosabb, hogy passzoljon, különben könnyű lesérülni. A pulzust az elején érdemes lent tartani, és inkább többet futni alacsonyabb pulzussal, mint gyors rövideket. Aztán ha már megy egyben 5km, akkor esetleg csinálni heti egy gyors edzést is.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Zozo0525
őstag
arra figyelj lassabban fuss, minden kezdő ott hibázik gyorsan kezd..... lassan majdnem mintha sétálnál... levegővételnél arra figyelj ne hagyd abba
-
jmuranyi
tag
Szia, üdv a fedélzeten!
1. Térképet olyan kütyü fog rajzolni, amiben van GPS.
Ha jól láttam, a Mi band 4-ben és 6-ban nincs.
A mobilodban viszont szinte biztos, hogy van.2. Az idő 4-6 perc az összes, vagy a perc/km?
Ha az előbbi, akkor inkább heti 3 alkalmat javasolnék,
alkalmanként 30-40-50 percet, ami kényelmes.
És egy perc futás, egy perc séta kitöltést a kezdeteknél.
Bátran bele kell sétálni...
Sebességre elég annyi, hogy kényelmesen tudjál beszélgetni közben. -
Jofi81
őstag
Ha most kezded, akkor javaslom a Couch to 5K programot, van rá többféle app is. Fokozatosan épül fel nulláról az 5km/30 perc, váltogatva a futást és a sétát, nem lesz rögtön megerőltető, lesz sikerélmény. Utána lehet továbblépni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz tibcsiworld #59449 üzenetére
Hallod,ha igy all a kondi,akkor en azt mondom menj setara,gyors seta. Noveld szepen fel 60percre/nap. Amikor megvan akkor hetente egy napot kezdj el futni,esetleg egy masik nap futas/seta valtogatot pl 500m seta 200m kocogas valtogatva...kesobb noveled a kocogast 500m/500m majd a seta marad 500m a kocogas novekszik.
Meg fogod szokni es utan johet a futasThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Hi!King
őstag
A túl gyorsat nem abszolút, hanem relatív értelemben kell érteni. Van akinek az aerob tartományban mozgás csak séta tud lenni, mert a leglassabb kocogás is túl gyors alapozásnak, nyilván 40 évesen bőven van lehetőséged fejleszteni az erőnlétedet, hogy ez ne így legyen, sőt.
Ezért szokták javasolni nagyon kezdőknél, a coach to 5k is ilyenekből áll, hogy a kocogást és gyaloglást váltogatod, plusz akkor már nem árt mellé alapozó gyaloglás sem, aztán el fogsz jutni oda, hogy menni fog folyamatosan is. De ha már megy a futás, azt hogy lassan fuss, magadhoz képest kell érteni, ami @tomcica-nak 4 perc/km, az lehet, hogy neked 10 perc/km éppen csak kocogás egyelőre. -
Maximum1
őstag
válasz tibcsiworld #59456 üzenetére
Szerintem nézz ki egy helyet ahol tudsz futni minimum 2 km-et.
Nem tudom merre laksz, én Csepelen találtam ilyen helyet ahol megküzdhettem magammal, több hónap kellett mire körbe tudtam futni belesétálás nélkül.
Kezdj el futni 200 métert, égni fog a tüdőd, lesz hogy belesétálsz, ne foglalkozz vele.
Amikor már simán megy akkor emeld 400méterre és így tovább.
Amíg a tüdőd nem képes elég oxigént felvenni nem fogod tudni elkezdeni a futást. Mikor már a tüdőd bírni fogja, akkor jönnek a fizikai fájdalmak,sípcsont, achillesz, vádli, kezdi az izomzatod felvenni a ritmust,
Legalább 1 hónap lesz mire eljutsz az 1 kiliig, úgy hogy már nem sétálsz bele.
Amikor már megy az 1km akkor cél az 1,5 és 2km.
Én így kezdtem, fél év kellett ahoz hogy a szigetre kimerészkedjek/5,2km/.
1 év alatt jutottam el a 6:00 alatti kilikhez.
Nézzél ki fix napokat, hogy várjad és spannoljad magadat.
Én pl. kedd, csütörtök Margitsziget kőr, és a pocsék az idő akkor vasárnap futok 7-11km közt valahol, vagy 2 sziget kőrt.[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tibcsiworld #59456 üzenetére
tibcsiworld: Ferde orrsövény miatt enyhén dugult orr? Nekem is van ( nem csináltatom meg ). Bizonyos tempónál ki kell feszítenem kissé az orrcimpákat, felette szájon át légzés, még feljebb bordákon való légzés
norby42: amíg kettecskén voltunk a párommal nem sok zsebkendőt fújtam el... Viszont! Karácsony után hugi náthás gyerekére vigyáztam és akasztott rám "ajándékot". Előtte 2 hónappal oviból jött egy delta ( szép izmos deltáim lettek tőle ). Most január közepén oviból újra enyhe nátha. Szinte minden alkalommal a kicsi és mi is belemegyünk... T.k.m tele már
A gyerekek kaptak immunotrophina erősítőt és használt. Én szedek minden szart már, de azért pár napra mindig elgyengülök...[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Csak győződj meg róla, hogy fel legyen töltve a mp3-lejátszód, mert ha futás közben lemerül, máris ott a tragédia
Csatlakoznék az előttem szólókhoz, ne eröltesd még a futást, inkább sétálj, de sokat. A Mi band4 erre pl. épp tökéletes, egész jól működik a lépésszámlálója. Menj rá a napi 10.000 lépésre, arra viszont minden nap, hétvégén is! - és ha az már nem kihívás, növeld a lépéssszámot, esetleg tudatosan vállalj be párezer lépést, amit tempósabban sétálsz ki.
Akadt itt előtted "aerob szörny", aki hasonlóképp kezdte.
Pár év és nem győzöd tömni magadba a kakaós csigátSzerk: A légzést szerintem embere válogatja, ahogy a legkényelmesebb. Nekem úgy rémlik, Tomcica pl. 4-4-t szokott, van aki 2-3-t javasol, nekem most úgy fest, a 3-4 válik be (3lépés be-, négy lépés kilégzés). Ami nekem épp az elmúlt hetek legnagyobb rádöbbenése volt, hogy mennyire fontos a minőségi kilégzés is, arra eddig magasról tettem, pedig...
Szerintem ez nálad is alakulni fog, az egyetlen, amit jó szívvel javasolnék, hogy törekedj arra, hogy kifelé és befelé is az orrodon lélegezz, ha ez nagyon-nagyon nem megy, akkor csökkentsd a tempót és befelé az orrodon és kifelé szájon. De törekedj arra, hogy csak az orrod használd (legalábbis arra, hogy befelé ne a szádon, főleg nem ilen hidegben), hosszú távon sokat nyerhetsz vele.[ Szerkesztve ]
-
Peterhappy
őstag
Kifutottam a szerkesztési időből.
Súlyra teljesen jó vagy, a 65kg nekem már nagyon kevésnek tűniik a magasságodhoz. Ne a BMI-nek higgy.
De ahogy egyre többet mozogsz, úgy fogod egyre jobban megbecsülni a tested, úgy fogsz egyre jobban odafigyelni mikor és mit eszelFutás előtt ne egyél, inkább utána, esetleg magas fehérjetartalmú ételt (italt). Éhgyomorra pl. kimondottan jó futni, jobban ég a zsír De fenntartom, neked szerintem nem igazán kell ene tovább fogynod.
(nemrég beszélgettünk sokat táplálkozásról, időszakos böjtről, pár oldalt ha visszalapozol, találsz értékes és hasznos gondolatokat).Amúgy pedig fiatal vagy, sokan itt idősebben kezdték a mozgást onnan, vagy még lejjebbről, mint Te. Minden csak hozzáállás, kitartás kérdése.
Eleinte nagyon gyorsan és nagyon látványosan tudsz/fogsz fejlődni, ami baromi motiváló tud lenni, ha azt meg tudod lovagolni, sínen vagy!Egyénfüggő, de érdemes lehet akár naplózni is az edzéseidet, sétáidat - órával, telefonnal, mi band-del. Excelbe irogatni vagy a kütyüdet (pl. Mi band) összekötni Stravával (direktben, vagy Google Fit-en keresztül). Ez csak opció, nálam spec. nagyon bejött a dolog, egyértelműen motivál, hogy látom a fejlődésem, és hogy az a pár ismerősöm mikor és mit sportol, teljesít. Az is nagyon motiváló tud lenni.
-
LanyUs
senior tag
válasz tibcsiworld #59478 üzenetére
Engem kb. 5 évvel ezelőtt ( 35 körül ) kezdett zavarni, hogy éjszaka enyhén dugul az egyik oldal. Ekkor átfordulok és akkor a másik... Megnézettem orvossal. De ez már így marad...
-
Studi
veterán
A távolságokat nehéz így megmondani, azt neked kell érezni. Az viszont fontos, hogy figyelj a tested visszajelzéseire! És különösen arra legyél tekintettel, hogy az izmok/tüdő/keringés sokkal gyorsabban fejlődik, mint az ízületek! Ez fontos, mert eleinte könnyel elvihet a hév, a fejlődés ugrásszerű tud lenni hétről hétre, viszont az ízületek nem fogják tudni tartani ezt a tempót, és könnyen össze lehet szedni egy párhetes pihenést hozó sérülést. Ami nem is feltétlen a fizikai fejlődés miatt lesz nagy szünet, hanem mentálisan lehet eldobni a fókuszt egy ilyen kényszerszünet miatt.
-
parandroid
félisten
válasz tibcsiworld #59493 üzenetére
Első körben kezd a stravával, az van minden platformra, ingyenes, és tud mindent, amit kell, ráadásul elég profin. Ha meg akár középtávon is komolyan gondolod, akkor úgyis kell majd egy óra, azzal is menni fog tovább. A miband kb sajna semmire nem lesz jó, annak az árát mondjuk megspórolhattad volna, ha előbb kerdezel.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Peterhappy
őstag
válasz tibcsiworld #59493 üzenetére
Amúgy meg tudlak érteni, én kb. 180cm-hez vagyok most 81kg és legalább ötöt ledobnék még, bár inkább a súlyomat kéne tartani és izmosodni kissé...
Egyetértek, szerintem is Strava, vagy amíg csak sokat sétálsz, hagyatkozz a Miband-re. Az futásra nem jó, séta monitoringra viszont kiváló. Túlzásba nem kell vinni, főleg az elején, de azért sok pici extra motivációs löketet adhat és mini sikerélményt, ha látod, hogy minden nap elérted a napi cél lépésszámot, esetleg valamilyen mutató alapján látod, hogy idővel fejlődsz.
De csak lazán. Ha csak egyetlen tanácsot adhatnék, az az lenne, hogy élvezd - és akkor minden más jön magától apránként -
Maximum1
őstag
Igen, a 2Km a végső cél, a köztesek a kis célok, út a 2-ig.
Kevésnek tűnik, de elsőre nem az, de ahogy írta Studi is, a távokat neked kell érezned, lehet a 200 az 400 lesz nálad, ez csak egy stratégia.Studi:
Újabban nekem sem dob jó számokat/Garmin/, szerintem sok a felhő, nem tökéletes a gps vétel. 6:30 nál a valós 6:10 -
Jofi81
őstag
válasz tibcsiworld #59516 üzenetére
Örülök, hogy bejött a Couch to 5K, szerintem teljesen nulláról kezdőknek nagyon jó. Ne aggódj nem lesz gyors a tempó, szépen, fokozatosan van felépítve. Ha végig becsülettel csinálod, akkor a végén simán meglesz az 5K. Ráadásul neked túlsúlyod sincs, ami hátráltatna.
-
Peterhappy
őstag
válasz tibcsiworld #59516 üzenetére
Ez a beszéd, gratulálok! Nagyon szép Főleg az, hogy élvezted, ez a legfontosabb!!!
Hajrá, csak így továbbEgyébként a Mi Fit-et össze tudod kötni a Google Fit-tel, azt pedig Stravával és akkor automatikusan felszinkronizál mindent, mindenhová.
További motivációnak tessék, a Stravás PH csoport, csatlakozz bátran, várunk szeretettel
-
Peetta14
tag
Szinte pontosan ilyen paraméterekkel kezdtem el a futást 3 éve (kihagyás, súly, magasság, "erőnlét") Azóta eü állapot meg egyéb ok miatt 10 hónap pihenő is volt, így már újrakezdésről is tudok beszélni. Fokozatosság a kulcs, meg a bemelegítés, nyújtás, később hengerezés, mert 40 évesen már nem úgy működünk (üdv a B oldalon), mint 20 évesen, főképp folyamatos sport nélkül. Semmi gond, ha belesétálsz a futásba, vagy belefutsz a sétába. 2-3 hónap heti 2-3-4 futással meglepődsz majd magadon, hova tudsz fejlődni.
-
Hi!King
őstag
válasz tibcsiworld #59776 üzenetére
Google Fit az a lépések alapján becsült activity-ket veszi át, nem a konkrétan mérteket. Igazából eléggé egy haszontalan appnak találtam, mikor anno kipróbáltam, én is Mi Fitből szinkronizáltam, csak nekem Amazfit Bip-em volt, amiben van GPS is, de nem azokat a trackeket vette át, hanem lépés sorozatokat.
Mi Band arra nem jó, hogy viszonylag precízen mérd a futásaidat, mivel nincs benne GPS. A lépések alapján becsül valamit. Nem tudom milyennek kellene jó esetben lennie a Mi Band -> Strava szinkronizációnak, de a Strava alapvetően a GPS trackes activity-ket szereti, nem tudom egyáltalán a távot át lehet-e szinkronizálni, vannak futópadok is, amikkel lehet, szóval nem lehetetlen, csak persze így is, úgy is legfeljebb csak lépések alapján becsült távod lesz. -
Peterhappy
őstag
Próbálok segíteni, írok privátot!
-
Hi!King
őstag
válasz tibcsiworld #59781 üzenetére
Ja, bocs, ezt nem tudtam, hogy a Mi Band telefonnal tud trackelni.
Amúgy nekem mikor a Bip-em volt, akkor valami 3rd party alkalmazást használtam a végefelé, mikor elegem lett a Mi Fit bénaságából, talán Bandre is van, úgy emlékszem Notify and Fitness a neve. Talán ez a Mi Band változat:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mc.miband1&hl=hu&gl=US
Ezzel nem volt gond a Strava szinkronizációnál, illetve ha mégis lett volna, export->import is működik kézzel, de a teljes változat fizetős, nem tudom a Strava szinkronizáció van-e az ingyenesben.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
A mii band lépésszámolásra jó, meg gondolom valami alap pulzuskövetésre. Én ha nagyon olcsón akarnék beszállni a futásba, valami alap garmin forerunnert vennék, de őszintén, fogalmam sincs, hogy most éppen mit tud egy FR45. Ami biztos, hogy az FR235 használtan 20-30k, és az már 5 éve is fasza óra volt, amikor megjelent. Nyilván nem csúcstechnológia (manapság főleg nem), de mindent tud, amit egy kezdő futó kihasználhat. Sőt. Ha meg akarod jutalmazni magad, és több évre előre bevásárolsz, akkor érdemes venni egy FR245-öt, ami évekre elég lesz, akkor is, ha komolyabban kezdesz futni. Nemrég láttam valami akcióban már 200 euró alatt is. Nem olcsó, de ha azt veszed, hogy mit tud, meg mennyi időre veszed, meg mibe kerül egy jó futócipő, akkor érdemes ezen elgondolkozni.
Persze ugyanez a kategória adott Polar vonalon is, Suuntot abszolut nem ismerem, van nekik egyáltalán kutrens modelljük? Vagy ha ios user vagy, akkor egy apple watch, de az már más árkategória. Ilyen amazfit, meg huavej, meg sziamiami, meg hasonló kínai vackokat én hanyagolnám. Elvileg biztos tudnak mindent, a papír (meg a google translate) bármit elbír, de csak a szívás lesz vele.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
sutirablo
csendes újonc
válasz tibcsiworld #59781 üzenetére
Heló!
Próbáld meg a Zepp app-al (gyors googlizas alapján kompatibilis a mi band 4-el, de nem tuti, próbáld ki), az is hivatalos alkalmazás és szinkronizál Stravaval.
-
HKorn
veterán
válasz tibcsiworld #59799 üzenetére
Azért jó az a FR 45, telefon GPS-e mindig sokkal pontatlanabb, a csuklós pulzusmérésről nem is beszélve a MiBanddal. De mondom, FR55, bestbuy, sokat tud.
Run&Ride
-
ígyvanferi
addikt
Ha esetleg még egy kicsivel többet rászánsz majd (tudom, ilyen alapon a csillagos égig is elmehetünk, csak egy kicsivel többért ezt meg azt tudja pluszban...), akkor a mindenre elég kategória 200 eurónál lesz, Coros Pace 2, Garmin Forerunner 245 és Suunto 5.
Meglepődtem most, de Fenix 6 már 134 ezerért is kapható [link]. Ha decemberben láttam volna ennyiért... Az FR745 plasztik játékórás kinézetével nem tudtam azóta sem megbarátkozni.
-
parandroid
félisten
189 euro az amazon.de-n az FR245. Ennyiért best buy. De azt veszel, amit akarsz. Miband továbbra sem egy futós óra, nem tudom, mit teszteltek vele a FR45-tel párban, teljesen más liga a kettő.
HKorn: “telefon GPS-e mindig sokkal pontatlanabb”
Ez a telefon minőségétől függ. Egy jó telefoné nem.p
-
Zozo0525
őstag
válasz tibcsiworld #59842 üzenetére
Coros apex pro-t hasznalok.
-
HKorn
veterán
Mindegyik Forerunner nyomógombos, sőt Fenix 6-ig a Fenixek is, amik ugye egyébként a csúcsórák. Egyedül a vivoactive és Venu család érintős.
Nézz egy vivoactive 4-et, ugyanúgy jó futni, normális méretű (45mm) hétköznapokban, munkában is jobban viselhető elegánsabb ruházattal, mint a FR-ek, amik nagyon sportóra kinézetűek. Én is egy ilyet használok.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
stefyY
őstag
FR 245 Music.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
jimpo
senior tag
Én jelenleg Fenix 6X Pro-t használok, 93 grammot nyom a mérlegen. Ami nem kevés, de már megszoktam 2 hét alatt.
Viszont tud mindent IS amit kell, térkép is van benne. Sosem használtam még hozzáteszem, de ha lemerülne túrázáskor a teló akkor legalább látom mi-merre.
Éjjel nappal hordom, így pontosabb a regeneráció követés. Volt hogy egy jó ~9 órás alvás után lecsípett a regenerációs időből pár órát. Előtte Fenix 3 volt, de azt csak futáskor hordtam. Nagy különbség nincs a két óra között méretben és súlyban, minden másban viszont hatalmas előrelépés. A Fenix 3 merült 10+% -ot egy óra alatt futáskor, igaz az nem mai darab. A hatos meg 3%-ot, azonos szenzorokat használva mellette HRM Run és TEMPE. 6+ naponta kell tölteni, már ha 100%-ig töltöm. A kép is szebb a hatoson, meg jobb a menü elrendezése illetve hamarabb talál műholdat. Zenét is tud, de azt nem használom, ahogy az érintésmentes fizetést se.
Nem olcsó mulatság az tuti, de legközelebb jövő ősszel tervezem cserélni így megérte.
A jobb GPS-nek nem sok értelmét látom, nem egy tűt kell megtalálni a szénakazalban!
Egyébként ha pontos távolság kell akkor egy régebbi Foot POD is jó szolgálatot tesz az óra mellett, az újabb Running Dynamics Pod már több adatot szolgáltat . Illetve vannak futásdinamikát is mérő pulzuspántok, már a Fenix 3 is fogadta az adatokat a HRM Run pánttól. Egy ilyen szenzor hiányában az óra a belső giroszkópra hagyatkozik a lépésszám és lépéshossz meghatározására, vagy ha nincs benne akkor megsaccolja azt.
Egyébként van Stryd is ami már Watt alapú szenzor, az újabb verzió már a szelet is bevonja a képletbe. Ez már egy jobb óra árával vetekszik...
Az mindenesetre tuti hogy 5 éve garmint használok, így az adatok minden tevékenységről egy helyen vannak. Ami szerintem a fejlődés, az évenkénti edzések, távolságok és egyéb adatok miatt nem mindegy.
Garmin sportórák összehasonlító táblázata
#59848 stefyY
Nekem a Kinvara -ban jobban pörög a lábam az tuti.A 1080p felbontás játékokban lehet nem a legszebb, de legalább simán fut a vason... :DDD
-
parandroid
félisten
válasz tibcsiworld #59852 üzenetére
Minek neked az az érintőkijelző? Nem véletlenül nem erőltette senki nagyon sokáig, sokkal funkcionálisabb a nyomógomb, meg olcsóbban szebb, jobban olvasható kijelzőket tudtak beletenni. Csúcs sportórák is mind nyomógombosak, terhelés alatt egyszerűen jobban kezelhető. Versenytempón, vagy intervallumnál úgysem fogsz egy akkora kijelzőn tapicskolni, az biztos.
Nekem a biciklis komputerem érintős, nyilván a benne lévő navi miatt, de inkább zavar, mint amennyit segít, pedig abszolut felsőkategóriás modell (volt akkor) a garmin edge 1030. Órából fenix5-öt vettem, amikor megjelent a 6, ezt leárazták valami 325 euróra, előtte FR235 volt, az is mindenre elég volt, hát még ez. Majd akkor váltok, ha ennyiért lesz solar kijelzős fenix7. Az még vagy 2 év, addig bőven elleszek vele (most 2,5 éves). Ha tönkremenne, és mindenképpen vennem kéne, akkor fenix6-ot vennék, az most kifutó akciós.
p
-
Peterhappy
őstag
válasz tibcsiworld #59856 üzenetére
Én szidom a Polar M430-m, mert már nem pontos, a szíja is eltört belül, ugyanakkor négy éve használom igen intenzíven és nem kímélem. 20-25k körül találsz használtan, az enyémnél sokkal jobb állapotúakat. Mindent tud, amire neked szükséged lehet, talán még jóval többet is.
Én 5ezer forintos Lidl pulzusmérővel (óra+szíj) kezdtem. Nem volt valami pontos, de arra épp jó volt, hogy rászokjak a pulzuskontrollra.
Ha pedig a futáshoz telefont is viszel magaddal, talán még jobb, ha veszel egy jobb pulzusmérő szíjat, azt is találsz 10-15k körül olyat, ami már garantáltan szuper. Jobb Garmin vagy Polar, Jófogáson akár újonnan is akad annyiért.
Ne költs rá szerintem többet egyelőre, spórolj inkább a következő cipődre, kb. 800-1000km után a mostanit cserélned kell
Ugyanakkor az irány jó, egy ilyen célkitűzés szerintem nagyon jó motiváció tud lenni.
Nlam is az (volt) a célkitűzés, hogy ha elérem idén az 1000km-t, meglepem magam egy órával (úgysem költök magamra kb. soha), most is csak azért kezdtem intenzív keresgélésbe, mert nem hiszem, hogy az 1000km-t megéri az órám. -
Hi!King
őstag
Coros órákat is érdemes megnézned.
-
tomcica
Topikgazda
Garmin FR 245 Music (ajandekba kaptam a csapattol,elotte FR 235 volt ami tokeletesen tette a dolgat mindkettohoz mellkasi pulzusmero ov is volt)
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
norby_42
aktív tag
A Suunto-k érintősek. Mondjuk gombot nyomkodok rajta, az megy oda se nézve (résztáv, megállítás, ilyenek)
Eat pasta, run fasta
-
stefyY
őstag
válasz tibcsiworld #59874 üzenetére
A cipő az alap. Az órát úgy vedd majd, hogy az 3-5 évig veled marad ideális esetben. Ruhából nem kell nagyon variálni, tényleg csak a kényelem a fontos, én nagyon basic decathlonos sportboxereket használok, a nyári öltözetem alapja is decás rövidnadrágok, technikai pólókkal és trikókkal is tele a szekrényem, felét versenyen kaptam mondjuk. Persze ezekből is lehet zsebbenyúlósabbakat találni, nem is túl nehéz...pláne, ha márkásat akarsz.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
HKorn
veterán
válasz tibcsiworld #59876 üzenetére
Tescos cipő az hagyján, de farmerban futni?? Az még a Mi Band-nál is durvább
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
Zozo0525
őstag
válasz tibcsiworld #59880 üzenetére
Lényeg ne hagyd abba. Fuss abban amiben akarsz es kedved van.
Ora ráér... Fuss teloval Strava app abban az a jo ha mondjuk belejossz es kesobb veszel valami órát ehhez az apphoz szinkronizálhatsz... Egy helyen meglesz az összes futás.....
Van itt par okos user figyelj a tanacsokra. (Nem magamra gondoltam) -
HKorn
veterán
Úgyis megfertőz majd a futás és veszel ezt-azt, ebben biztos vagyok Addig is hajrá, ne hagyd abba!
Run&Ride
-
tomcica
Topikgazda
Felenk is van hasonlo,ha a Tisza tuloldalan mesz ki futni a gat/toltes menten mindenfele kutya ront neked a portak vegebol.
-
xy.zsolt
őstag
Azért az legyen már alap szerintem is, hogy nem farmerban futsz....már csak kényelmi szempontból is. Cipőből sem csak a 30+ ezres lehet a megfelelő. Órát én vettem, de egy használt fr235-ös garmint (50eur-ért)...ami bőven elég kezdésnek ha nem akarsz mobilt cipelni....de ez ráér addig amíg ki nem derül, hogy nem csak fellángolás-e.
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
parandroid
félisten
válasz tibcsiworld #59921 üzenetére
“Hétfőn már melegítőben futok.”
Azért ha kehet, ne egy plüssös pamut mackóalsóban.
p
-
parandroid
félisten
válasz tibcsiworld #60052 üzenetére
Működjön. Csatlakozzon a telefonhoz, találjon gps jelet, mérje a pulzust. Indíts egy activityt, és szinkronizáld le az appal.
p
-
Peterhappy
őstag
válasz tibcsiworld #60196 üzenetére
Felesleges penzkidobas volt. Az utolso kepen is latszik, hogy a 735 epp olyan pontos, mint a Mi Band...
Gratulalok, leld benne nagyon sok oromod!
-
tomcica
Topikgazda
válasz tibcsiworld #60196 üzenetére
Ez mindenre IS eleg ora
-
parandroid
félisten
válasz tibcsiworld #60259 üzenetére
Hogyne tudna mellkaspántot az FR235. Évekig azzal használtam. Bármilyen ant+ eszközt kezel. Csuklópántnak nincs sok értelme, legalábbis optikainak, azt az óra magától is tudja (mondom én, akinek pont gondja volt az fr235 optikai pulzusmérésével).
De ez egy nagyon fasza kis óra, főleg ennyiért.
p
-
xy.zsolt
őstag
válasz tibcsiworld #60262 üzenetére
a két óra közül (hasonló áron) elvileg ezzel jártál jobban....és nem azért mert az fr235 rosszabb lenne hanem mert esélyes, hogy többet használt ami az akkuidőben jelentkezhet.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
tomcica
Topikgazda
válasz tibcsiworld #60323 üzenetére
Amilyen munkat emlitesz az melle nem javaslok minden nap futast egyelore meg csak szepen turelmesen epitgesd.
Booooven lesz meg idod napi szinten vegig futniThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest