- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azopi74
addikt
válasz Csuklósbusz #25991 üzenetére
A legnagyobb nyugdíjúakat?
MS Query-be tedd be ezt az SQL statementet (Data/From Other Sources/From Microsoft Query/Excel Files) :
SELECT * FROM `C:\Users\Peter\Desktop\Book2.xlsx`.`Sheet1$` `Sheet1$`
WHERE Nyugdíj IN (SELECT
MAX(Nyugdíj) FROM `C:\Users\Peter\Desktop\Book2.xlsx`.`Sheet1$` `Sheet1$`)Természetesen a saját file-od és munkalapod elérési útjával.
-
azopi74
addikt
válasz Csuklósbusz #25994 üzenetére
Nem értem, mi a gond. Ennél egyszerűbben nem nagyon lehet megoldani. Ez is simán excel.
Te mondtad, hogy adatbázisként használod az excelt (amire szerintem amúgy egészségesebb lenne egy adatbáziskezelő, de nem baj)
De ha így használod, akkor abból a lekérdezéket jelenleg MS Query-vel tudod megoldani.
Ha Excel 2010 van legalább, és a PowerQuery bővítvény is fent van, akkor grafikus felületen, SQL nélkül is megtudod ugyanezt csinálni némileg felhasználóbarátabb módon (MS Query-vel is tudsz grafikusan queryt csinálni, de csak nagyon egyszerűeket)"Hogy a név, utca, hsz, összeg, közül a táblázat alulra egy mezőbe újra kiírja a legnagyobb és legkissebb összegűeket... ?"
Egy mezőbe hogy tudsz több sort írni?
Olyat tudnál még csinálni, hogy a lenagyobb összegűt kikeresed (MAX függvény), és VLOOKUP-olod hozzá a többit is, de ez csak sorban az első találatot fogja kihozni, nem az összeset.
-
azopi74
addikt
válasz Csuklósbusz #25995 üzenetére
Az összes lehetőséget kidobja, vagy csak a legegyszerűbbet (legkevesebb darabszámút)?
-
azopi74
addikt
válasz Csuklósbusz #25998 üzenetére
És az 1000-res és 500-as szándékosan maradt ki?
Ha pl az A oszlopban vannak az összegegek, és az első sorban B-től M-ig a címletek, akkor B2-be ezt írd: =INT(A2/B1)
C2-be pedig ezt: =INT(MOD($A2,B1)/C1) , és utána húzd el jobbra, az utolsó címletig .Aztán húzd le az egészet az utolső összegig
Van sokkal szebb megoldás is, de nem akarlak elijeszteni, mert azt mondanád rá hogy bonylult
(Képletfordításhoz: http://hu.excel-translator.de/)
-
azopi74
addikt
válasz Csuklósbusz #25999 üzenetére
A2-be írd be: ha B-ben vannak az adatok:
=IF(B2<>"",COUNTA($B$12)&".","")
És húzd le
[ Szerkesztve ]
-
Delila_1
veterán
válasz Csuklósbusz #25991 üzenetére
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
azopi74
addikt
válasz Csuklósbusz #26008 üzenetére
Bocs, alapvető probléma, hogy én néztem be valamit, mindjárt javítom a képletet
A másik, hogy úgy látom, magyar exceled van, a függvényt is le kéne fordítani magyarra.http://hu.excel-translator.de/
De ha javítottam a képletet, lefordítom magyarra, és úgy is beírom.
A harmadik, hogy úgy látom, szövegformátumúak a celláid D oszloptól
-
Delila_1
veterán
válasz Csuklósbusz #26034 üzenetére
Tettem fel egy mintát.
Az első lapra felviszed az adatokat. Nem vonsz össze sorokat az azonos házszámoknál, mint a mintában. Az azonos címek sorait feltételes formázással kiemeltem. A változásokat mindig erre a lapra kell felvinned.
A második lapon a 3 érvényesítésben behozod a dátumot. Mikor a napot is kiválasztottad, az első munkalapról átmásolódnak ide azok a sorok az első lapról, ahol van jelölve valamelyik napi-, heti-, vagy havilap.
Itt annak a lapnak az oszlopát szűröd, amelyiket akarod, például pénteken a hetilapokat – egyenként.
A T:W oszlopokat elrejtheted, azok az érvényesítésekhez kellenek.A második lap 2 címsora egyezzen meg az elsőével.
Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
Delila_1
veterán
válasz Csuklósbusz #26037 üzenetére
A második lapnak csupán annyi értelme van, hogy kiszűri azokat a címeket, neveket, ahol nincs megrendelés.
Az új változat 1 lapon végzi el ezt a feladatot.
[link]Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.
-
lappy
őstag
válasz Csuklósbusz #48789 üzenetére
https://excelneked.hu/2019/05/09/excel-oszlopdiagram/
Vagy
https://www.excel-easy.com/examples/column-chart.html[ Szerkesztve ]
Bámulatos hol tart már a tudomány!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest