Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• buherton

őstag

LOGOUT blog

A játékszervereknek nem tudom, hogy milyen igényei vannak, de a többit a RPi szinte képes teljesíteni. A DLNA pl. még a RPi-n is csak néhány százalék CPU HD tartalom esetén.

Anno egy AMD C-60-al indítottam egy normál PC házban, de ez így nem volt jó. Gyenge volt a CPU és batár nagy a gép. Aztán váltottam egy olyan miniITC házra, amibe rengeteg háttértárat lehet rakni és vettem bele egy Asrock Q1900-ITX-t. Ez már minőségi ugrás volt minden téren. Ezzel csak egy baj volt, hogy a CPU instabil volt és heteken keresztüli folyamatos futás közben képes volt magát megadni és csak egy restart segített. Ha jól emlékszem, akkor az alaplap frissítés sem oldotta meg. Így ismét váltottam egy Asrock J3455-ITX-re. 2017-ben vettem 29k HUF-ért és tök durva, hogy 8 év elteltével még lehet kapni 38k HUF-ért :Y .

Ha most kéne ilyet építenem, akkor ilyet vennék: Asrock J5040-ITX.

Nekem nagyon fontos, hogy halk legyen a gép és semmilyen gyári ventilátor ne legyen. A gépházban van egyébként két ventilátor, de azokat én szereltem be.

Ezen szerveren fut torrent, plex (képek és zene lejátszás, de a videó is megyeget!), DLNA, meg ezen fejlesztek :) . Próbáltam VM-et futtatni, de ahhoz kevés a CPU, pedig tök jól sikerült összedobni, hogy a Virtual Box weben elérhető legyen és az RDP böngészőből ment.

Nekem a sambán és a CUPS-t leszámítva minden Dockerben fut és a config mountolva van, vagyis könnyedén hordozható :) .

Új hozzászólás Aktív témák