Hirdetés
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A felhőből segítik az automatizált tőzsdézést az új AI-modellek
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux haladóknak
- Facebook és Messenger
- Jelszókezelők
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Windows 10
- AutoCAD
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
-
pkaresz
őstag
válasz inf3rno #80369 üzenetére
A lányomnak van ilyen.
Ezt vettem neki.
Harman Kardon hoz, ASUS sonar U7
Meglepődtem, milyen jó is tud lenni!Üdv: Karesz
[ Szerkesztve ]
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Ear001
addikt
válasz inf3rno #80369 üzenetére
Nekem ez egy Harman Kardon Soundstick-nek tűnik. Talán valamit hozhat a hangján egy DA, de őszintén szólva én nem erőltetnék hozzá egy DA-t. Ráadásul ebből talán van-volt Bluetooth-os változat is, amit meg nem is tudom hogy lehetne egy külső DA-val összehozni értelmesen.
-
Tin
veterán
válasz inf3rno #61937 üzenetére
jó gondolat, ez esetben majd ebben a topikban tudsz olvasni és kérdezni róla, érdemes. a sabaj valószínűleg "elég" lesz egy ilyen megoldáshoz.
-
Tin
veterán
válasz inf3rno #61924 üzenetére
köszi a válaszokat.
igen, erősített a vonalkimenet, ami egy jó dolog, ha nincs a d3 és a hangfal között további erősítés. rca-n keresztül csak aktív hangfalakra tudod így rákötni, és akkor ezzel beállítani a hangerőt.
az tök jó, ha usb-ből is elmegy, és nem kell plusz táp.
"hordozható" alatt laptophoz értettem, a táskájában elfér, mert ezek végül is nem telefonhoz valók, még ha tudják is az otg-t. -
Tin
veterán
válasz inf3rno #61917 üzenetére
bármit ráköthetsz a vonalkimenetre, akár az erősítőd is, igen, az a kérdés, hogy változik-e a hangerő. ha igen, akkor előerősítő is, ha nem, akkor hangfalakhoz nem jó.
a másik, hogy ha bedugod a fejest, elhallgat-e a hátra rákötött hangfal, illetve fordítva, szintén azért érdekes, mert van, akinek ez kényelmes, van, akinek az.(egyébként elvileg ha rádugod a hangfalat, nem kapcsol le a vonalkimenet, illetve a gyártó honlapja szerint erősített a vonalkimenet is, szóval egy kis gugli meg is válaszolta)
igazából azért kérdeztem, mert az ára jó, és jó lenne egy "hordozható" kis dacamp, amit esetleg tudok használni tévézéshez is a hangfalakkal, a minőségben meg bőven elég ez, ami nyilván veri a hangkártyás megoldásokat.
usb-ről is táplálható árammal, vagy csak külső táppal?
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz inf3rno #61899 üzenetére
Be kellett pipálni az Amazonos dobozt, akkor abban küldik, de szivacsot akkor sem kaptál volna.
Jó tudni, hogy csak a Sanskrit driverrel megy.
Azért világít a pirosan led, mert olyan színű. Illetve mert 44.1 vagy 48 kHz-re van állítva Winben és/vagy ilyen a hallgatott akármi (film, zene).milkabrams: Ahogy írták is. Kell egy erősítő a fejeshez még a Sanskrit után. Ha mondjuk van aktív hangfalad, akkor viszont azt simán rá tudod dugni. Esetleg egy rca-jack átalakító vagy kábel kellhet, ha nincs rca bemenet rajta.
Jó uton jársz, legalább egy dac-od már van.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz inf3rno #61880 üzenetére
A Magic, Sanskrit driverével próbálkozz.
(#61871) jolti: Hogyne ismernénk, egy csomószor volt már róla szó a topikban.
(#61876) milkabrams: Gondolom nincs lenémítva, be van lőve alapértelmezett eszköznek Winben, lejátszóban kimeneti eszköznek, az usb bemenet van kiválasztva a dac-on.
[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz inf3rno #61616 üzenetére
Komolyan olyan dolgokon akadsz fenn, aminek kb. semmi jelentősége...
Számozott poti... most nézegetni akarod, vagy hallgatni?!
Vakiiiiiiiiiiiiiitó Led. --> fekete szigetelő szalag.
Nem tetszik az alakja? Elmozdul, mert könnyű? --> Fel kell rögzíteni az asztallap alá, és eltűnik a kábelekkel együtt, és este lesz egy szép irányfényed...
Most tényleg... Hallgatni akarod, vagy "eladni" az asszonynak, haveroknak?
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
bkercso
nagyúr
válasz inf3rno #61605 üzenetére
Nem lesz vele baj, jól mondják. A 20dB eltérés jelentheti azt is, hogy ők megmérték, míg a többiek ráhazudják.
Ba cy lus: a magasba húzás gyakran torzítás eredménye, még akkor is, ha nem bántó. A torzítás ugyanis felharmonikus, vagyis mindig magasat termel.
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Bodz
nagyúr
válasz inf3rno #61602 üzenetére
E10K
Jaaa, hát igen, az E10-hez képest persze, kevesebbnek érződik a mély, ráadásul a magas tartomány is hangsúlyosabb. De amúgy nem kevés.Da3
Én jobban szeretem, nekem kellemesebb a hangja. A 3 filterből 2 más hangú, vagyis én csak 2 közt tudok különbséget tenni. De ha kell a vonal kimenet meg a poti, akkor nyilván a D3 a nyerő.
Amúgy usb type-c. A gyári kábel nem túl hosszú, ez jelenthet extra költséget még, ha nem elég vagy nincs másik.[ Szerkesztve ]
-
alphamooncam
őstag
válasz inf3rno #61602 üzenetére
FiioE10K-m van 2-3 éve már nem emlékszem mikor vettem. Superlux HD668B-vel használom. Kezdő szettnek, árához képest megfelelő szerintem, de nyilván van jobb.( Azt azért figyelembe kell venni, hogy előtte nem volt más DAC-om, nincs más tartósan hallgatott megismert referenciám. )
Nem tudom miért mondják, hogy kevés a mély benne, nekem még túl sok is, úgy hogy a mélykiemelés sincs bekapcsolva benne.
Fejhallgatóm frekvenciamenete "diszkómosoly" kategória, olyannyira, hogy kiegyenlítésre HD668Bszorult. [headphone-eq Foobar2000 app]
Ugyan az emberi hallás dinamikatartománya 120dB, de a könnyűzenei felvételek dinamikaátfogása meg kb.5-6dB. ( A leghalkabb és a leghangosabb hangnyomás különbsége ), úgyhogy nem igazán aggódnék a helyedben a jel-zaj viszony miatt, az átlagosnál sem fogod soha hallani a zajt, vagy ha igen, akkor ott a felvétellel van a baj.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Bodz
nagyúr
válasz inf3rno #61597 üzenetére
SMSL M3
Nem tudom honnan szedted a 10-et, de mérés alapján 0,1 ohm. Az olcsó poti nagyon alacsony állásban (ami nem egyenlő az alacsony hangerővel, mert ugye az a fejestől is függ) sok egyébnél is így nézhet ki. Nem feltétlen hiba, az olcsóság velejárója. Általában nem gond, a többség annyira halkan úgysem hallgat zenét. Nekem sem tűnt fel, meg nem feltétlen minden darab ilyen.Fiio E10K
Nincs olyan, hogy pár decibellel alacsonyabb a mély, mint kellene. Mi, mennyi a kellene, meg mivel?
Superluxhoz nem nagyon kell majd a high gain.
Ennél viszont valamilyen fülhallgatóval belefutottam az M3-nál említett problémába.Sabaj Da3
Ez a Sabre saját hangerőszábályzását használja, szóval semmilyen állásban nem fog eltéreni a 2 csatorna hangereje. Nekem nem hiányozna a poti.(#61599) bajnokpityu: Nem.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz inf3rno #61551 üzenetére
A 681-hez ha mélyben kicsit kevesebb, megfogottabb cuccot teszel, még akkor is rengeteg marad.
A Modi - Magni páros árát már tök felesleges erre a fejesre költeni. Kivéve ha használtak és nagyon olcsón akarják rád sózni.(#61550) Kálmi2: Remélem sikerül megvenni és tetszeni is fog!
Hol vagy deadwing? Menned kéne hallgatózni.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz inf3rno #61509 üzenetére
A Da2 egy SMSL Idea amúgy. A Da3 meg tulajdonképpen egy megduplázott, szimmetrikus Idea kijelzővel és állítható filterekkel. A szimmetrikus és asszimmetrikus kimenet nem használható egyszerre.
Ha a D3 tetszik, akkor választhatod azt, bőven megfelelő a 681-hez.(#61523) bkercso: Az adapterek egy részében szerintem be sincs kötve a negatív ér.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz inf3rno #61524 üzenetére
ez mindenkivel így van. egy jobb fejes, aztán akkor már egy olcsóbb dac, idővel akkor inkább egy jobb dac, egy másik fejes, az előzőek sem jók, és így tovább.
a kategóriát érdemes belőni, ahogy én így pár év alatt megfigyeltem: az "olcsó" a 30e alatti, ami "bőven elég", ha az ember nem akar magasra törni, a következő a 100e alatti, ami a többségnek már azért elég (főleg, ha akciósan vagy használtan veszi), és aztán az utolsó, a csillagos ég, ahonnan már nincs megállás.
-
bkercso
nagyúr
válasz inf3rno #61511 üzenetére
Sehogy ne értelmezd, 16 bitnél több csak hangprocesszáláshoz kell, lehallgatáshoz nem nagyon. Esetleg 18-ig még hallani, de a 16 is nagyon jó tud lenni.
Ezelnek az olcsókáknak a NYÁK-ja sincs úgy huzalozva, hogy többet tudjon. Az E10 pl. mérve 17 bites analóg oldalról. Az is jó amúgy.
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
csocsoszán
őstag
válasz inf3rno #61511 üzenetére
24 bit a rég múlt, a 32 bit is lassan a múlt.
Viszont 1958- ból származó "ezer éves" rádió erősítő mondjuk egy machintos germánium tranzisztorral bizony fejfájást okoz a mai "csodáknak"!
Tehát ha valakik számításba veszik az audió szempontokat és korrektül meg van építve, messze jobban szólhat mint aminél "csoda" számokkal háborúznak!
Lásd Lp kontra Cd! Csak végig kell gondolni szerencsétlen haszonos jel mi utat jár be egy cd-nél egy Lp-hez viszonyítva. (Minden egyes alkatrész valamennyit torzít a jelen! Tudjuk még egy darab drót, sőt forrasztás is változtat az eredeti jelen!) Persze ha egy gyengébb Lp-t hasonlítunk egy jobb Cd-hez természetesen alul maradhat. (És még az emberi fül tényezőit bele sem vettem a dologba! Mit tolerál és mit hall bántónak!) Erről van bőven olvasni való a neten.Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!
-
Bodz
nagyúr
válasz inf3rno #61499 üzenetére
Az E10K igazából csak azért ajánlott, mert itthon is kapható, meg pont passzol a Superluxhoz. A többiek azért feljebb vannak. Hangra a Da2 és Da3 simán G5 szint. Sőt... De össze kéné őket egymás mellett hallgatnom. Szerintem a D3-nál is jobbak, viszont annál ott a rendes vonal kimenet, poti, miegymás. Omnit mindegyik veri, itt a távirányító lehet a legfontosabb extra az itthoni beszerezhetőség mellett. Ha már extra, akkor a Da3-ban állíthatsz többféle filtert, mondjuk ezek közül csak 2 hangja különböző (nekem), esetleg ez hasznos lehet. Erről (is) itt egy videó. Úgyse volt még a topikban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- OLED TV topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Baldur's Gate 3
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Topping d70s kettős ak4497dac
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1116A), 6 hónap garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest