- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
-
IT café
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #30448 üzenetére
10-ből szerintem 2 ilyen lehet. A fórumtárs fotóján nem ilyen van, de ha ilyen is lenne, akkor sem kellene elé rakni egy másik hangsugárzót.
Nem kapunk be, inkább mást vacsorázunk.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #30445 üzenetére
Aladár!
Azok a szubok tudod mennyibe kerülnek? Ráadásul azok a "szokásostól" eltérőek, slim kialakításúak, direkt erre a célra. A házimozi topikban BBéci linkelt már egy pár ilyet. Szóval nem is értem, hogy miért akarod tévképzetbe hajtani az embereket? Nézz meg egy THX ajánlást, ha nekem nem hiszel.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz BullZeye #30411 üzenetére
Ha neked HTPC a tablet, mobiltelefon ...stb. akkor legyen, nekem nem az, másoknak sem lesz az. Csak mégis milyen érdekes, ha beütöd a keresőbe, hogy HTPC és rámész a képekre, egy darab tabletet sem fogsz látni... Mindegy, téma lezárva.
"házimozi része meg megkötésekkel, de teljesül (kép és hang van, programot futtatja)"
Jah és ennyi. Öröm és boldogság.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz BullZeye #30399 üzenetére
Az utóbbit HTPC-nek nevezném, de egy táblagépet nem, akár fájdalmas ez sokaknak, akár nem. Ne húzzuk már mindenre rá ezt a 4 betűt. Ez annyira megtévesztő.
HTPCnek tekinthető, ha fő feladata, hogy média tartalmat szolgáltasson a TVn?
Ezek szerint a Samsung S4-es mobilom is HTPC? Ugyanis hozzá lehet kötni a TV-hez és képet, hangot, videot lehet ráküldeni. Akár kábel nélkül is.
Szvsz.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #30312 üzenetére
Hé! Le fogom mérni mégegyszer, mert amikor csináltam akkor volt 1-2 frissítés. Csak ma, csak a Te kedvedért.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
"Elrejtés spoiler védelem miatt"
Ezt hogy a francba lehet eltüntetni?! Sajnos, nem mutatja a film leírásokat... Már régóta keresem, de nem jövök rá.
Más:
Mik azok a kiegészítők, amiket feltétlen ajánlott/érdemes feltelepíteni? Szeretném beleírni a készülő cikkbe is, szóval nem lenne rossz, ha pár sort írnátok róla.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #30114 üzenetére
Nem is értem, hogy jutott eszedbe a Port.hu-s pluginnal kínozni magad. Nálam a TMDb majdnem mindent megtalál (8/10), a többi pedig manuálisan 2 kattintás.
Azt viszont nem értem, hogy miért csinálja mindegyikkel?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz hétalvó #30049 üzenetére
Ezek azért szép házak, bár van itt is 1-2 elbarmolt.
(#30048) canniball
Ez ilyen sajátos gondolkozás, rá van állva az agyam, de lehet azért, mert van külön NAS-om és nem gondolok így a HTPC-re. Én mozizásra és zenehallgatásra fogom használni, semmi másra, de az egy dolog, hogy mi van az én fejemben és hogy a gyakorlatban mennyi mindenre lehet még bevetni ezeket a masinákat.
Pl.: Celtis fórumtárs vasa is egy klasszikus HTPC számomra.
(#30048) canniball
Semmi sztereotípia és előítélet. Azon is sokáig gondolkoztam, hogy rakjak-e BD olvasót a vasba, de rájöttem, hogy ezután sem fogok lemezezni.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz radi8tor #30029 üzenetére
Nagyon sokáig agyaltam ezen a ház témán én is, nehéz szülés volt, nem gondoltam volna, hogy ennyire. Úgy voltam vele, hogy házat csak egyszer kell venni. Pedig külsőre nem 100%-ig egyezik meg ez a ház az ízlésemmel.
(#30030) Kiskopika
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz windlord #30023 üzenetére
Köszönöm!
(#30025) hétalvó
Miért kellene nagyobb, ha nem használnám ki? Van fix NAS-om emellett és külső HDD is. Innentől kezdve számomra csak pénzkidobás lenne a nagyobb ház, benne 4-5 zakatoló HDD-vel. Ez valami berögződés lehet nálad kedves kolléga.
(#30027) radi8tor1
Ha-Ha.
Melorin
Itt vannak más konfigok ilyen házban, részletesen látszik.
(#30029) radi8tor1
Köszönöm! Belemerülök majd a témába és akkor szolgáltatok majd több infót is. Tegnap már fáradt voltam, így csak a Win 8.1-t löktem rá gyorsan.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Megszületett!
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz #03969024 #29967 üzenetére
Olykor a médialejátsztót gyártó cégek is tudnak kihozni 1-1 új dolgot, csak a kérdés az, hogy egyáltalán szüksége van-e rá az embernek? Sokan nem vágynak másra, csak hogy benyomják a filmet, menjen és kész. Mellékes a kép és hangminőség, a szolgáltatások kezelhetősége és lejátszószoftver rugalmassága.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz #03969024 #29964 üzenetére
Dehogy értettelek, NO offense!
A médialejátszó azért jó, mert "plug and play" és nem kell annyit szöszmötölni vele, mint egy HTPC-vel. Erre nem mindenkinek van igénye és kedve. Bár én úgy gondolom, hogy pl. egy Mede8er 600X3D árából (45.000 Ft), nem lehet akkora ugrást elérni HTPC szinten. Szigorúan csak szerintem.
Miért szoktál mosolyogni?
"Igazából a hezitálók miatt szóltam hozzá, mivel a legfontosabb érv a HTPC ellen az ára szokott lenni..."
Itt is tisztázni kell, hogy mire fogja használni a HTPC-t? Mozi? Zene? NAS? Letöltés? Játék? Vagy minden együtt? Hány HDD kell neki? Hány SSD? ...stb. Az sem mindegy, hogy BD-t akar nézni, vagy DivX-t... stb.
(#29963) Sefter
A házválasztás eddig a legnehezebb volt. Igaz, hogy kaptam hozzá segítséget egy kollégától, de nehéz szülés volt...
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Tibiajax #29951 üzenetére
Ez egy csodaszép ház! Én gondolkoztam rajta, de amikor megláttam az árát, akkor letettem róla, illetve az én célomhoz teljesen felesleges lenne ekkora méret.
(#29956) a8l
HDMI-t fogok használni. Akár Openelec is elég. Sokan arra esküsznek és régimódinak tartanak, mert akarok Win 8.1.-t rá.
"Arra gondoltam hogy egy gyors pendrive-ról is elfutna a rendszer 150-200MB/s olvasási tempó elég lehet és akkor nem kell bele SSD, bár én HDD-t raknék bele, jobban szeretem ha nem hálózatról játszik le bármit, gyorsabb sokkal ha közvetlen elérés van."
Nálam Synology NAS-ról futnak a filmek/zenék és semmilyen probléma nincs ezzel. Illetve külső HDD-t kötök hozzá, a rendszernek meg SSD és kész. Nem akartam belerakni 5-6 HDD-t. Az nem az én világom.
(#29959) lancerboy
Valóban, de nálam nem volt olyan kitétel, hogy szigorúan a Popcorn áráért raknék össze HTPC-t. Ha ez lett volna a cél, akkor felhívom a figyelmet az írásom elején erre. Ez olyan mint amikor az ember médialejátszót vesz. Ott is van 20.000 Ft-os, 45.000 Ft-os, 90.000 Ft-os és így tovább. Az írásom oka, hogy bemutassam, hogy miért váltottam, mire jutottam, folyamat, stb.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Tibiajax #29945 üzenetére
Nah, igen. Természetesen erről is szó lesz, hogy kicsit fentebb helyeztem a minőségi mércét. S abban is igazad van, hogy nyilván lehet venni házat 15.000 Ft-ért is. A történet lényege a váltás lesz, annak előnyei, esetleges hátrányai, buktatói. Pl.: a legelső hátránya, hogy 2 db Popcorn árába kerül a HTPC.
Már bele is írtam a bejegyzésbe. Köszi, hogy szóltál!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #29934 üzenetére
Nem olyan sok idő már!
A Dell táp beérkezett tegnap előtt. A többi "alkatrészt" ma hozza a futár, a ház és a táp pedig nagy valószínűséggel holnapra ér ide. Szombaton pedig összerakás egy fórumtárssal. Fogom majd egyébként publikálni a folyamatot blogon keresztül, hogy azok is képbe kerüljenek a HTPC-ről, akik a médialejátszó és e között vacillálnak, illetve, hogy hogyan is néz ki ez az egész folyamat.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Melorin #29838 üzenetére
Szerintem nem.
Nekem volt eddig 4 médialejátszóm, ebből a legutolsó a Popcorn A400. Mindegyiknél volt ám kompromisszum rendesen, még a Popinál is, amit a mai napig szeretek ettől függetlenül. Viszont másképp működik, mint egy jól kialakított HTPC, mások a korlátok, a lehetőségek is.
Egy nagyon egyszerű példa: A Popcornon beállítható 2 féle Jukebox (ebből 1 csak "mókolással"), addig a HTPC-n (XBMC) kapásból 5-6 témánként...
Egyébként sok vita szokott menni az "all in one" eszközökről számos topikban és kevesen értik meg azt, hogy pl. a TV gyártóknak sem érdekük, hogy egy a TV beépített lejátszója tökéletes legyen... Na, de már másik vizeken járunk.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Melorin #29830 üzenetére
A játék az teljesen más, ne vegyük ide. Gondolom nem 0-24 óráig játszik valaki egy HTPC-n, nem? Illetve nem játszik és filmezik egyszerre, ugye?
A NAS-nak pedig a funkciója, hogy 0-24 óráig megy a torrent, seedelés, bármikor bárhol elérés stb, ez a lényege, erre találták ki.
"egy megosztás, miért nem összeegyeztethető "
Azzal semmi baj nincs ha Samba vagy NFS megosztás megy a háttérben amikor filmezel/játszol...stb.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz kruplishal #29824 üzenetére
Samsung S4-en Yatse és Rapoo E2700.
Sokáig gondolkoztam rendes távirányítón, de letettem róla. Ezt így kényelmesebbnek vélem.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #29784 üzenetére
Tudod, ahogy öregszünk, úgy hülyülünk, a végén átszokunk a BD 3D-re.
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Optimalizálás, vírusirtó, esetleges böngészés, PowerDVD használata stb.
(#29780) hétalvó
Helló és köszi!
Igen, szintén Dell táp.
"kicsit kár, hogy itx-re szavaztál, azért egy dedikált vga nem lett volna rossz. esetleg később egy usb kártya se zenélni."
Kezdetben ez is nagy lépés lesz a Popcorn A400-hoz képest. Sztereó irányába pedig nem akarok elmenni, ördögi kör.
Távirányítón sokat gondolkoztam, de nem találtam olyat, ami nekem bejött volna, így lesz egy Rapoo E2700 billentyűzet/touchpad és az S4-en Yatse.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
Máshogy gondolkozunk, de ez nem is baj szerintem.
Más:
Aki HD-Plex házat venne mostanában!
Ha összeszerelés és/vagy a kész vasról lősz 3 db képet és feltöltöd Facebookra, bármilyen fórumra és ennek a linkjét elküldöd nekik e-mailbe (reward@hd-plex.com), akkor 20 $-t visszautalnak a PayPal számládra.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz Mezga Aladár #29766 üzenetére
Akkor félreérthetően fogalmaztam:
Átlagfelhasználó nem férhet hozzá ehhez az OS-hez, nem?
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz holden72 #29753 üzenetére
Én most építem a HTPC-met, így fog kinézni:
Ház: HDPLEX H1.S
Táp: HDPLEX 250W Hi-Fi DC-ATX Power Supply (16V-24V wide range voltage)
Lap: Gigabyte GA-B85N
Processzor: INTEL Core i3-4330 3500MHz 4MB LGA1150 Box
SSD: Intel 120GB 2,5" SATA3 530 Series MLC
Memória: CORSAIR 4GB DDR3 1600MHz KIT(2x2GB)
Szoftver: Win. 8.1 + XBMC + MPC-HC. (eddig)- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Szerintem egy kalap hulladék, csak arra jó, hogy a TV hangját kiváltsa. Múltkor az egyik barátom áthívott, hogy milyen jó, micsoda térhatás van a hátuk (!) mögött, hallgassam meg. Nem akartam megbántani, így nem mondtam semmit neki. Egyébként ez a téma itt teljesen OFF.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
válasz MasterMark #29710 üzenetére
Milyen OS-t használsz? Nem lehet, hogy valami kézfogási probléma?
(#29713) MasterMark
Csodálkozom, hogy eddig nem nézted meg Win 8.1 alatt. Ez nem rád vall!
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz #75912448 #29622 üzenetére
Haha. Inkább egy normális távirányító kellene. Mindegy, addigra megálmodom.
Ezek szerint nem olvastad el az XBMC kezdőknek c. cikket, ha most találtad meg ezeket.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Asszociációs játék. :)
- Külpolitika
- Gitáros topic
- Autós topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...