- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- TP-LINK routerek
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mikrotik routerek
- Mobilinternet
- Reklámblokkolók topikja
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dew28
aktív tag
A linkelt kamerak adatlapja nem jelzi, hogy lenne lehetoseg PoE hasznalatara. nativan legalabbis nem, passziv atalakitokkal meg lehet oldani.
es nem feltetlen kell a DVR-t kitenned a kertbe, a a javasolt max ~100m kabel hossz ket db aktiv eszkoz kozotti tavolsagot jelent, szoval eleg ha egy kis switchet raksz be pl feltavra.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Menthirist #26 üzenetére
Mondjuk ez egy más szint, bár ha nem fogom vissza magam, akkor valszeg énis itt tartanék. Az N100-as cuccokkal szemeztem énis, meg gondolkoztam a hálózat (és a Home Assistant) leválasztásán is, viszont mindez általában pluszköltségeket, illetve pluszfogyasztást eredményezne, viszont cserébe a HA különköltöztetése legalább a szervermókolások idején történő leállást kiküszöbölné.
Nálam egyébként egy Brigde módban lévő szolgáltatói router van, ami bemegy a szerverbe, amin Proxmox és VM-ek, onnan pedig elmegy egy Cudy WR3000 AX-es routerbe, amin Openwrt fut. Régen volt külön guest/IoT router, csak az idők során áramvonalasítva lett, meg ha végtelen mennyiségű időm lenne, akkor tudnám szépen szeparálni a guest/IoT range-et szoftveresen.
Hardverileg egyébként egy i3-12300/64g ram/1T M.2/10T WD SATA boxról beszélünk, a világ legnagyobb házába beépítve, de legalább van benne hely vagy öt másik winyónak. Alapvetően valami apró mATX építést terveztem, csak aztán szembejött velem egy letépett pcie x16-os slottal rendelkező Z690 chipes lap egy rakat m.2 slottal, úgyhogy úgy gondoltam, hogy inkább ez a megoldás, mint egy hulladék h610 mATX cucc.
wunderbike.postr.hu
-
És elkészült a második rész is, itt olvasható.
wunderbike.postr.hu
-
válasz
Menthirist #25 üzenetére
Eredetileg amúgy ennél erősebb gép volt a fő szerver, de túl sokat fogyasztott (idle 60-70W), úgyhogy downscale-eltem N100-ra. Így most a teljes adatközpont a 4 géppel eszik kb 70 wattot. Ilyen szempontból csípem az n100-at, csak kevés benne a pcie lane hogy teljes sebességgel lehessen futtatni nvme meghajtókat (ennek ellenére ezzel tömöm ki őket, mert jóval kevesebbet fogyasztanak, és azért még "elszorítva" is tud sata ssd tempót, de mivel a hálózat amúgyis csak gigabit, így többségében ez sincs kihasználva)
persze ez tisztes bukta volt pénzben (a használt, erősebb gép árához kellett még jócskán hozzápótolni hogy a gyengébbeket megvegyem), de legalább így most jobban tudok homelab-olni
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Én is az utóbbi 1-2 évben kezdtem építgetni a sajátomat.
Most két "rack" van, az egyik az előszobában egy kis ikeás fiókos asztalkának a polcán a telekomos router és a saját wifi mesh routerem mellett. Méretre 3d nyomtattam egy mini rack-et ami pont elfér és magába tudja foglalni az opnsense tűzfalat (n100 alapú 5 NIC-es mini pc, azt hiszem topton), a többek között home assistant containert is futtató "pici pécét", és a központi elosztó 8 portos "félmanaged" switchet. A telekomos routerből megy a kábel a tűzfalba, onnan meg külön kábel a switchbe és a wifi routerbe (így tudom kontrollálni tűzfalból hogy milyen vezetékmentes dolog érhet el milyen vezetékest, meg úgy általában hogy mi megy ki, mi jön be. Caddy reverse proxy, unbound dns, ilyenek). Van még itt egy i3 6100 alapú Dell SFF, ami failover gépként üzemel a fő adatközpont bizonyos vm-jeinek.Egy kábel átmegy a "fő adatközpontba" a nappaliba, ami egy kis alu zártszelvényekből és amazonos rack rail-ekből épített 10"-os 10U open rack. Ebben van egy CWWT N100 alapú mini pc (a négy nvme extensionnel), egy i3-7100 procis Dell SFF, egy 8 portos switch, egy 5 portos POE switch, ami meghajtja a Pi5-öt, és az egész egy ikea tonstad gurulós szekrényen, aminek az aljában van egy Asrock N100M alapú, Jonsbo N4-be épített truenas szerver. egy 4x4 TB-ből van egy ZFS1, ez a fő tár, meg egy 2x2TB-ből is van egy ZFS1, ez pedig a biztonsági backup a fontos adatokról. Ami fontos az így megvan két pool-ban is, azaz...
van egy 4 vinyós Synology NAS az íróasztalomban. A syno főleg médiát játszik le (azaz hát plex-et hostol), de a fontos adatok erre is sync-elődnek. Szóval a fontos adatok igazából 3 poolban léteznek, mindegyik elveszthet 1-1 vinyót és még megmarad.
Szoftveresen pedig úgy néz ki, hogy a "fő rackben" lévő cwwt, a két dell SFF és a a nagy N100M egy négy node-os proxmox clustert alkot, amin futnak VM-ek. Van 1-2 kikönnyített, fontos service-eket tartalmazó (pl egy dashboardot, Picsur-t, PiHole-t) futtat, ezek a kikönnyítettek High Availability-ként sync-elődnek 3 gép node között (hogy ha épp lehúzom a fő adatközpontot, ezek akkor is elérhetők legyenek az előszobai node-on). A fontos adatok sync-elődnek a Syno-truenas között, a nagyon fontosak még backblaze-re is fel vannak töltve. És minden vm-ről készülnek napi, heti és havi backupok, amik elszóródnak a gépek között meg külső usb-s tárra.
Amúgy kb minden vm futtat dockert és portainert, ezek csinálják a show-t.Tegnap sikerült összehoznom egy Ansible-t futtató LXC-t is, úgyhogy innentől az új vm-ek fellövése remélhetőleg gyorsulni fog
Docker+portainer kombót már fel tudok vele operálni. Meg meg akarom nézni hogy az LXC hogy viselkedik HA viszonylatban, mert ha kellően jól, akkor a gyorsabb bootup miatt gyorsabb lehet a HA failover vele.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
icemad
nagyúr
válasz
Krugszvele #22 üzenetére
Az a helyzet, hogy vettem egy házat, amihez elég nagy a kert. De csak február végén költözünk. Addig akarok nagyjából képbe kerülni. 16 melléképület is van. Úgy számoltam, hogy kb 8-10 ilyen kamera lefedné a területet. (járőr módban) Ennyi kamerához meg komolyabb dvr kell. Elméletileg ez lenne nekem jó: [link] Ehhez csak hdd kell és mehet a móka. Gondolom a kamerák PoE módon is tudnak működni. Kábeleket/wifit megoldom, az nem gond. Max az, hogy általában 90 méter a max utp távolság, amit ajánlanak, nekem meg 120 méter hosszú a kert. Szóval valahol a kert felénél lenne ez a dvr elhelyezve. (ez sem gond, megoldom) Szerinted jó/elég lehet?
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Nálam ott dőlt be a dolog Ubuntu serverrel, hogy a tv nem nagyon támogatta a dlna-t, leállt film közben random, felirat meg hol volt, hol nem volt, de leginkább nem volt. Samba az ment stabilan. Miután nem sikerült megoldani, töröltem a francba. Eredetileg nem akartam a tv mellé gépet..
Megoldás mégis ez lett, közvetlenül a tv mögött van egy HpT630, passzív hűtésű gép. mezei Win10-zel. Fájlmegosztás ok, torrent ok, mindent lejátszik. (Fhd, hd... 4k YouTube kicsit megfogja)
Még gondolkozok azon, hogy kiváltsam valamilyen Debiannal, de igazából mióta megvan, 0-24-ben megy, hiba nélkül, havonta kap egy újraindítást, ennyi.
Kinek mire kell, nekem ennyi elég. Telefonról, minden gépről elérhető lan-ból, könnyű fotókat/videókat megosztani pl. nyaralás után vele. De nem tárolok rajta semmi fontosat, mert az ssd ki tudja mikor adja fel. 5.éve megy így. Nem erőgép, de erre a célra nem is kell. Fogyasztása 20w körül lehet idle, vagy annyi se.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
A játékszervereknek nem tudom, hogy milyen igényei vannak, de a többit a RPi szinte képes teljesíteni. A DLNA pl. még a RPi-n is csak néhány százalék CPU HD tartalom esetén.
Anno egy AMD C-60-al indítottam egy normál PC házban, de ez így nem volt jó. Gyenge volt a CPU és batár nagy a gép. Aztán váltottam egy olyan miniITC házra, amibe rengeteg háttértárat lehet rakni és vettem bele egy Asrock Q1900-ITX-t. Ez már minőségi ugrás volt minden téren. Ezzel csak egy baj volt, hogy a CPU instabil volt és heteken keresztüli folyamatos futás közben képes volt magát megadni és csak egy restart segített. Ha jól emlékszem, akkor az alaplap frissítés sem oldotta meg. Így ismét váltottam egy Asrock J3455-ITX-re. 2017-ben vettem 29k HUF-ért és tök durva, hogy 8 év elteltével még lehet kapni 38k HUF-ért
.
Ha most kéne ilyet építenem, akkor ilyet vennék: Asrock J5040-ITX.
Nekem nagyon fontos, hogy halk legyen a gép és semmilyen gyári ventilátor ne legyen. A gépházban van egyébként két ventilátor, de azokat én szereltem be.
Ezen szerveren fut torrent, plex (képek és zene lejátszás, de a videó is megyeget!), DLNA, meg ezen fejlesztek
. Próbáltam VM-et futtatni, de ahhoz kevés a CPU, pedig tök jól sikerült összedobni, hogy a Virtual Box weben elérhető legyen és az RDP böngészőből ment.
Nekem a sambán és a CUPS-t leszámítva minden Dockerben fut és a config mountolva van, vagyis könnyedén hordozható
.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
-
icemad
nagyúr
válasz
Krugszvele #15 üzenetére
Az a baj, hogy a kamerák már megvannak.
Tp-link tapo c520ws kamerák. Ezeket nem dobnám ki, mert csak pár hónaposak. Ilyenek: [link]
-
PistiSan
addikt
Nekem vannak ip kameráim, kacérkodtam anno az PI-re való rögzítéssel, végül egy dvr lett belőle, ami hdd-re rögzít, nem akarok foglalkozni vele, leraktam, működik, néha belépek frissíteni, bár nincs publikusan elérhető lába a neten, szóval csak a saját megnyugtatásomra frissítem.
-
-
icemad
nagyúr
Érdekes lesz ez a cikk "sorozat". Mindenképpen figyelemmel követem majd. Engem az okosotthonos része érdekelne. Főleg az, hogy pl kültéri kamerák képét, hogy lehet menteni helyi hálózaton belül, akár raspberryre, akár PC-re. Mert az online felhőmentés ezeknél kib@szott drága, de ugye kellene valami, mert a helyi SD kártyás mentés nem igazán jó. Ha letörik/elviszik a kamerát, akkor buktam a felvételt is. Pl tapo care 2-300 euró lenne egy évre. Ezt lenne jó kiváltani valahogy...
-
Igen, nem feltétlenül érzem én sem késznek ezt a poszt, de valahol abba kellett hagyni. Én X86-64 párti vagyok, ARM annyira nem áll közel a szívemhez, illetve rendes hypervisort használok, ugyanakkor mivel ITSec-kel foglalkozom, ezért néha teljes környezeteket kell virtualizálnom, úgyhogy kell a hardver, ha véletlen valaki kitalálja, hogy építsek AD-t mondjuk. Pluszegyként meg egyébként az sem feltétlen rossz, ha van az embernek az olyan VM-e, amit bármikor elér a céges gépéről is, ha mondjuk OSINT-ra van szüksége, vagy éppen tesztelni szeretne, viszont a céges gépen be van korlátozva.
wunderbike.postr.hu
-
PistiSan
addikt
Nálam RaspberryPI van megjelenése óta, jelenleg egy 4-es szolgál ki évek óta 4gb rammal, aminek több mint a fele szabadon van. Teljesen hangtalan, usb3-al lóg rajta 1db 2.5 colos hdd, csendes, passzív.
Volt egyszer gyári NAS-om is, nem sokáig mert nagyon korlátolt volt a funkcionalitása annak, amire még nem sajnáltam a pénzt. Szóval Pi, linux terminálban, grafikus felület nélkül.
Van rajta VPN, dockerből friss qbittorrent a linux iso-k miatt, syncthing a telefonok automata kép backapja miatt, fájlmegosztás a hálózati lejátszáshoz. Kis fogasztású, 0/24-ben fut, amire kell azt kiszolgálja. Legtöbb igényre szerintem elég otthonra, nyilván nem ezen fogsz virualizációban OS-eket futtatni.
A cikkekre kíváncsi leszek, te hogyan közelíted meg a kérdést, bár az első cikk véget ért a bevezető után, ez nekem kicsit csalódás volt. -
válasz
Krugszvele #10 üzenetére
Nálam egy Synology van, szépen teszi a dolgát az alap rendszer is, de bármivel bővíthető.
És persze csendes is
-
Krugszvele
senior tag
Jól mondjátok!
Nincsen, ahogy mondjátok ti diszkrét vga a gépben. Játék nem fut, így az sem izgat. De a te esetedben pontosan úgy tennék, ahogy te!
Szerintem aki IT-ben akar dolgozni, akkor alapvető, hogy legyen otthon hálózat, szerver, mentés, virtualizáció, stb. Akármilyen IT-s, azért legyen egy képe arról, hogy mik ezek a fogalmak.
Mi is ketten vagyunk a háztartásban, de ő még csak 7 éves és nincs ilyen igénye. Ha lesz, vagy játszani akar (mármint IT-sat) akkor azonnal rakok össze valami PC-t, hogy gyakorolhasson.
-
szente
addikt
válasz
Krugszvele #7 üzenetére
Kérdés, hogy milyen az asztaligép.
Nekem is így volt, ahogy neked, csak aztán lett RTX 3080, meg 5600C (mondjuk ennek annyira nincs durva fogyasztása), aztán úgy vagyok vele, hogy ha nem ülök ott, akkor menjen szépen magától aludni. A technikának is jobb, na meg a villanyszámlának is.
Meg ugye azért ha sok a torrent, meg tudja dolgoztatni a procit is, meg a RAM-ot is, aztán nem örülnék neki, ha játék közben neki állna belaggolni, mert éppen valaki elkezdte szedni tőlem a cuccot. -
Mondjuk ha az asztaliban van GPU, akkor azért inkább valahol 60-80 watt környékén lesz a fogyasztása idle.
Nálam a háztartásban több, mint egyen vagyunk és tartózkodik benne egy szerver, két asztali gép, két laptop, két telefon, meg egy tablet és akkor az az állandóan ittlévő eszközökről van szó. Ez már egy olyan környezet, ahol az embernek vágyása lehet arra, hogy bizonyos adatokat több helyen is el lehessen érni, illetve, hogy ne csak az asztali böngészők legyenek reklámmentesek, vagy éppen lehessen filmet nézni fekve is.
Egyébként a szerveresdi is olyan, hogy amíg nincs, addig nem hiányzik, de onnantól fogva, hogy egyszer van és aztán nincs, már igen, ráadásul külön előnye, hogy a spinning rust HDD-ket ki lehet szervezni vele és így jelentősen halkul az asztali gép.
Ugyanitt eg egy erős pluszegy: ha valaki IT-ban dolgozik, vagy tervezi, hogy abban dolgozzon, akkor kiváló gyakorlási és tesztelési lehetőség, hogy nem az asztali eszközön kell szenvedni, hanem csak fölhúz egy virtuális gépet, aztán mehet a móka, ha meg megborul, akkor két perc visszaállítani nullára.
wunderbike.postr.hu
-
Krugszvele
senior tag
Borzasztóan izgat ez az otthoni szerver téma és mindig gondolkozok rajta, hogy ez-az-amaz, mennyire kúl.
Csak nekem semmi értelme.
Úgyis megy 7/24/365-ben az asztali gép. Mindent megcsinál, akkor minek?Ha másnál is megy napi 12 órát a desktop, akkor fel lehet rá rakni amit akar és megy
Nem kell ehhez külön gép! Az a napi plusz 12 óra fogyasztás nem olyan sok (nekem)
Mondjuk megmondom, hogy ezt a pc-t nem mértem még falból, de olyan 40W lehet az idle. Ez is egy opció, annak, akinek nincsen sok helye, vagy nem akar plusz kábelezni, gépet venni, konfigolni, stb.
-
A Tuyában lehet oob minden, viszont csak saját eszközöket támogat (mondjuk minden olcsófos rebrandelt tuya nagyjából, lásd Tesla, Techtoy, egyebek), áltlaában csak mobilapp van és kábé minden második opció azt üzeni, hogy fizess elő valamire. Ezzel szemben a Home Assistant összekonfigolása kínszenvedés (bár egyébként ott is lehet kapni gyárilag kész dobozt), ugyanakkor, ha működik, akkor kábé mindent el lehet vezérelni vele. HA működik, ugyanakkor a bugzások és egyebek általában a fos eszközöknek köszönhetőek. Ha pénzből csinálnék okoslakást, akkor kábé megmaradnék a Shellynél, eddig ez volt az egyetlen gyártó, ami rendesen működött OOB.
Nálam a NAS/Torrent funkciót egy darab Ubuntu konténer látja el, ami sambán keresztül oszt egy darab hálózati meghajtót. Ennek összehozása kábé 2-3 óra szenvedéssel megvan, ha valami meg syncelni kell, akkor androidon SMBSync, windózon meg Freefilesync app. Ezenkívül még létezik egy csomó turnkey NAS appliance, ugyanakkor az egy jó kérdés, hogy mit hoznak a hozzáadott komplexitáson túl. (Mostanában gondolkoztam viszont azon, hogy ki kéne próbálni az IMMICH-et, ott kíváncsi leszek, hogy mekkora szívás lesz bekonfolni az objektumfelismerést.)
Fogyasztás tekintetében egy átlagos, összerakott és nem idle-optimalizáld desktop gép olyan 40 watt környékén van idle, brand business gépek viszont viszonylag könnyen le tudnak menni 20 watt környékére is (konnektorból mérve). Itt úgy érdemes gondolkodni, hogy óránként tíz watt az évente ~88KW, ami alapáron számolva éves szinten ~3500 forint. Lehet, hogy a gyári nas csak 15 wattot eszik két lemezzel, míg az asztali pc meg negyvenet, ugyanakkor az asztali gépet kihozod erre a funkcióra 40kból, míg a nas meg kerül egy százasba.
wunderbike.postr.hu
-
válasz
Krugszvele #4 üzenetére
MiniPC és miniPC között is vannak jelentős különbségek, a NUC és barátai általában laptopos komponensekre épülnek, addig a business cuccok általában asztalira, kicsit nagyobb házban. Nyilván hangja azoknak is van, de messze nem visítanak annyira, mint a kockagépek. Igazából, ha valamennyi hely van és nem cél a lusterezés, akkor valami SFF/USFF géppel mennék, az sem feltétlen hatalmas, viszont van benne 3,5 colos hely, optimális esetben négy memóriahely, meg pcie és néma csendben tartózkodik.
wunderbike.postr.hu
-
Krugszvele
senior tag
Azt vettem észre, hogy a "márkás" mini pc-k iszonyat hangosak valamiért. De biztos akad belőlük halkabb. Ki kell próbálgatni őket, annyira olcsók már.
Ez a diszkrét dolog meg olyasmi lehet, mint a "masszív" meg a "praktikus" Valahogy megváltozott a szavak jelentése az elmúlt években
Ez van, alkalmazkodni kell!
-
szente
addikt
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Van hátránya?
Pl én építettem egy NAS-t magamnak. Nem vagyok teljesen kezdő linuxos, de így is ráment jópár napom, mire az elvárt módon működött minden. Egy gyári megoldással valszeg pár óra alatt bekonfigoltam volna mindent. És a fogyasztása is biztosan jóval kevesebb lenne.
Nyilván így jóval olcsóbb volt, és teljesen az én igényeimre tudtam szabni.
De pl egy Home Assistanttal is végtelen időt el lehet tölteni, annyi lehetőség van, viszont pl egy Tuya rendszerben meg szinte out of the box minden. -
válasz
Krugszvele #1 üzenetére
Énis elsődlegesen a pc híve vagyok, tekintve, hogy univerzális és mindenre is használható (kivéve filmlejátszás), ugyanakkor általában, ha valaki sötétben tapogatózva indul a világnak, akkor viszonylag gyorsan eljut odáig, hogy inkább céleszközt vesz, mint például egy NAS (amiből szintén vannak x86-64 alapúak, szóval pécék).
Egyébként kisméretű gépekből is bőven vannak olcsók és nem annyira hangosak, csak nem feltétlen a legújabb generációban kell nézelődni, nekem például egészen sokáig húzta itthoni szerverként egy Hp Prodesk 400 G4 mini.
A pécének egyébként akkor tud hátránya lenni, ha valahol nagyon számít a fogyasztás (Dell Optiplex 5060-am bronze táppal, i7-8700-zal, kikapcsolt turbóval 16 wattot evett idle, úgyhogy tényleg nagyon kell számítson), vagy a helyigény, vagy valami specifikus célra kell. A NAS erre pont jó példa, ha fix helyre akarsz sok lemezt bezsúfolni, akkor azt pécével viszonylag nehéz kivitelezni, vagy legalábbis drága lesz.
Ugyanitt még egy hátrány, hogy szaktudás kell hozzá, ha ki akarod használni: míg a standard SOHO eszközök általában könnyen érthető és felhasználóbarát grafikus felülettel rendelkeznek, addig pc alapokon ott indulsz, hogy meg kell tanulnod valamilyen hypervisort kezelni (Proxmox, Hyperv, netán ha gányolsz, akkor VMWare Workstation, vagy VBirtualbox), tekintve, hogy nettó pazarlás az egy cél - egy eszköz.
Összességében véve el lehet ezen filozofálgatni hosszan, a leendő cikk/posztsorozattal ez is a célom, illetve az, hogy megosszam, hogy mit és hogyan érdemes csinálni ahhoz, hogy az ember a különféle szopórollereket elkerüljem.
A diszkrét - discreet történet egyébként nem feltétlen félrefordítás, tekintve, hogy használják itthon is IT berkekben, illetve matematikában, de tény, hogy ha több időt fordítottam volna a történetre és akartam volna, találhattam volna jobb kifejezést is.
wunderbike.postr.hu
-
Krugszvele
senior tag
Én otthonra minden esetben PC-t rakok/raknék.
Pofátlanul olcsó, korlátlan mennyiségben elérhető azonnal, könnyen javítható, könnyen bővíthető. Nem fogyaszt sokat, csendes. Kis méretű (bár akkor hangos vagy drága)
Bármire megfelelően konfigurálható.Van hátránya?
Ez a diszkrét ez a discrete félrefordítása akart lenni?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
lo Szakmai oldalon vagyunk, így feltehetően többekben felmerült már a vágy, hogy kéne valami olyan eszköz otthonra, ami...
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Háztartási gépek
- Vigyázzatok a jófogással!!!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatta a Garmin a Tactix 8 órát
- iPhone topik
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...