Új hozzászólás Aktív témák

  • krizmo_

    Topikgazda


    Hentes tokány orzo tésztával

    Recept:
    ~ 80 dkg karaj (vagy sertéscomb)
    - 150 dkg füstölt kolozsvári szalonna
    - 1 db nagyobb fej lilahagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 15 - 20 dkg kovászos uborka
    - 1 doboz (100 - 140 g) paradicsompüré
    - Só, bors ízlés szerint

    Megpirítom a felcsíkozott szalonnát, majd hozzáadom a hagymát, összepirítom őket, és a fokhagymát is beleteszem, ezt követően mehet rá a felcsíkozott hús, majd a paradicsompüré.
    Felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje, amikor a hús már majdnem megfőtt hozzáadom a felkockázott kovászos uborkát is, és addig főzöm, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Fontos a kóstolás, érdemes a végén sózni, mert az uborka és a szalonna is enged sót, a bors is ilyenkor mehet bele!

    Orzo tészta elkészítés:
    Kevés olajon megpirítom a tésztát majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel, és készre gőzöm. Úgy készül, ahogy a tarhonya.

    Rizzsel, nokedlivel, sültkrumplival, tarhonyával, vagy bármilyen tésztafélével lehet tálalni.

Új hozzászólás Aktív témák