-
IT café
Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
orientcx
őstag
válasz Htibimor #11999 üzenetére
Sokat nem kell CZ-t keresgélned, bárhol találsz. Én kb a negyedik ugrásra megtaláltam, hol nem férnek a bőrükbe a szaktársak(bolond egy világ ez)
Csak ezek szerint az extra baksisért érdemes Arissa rendszereiben kutakodnod[ Szerkesztve ]
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
orientcx
őstag
Napok óta FDL-al CZ-zek(azt is keveset), és még csak nincs is discovery modul a hajón, ennek ellenére szépen fejlődgetek az explorer vonalon(is) Az első kép a tegnap délutáni, a második a tegnap késő esti állapot. Na erre varrjon valaki tépőzárat! Felfedezés terén max annyit produkáltam, hogy felfedeztem a mélyhűtő sarkában egy kis maradék málna fagyit, nem gondoltam volna, hogy ezt is ilyen gazdagon pontozzák
-
És ha már itt tartunk, hencegek egy keveset. Ha lassacskán is, de azért csak fejlődök ezzel az FDL-al, persze a magam Fed bugris szintjén. Úgyhogy a birodalmi hűbér urak már most kiadhatják a PP-s szállítós küldiket a vazallusaiknak nagyobb tétel alsónemű, és pelus beszerzése céljából, szükségük lesz rá(mert a szájhősködéssel sem hagytam ám fel)
Egyre tovább kitartanak a SCB-k(HI CZ-zek), de továbbra is rettenetesen hiányzik egy nagyobb méretű cannon. Ha feltűnik egy konda a horizonton, természetesen azonnal rávetem magam, de azért nem olyan felhőtlen lelkesedéssel, mint anno az 1.3 előtt a Pythonnal. Ilyenkor mindig van bennem egy kis feszültség, és a legtöbbször SCB-t is kell használnom. A konkurencia Pythonjai is erősebb lézereket kaptak(az eddigi fegyverzetükkel egy kirakatüveget sem igen tudtak volna betörni), és bizony velük is vigyázni kell, ha az ember spórolni akar a pajzzsal, de a többi hajó nagyon megszívta, ha egy FDL-t kap a nyakába, és az is igen megnyugtató, hogy ha netán mégis valami zűr adódna, csak egy-két boost, és máris élvezhetem a végtelen űr csendes magányát. A kigyúrt konda is érdekes élmény, nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek - egy A7-es shield azzal a rakás SB-el, és SCB-al igen magabiztossá tud tenni(bár a két alsó HP ott is használhatatlan), de most inkább pihengessen a Python mellett a garázsban, most élvezkedem egy kicsit a FDL fürgeségével
-
-u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
baphomet
senior tag
válasz Htibimor #11995 üzenetére
Mióta duplázták a combat bond-ok értékét nem nagyon jártam RESben. Egy Vulture-rel szép komótosan össze tudok szedni majdnem 3 millát óránként egy low intensity CZ-ben is.* Ez majdnem olyan jó, mint egy szerencsés RES. Ráadásul nem kell várni a jó felhozatalra, nem kell szkennelni a hajókat, és mindig akad egy-két Anaconda, ha arra fáj a fogam.
A másik, ami miatt a CZ jobb, az hogy gyorsabban eljuttat az elite rangig. Brit tudósok megállapították, hogy harci rang növelésénél többet nyom a latba az ellenség rangja, mint a hajója ereje. Mondjuk egy elite Viper kilövése közelebb visz az áhított elite fokozat felé, mint egy novice Anacondáé, és a CZ-kben jellemzően magasabb rangú pilóták vannak, mint RESben.*Ehhez adjuk még hozzá, hogy Arissa rendszereiben bárki 20% felárat kap a combat bondokért is, a talpnyalói meg ötvenet. Elvileg hiba, mert csak a bounty-ért kellene bónuszt kapni, de míg nem javítják, addig jöjjön csak az az ingyen pénz.
[ Szerkesztve ]
-
Htibimor
senior tag
Nem tudom, van e most a csapatban, aki mozog mostanában RES-ekben. Én továbbra is itt mozgok. Az 1.3 óta viszont nem találkoztam RES-ben anaconda-val. Clipper/Python/Vulture sok van, jóval magasabb fejpénzzel, de anacondaval nem találkoztam még. Másnak mi a tapasztalata?
Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P
-
e00dgy
aktív tag
Azoknak ajánlom, akik hajó cserén törik a fejüket.
All outfitting and ships
Discount: 20% / 15%
End date: None given
Requirements: NoneCsak a zseni és az idióta töri át az emberek által teremtett korlátokat. Soha nem használtam reklám blokkolót... :) ;)
-
duvi
nagyúr
válasz CactuS #11988 üzenetére
Miután elindítottunk egy játékmódot ( Solo, Open, Private Group) már nincs "átváltási" lehetőség. Ki kell lépni menübe és csak ott tudunk váltani. Private Groupban még nem próbáltam a Wing funkciót, ezért én is csak találgatni tudok, hogy működik-e? Elvileg mennie kell ott is. Nyugodtan próbáljátok ki, bajotok nem lesz belőle. Semmiképpen nem fog átváltani a program Openre. Ha teszteltétek, akkor plz. dobjatok egy pár sort ide a fórumra!
-
CactuS
Arcképgyáros
Először is köszönöm Duvinak a tegnap esti fejtágítást, elég sok minden megvilágosodott bennem (bennünk?). Többek közt az is, hogy attól, hogy lazán le tudok szállni az alaphajóval még messziről sem jelenti azt, hogy normálisan tudnék dogfightban harcolni. (stílusosan fogalmazva fényévekre vagyok tőle)
Tegnapi beszélgetéssel kapcsolatban egy kérdésem lenne: arról volt szó, hogy tudunk csinálni private group-ot (menüből bevesszük egymást, majd start, aztán ott lesz a másik neve és csatlakozunk). Ilyenkor ugye csak ketten vagyunk. Ha beveszem Wing-be, akkor viszont átvált open-re, vagy ez csak egy félreértés volt számomra, hogy a Wingben repülés az egyből Open world?
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
rtitusz
őstag
Az elején még nagyon jó ötletnek tűnt, még most is nyugis szkennelgetni a világegyetem rejtélyeit, de azért néha úgy lelőnék valamit. Egy fegyvertelen felfedező hajóval ez a tevékenység elég nehézkes, arról nem is beszélve, hogy a legközelebbi Wanted hajó 16000 fényévre van. A menüből elérhető CQC ilyenkor szuper lenne. Kb. napi 1 órát tudok játszani, attól azért még nem bolondul meg az ember. Zenehallgatásos lazulás. Mostanában ennyi időm se volt.
-
rtitusz
őstag
válasz Phobion #11982 üzenetére
Tudod mikor már "csak" 12 ezer fényév a SagA, és az közelebb van mint SOL, akkor már csak azért is végig megy az ember. Persze nem muszáj rögtön 80 ezer fényéves útra menni.
Csak az megy ilyen őrült útra aki egyből el akarja érni az Elite Explorer rangot. Lassan két hónapja vagyok úton, ezzel a sebességgel augusztus végére érek haza. 2000 neutron csillag a cél + a maradék bolygók amik szembe jönnek. 600-nál járok még csak, de még nem értem be a sűrű neutroncsillagos övezetekbe. 55 ezerrel számolva darabját (36 ezer + 50% bónusz) már 33 milliónál járok csak azokból. Úgy számoltam, hogy 140 milliót kell összeszednem az úton összesen az Elitehez, ami kb. 155 milliónál van, de korábbról van már 12 millióm.
[ Szerkesztve ]
-
gigafun
senior tag
Tegnap kicsit ráhajtottam a kereskedésre, és 64%-os Broker után ma Entrepreneur lettem.
Most a felfedező randot kéne felhúzni Pathfinderről Rangerre, hogy egy szinten legyen mind, de inkább a Combatot fogom. Dangerousról Deadly-re valahogy nagyon lassan akar mozdulni. -
-
rtitusz
őstag
Csak hogy megjöjjön a nép kedve a felfedezéshez. Redditen találtam: Elite: Discovery
-
orientcx
őstag
válasz baphomet #11977 üzenetére
"holnap röpdogát írtok belőle"
-
khhmmm...khmm..jajjdesajnáááá...khhhhmm..lom, tankérem, hát nem pont most pirosodott be a torkom? Ja, khhhmm(majd el felejtettem)
meg a lépcsőházat is most újítják fel, és nem tudok lemenni.
és pont holnap kell vigyáznom a szomszéd tengerimalacára is
és itthon kell maradnom, mert jönnek a kéményseprők
pedig én készültem...izé, khhmm, meg minden[ Szerkesztve ]
u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
pcnet
addikt
válasz Htibimor #11902 üzenetére
Grat! Jól kicentizted, vigyázz rá, mert biztosításra már nem maradt pénzmag. (Bár gondolom kicsit átalakítottad már. Pl ekkora PP még felesleges rá.)
gigafun: Hehe, rokonok lettünk?
[ Szerkesztve ]
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
baphomet
senior tag
válasz orientcx #11958 üzenetére
Az ábra kész rég. Erre gondoltam.
Hogy miért kaptál büntit a semmiért? Biztos ismernek már, mint a rossz pénzt. Megelőlegezték, úgyis elkövetsz majd valamit.Látom, közben megtaláltad. Derék. Bemagolni, holnap röpdogát írtok belőle!
(#11962) Htibimor
Kisebb összegű bounty csak pár percig él, viszont miután lejárt, csak akkor tűnik el végleg, ha kiugrasz a rendszerből, vagy kilépsz a játékból.[ Szerkesztve ]
-
duvi
nagyúr
válasz CactuS #11969 üzenetére
- Private Groupot (Solo coop játék, más játékosok nélkül) vagy Winget (Open play, más játékosokkal és közös quest rewardokkal) csináltatok?
- EDHU-nak van saját TS szervere. Esténként mindig találsz ott játékosokat. TS direkt link az oldal tetején látható. Játszani most nem tudok, de feljövök TS-re ha kellek. -
CactuS
Arcképgyáros
Van esetleg valaki TS/mumble közelében, aki tudna nekünk kicsit sgíteni/magyarázni pár dolgot? Mumble elérhetőséget tudok esetleg.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
orientcx
őstag
válasz Htibimor #11972 üzenetére
professzor baphomet, az 1.3-as űrjogi kar dékánja bölcs indoklása itt olvasható(még én, a Fed bugris is értem, és emlékezni is fogok még rá...még úgy kb 6 percig, óra indul)
[ Szerkesztve ]
-
-
CactuS
Arcképgyáros
Csináltunk cimborámmal egy közös group-ot. Ilyenkor együtt tudunk küldetéseket csinálni? Vagy csak mining/discovery mehet közösen?
-
Htibimor
senior tag
válasz orientcx #11967 üzenetére
Én sem szoktam, de ezt rendesen bekaptam! Na jó az onion head! De az tévedés volt, nem én szállítottam! Ja és most ezért nem fogom újra kezdeni, az biztos!!!
[ Szerkesztve ]
Core i52500k@4,5, 16gb ddr3/1600, 2x128gb Corsair SSD, 500 gb Samsung SSD, ASUS GTX970 STRIX 4GB, Corsair GS600 táp, LG 27EA73LM-P
-
orientcx
őstag
-
orientcx
őstag
-
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Rakamaz #11957 üzenetére
Köszönöm neked is és baphomet-nek is. Meg is lett, közben le is adtam a questet. Kicsit fostam a scannelés miatt aztán leesett, hogy mivel kültéri állomás (Volta station) így lehet még nem is scanneltek volna. Minegy 4% hullom bánta.
Persze a következő mission már majdnem annyit ad, mint az összes pénzem 56k, rabszolga szállítás.
-
orientcx
őstag
válasz baphomet #11956 üzenetére
"Rajzoljon az ember neked szép folyamatábrákat?"
-
Igen, igen, baphomet bácsi, az az ábrás verzió kell nekem! Aztán halacskák legyenek ám rajta! Meg kacsák! És ha még azt is megfejted, miért kaptam a büntit, akkor neked adom a holnapi spenótadagom(ha meg nem fejted meg, akkor a holnaputánit is)[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
válasz orientcx #11954 üzenetére
Rajzoljon az ember neked szép folyamatábrákat, mikor nem ragasztod ki a szélvédőre.
Bounty-t már nem lehet kifizetni, az rajtad marad (a célkereszttel együtt a hátadon), amíg el nem évül (hetül, hehe). Elévülés után legacy fine-ná válik, azt befizetheted abban rendszerben, ahova szól, de nem kötelező, viszont, ha elhalálozol egy ilyen helyen, akkor felkerekítik vele a biztosítási díjat.
(#11955) CactuS Supercruise-ban a Weak Signal Source-okba ugorj be, előbb-utóbb ott lesz valamelyikben.
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
Felvettem egy küldit, ami jól jövedelmező, csak éppen stolen goods-ot kell összeszedni az adott rendszerben. Ezt az adott rendszeren belül hogyan találom meg? (a silent mode-os berepülésről beszéltünk korábban azt majd kipróbálom élesben )
Ez lenne a küldetés: [link]
[ Szerkesztve ]
-
orientcx
őstag
Kaptam 6.000 Cr bountyt a buksimra. Azt mondjuk elképzelni sem tudom, vajon miért, de kaptam(tán karácsony van, vagy mi) két napja azt a kevés időt, amit a pilótaülésben csücsülhettem, azt egy outpost, és a tőle teljes 3.05 Mm távolságra lévő HI Cz között töltöttem. Ráadásul olyan színtársulat adományozta, akik ezen az outposton nem is érdekeltek, tehát ők nem is adhatták, itt nem is vagyok wanted. A CZ felé vezető roppant hosszú úton(mint mondottam, 3,05Mm) nem találkoztam senkivel, egy CZ-ben pedig viszonylag nehéz feladat a zöldet összekeverni a pirossal. Bár piramidális baromságokat vagyok képes elkövetni, de ekkora kretén tán még én sem vagyok, azért nekem is megvannak a magam korlátai(még akkor is, ha napról napra minden tudásomat latba véve igyekszem is ezeket az IPSZ eskümhöz híven tágítgatni). Fogalmam sincs, kire nézhettem csúnyán, és mire ez a durci. Viszont úgy látszik, én még mindig nem fogtam fel azzal az együgyű Fed buksimmal, hogy hogy is van ez az 1.3 óta, ugyanis a határidőt megszabták, de befizetni sehol nem tudom. Ez most a befizetési, vagy az elévülési határidő? Mert ezt ugyanúgy nem értem, mint azt, hogy mire kaptam
doktorált valaki 1.3 űrjogból?
-
gigafun - Én bezzeg soha nem féltem, én az irányítópultra feltett lábakkal boostolva dokkoltam ki már elsőre....izé...az a néhány tonna használt pelus nem az enyém... úgy kértek meg, hogy vigyázzak rá..hát... amíg visszajönnek....azok...úgy ott....arra[ Szerkesztve ]
-
Htibimor
senior tag
Így már jobban ment. A boost is tényleg segített. A leszállás is érdekes volt. A docking computer is rám hozta a szívbajt. Érdelesen manőverezett, de végül is szépen letette. Kiteszi a landing geart, mert én inkább kiraktam?!
-
orientcx
őstag
válasz rtitusz #11944 üzenetére
A chaff tényleg szemetelésnek számít, de így csak a pitiáner pilóta szaktársak csinálják. A nagy királyok nem chaff-el, hanem 118 t arannyal, vagy palladiummal űzik ezt a nemes sportot(ahogy én anno Asp-os koromban tettem, nem visszakapcsolva a cargo hatch-ot)
-
orientcx
őstag
Hát én akárhogy próbálgatom ezt az FDL-t, nagy hajók ellen nekem nem nagyon vált be. Rohadtul hiányzik róla a nagy cannon, de a huge HP-re csak lézert érdemes tenni. Közepes, és kis mókusokra hihetetlen jó, de egy konda PP-jét meghámozni pulse lézerekkel elég macerás művelet(a Pythonnal a 3 ágyúval szerencsétől függően elég 2-5X bekopogni, és máris tárva-nyitva az ajtó). Persze végül is bármilyen járművet be lehet vele utalni a bontóba, de macerásabban, és pláne hosszadalmasan, és ez mondjuk egy zsúfolt CZ-ben, ahol közben tucatnyi rohadt kis vérszívó vakargatja a pajzsodat, az bizony nem szerencsés. Ahogy a mondás is tartja, az idő shiel cell bank. Viszont az is igaz, hogy ha gond van, akkor pár boost, és max csak a kondenzcsíkot tanulmányozhatja a konkurencia. Ha a farkas komának ilyen gépe lett volna, csóri gyalogkakukk pályafutása is igen rövid lett volna. Összefoglalva szép, meg jó, meg minden, de nagyágyú nélkül félkarú óriás(Eagle)
Mellesleg be kell vallanom, velem is komoly gondok vannak, most vagy a pár hét kereskedés, + kihagyás miatt épült le a (harmatos)tudásom, vagy az 1.3 piszkált bele a mákos tésztába, de minden nehezebben megy(és most nem a szokásos idiotizmusomról beszélek, hogy pl ha lőni akar az ember, akkor nem árt rábökni a HP deployed gombra, vagy hogy nem okos dolog összecserélni a boost gombot a tolatással(néha ilyen is van ), meg ilyesmi, hanem effektíve ügyetlenebb vagyok)u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem
-
-
duvi
nagyúr
válasz Htibimor #11941 üzenetére
A megszokott középpozicionálás helyett, emelkedj fel a levélbedobó felsző széléig. Az Anaconda egyedi felépítése és pilótakabin elhelyezkedése miatt, kell egy kis idő amíg érezni fogod a hajó méreteit. A kabinnézethez képest nagyrészt alul helyezkedik el a hajó nagyobb része.
[ Szerkesztve ]
-
Htibimor
senior tag
Hát az első felszállásom nem sikerült a Condával! Beszorultam, ki kellett lépnem a menübe mielőtt szétlőnek. Persze kaptam büntetést is. Ezt még gyakorolnom kell.
-
feldeci
tag
Nem szaladt valaki véletlenül bele olyan állomásba, ahol van 5A frame shift drive? 5B-t már sokat találtam, 5A-t egyet sem, 4 órája keresem, kezdek frusztrált lenni
-
duvi
nagyúr
válasz kozi71 #11929 üzenetére
Felszálláskor csak a radaron tudod ellenőrizni, hogy vannak-e a közeledben.
(#11930) e00dgy
Pedig már rég belinkeltük ide is[ Szerkesztve ]
-
kozi71
senior tag
Felszállásnál, hogyan lehet hátam mögé nézni? Már ütköztem emelkedés közben másik hajóval, jöhettem is vissza büntetést becsengetni.
high tech, low life
-
duvi
nagyúr
válasz CactuS #11922 üzenetére
- A Játék támogatja a különböző fejkövető rendszereket. Legtöbben a FaceTrackNoIR-t használjuk, mivel ez a legolcsóbb megoldás. Persze vannak jóval profibb alternatívák is, de ezek jóval drágábbak. Ebben a topicban részletesen is olvashatsz a témáról.
- Csempészésnél mindig arra kell vigyázni, hogy ne scanneljenek le, mert akkor jön a bünti. Nagyobb állomások esetében ajánlott egy Heat Sink Launcher beszerzése és használata. Ez egy extra hűtőmodul, ami instant visszahűti a túlmelegedett hajódat. Csempészéskor a így érdemes használni. Megközelíted az állomást kb. 4 Km-re és bepozicionálod a hajódat az állomás bejáratával szembe (levélbedobó nyílás). Elindulsz és aktiválod a Silent Running funkciót, amivel jelentősen lecsökkented a hajód jelkibocsájtását, ezért jóval nehezebben észlelik a hajódat. Ennek viszont az a hátulütője, hogy megszűnik a pajzsod és leáll a rendszerhűtésed is, ami nagyon gyors túlmelegedéshez vezet. Ezért lesz szükség a Heat_Sink_Launcherre (HSL). Amikor figyelmeztet a hajód a túlmelegedésre, akkor aktiválod a hűtőmodult, ami kidobja a hőcserélőt és azonnal visszahűti a hajódat. A HSL-nek töltetei vannak, ezért be kell osztani a használatát. A lényeg, hogy minél gyorsabban bejussál és leszálljál. Ezután egyből kapcsold ki a Silent Runningot, (mivel már nem kell félned a scanneléstől) hogy ne süljél meg! Ilyenkor elindul a normál hűtés és a pajzsvisszatöltés is. A fent leírtak csak nagyobb állomások esetén használandók. Kisebb Outpostoknál nincs scnannelés, tehát ott simán le tudsz szállni az illegális rakománnyal isSzerk:
Látom nincs hiány segítségben Ezért is szeretem ezt a topicot Nincs még egy ilyen jó közösség az egész PH-n.[ Szerkesztve ]
-
baphomet
senior tag
-
kozi71
senior tag
válasz baphomet #11924 üzenetére
Eddig mázlim volt, pedig a cliperrel sem könnyű beférni. De igazából a büntetés összege már nem zavar. 16E volt eddig a legmagasabb, de a csempész árú 350 körül volt, szóval akár automatával is mehettem volna. De
amíg kishajóval megy az ember addig számit minden ezer pénz.Már láttam 2.5 milliós küldetést is persze elit rang kell hozzá...
A pynthonhoz is kell vagy három hónap mire jó lesz valamire, szállításon kivűl.
kondáról nem is álmodozom.[ Szerkesztve ]
high tech, low life
-
gigafun
senior tag
Több megoldás van az észrevétlen bejutásra.
Az egyik a Silent Running. Ilyenkor megszűnik mindenféle hőkibocsátás, ezért gyorsan melegszik a hajó belseje. Ilyenkor le kell kapcsolni minden nélkülözhetű modult, hogy minél kisebb legyen a hőtermelés, még a pajzsot is. Tulajdonképpen szinte csak a hajtómű megy. A pajzs hiánya miatt elég kockázatos, és el kell sütni egy-két heat sink launchert.
A másik két módszer sokkal biztonságosabb. Kérsz leszállási engedélyt, és mielőtt az állomás közelébe érsz, kidobsz egy, vagy több heatsink-et, mert ha hideg a hajó, nehezen tudnak bemérni. Itt is ki kell kapcsolni a fölösleges hőtermelő modulokat, de a pajzs maradhat, ami leszállásnál nem hátrány.
A harmadik az, hogy a bejárat előtt használod a chaff launchert, ami zavarja a szkennerüket, és nem tudnak szkennelni.
Persze kombinálhatod a második-harmadik megoldást.
Van egy negyedik is, én így szoktam, de néha engem is kitör a frász saját magamtól. Ez pedig az, hogy az állomástól kb 3 km-re még boostolok egy utolsót a kondával, és legalább kétszázzal söprök befelé. Ez két dolog miatt necces:
1. Eltévesztem az irányt, és nekicsapódok a falnak,
2. Túl későn boostolok, és nem tudok megállni az állomás végéig.
Eddig még mindig megúsztam.
(vagy nem így kell lekopogni?) -
baphomet
senior tag
Outpost nem szkennel le, szinte semmi rizikója azokon a csempészésnek, nem kell lopakodni sem általában. Nagyon ritkán lehetnek rendőrhajók outpostok környékén is, azok viszont kiszagolják, ha vaj van a füled mögött.
(#11923) kozi71
Ez is mehet a híres utolsó mondatok rovatba.
Állomásokon az a biztos, ha silent mode-ben megyünk. Ha az állomás úgy dönt, hogy leszkennel, akkor 10mp-en belül le kell szállni, különben jön a bünti, ha az állomás végén van a leszállópálya, már nem biztos, hogy elég annyi idő.
Az, hogy eddig megúsztad nem jelenti azt ezután is meg fogod. Én buktam már le silent módban is, mikor sikerült több, mint fél percig szerencsétlenkedni a levélbedobó környékén.[ Szerkesztve ]
-
kozi71
senior tag
A zárt bázisra is be lehet menni anélkül, hogy lefülelnének. Szépen megközelíted, 4km körül kéred az engedélyt, pont a bejárattal szemben, a zöld oldalon és szépen egyenletes sebességgel bemész,nem szabad fennakadni semmin, sem ütközni. Outposton ilyen gond nincs, jöhetsz mehetsz minden probléma nélkül.
Lehet kapni fejmozgás követőt de ahhoz nem árt a három monitor. Egynél a szemednek kényelmetlen, mármint fejed fordul szemddel visszalesni.Kifelé menet illegális árúval megrakodva, nem árt sürűn nyomkodni a boost-t és olyan irányba menni ahol nincsenek rendfenntartó hajók. Aztán amint enged ugrani már menni is. Mert kifelé is büntethetnek.
[ Szerkesztve ]
high tech, low life
-
CactuS
Arcképgyáros
Fogok, köszi. Hát a megsüléssel a traning alatt is voltak gondjaim az első ugrás után kicsit nem figyeltem, csak néztem, hogy milyen jól néz ki, aztán elkezdett a pilóta (meg a hajó) pirosra sülni.
Ebben a videóban valami fejmozgást követő rendszert használnak? Próbáltam a joystick-en beállítani, hogy lehessen nézelődni az egyik gomb+Hat switch-vel, de nem igazán jött össze. A másik, amit néztem, hogy a csempészésnél igazából annyi a lényeg, hogy a dokkolási engedély kérése után még azelőtt beérjen az ember az állomásra (a leszállással már nem sietnek, csak a bejutással. De mi van akkor, amikor "kültéri" a leszállópálya?) mielőtt le tudják scannelni? Tehát semmilyen extra cucc nem kell hozzá?
-
duvi
nagyúr
válasz CactuS #11916 üzenetére
Kezdésnek jó lesz. Eleinte kevés a pénz, ezért abból kell gazdálkodni, ami van. Amennyiben szállítani fogsz, akkor a cargo kapacitás mellett a Frame Shift Drive fejlesztése legyen az elsődleges prioritás. Ebben az esetben Fuel Scoop (FS) nem nagyon fog kelleni, mivel állandóan állomások között fogsz ingázni ahol mindig tankolhatsz. Ezért inkább a plusz cargot javasolnám. Persze ad egyfajta biztonságérzetet a FS, hogy ne ragadjál az űrben ha elszámolnád magad és kifogyna a tankod. Powerplay óta ez se komoly gond, mivel tudunk egymásnak üzemanyagot vinni, ha valaki bajba jutna. A FS használatával óvatosan, mert az első próbálkozásoknál könnyű megsütni a hajót
Mindig figyelj az Insurance (biztosítás) összegére. Ha megsemmisülne a hajód, akkor vissza tudd vásárolni és ne kelljen hitelt felvenni. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz Viper26 #11917 üzenetére
Ezt előtte neked akartam írni, csak a név kimaradt: Cimborámnak - akiről nemrég meséltem, szintnén megvette, sőt vett mellé egy T. Hotas X-et is - Win 7 alatt voltak gondjai, hogy nem ismerte fel rendesen és csinált hülyeségeket a játékban + USB Hubra volt kötve a Joy. Aztán azt hiszem töltött le hozzá drivert + levette a Hubról, utána megjavult.
-
CactuS
Arcképgyáros
Köszönöm, ez tiszta lego, marha jó.
Így elsőre mennyire lőttem mellé? Adder bányászni. Adder szállítani, akár hosszútávra is.
Lövöldözésben én - még - béna vagyok, így a Gimball ágyúkat preferálnám. Árban első körben minimál lenne a költség, ezért nem is tettem bele maxos cuccokat. Refineryből azt hiszem azt olvastam, hogy legalább olyan kellhet, ami 2 félét tud és az az 1C, ha jól értelmeztem.
Bár azt hiszem első körben a szállítás marad, mert az kb 50k-val olcsóbb megoldás. A kérdés az, hogy kell-e a fuel Scoop, vagy helyette inkább egy 2T-s cargo rack? Utilityből esetleg valami védelem a kiszedés ellen?
Diopapa: mi az az EDinfo?
[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz CactuS #11909 üzenetére
igen, alapból kisebb az adder raktere de nagyobbra tudod bővíteni mint a haulerét. Az adderé max 26 tonna lehet, a hauleré 22t Az addernek nagyobb a tankja is. Hasonlíts össze minden elemet a 2 hajó között és döntsd el te
A táblázatban lévő összes helyen árulják, a dátumok csak azt jelzik mikor néztek rá utoljára, hogy ott valóban kapható-e. Max egy frissítéssel szedhetnek ki hajókat egy egy állomásról de nem valószínű. Szóval amit ott látsz azok közül bárhova mehetsz. Mondjuk érdemes lehet ezek közül High Tech rendszert választani mert ott több az alkatrész is....ha egyből fel is akarod szerelni a hajódat.PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
duvi
nagyúr
"Ki lehet belezni a hajót, vagy lehet venni valami raktérbővítő modult, hogy több, mint 4x-esére növekszik?"
Minden hajó moduláris felépítésű. Vannak fix modulok, amikre csak egy bizonyos eszköz tehető fel, de itt is cserélhetünk fejlettebb modulra. Az internals modulok szabadon változtathatóak. Ez azt jelenti, hogy a játékstílusunk szerint legózhatjuk össze a hajónkat. Aki szállítani szeretne, az főleg cargo modulokat pakol fel. Aki harcolni, az inkább pajzs és armor növelőket... stb. Esetedben elég, ha a Ship Stats bekezdés alatt rányomsz a Trading Ship fülre és máris a maximális cargo kapacitást mutatja minden elérhető hajónál. Hauler max. cargo 22T, Adder max. cargo 26 T. Arra vigyázz, hogy az itt mutatott maximális cargo értékek csak a pajzs beáldozásával érhetőek el!!! Ezt nem javasolnám, főleg kezdő játékosoknak! Persze az arányok így is megmaradnak, tehát az Adder kicsivel többet tud szállítani akkor is, ha meghagyjuk a pajzsot. Itt előre össze tudod legózni a hajóidat és láthatod, hogy mennyibe fognak kerülni. Adder és Hauler. Nagyon fontos paraméterek az össz energiafelhasználás és az ugrótávolság! Mindig figyelj a Power oszlop alján látható energiaértékre! Több mint 100%-ot mutat, akkor nem tudja kiszolgálni a reaktor a hajómodulokat, ami leálláshoz vezethet! Lehet ugyan a modulprioritásokkal játszani, de ezt még hagyjuk, hogy ne legyen egyszerre túl sok infó Amennyiben fejleszteni/cserélhetni szeretnéd a modulokat, akkor Hi Tech rendszereket keressél a Galaxis mapon (szűrést használva), mert ezeknél sokkal nagyobb az elérhető modulválaszték.[ Szerkesztve ]
-
kozi71
senior tag
Ez meg az adder. Nekem ez jött be.
De ennél olcsóbb is lehet, nem kell bele a kettő A0 shield booster, és úgy már energia sem kell annyi hozzá.
Én egyáltalán nem tuningoltam, egy nap alatt bejött vele a cobra ára.[ Szerkesztve ]
high tech, low life
-
kozi71
senior tag
Minden bázoson más és más a választék, de általában a kisebb hajók vannak mindenhol.
Térképen ráböksz a bázisra, ott kiírja van-e hajópiac azon a bázison.
Igen, lehet bővíteni alap helyzethez képest a raktér számát. Viszont cserébe le kell mondani olyan alkatrészről ami nem létfontosságu.[ Szerkesztve ]
high tech, low life
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz mettek #11907 üzenetére
A linken lévő hajót néztem, de eddig nem tűnt fel a táblázat. Itt egyébként mindig azt kell nézni, hogy hol bukkant fel legutoljára a hajó? Vagy ha egyszer felbukkant, akkor onnantól már lehet kapni?
Azt jól látom, hogy elvileg a Haulernek nagyobb a csomagtere? Adder cargo capacity: 6 t vs Hauler 8 t. Ugyanakkor Itt ha rendezem a táblázatot azt írja, hogy a max cargo 26 vs 22 tonna. Ki lehet belezni a hajót, vagy lehet venni valami raktérbővítő modult, hogy több, mint 4x-esére növekszik?
Igen, elvileg Yakabugai rendszerben loggoltam ki, a térkép szerint fent északon az ismert térkép szélén, közel Eravate-hez.
Ha minden igaz, akkor elég gyorsan oda tudok érni: Yakabugai jump: 4.38 ly -> Chamunda, jump: 6.49 ly -> Eravate.
Cimborámnak - akiről nemrég meséltem, szintnén megvette, sőt vett mellé egy T. Hotas X-et is - Win 7 alatt voltak gondjai, hogy nem ismerte fel rendesen és csinált hülyeségeket a játékban + USB Hubra volt kötve a Joy. Aztán azt hiszem töltött le hozzá drivert + levette a Hubról, utána megjavult.
[ Szerkesztve ]
-
Viper26
nagyúr
Erre van valamilyen megoldás?
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
-
VitoSagi
tag
válasz mettek #11904 üzenetére
KnockOut87: Jó kis hajó az az elején szerintem, én is szerettem. A Hauler kevesebbet tud szállítani és kevesebb a HP rajta, az Adder már kisebb hajók ellen harcba is vihető akár. Persze nem arra való, de ha muszáj 1-1 Cobra vagy akár Viper már lepofozható vele ha ügyes az ember.
CactuS: Nyilván az engedmény mindig jól jön, de egy Adder vagy hasonló esetében ez csupán "tizenpárezer" Cr, míg egy Anaconda vásárlásnál már "tizenpármillió". Ahogy érzed.
[ Szerkesztve ]
ED:H - CMDR Vito Stark - Dangerous / Entrepreneur / Pathfinder
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz mettek #11904 üzenetére
Ezeket is érdemes lehet megvenni az akciós helyen? (Fusang?) Vagy az valami messzi-messzi galaxys, ahova a sidewinderrel nem igazán jutok el ebben az életben?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos az üzleti célú hirdetés!
RÉSZLETES, FOLYAMATOSAN
FRISSÜLŐ FAQ
AZ ÚJ JÁTÉKOSOKNAK
Ha szeretnél felkerülni a PH játékoslistára, küldj egy privát üzenetet duvinak, az alábbi formában:
PH név – játékbeli név - platform
- Bemutató Elite Dangerous: Beyond – Chapter 1
- Bemutató Elite Dangerous: Horizons bemutató (Xbox One)
- Teszt Elite: Dangerous teszt (Xbox One)
- Hír Jövő év elején jön az Elite: Dangerous - Odyssey
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous 2.4 The Return
- Hír Megjelenési dátumot kapott az Elite: Dangerous PS4-es kiadása
- Hír PlayStation 4-re is megjelenik az Elite: Dangerous
- Hír GC 2016 - Komoly bővítést kap az Elite Dangerous (PC, XO)
- Hír Elite: Dangerous - Steamre költözhet az, aki a fejlesztőktől vette meg a játékot
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Chrome
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Politika
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- PlayStation 5
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- További aktív témák...
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest