Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Sweet.tv - internetes TV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Vírusirtó topic
- A napot és a szelet is akarják az adatközpontok
- Direct One (műholdas és online TV)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
alapz@j
tag
Ez probléma lehet szerintem, mert a szerződés ugye úgy szól, hogy a trial időszak alatt bármikor lemondhatod, de ha nem teszed, akkor ráutaló magatartással létrejön a szerződés és neked fizetési kötelezettséged keletkezik. Ha az Amazon nem tudja levonni a pénzt, akkor nyilván szól, hogy nem volt elég pénz a kártyán, tegyél rá, de attól téged ugyanúgy köt a szerződési kötelem. Nem tudom persze, hogy Amazon mennyira foglalkozik azzal, hogy Amerikából hajkurássza a nemfizető kelet-európai ügyfeleket.
-
nfsu17
veterán
Nagyon rááll az ujjam, hogy kipróbáljam az amazon cloud-ot, de a regelés csak félig megy, mert kéri a bankkártya adatait, még a 3 hónapos free idejére is. Ez a része annyira nem tetszik, miért nem elég nekik majd 3 hónap után fizetni, addig meg csak egy sima reg? Értem, hogy 3 hónapig nem vonnak le pénzt, de akkor is.
Szóval addig semmi esély kipróbálni valami módszerrel a sebességet pl.?
Az amazon prime-al dettó ez van, kártya nélkül nuku próba.Érdemes szenvednem vele, vagy nem annyira jó a hely?
60 dollár 1 évre, havi 1500 ft, korlátlan hely.a google drive 1TB 3000 pénz körül megy, annyiért nem kell, amúgy a google sebességével elégedett vagyok.
pcloud 500GB havi 1200 ft körül...még jó is lenne, de lehet hamar kinövöm, utána meg 2TB már sok lenne pénzben. Plusz itt sem tudom a sebességet, de itt legalább 20GB van free.
onedrive
Egy ilyen mellé ha tényleg van 1TB, akkor még meg is érheti, ha nem kell az office, akkor is.
-
RockFonok
tag
Sziasztok!
Meg bízhatóak ezek a tárhelyek film tárolásnak?
-MediaFire 10GB
-Box 10GB
-Eyun.360 360GB (Ez egy kínai felhő szolgáltatás)
-Yahoo 1TBA Yahoo-hon hogy lehet tárolni filmeket? Mert azt írják 1TB ingyenes tárhelyet adnak, csak nem tudom hogy lehet ott tárolni, nem találom a fájl feltöltési lehetőséget.
Köszönöm!
-
air
nagyúr
válasz
Ghostman78 #4086 üzenetére
Settings - Camera uploads
-
Az a probléma, hogy amit fotózok (Samsung S7) nem látom Mega app-ban sem. Véleményem szerint
magától nem tölti fel. Azt megtaláltam, hogy egyenként én kérem a feltöltést, tehát kijelölöm és feltöltöm.
De ez így elég "buta" , dropbox és one drive után.
Szóval nálam,üres a cloud drive mappa, camera upload mappa, minden.
És így nem megy fel pc-re sem.
Viszont, ha pcn bele teszek a Mega mappába egy képet, az rászinkronizálja magától a telefonom Mega mappájába rögtön,Mega-ban nem lehet valahol beállítani, hogy fotózás után automatikusan kérem a felhőbe a töltést ?
Dropboxba be kellett állítani külön.Turn on/off camera uploads - és csinált mindent magától -
air
nagyúr
válasz
Ghostman78 #4084 üzenetére
Nem tudom értelmezni azt, amit írtál.
A PC-s kliensben be kell állítani, hogy a felhőben lévő mappát lokálisan hová szinkronizálja.
Ennyi. -
-
air
nagyúr
válasz
Ghostman78 #4082 üzenetére
A Mega tökéletesen szinkronizál PC-vel, csak be kell állítani.
-
Degoo nem tudja azt hogy amit telefonon fotózok az automatikusan felmegy pcre is ?
Telefonon fent van az app, pcn is a kliens. De pl nem találom pcn, hol tudom a settingsbe beállítani a mappát ahova letölsönDropboxot és OneDriveot használtam 2-3 évig, de lejárt mindkettőn a bonus 100Gigám
Alapértelmezett tárhely meg viccesen kevés. 15 / 5gMegán hasonló problémám van, nem akar szinkronizálni pcvel
Esetleg valami ajánlást kaphatnék ? Csak fotóra kell. -
RockFonok
tag
válasz
Ereshkigal #4072 üzenetére
Az jó.
És ez biztonságos lehet ez a kínai felhő?
-yunpan.360 360GB
Ha letöltöm a kliensét akkor kapok 10TB -
7s26c
őstag
válasz
Ereshkigal #4074 üzenetére
Rendben, köszi!
-
7s26c
őstag
válasz
Ereshkigal #4072 üzenetére
Degoo-ról nem tudtam eddig semmit. Ajánlod?
-
Ereshkigal
őstag
válasz
RockFonok #4071 üzenetére
A Mega és a Degoo kliensoldali titkosítást használ, így senki sem tudja, mit töltesz fel, és ugye ingyen ezek közül ők adják a legtöbb helyet. De egyébként titkosíthatod a fájljaidat, aztán mindegy, hova töltöd fel...
Nem tudom, mire akarod használni a felhőt, de én nem sok értelmét látom a letorrentezett tartalmak felhőbe töltésének... ha pedig saját anyagot archiválnál, arra ott a blu-ray/backup merevlemez.
-
RockFonok
tag
Sziasztok!
Szerintetek Biztonságosak ezek a felhőtárhelyek film és zene tárolásra?
Csak privátként tárolnám ott őket.
-Mega 50GB
-Degoo 100GB
-Hubic 25GB
-Cloudup 200GB
-Sharechat (Ez egy új fájlmegosztó itt nincs tárhelykorlát, feltöltött fájl mérete nem haladhatja meg az 5 GB-ott.)
-Box 10GB
-MediaFire 10GB
-OneDrive 5GB
-Google Drive 15GBNem akarom hogy le töröljék a filmeket.
Nem tudom melyikbe érdemes meg bízni, mert a Megát már ismerjük ki hozta létre nem szeretném egy szép napon megint a hatóságok lelőjék szerzői jogok véget. -
starr
őstag
Beregisztráltam a Degoo-ra is. Kizárlólag backup az egész. Weben nem is lehet megnézni a fájlokat.
PC-s kliensnek kell megadni a mappákat, amiket backupoljon, ill szükség esetén elindítani a fájlok visszanyerését. Egyáltalán nem hasonlít a Dropboxra, és társaira. Szóval nem tetszik. -
betyarr
veterán
nektek szinkronizál rendesen a onedrive app mobilon?nekem csak akkor kezdi el feltölteni a fotókat/videókat,ha konkrétan megnézem a feltöltéseket.akkor szépen elindul.egyébként meg nem
-
bacus
őstag
válasz
baandii #4062 üzenetére
mert nem tilt le, vagy nem mindegyik. Pár percre letilt, de utána lehet újra próbálkozni. 4.4 androidnál szerintem a végtelenségig lehet így próbálkozni, lányomnak sikerült elfelejteni a kódját. (na ja, napi 5x változtatta)
Kapott egy másik telefont, gondoltam már 3 hónapja be se kapcsolta, anyukám telefonja meghalt, adta magát az ötlet, hogy megkapja lányomét. Kb 300x próbálkoztunk, de nem sikerült.
A google fiókon keresztül egyébként távoli eszközvezérléssel sikerült feloldani, de akkor a kód nem változtatható meg. A végén factory reset lett.., csak a telefon le nem mentett adataiért harcoltunk kicsit
-
válasz
baandii #4055 üzenetére
3 féle megosztás lehet:
- nyilvános (bárki hozzáférhet)
- link birtokában bárki (bejelentkezés nem szükséges itt sem)
- csak bizonyos személyek: itt megadod az email címeket, akiknek a saját google drive-ukba be kell jelentkezniük hogy elérjék a megosztott tartalmadat, felesleges lenne még egy bejelentkezés -
baandii
senior tag
létezik hogy a google drive-t nem lehet jelszavas védelemmel ellátni, a dropboxnál ez alapfunkció
-
baandii
senior tag
hellosztok,
van arra lehetőség hogy telefonomon egy általam kiválasztott mappába bekerülő fényképek szinkronizálva legyenek a dropbox fiókomba?...ha igen hogyan?
-
moma
őstag
Én itt láttam tőled függetlenül.
szerk: mondjuk ahogy látom ez ugyanaz lényegében. lent viszont most észrevettem egy ilyet: Refer a friend, get $10! hmm -
moma
őstag
Hú, szuper leírás köszi! akkor ezt az 50 gigát összerántom én is. De a fizetősnél jobb a pcloud, mert itt 50 euro lenne egy évre az 500 giga, ott meg sacc ennyiért örökre van. és a pcloud is jó helynek tűnik nekem most így olvasgatva. Na jó én előfizetem
meggyőztem magam.
-
starr
őstag
25Gb alapból a Hubic, 5db (ön)meghívással lehet 50GB-od. Ha eleve meghívva regisztrász, akkor 55-ig lehet felhúzni.
Ha a meghívott accountokat törlöd, akkor újra meghívhatod ugyanazt az email címet, és regisztrálhatsz ugyan azzal az címmel.
Hátrányai:
- Übergagyi weboldal
- PC-s kliens néha vacakol. Van, hogy 2-3x feltölt egy fájlt, mire sikerül neki.
Előnyei:
- a PC-s kliensben van Backup funkció. Be lehet állítani mennyi időnként backupolja az adott mappát, és beállított mennyiségű előző verziót is tárol.
- Talán a legolcsóbb, ha fizetni akarsz érte. 100GB - 1 Euro/hó
Az OVH nevű nagy francia internet szolgáltató csinálja amúgy, tehát nem holmi szélhámosok. -
moma
őstag
amit előbb linkeltem arról brutál rosszakat írnak el sem hiszem, hogy ilyen van... túlszámláznak, nem adják vissza a pénzt ilyenek.... jó, hogy utána olvastam...
hubiC-t az jó? hogy lett ott 50gigád?
nekem sacc optimális lenne az az 500 giga a pcloudnál,. gondolkodom még rajta. vagy az vagy veszek egy külső vinyát... de akkor szerintem az jobb.
-
moma
őstag
Nem tudom, hogy keveredtem erre a linkre, de ez elég jónak tűnik, ha él, de csak egy év. Utána jöhet a macerás költözés... van értelme egy évre így befizetni azon agyalok.
Szerk: Mondjuk közben nem olvasok róluk jókat...
-
moma
őstag
Ugye azt jól értem, hogy ugyan feltölthető baromi sok zene a google music-ba, de azokat normálisan nem tudom letölteni. Pontosabban csak offline használatra tölthetem le, de az nem azok nem azok az mp3-ak lesznek, amivel azt csinálok, amit akarok. Ehhez a drive lenne alkalmas, de ott meg nincs alapból annyi hely. én 100 giga zenét tennék fel.
starr: ez a cég vajon mennyire stabil, nem tűnnek el pár év múlva?
-
starr
őstag
500GB 60USD örökre
pCloud Premium Cloud Storage: Lifetime Subscription -
válasz
Neil Watts #4039 üzenetére
Google Drive havonta 690, de 1 évre 6.900 (2 hónap ingyen), nekem most német lakcím van beállítva így bruttó 19.99 euró az 1 év (kb. 6.000 forint).
-
-
válasz
Neil Watts #4037 üzenetére
-
Sziasztok!
OneDrive elofizetesem (O365+1TB/acc, 5 gepre, 10 usd/ho) keresnek alternativat.
Van barmelyik cegnek hasonlo ajanlata?Koszi!
Udv. core2
-
starr
őstag
Degoo-t használ valaki? Mi a vélemény?
Februárban lejár a Onedrive-os bónuszom, helyette keresek valamit. -
7s26c
őstag
Telón működik...
-
7s26c
őstag
Kipróbáltam a Megát. Egy órán át nem másolt fel tiz jpg kepet. Dropboxnak ez másodpercekig tart.
-
-
törölt tag
Srácok, melyik a legnagyobb ingyenes felhőtárhely?
-
tonyrulez
őstag
Magyarán ne menjen a szinkronizálás? Egész egyszerűen zárd be a Dropbox alkalmazást. Persze ekkor azt sem fogja feltölteni amit a gépen hozzáadsz. Másik opció hogy olyan mappába töltesz fel távolról fájlokat amiket selective sync-ben kivettél a gépen. Nem tudok olyan lehetőségről hogy a letöltés tiltva legyen a feltöltés pedig engedélyezve.
-
maestro87
őstag
Jó kép.
Egyébként én tegnap az imgur-t találtam megfelelőnek. Van direkt link (rövid) és album megosztás funkció is, de még annyira nem teszteltem.
Amúgy nem értem, hogy miért hiányzik a direkt link kinyerése funkció pont a legnagyobb képmegosztó oldalakról, pedig szerintem ez alap lenne. -
7s26c
őstag
azt meg tudom oldani valahogy, hogy a Dropbox telepítésekor létrejött Dropbox mappa a pc meghajtóján ne gyarapodjon? Amit feltöltök az ott is megjelenik egyből és nem mindig szerencsés.
-
maestro87
őstag
Szerintem világos voltam. Normális hosszúságú linket, mint amilyet például a ph oldala is készít képfeltöltéskor. Láttad már a google közvetlen linkjét? Áll vagy 500 karakterből így link rövidítő használata nélkül sok helyre nem lehet beszúrni normálisan.
Régen az imageshack-et használtam ami bevált de az fizetős lett.
Flickr meg nem is ad közvetlen linket a képhez, ráadásul ott virít a nevem is a kép mellett ami megint nem jó ha névtelenül akarok valamit megosztani... -
maestro87
őstag
Jobb klikk -> Kép megjelenítésre tényleg ad egy baromi hosszú direkt linket, de azért így nem az igazi főleg ilyen hosszú linkkel (link rövidítőket meg kihagynám). Meg így, hogy nem .jpg-re végződik a link, nem tudom hogy elfogadja-e minden fórum motor ha képet akarok beszúrni.
-
maestro87
őstag
Képfeltöltésre melyik ingyenes szolgáltatót ajánlanátok? Olyan kellene ami ad direkt linket is a képhez (gdrive, onedrive azt hiszem nem ad) és lehet a későbbiekben törölni is a képet róla, tehát regisztrációhoz kötött. 1GB tárhely is elég lenne.
-
7s26c
őstag
köszönöm! nem illegális tartalmakra gondoltam, személyes adatokra...(nem pin kód stb...
)
-
alapz@j
tag
> mily jellegű tartalmakat nem ajánlatos végképp feltölteni
Ebben szerintem elég jó viszonyítási pont a Btk. - ha valami olyasmi van a gépeden, ami ebbe ütközik, akkor azt ne töltsd a felhőbe.
Ha nem illegális, de személyes, szenzitív, stb. adatokat akarsz ott tárolni, akkor vagy zero knowledge szolgáltatót választasz vagy te magad intézed a titkosítást - erre pedig létezik egy halom ingyenes és fizetős szoftver is.
-
okiteki
tag
Kedves 7s26c!
Szólíthatlak Imrének vagy kovácsnak
A válaszodra röviden, teljesen ki vagy szolgáltatva a szolgáltatónak és a hivatalnak is ezért kell párhuzamosan használni több cloudot is. De ne izgulj ha használsz titkosítást akkor semmi gondabba nem tudnak belenézni túl nehéz lenne nekik.
Egy lelkes Cloud felhasználó.
-
7s26c
őstag
Sziasztok! Mivel több felhő alapú tárhelyet is használok, felmerült a kérdés : mennyire vagyok kiszolgáltatva kíváncsi hivataloknak, szolgálatoknak, illetve mily jellegű tartalmakat nem ajánlatos végképp feltölteni? Gondolom sima szülinapi tortaelfújás-fotó még oké...
-
nfsu17
veterán
válasz
AMD Power #4008 üzenetére
Mennyire "butítja" le a képeket ez?
16MP méretre, amennyiben a forrás nagyobb volt.
és még ezen felül a méretét is csökkenti.
olyan 50%-al minimum, de ki kell próbálni pár képpel.
az a baj, hogy még a nagyon kis méretű fájlokat is kicsinyíti, tehát nem az van, hogy az 1MB-nál nagyobb képek méretét leveszi, hanem még az 500kB-ost is kicsinyíti.néztem pár képemet
9MB > 3,6
8,1 > 3,6
8,95 > 3,3
8,78 > 3,5
29,3 > 5,7 -
AMD Power
titán
Sziasztok!
Az létezik ,hogy Maestro kártyával nem tudok tárhelyet venni a Google Drivenál?
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Valaki tud olyan 3rd party cuccot ami képes OneDrive-ra csak felfelé tölteni ?
Van 1 TB os helyem onedrive-on, de én desktopról oda csak felfelé szeretnék tölteni, azt nem akarom, hogy onnan le is töltse a cuccokat.
Böngészőn keresztül ugye ez megvalósítható, de az baromi lassú és macerás. -
kzs
tag
En is hasznalok syncthing-et, bar nem vagyok profi.
Ehhez ugyebar mindenkepp van minimum 2 sajat eszközöd (amik között szinkronizalsz). Ujratelepites utan a masik (nem ujratelepitett) eszközt kel ujra hozzaadnod a Device Id segitsegevel.
Az nem fog müködni, hogy mindkettöt egyszerre telepited ujra - mert ahogy irod is, nincsenek a felhöben az adatok, hanem sajat eszközeid között szinkronizal. -
Normi™
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést a lámaságomért.Szóval kerestem egy nyílt forráskódú Dropbox alternatívát.Eljutottam a Syncthing-ig,letöltöttem,beállítottam mindent,működik is királyul.Viszont egy dolgot nem értek,ha újrahúzom a rendszert akkor mi alapján érem el ezt a mappát?Mert ugye Dropbox-nak van egy kliense amin keresztül egy e-mail címmel és egy jelszóval azonosítom magam és elkezdi a szinkronizálást,de itt semmiféle regisztrált fiók nincs.Gondolom valami egyedi azonosítót kell elmentenem amit az újratelepítés után beállítok.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Hopsz rossz helyre írtam,ez nem felhőalapú
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Hardcore café
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hálózati / IP kamera
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Túra és kirándulás topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Interactive Brokers társalgó
- Konzolokról KULTURÁLT módon