Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Én úgy en bloc betiltanám a gyógyszer és az alkohol reklámokat minden egyes platformon, ha már dohányterméket sem szabad reklámozni…
The Universe is made of protons, electrons, neutrons and morons.
-
w.miki
veterán
dehát a szent, tévedhetetlen tudomány miért hazudna?
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
-
félisten
Maximálisan egyetértek. Sokkal nagyobb felelősséggel kellene kezelni a reklámozást, aminek szerintem alapvető kiindulópontja lenne a dohány-alkohol-gyógyszertermék hirdetésének tilalma. De én a játékok reklámozását is szigorúbban venném.
Sokáig csak amolyan elméletként kezeltem, de a közelmúltban nagyon is közvetlenül tapasztaltam meg, hogy emberek tömegei számára a reklámok legitimálják az akármennyire káros termékeket is. Magyarán: ha olyan rossz lenne, nem engednék hirdetni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
senior tag
Hát persze, minden hirdető csak az emberek javát akarja. Mondjuk, ha azt vesszük, az emberektől elszedett pénz, az az a javuk
Plusz ennyi embert megfejni, úgy hogy önként adják oda a pénzüket mindenféle manipuláció hatására, az már tényleg tudomány
[ Szerkesztve ]
-
Avayasoft
tag
Már tök ciki ez az egész Meta/Facebook: állami propaganda, kamu hírdetések, megtévesztés az egész.
Bár annyiból lehet mégis jó, mert addig legalább erre a platformra fókuszálnak ezek, és jobban el lehet lenni a többi oldalon... -
Panzermeyer
tag
Én úgy en bloc betiltanám a gyógyszer és az alkohol reklámokat minden egyes platformon, ha már dohányterméket sem szabad reklámozni…
Továbbmennék. Minden mozgóképes reklámot betiltanék. Semmi másra nem jók, mint tönkretenni az emberek szórakozását és elvenni a szabadidejüket.When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
félisten
válasz Panzermeyer #10 üzenetére
Ez ennél ezért bonyolultabb. A reklámok olyan szinten képezik a jelenlegi kereskedelmi modell részét, hogy az konkrétan összeomlana nélkülük.
Vannak elméletben sokkal jobban működő mechanizmusok, csak éppen a gyakorlatban szinte megvalósíthatatlanok -- mégpedig ironikus módon a fogyasztói magatartás ésszerűtlensége miatt.
MaCS
-
Panzermeyer
tag
Sajnos egyetértek. A fogyasztói magatartás miatt (hülye emberek miatt) nem fog változni semmi, sőt, még rosszabb lesz.
Én mindent megveszek, amire szükségem van és semmit, amire nincs szükségem. Semmit nem befolyásolnak a döntésemben a reklámok.
Ja de, a pofátlan, idegesítő reklámokkal népszerűsített termékeket/szolgáltatásokat akkor is kerülöm, ha amúgy valószínűleg elégedett lennék vele. Alza.huúúúúúú és társai.When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
FattyDove
őstag
válasz Panzermeyer #13 üzenetére
"Semmit nem befolyásolnak a döntésemben a reklámok."
Legalábbis ezt hiszed.
-
senior tag
válasz Panzermeyer #13 üzenetére
De a hülye emberek egyfajta melléktermékei a fogyasztói társadalomnak. Lehetne edukációs tartalmakat is vetíteni a reklám blokkok helyett, csak az ugye nem generálna indokolatlan költéseket, ami meg rossz annak az áldott GDP-nek és a végtelen gazdasági növekedés illúziójának.
-
Panzermeyer
tag
válasz FattyDove #14 üzenetére
Igazad van, a hsz második felében le is írtam.
Ja de, a pofátlan, idegesítő reklámokkal népszerűsített termékeket/szolgáltatásokat akkor is kerülöm, ha amúgy valószínűleg elégedett lennék vele. Alza.huúúúúúú és társai.
When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
félisten
válasz Panzermeyer #16 üzenetére
Pedig az Alza idegesítő marslakója a jó reklám tankönyvi példája. Ugyanis irritál, de eladja a terméket.
Pár évig a világ egyik legnagyobb reklámcége az ügyfelünk volt, így volt alkalmam rengeteget tanulni tőlük. Az egyik legérdekesebb tétel az volt, hogy az élvezetes, a fogyasztók által kedvelt reklámok általában nem működnek a fogyasztói bázis nagyon nagy többségi halmazán. Az Alza-félék viszont igen.
Én amúgy hajlamos vagyok termékeket, boltokat bojkottálni a reklámjaik miatt, de az Alza szolgáltatása túl jó ahhoz, hogy magamat szivassam a távolmaradásommal.
MaCS
-
-
Panzermeyer
tag
Elhiszem, hogy az irritáló reklámmal eladja az Alza a terméket, csak nem nekem
Jó, tudom, én a fogyasztói társadalom 1%-ához tartozom. Sajnos
Eddig mindig megúsztam, hogy az Alzáról rendeljek. Ott van az Aqua, ugyanazt tudja, csak irritáló reklámok nélkül.
When you stop telling lies about me, I will stop telling the truth about you.
-
félisten
válasz Panzermeyer #22 üzenetére
Sajnos igazad van.
Az Alza viszont sajnos tényleg jó. Sokszor árban is, de a kiszállításuk és az ügyfélkezelésük előtt le a kalappal.
Karácsony előtt két nappal rendeltem tőlük kb. 40e Ft értékben. Éjfél után pár perccel adtam le a rendelést, és délben már ott volt a futáruk az ingyenesen kiszállított csomaggal.
Az Aqua meg sajnos drága lett...
Szóval Alza-ügyben félretettem a rossz érzéseimet, és elviselem Hevér Gábor visítozását -- ami kizárólag a sportközvetítésekre korlátozódik. Vannak rosszabbak is.
Számomra meglepő módon egyébként sokan szeretik. Mármint a marslakót.
És valahol jobban idegesítenek a komolyra vett szar reklámok. Mert az Alza-reklámok legalább felvállalják a saját kreténségüket, nem akarnak másnak látszani, mint poénos traktálásnak. (vö. Perwoll vagy Old Spice)
De a VW franctudjamelyik hobbiterepjárójának a reklámja a menő fekete fickóval kifejezetten zavar, mert autóreklám létére nem kívántatja meg az autót és van benne valami határozottal leereszkedő.
MaCS
-
fatal`
titán
válasz Panzermeyer #22 üzenetére
Az Aqua a legszarabb boltok egyike.
Új hozzászólás Aktív témák
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i7-620M I 6GB I 128SSD I 12,1" I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L440 - i5-4200M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Pokémon Crystal játékot keresek 35-40 ezer között!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MAPED ErgoLogic kézi nagyító eladó! Bontatlan Csomagolás!
- Eladó Gigabyte 1050 Ti 4GB!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest