- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem menekül a Facebook-függőségi per elől a Meta
- Proxmox VE
- Milyen switch-et vegyek?
- Mesterséges intelligencia topik
- Synology NAS
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Windows 11
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Óriási segítségre lenne szükségem. Igaz hogy péntek óta lázasan fekszem, de csak betaláltak egy dologgal, amit ráadásul a hozzáértésem híján meg sem tudok csinálni (halkan jegyzem csak meg, hogy takonnyal és lázzal teli fejjel annak örülök h élek)
Van két excel táblám. Van bennük 3 oszlop ami alapja kell hogy legyen egy összehasonlításnak. Hogyan lehet megtenni az összehasonlítást, hogy az eltérések (az első tábla a megrendelés, a második a visszaigazolás - és mocskos nagy a különbség a két végszám között, de nem azonos formában kaptuk vissza csak h biztosan ne sikerüljön összehasonlítani) kiemelésre kerüljenek a hiányzó tételekkel együtt. A hiányzó tételt és a darabszám eltérés közötti különbséget is jelölni kellene, mert utána kézzel kell egy pdf( hurrá, hogy sikerült egy másik formátumot is belekeverniük ) formába kiállított teljesen más felépítésű doksival összeolvasni ahol tudnom kell jelölni h csak mínusz x db vagy egyáltalán nincs.
A file itt található, a Men+Women fület kellene összehasonlítani (ebben van a több) a 2compareW füllel.Tudnátok segíteni egy haldokló phórumtársnak ebben?
Előre is nagyon szépen köszönöm!Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Amennyire két köhögőroham között bírtam próbáltam úgy megalkotni összemásoláskor hogy a második (2comapreW) tábla hasonlítson az elsőre. A oszlop az egyedi azonosító, az E elméletileg (ruhákról van szó) méret jelölő ami egyedi, a H pedig a darabszám.
Nagyon szépen köszönöm a képletet, most bedrogozok egy lavór tűzforró neocitrán+Rubophen itallal, és utána megnézem mit tudok elbszni a kész megoldáson
MOD:
kérdés, mert ugye taknyosan még magyarul is elfelejtek vlookup és choose, ugye?[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Sajnos nem használ semmi, de nagyon szépen köszönöm Pénteken kapott el a kórság, estére 39,8°C volt, ami gyógyszerek és hideg fürdő ellenére sem ment le vasárnapig. Hétfő doki ott már lázcsillapító szuri, most meg pillegek.
beillesztettem az általad adott megoldást, és a következő történt.
-
válasz Fferi50 #33894 üzenetére
Még jó hogy egységes
Viszont ezzel sem kerültem közelebb a dologhoz. Lehet holnap soronként átnézem, lassan egyszerűbbnek tűnik.MOD:
Mindenesetre a próbáért, szegedi kirándulás esetén jár a házi süti (1 nappal előtte értesítés kell!) vagy egy pohár valami![ Szerkesztve ]
-
-
válasz Fferi50 #33902 üzenetére
Ugyan nem tudom milyen csúnya szavakat használsz, de a leírtakkal mintha megoldódott volna a probléma. Létrehoztam a segédmezőt a leírtak szerint és így mintha lenne eredménye Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Amit ajánlottam, fenntartom - bármikor van szegedi út, szívesen meghajigállak sütivelNe csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
Sziasztok esmét. Kérlek titeket világosítsatok fel a következő problémával kapcsolatban - mi a tökömet nézek el?!
file 1
file 2Amikor summázom a darabszámot , mindkét helyen 98142nek kellene lennie (J oszlop első fájl). A sok zöld jelölés az ami közös a két táblázatban. A világos zöld jelölés arra vonatkozott hogy nem volt kép mellé eredetileg, én vadásztam le.
Namost a bajom: ha minden megvan mindenhol és darabra stimmel, akkor hogy lehet hogy az első táblázatban 48 elemet összeadva ( a nullásokat is!) kevesebb jön ki summára mint a másodikban ahol E oszlop 99295?!
-
Hogy aza... Pedig soronként néztem át a rohadékot a párommal összeolvasva
Köszönöm szépen
-
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség. Természetesen nem ingyen - lévén nem egyszerű a dolog, már ha egyáltalán meg lehet excelben oldani!
Adott ez a tábla.A problémám a következő.
C oszlop -önmagunknak megjegyzés dátum szerint mikor volt az utazás.
D oszlop -hazautazás napjainak száma
E oszlop -utazás típusa, de mint ilyen lényegtelen
G oszlop -Hónap amikor a napok el lettek költve utazással
H oszlop -hónap hosszúsága napokban
I oszlop -hónapok napjainak összesített száma
L oszlop -napok amiket otthon töltök
N oszlop -otthon töltött napok számaEnnyiből kellene kiszámoltatni, hogy tetszőleges 180 nap alatt (a tetszőleges itt állítható választhatóságot jelentene ha van rá lehetőség) mennyi időt lehet hazautazással otthon tölteni. Ez az érték nem haladhatja meg soha a 42 napot.
Tehát ha tudom h az utolsó 6 hónapban 38 napot voltam otthon akkor megkaphassam a 42(max)-38(már eltöltött otthoni szabadnapok számát)=4 (még felhasználható hazalátogatás) számát. Ezt meg lehet oldani excelben?
Még egyszer hangsúlyozom - ha ez nekem 1-2-3ezer fortintba kerül akkor vállalom a segítség ellentételezését.MOD
Ha valaki tud segíteni itt kérem jelezze és privátban névvel számlaszámmal várom Köszönöm szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mozilla Firefox
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Elemlámpa, zseblámpa
- Egérpad topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs