-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz dgyuri0123 #47306 üzenetére
100 forintos alkatrész. Ki kell cserélni, 2 perc.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz Tomdriver #47276 üzenetére
A WASAPI automatikusan átáll a forrsászene formátumára. Ha valamiért upsamplinget szeretnél, akkor arra SoX-ot használhatsz: [link] Ez elvégzi az újramintavételezést, ezért a WASAPI bemenet már másik felbontás kap, és arra áll át a hangkártya is. Ettől függetlenül a legjobb eredményt általában akkor kapod, ha nem nyúlsz semmihez
-
titán
Ha jól értelmezem, megküldte 19 és 20kHz-es szinusszal, és megnézte mit szól hozzá a resampler. Az intermodulációs torzítás nyomait értem (zöld tüskék). De mi az a wideband noise, mi okozza a grafikonok közötti különbséget, és melyik a jobb, melyik a rosszabb ebben (legalább szerinte).
Egyébként ezeken a teszteken úgyis az a resampler nyer, amelyik a legagresszívabb téglafal aluláteresztő szűrőt használ 20kHz-es sarokponttal. Meg amúgyis, mindenki használjon SoX-ot, tök mindegy, hogy egymáshoz képest mennyivel jobb vagy rosszabb a linux, mac, win beépített, a SoX úgyis jobb mindnél.
-
titán
válasz takacsbotond #47239 üzenetére
Ha van benne USB, akkor reális ár érte.
-
titán
válasz vodkaboy22 #47209 üzenetére
Inkább mint trabantra ferrari gumi
-
titán
-
titán
válasz dgyuri0123 #47184 üzenetére
Még senkitől sem hallotam rá panaszt. Jobb, mint az átlagos, filléres, kapcsolós tápok.
-
titán
válasz #16820480 #47167 üzenetére
A fázisdiagramnál minél kevésbé meredek a görbe (változása), annál jobb.
Az impedanciagörbe minél egyenletesebb, annál jobb. Ha kiugró púpok vannak rajta, az jele annak, hogy a füles érzékeny az erősítőre, és gyenge erősítővel elmászhat a frekimenet. De egyéb okai is lehetnek az erősítőérzékenységnek.
-
titán
válasz dgyuri0123 #47153 üzenetére
Fél kiló trafó rézdrót többe kerül, mint az egész kütyü.
-
titán
válasz takacsbotond #47119 üzenetére
Ha a kereted ennyire véges, ne add el, és bukj rajta. Lőj használtan egy jobb diy erősítőt a keret szélén, és hallgasd hangkártyáról. Később, ha lesz még valamennyi, akkor veszel alá egy forrást is. Aztán ezeket fejlesztgeted. Vagy egy idő múlva eladod a p..sába, ha úgy érzed, mégsem ez a helyes irány. De azért adj neki esélyt.
A fórum ezen a végén csupa okoskodó van (igen, én is csak félmilliós erősítőről -Sileóról - hallottam igazán kívánatosnak a 701-et, de ez az én bajom, nem a tiéd), akik konkrét hangot várnak a fülestől. Te pucér füllel lehet, hogy megszereted, és hozzászoksz. Ne kapkodj.
Az a baj ezzel a fülessel, hogy az alacsony impedanciához túl kicsi az érzékenysége. Úgy szívja az erősítőt, hogyha koncentrál az ember látszik, ahogy horpad a teteje. Szóval ezért vegyél diy-t, mert annak rendes tápja, és kiszolgálása van, ami ide nagyon kell. Ilyen zsebfiio viccek könnyen hajtható fülesekre lettek kitalálva.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz dgyuri0123 #47075 üzenetére
Én elégedett voltam a hangjával, van több darab is. Mostanában nem használom hifiben, szintit, meg mindenféle kütyüt kötök rá, de korábban az Apogee MiniDAC volt rákötve.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz dgyuri0123 #47069 üzenetére
Közel 10 éve használok ilyet (12 voltost), semmi baja. Bírni fogja.
-
titán
A tápra mindenki háklis. Ha van lehetősged, kérj valakitől egy próbát, hogy hogyan viselkedik a notid FW portjával az Impact Twin. De ha a múltkori phonic-kal nem volt gond, ami még annál is sokkal háklisabb, akkor az impacttal sem valószínű, hogy lesz.
-
titán
Vegyél egy TC Impact Twint. Munkára munkaeszközt. Ezen van 4 független (hifis gondolatmenettel 2 pár sztereó) kimenet, dsps realtime szűrők, 4 független mindenféle bemenet, ha egyszer esetleg. És a mikrofonelőfokok is jobbak, mint a múltkori felvételnél használtak.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
válasz Ereshkigal #46714 üzenetére
Olcsó kategóriában nem vennék Sabrét, nagyon agresszíven tud szólni, ha gyenge utána az analóg rész.
-
titán
válasz Tomdriver #46661 üzenetére
Otthoni felhasználásra tessék venni "rendes" () fejhallgatót "rendes" (jó nagy ) impedanciával.
Egyébként igen, kis impedanciés füles csatlakoztatása esetén számottevő különbség van a kettő között. Az említett "átlagos 30 dolláros mp3-lejátszó" eleve kisimpedanciás IEM-ekhez lett tervezve, azért nullás a kimenete. És mivel eleve nem képes nagy feszültésg leadására, mint egy rendes asztali füleserősítő, ezért a rövidzár sem árt neki annyira, nem kell semmi extrát tenni a védelem érdekében. De a nagyobb teljesítényű hordozhatókban(pl a Samsung Galaxy S-ben) is van 10 ohmos védelem.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Tomdriver #46659 üzenetére
Igen, és ezzel sikeresen megrövidítette a füleskimenet élettartamát. Nem véletlenül volt ott az az ellenállás. Ha a kapcsolás nem védett rövidzár ellen, akkor az a 10ohmos kötelező. Eszébe ne jusson senkinek ilyen baromság. A jack egy ritka szar csatlakozófajta, ugyanis bedugás során, ahogy csúszik befelé, rövidzárat okoz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Nem tudnak rendes füleskimenetet készíteni. Nincs meg a múltból hozott tapasztalat, mert akkor is csak darabra ment a fejlesztés, és nincs meg a szándék a mai fejlesztésre. Fogják, és ezekbe belerakják egy régi filléres kapcsolásukat, a kicsit drágábbakba meg egy kicsit drágább régi "leszarom" kapcsolásuk kerül bele. Még nem hallottam igazán jó füles kimenetet a stúdiós alsó kategóriában. A Mytekbe azért belekerült egy egész használható, de annak is kell a fülesimpedancia rendesen.
Az Audioprobe meg egy számomra teljesen ismeretlen cég, szerintem náluk nem volt régi kapcsolás, amit előkotorhattak volna a fiók mélyéből. Kénytelenek voltak kitalálni valamit, és épp ez sült ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz nemethbalazs #46654 üzenetére
xmos a jelszó [link]
[ Szerkesztve ]
-
titán
A stúdiós eszközök füles kimenete nem nullimpedanciás fülesekre van kitalálva. Itt tényleg a 600 ohm a szabvány, azokat sorolhatod is. Amellett, hogy a legtöbb gyártó még vastagon le is szarja a füleskimenetet, csak kilóra kerül rá az eszközre. A Mytek 192 kimenőimpedanciája is tízohmos nagyságrendben van
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz vodkaboy22 #46205 üzenetére
A 22 ohm baromi jól hangzik.
Két próbadarabot vennék is belőle, így a mostani állapotában, mert pont van egy hely, ahova belső átlépőnek fel tudnám használni, és ott a jelszint nem haladja meg a +10dBu-t (6-7Vp-p).
-
titán
válasz vodkaboy22 #46177 üzenetére
Naná, hogy érdekel. Minden audio trafó érdekel. Milyen derótot használsz a tekercseléshez, és van-e ötleted valamilyen szigetelésre, hogy ne szórjon annyira. (A mu metal ház az egyik oka, hogy olyan drága a lundahl, amilyen.)
szerk: a zsineg kérdést megválaszoltad, csak nem olvastam végig.
Van-e ötleted arra, hogy elbírjon +20-24dBu-t, a 6Vp-p elég kevés, proaudióra sajnos alkalmatlan.
Mekkora az impedancia?Olcsó, de jó proaudió trafó ügyben nézd meg az Edcor XS1100-at.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz BigBlackDog #45943 üzenetére
Így van, a sztereó tér egy másik, mikrofonozáskor és keveréskor gyakran használt leképezése a mid-side bontás.
-
titán
válasz BigBlackDog #45913 üzenetére
A FW 12V-os, és elég nagy áramot tud, ezért akár elő is fordulhat, hogy a vezérlő IC károsodik. Én még nem találkoztam ilyennel, pedig használtam egy csomó FW eszközt, de elméletileg nem kizárható.
-
titán
A 96-ot mindkettő túllépi. Ezért is jó a 20 bites Yggrdasil, mert az 120 dB (az ugye a 96-nál 16x nagyobb), az már elég mindenre.
A csodafelbontású HD zenében nem a mintavételezés, hanem a bit és a dinamika növekedése nyújtja a legtöbb előnyt.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
titán
Nem találtam erre vonatkozó infót, hogy mi történik, ha 24 bites anyagot kap. Két varició van. Vagy az vevő már egyől átfordítja 16bitre (isten ments, abszolút barbarizmus), vagy a DA IC egyszerűen átvált multibit delta-sigma módba, mint az DA. Sajnos az első a valószínű, ez ugyanis nem audió, hanem mérő DA.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
Ezért is írtam, hogyha egy fullos előfokkal van egybeintegrálva a DAC, akkor az csalás. De egyébként könnyű meghúzni a vonalat. Amíg a lehető legegyszerűbb, legtranszparensebb, addig tart a DAC. Ezt egy kapcsolásról szemre meg lehet mondani. Az Apogee például csal, mert a MiniDAC-ban egy összetett, fullos, előfokot szerkesztett a kimenet elé. Szóval a DAC egy táp (ez a lelke mindennek), egy DAC IC és egy egyszerű jelszint- és impedanciaillesztés.
[ Szerkesztve ]
-
titán
A lánc eleje legalább olyan fontos, mint a vége. Amikor annó elvittem otthonról az Apogee MiniDAC-omat (a stúdióban hasznosabbnak éreztem), úgy gondoltam, hogy nem lesz gondom egy egyszerűbb (még mindig középkategóriás stúdiós Sonifex) DAC-kal, majd hozzászokok, nem vagyok én olyan finnyás. Aztán egyre kevesebbet hallgattam zenét, szinte már semmit, végül annyira zavart a mocskos mosottszar hang, hogy fél éves szenvedés után egyik napról a másikra impulzusvásárlással megvettem a Myteket. Soha többet vacak forrást.
Fejhallgatót például szívesen hallgatok bármilyet (egy bizonyos elég alacsony szint felett). A fejhallgató, hangsugárzó, de egy normális erősítő is egy hangszer. Nem baj, ha saját hangja van. Egyébként ilyen a mikrofon, a mikrofonerősítő, összegzőkeverő, de még a szoba is lehet hangszer.
De egy DAC csak mínuszba tud dolgozni a hangon (feltéve, hogy nem integrálták egybe egy fullos előfokkal, de az csalás, a DAC része attól még lehet szar). Múltkor pár napig alaplapit hallgattam, azt hittem kihullik a hajam.
Most már egy jobb alaplapban is egész jó kimenet van.
Ezzel vitába szállnék.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
-
titán
válasz BigBlackDog #45470 üzenetére
Teljesen kivitelezhetetlen, mert az firewire egy busmaster átvitel, az usb2 pedig nem, abba az irányba nem lehet interfészelni. Az usb3 tud valamiféle busmastert, de mire az megszületett, a firewire kihalt a konzumér piacról, és a professzionálisról is kihalóban van.
-
titán
Ennek el tudnád küldeni a vonal-vonal loopback felvételét? [link] Köszönöm.
Ha esetleg segítség kell:
Reaperrel [link] könnyű. Behúzod a középső részre, ekkor hozzáad egy új sztereó sávot. Úgy húzd be, hogy a hanganyag eleje illeszkedjen a nullához. A jobb legfelső sarokban állíthatod a hangkártya beállításait, válaszd ki az asio-t, majd a megfelelő eszközt, kicsit lejjebb ugyanezen a lapon megtalálod a felbontás beállítását is (legyen 44100). Mellette van pufferbeállítás, válassz egy biztonságosan alacsony értéket (64-256 samples).CTRL+T létrehoz egy új sávot. Ide kerül majd a felvétel. A sáv vezérlőjének alsó felén van egy legördülő menü az input kiválasztásához. Onnan a sztereó 1-2-t válaszd ki. A sáv vezérlőjének bal felső sarkában van egy piros alapon fehér karika, azt aktiváld (élénk piros lesz), azzal kijelölöd a sávot felvételre. Ha ez megvan, akkor fent középen van egy nagy méretű piros alapon fehér karika (record gomb), azzal elkezded a felvételt. A hanghullámoknak kb egyeznie kell a forrással, akkor minden rendben. Ha a felvétel végigfutott, állítsd le a stop gombbal (értelem szerint).
A felvett (tehát második) sáv vezérlőpanelén nyomd meg az S (solo) gombot, az sárgára vált. Ezzel mentett anyagba csak az új felvétel kerül majd, az eredeti nem. Utána a File/Render... parancs. A mintavételezés legyen 44100, a kimeneti formátum mondjuk flac, a bitmélyésg 24 bit. Adj neki nevet és mehet a Render gomb.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Tévedsz. A fogadó ország áfájával kell eladni a terméket. Változtak az EU-s áfaszabályok. Valójában korábban is csak a fogadó ország áfájával lehetett volna számolni (bizonyos forgalom fölött), de most már ezt teljesen egyértelművé tették.
[ Szerkesztve ]
-
-
titán
Neked és mindenkinek szintúgy!
Hamárlúd legyenkövér. Full analóg mix egy Neve konzolon és sokszázezerdolláros outboardon. Az eredeti felvétel, feljegyzések alapján újra pontosan beállítva (Green Day: Holiday és Boulevard of Broken Dreams). [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest