- Synology NAS
- Milyen routert?
- Linux kezdőknek
- Trump meglépte: készül a stratégiai bitcoin-tartalék
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Direct One (műholdas és online TV)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Google Chrome
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcsabo
senior tag
válasz
MittuDomain_ #60298 üzenetére
Van amikor csinál..... De ez promo és akkor nincs se kupon se pontbeváltás.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
MittuDomain_ #60298 üzenetére
Nekem is volt kuponom elvileg, de nem engedte használni.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
MittuDomain_ #60295 üzenetére
Jelenleg igyekszem kitrükközni a rendszerből valami kupont, egyelőre sikertelenül. Sajnos app-ból is ennyi, nem csinál olyat mint az Ali.
-
xcsabo
senior tag
Me too, me too
Nem bírtam kiMax eladok 1-2 lámpát és akkor egálban leszek
[ Szerkesztve ]
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
MittuDomain_ #60295 üzenetére
Tulajdonképp nincs szükségem rá,
de ennyiért szerintem nagyon megéri. Ráadásul akár ajándéknak is tökéletes, mert beépített töltése van. Priority Direct Mail-al rendeltem (Shipping time:6-14 business days) +1.76$ ért, így remélem még idén ideér.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Zoli-bácsi #60292 üzenetére
Vááá!!!
Még nem rendeltem meg, de remeg az ujjam a buy it now gomb felett... -
WestBam
Topikgazda
válasz
Zoli-bácsi #60292 üzenetére
Nekem Basen és Shockli is van itthon, mindkettő jól működik. A Nitecore is, csak az rohadt drága
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
MittuDomain_ #60271 üzenetére
Nem bírtam ki, rendeltem egyet én is.
Már csak akku kell hozzá.
-
FBLLMAG
senior tag
-
Tartarus
tag
válasz
WestBam #60287 üzenetére
Adok nekik egy újabb esélyt. Korábbiakból van még néhány, már néhánynak a kapacitása is erősen megzuhant, úgy kellett párba válogatnom őket. Elvileg beszállítót/gyártót váltottak azóta, külsejük is egészen más. Nem akarok senkit meggyőzni a jóságukról, mert fogalmam sincs amit most árulnak milyen minőségűek. Amiket ezen az oldalon teszteltek 2évvel korábbiak. Alternatívaként írtam akinek messze lenne az Ikea..
NiMH akkukhoz csak egy Voltcraft ipc-1l töltőm van, azzal mért kapacitásokat majd leírhatom, ha valakit érdekel. Csak idő dönti el mennyire használhatóak. -
Vlah
tag
válasz
WestBam #60287 üzenetére
Én is megörököltem egy garnitúra nimh akkut, amikben egy közös volt, hogy álltak pár évet ismeretlen töltöttségi szinten. A panasonic akkuk egy kivételével tudják a kapacitásuk 80%-át, a tronicoc, ami nem halt meg teljesen, max a felét. Maxell is beszart, láttam régi ikás és vartás akksikat is, azok is viszonylag jó állapotban voltak. Ja meg láttam olyat, amit kibontottam a csomagból újonnan, gyanúsan könnyű is volt volt benne kb 2-300 mAh. persze ráírva 3200 mAh volt...
-
WestBam
Topikgazda
-
Tartarus
tag
Nézzétek meg ezeket a görbéket. Lidl-ös Tronic most lesz, holnaptól 2222Ft/8db, Ladda meg ugye 2000Ft/4db. Szerintem bőven megéri a Tronic. Teszt szerint kb ugyanannyit bír mint az Eneloop Pro is akár..
LADDA
TRONIC eco 2400
Teszt szerint csak kapacitásban marad el egy parányit a konkurensektől, de szerintem ezért kellő kompenzáció a fele ár ikeáshoz képest.[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
Aha értem köszönöm! Csak annyi baj van ha megrendelem valami 5000 csak a futár 7000Ft meg nem akarok adni ezért.200+km lenne ahol meg tudnám venni az megint egy olyan... Szóval sajnos nekem az ikea opció az nem valami jó. Ha valakinek a közelében van és megvenné majd elküldi nekem az jó lenne természetesen küldeném az árát. Vagy más opciót kell keresnem...
-
Gargouille
őstag
válasz
Zoli-bácsi #60280 üzenetére
Asszem 20%-ot adtak rá. 16ezer valamennyi volt szállítással ha jól emlékszem.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
Gargouille #60279 üzenetére
Mennyi volt kuponnal, ha szabad kérdezni?
-
Gargouille
őstag
Megjött a második YLP Panda 3R (ez ajándékba lesz), ezt sem fogta meg a vám. Az Orosz kollégák ismét brillíroztak, tracking szerint vasárnap még Szentpéterváron volt, kedden délben meg a kezembenyomta a postás. Most vagy a tracking nem uptodate, vagy a farkasok kergették a magyar határig a postásukat, de hamar itt volt.
Köszönöm a kuponkódot még egyszer Zozz!
-
HardSanyeee
őstag
Nekem is megérkezett az akciós Zanflare F2, köszi a kupon kódot a linkelőknek, ennyit simán megért!
Pár gondolat így első kézbefogás után:
- A csomagolás igényes, ajándékba is simán adható, övcsipesz, karpánt és pót tömítőgyűrű is van a dobozban.
- Az összeszerelés minősége teljesen korrekt, jó súlya van, jó érzés kézbefogni.
- Az SMO reflektor meglepően nagy, ami a kis méretű leddel párosítva igen messze világít.
- Van színhőmérséklet választási opció.
- A hosszából és a zárókupakos gombból adódóan a mód váltás néha nem esik kézre.
- Esztétikailag kicsit érdekes, hogy a töltöttség jelző led (ami egyébként pozitív, hogy van) nincs egy vonalban a Zanflare és a hot felirattal (bár ez biztos csak engem zavar)
- A mód kiosztás kicsit furcsa, a 15 -> 50 lm váltáskor kevésbé érződik az ugrás, mint 50 -> 200 lm esetén. Személy szerint a legalsó fokozatot lejebb vittem volna 5-10 lm környékére.
- A stroboszkóp mód nem kikapcsolható, szomorú.Ezek jutottak eszembe hirtelen, bár nem tökéletes, de korrekt lámpa
-
Vlah
tag
Bármilyen nimh akkumulátor jobb lesz, mint az alkáli elem, mert azok sokkal jobban bírják a nagy áramot.
Ez a rettenet több, mint egy A-t fogyaszt, miközben egy elemet nem kéne 2-300mA-nél jobban terhelni.Az ajánlott eddig is a Ladda volt, ami a legnépszerűbb eneloop átcsomagolt változata kb 2000 HUF 4 db az Ikeában.
-
dik
őstag
Majd azért figyelemmel kísérem a napokban az eseményeket hátha valaki tud link-t vagy valamit valami jófajta ilyen aksit illetően ami ebbe való. Valami reaktor kellene ebbe a kis szutykába, hogy talán érjen valami...
Köszönöm előre is! -
ZozzV6
senior tag
-
xcsabo
senior tag
válasz
MittuDomain_ #60271 üzenetére
Akku nekem meg nincs. Melyiket érdemes? 40t?
-
gyapo11
őstag
válasz
MittuDomain_ #60255 üzenetére
Én éppen keresgélek edc lámpát, de ebben fixen beépített az akku, az alacsony tartományban csak 10 vagy 150 lumen, nincs 0 áramfelvételi lehetőség, szóval passzoltam.
-
ZozzV6
senior tag
SP33 sokkal butább és gyengébb is 1000 lumennel turbóban. Mindenképp az EC01 éri meg jobban. Amúgy az EC01-et is a Sofirn gyártja Astroluxnak. Nézzétek meg a gombot a körülötte lévő gyűrűvel ugyanaz mint a Sofirn C8F vagy SP40 valamint az USB csati gumi dugőja az SC31 és SP40-el megegyező. plusz a felületkezelése is nagyon Sofirnes.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #60263 üzenetére
Eloxálás minősége sokkal jobb a Convoynak és ők nem hagynak éles részeket a lámpán.
-
xcsabo
senior tag
Szerintem sem csúnya kimondottan. Persze ízlések. Más csak az a kérdés, hogy van-e rá szükségem. Ennyi az eldöntendő kérdés. Még mindig fejlámpára vadászok, oszt ilyenekbe botlok.
-
Zoli-bácsi
senior tag
-
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #60259 üzenetére
Nekem nagyon bevált. Megvan az XHP...2 ledek tipikusan kissé sárgás koronája meg a bezel viszonylag éles így nem egy zsebbarát, de egy kis csiszolással finomabb lett. 1000 lument tud sokáig tartani és úgy röhögve 150m felett visz. 3000 lumen fölött van a max de az csak 1-2 percig. Töltője is jó. Nem hosszabb egy S2+-nál és kisebb a feje mint egy C8
-
xcsabo
senior tag
Elég olcsó most az EC01. Érdemes megvenni szerintetek?
-
MittuDomain_
őstag
Imalent LD10 most 18,90$ kuponnal.
Érdemes vele szórakozni, vagy tök felesleges játékszer? -
ZozzV6
senior tag
SST40: 2200 lumen és 220000 kandela
Osram white flat 1mm2: 800 lumen és 481000 kandela (épített)
SBT90.2: 4500-6000 lumen és 510000 kandela (ki tudja, majd lemérem)
Az SBT90.2 maga egy 30-40$-os led. Megpróbálok külön szerezni olyat és van még pár ötletem mibe kéne tenni[ Szerkesztve ]
-
dik
őstag
válasz
FBLLMAG #60240 üzenetére
Csak úgy ér valamit. Ha persze ezt tudom ilyen elem zabáló nem veszem meg az tuti. Milyen fajta aksival lenne ez a legtutibb? Típus kellene ami a legtovább bírná benne. Itthon van pár de régiek nem valami acélosak már. Talán egy próbát megér. Ha azzal sem akkor pánikszerű selejtezés lesz...
-
holderes
tag
Hl01 elindult már valakinek?Nov.29.óta "professor"van .
[ Szerkesztve ]
-
xcsabo
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #60242 üzenetére
Rendeltem este kettőt. Ma reggel már fel is adták.
-
xcsabo
senior tag
válasz
Zoli-bácsi #60239 üzenetére
Az nincs.... Csak a másik.
-
Vlah
tag
válasz
Zoli-bácsi #60230 üzenetére
Van még most is, nézdd meg!
-
Gargouille
őstag
válasz
Zoli-bácsi #60221 üzenetére
Ez nagyon csinos kis lámpa! Ennyiért igen jó vételnek tűnik.
-
Vlah
tag
válasz
FBLLMAG #60220 üzenetére
Az, hogy mekkora a szórt fény korongja, attól függ, hogy milyen mély a refi. Azért az is megoldható, hogy a vágyaidnak megfelelő legyen. Szerintem kb alapból olyan a szórt fénye az f2-nek is, mint az XL50-nek. A led csere nem is befolyásolja ezt, csak a spot és a korona lesz szűkebb.
-
Zoli-bácsi
senior tag
A Mankernél akciós az U11 is [link]
Bár nem tudom hogy milyen és még így se olyan olcsó, azért hátha valakit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
FBLLMAG
senior tag
Az lehet, de annak nem lesz 10 év szavatossága. Távolabbra, messzebb, 3AAA -s lámpának inkább a LL T2 -est használom, mivel ez szélesebb fénykörrel világít hasonló távon, hasonló fényárammal. Az a F2 azért elég szűken fog világítani. A Maglite XL50 esetében is van szélesebb fénygyűrű, ami használhatóbbá teszi. És az az időzített visszalépés az üzemidőn segít. Természetesen ha kell, bármikor visszaléptethető a max fényáramra. Mostanában a Fenix is kezdi másolni ezt.
-
PHM
addikt
válasz
ZozzV6 #60213 üzenetére
Az első hasonló kinézetű nyomógomb volt, nem néztem a magasságát.
De azt hiszem, ez már az: [link](#60212) vince: Igen, a nyomógomb is a kapcsolók nagy halmazába tartozik,
de ha bemegyek az alkatrészboltba, és kérek egy 6x6 mm-es, 4,3mm magas,
felületszerelt kapcsolót, elég bután fognak rám nézni.
Mint ahogy a csengőhöz való szerkezetet sem hívja senki kapcsolónak. -
ZozzV6
senior tag
válasz
janakbacsi #60214 üzenetére
Ez a led korong hátulja
-
FBLLMAG
senior tag
Ahogy nézegetem a Maglite termékeit, az utóbbi idők, évek fejlesztéseivel, megint az élre kerültek az AA / AAA -s lámpák világában.
MICRO Maglite 2AAA - gyertyaként is használható, 100 m hatótávval rendelkezik (én még nem láttam 2456 cd fényerővel 1 db 2AAA -s lámpát sem, hamarabb rendelkeznek 600 cd, 700 cd, vagy 900 cd fényerővel). Fókuszálható, változik a középső fénykör átmérője. Igaz, csak 1 fokozattal rendelkezik. Ha megveszem, nálam már ez lesz a 3. generáció. Mind működik, az egyes alkatrészei egymás között cserélhetők.
Maglte XL200 - A giroszkópos vezérlése a mai napig egyedülálló. Rendkívül gyorsan állítható a fényárama, a mai kor követelményeinek a fényárama, papíron gyenge, nem felel meg. Ám használva a 6600 cd fényerő a legtöbb esetben, otthoni körülmények között, egész használhatóvá teszi. Nem kell sem "50x kapcsolni", sem "percekig nyomva tartani a kapcsolóját", hogy a megfelelő funkciót, fényáramot elérjem. És természetesen ez is megáll a talpán, a gumi gyűrűjével még a szőnyegen is.
Maglite Mini PRO+ - Ez is giroszkópos. Fejjel lefele fordítva indítja az ECO fokozatot, a többi esetben a max fokozat indul. Gyertyaként is használható, így közvetlen a lámpából jön a fény, akár 350 lm. Nem a plafonról visszaverődő fényről van szó. Nagyon tisztességesen bevilágítja a környezetét, még a szabadban is. És 2AA -s lámpából sem túl gyakori a 8100 cd fényerő, 180 m hatótáv.
Maglite XL50 - Ez az alap XL sorozatú lámpájuk. Mindössze 200 lm fényárammal rendelkezik, de a 220 m hatótávot, 12000 cd fényerőt teljesíti. A legtöbb lámpa, ebben a méretben, hasonló fényerővel rendelkezik (vagy ennyivel sem), de sokkal magasabb fényárammal (igaz ez sokkal fényesebb szórt fényt jelent, többszörös fogyasztással).
Maglite ML50 L / LX - A gyártó ezt ajánlja túrára. 2C / 3C kivitelben is kapható. 500 lm / 600 lm fényáramot biztosít, 300 m körüli hatótávval, 20000 cd fényerő elérésével. Az oldalamra felcsatolható tartó gyűrű segítségével igen könnyen használható. Az alacsony fényáram végett, nemcsak az üzemideje tisztességes, de nem is forrósodik. A C NiMh akkuból találtam 5 Ah -sat is és már AA/C adaptereket is beszereztem. A C elem is elég széles körben elérhető, nálunk 2,50 EUR / db áron.
A Maglite termékeire jár a 10 év gari.
-
janakbacsi
őstag
szerintem nem, csak a kapcsoló elég.
-
vince
őstag
válasz
janakbacsi #60208 üzenetére
Ha csak a kapcsoló rossz, akkor én a helyedben besétálnék az első elektronikai alkatrészboltba, biztosan tudnak adni olyat, amire kis forrasztás után ki tudod cserélni.
-
janakbacsi
őstag
válasz
janakbacsi #60208 üzenetére
vagy talán ez?
[link] -
janakbacsi
őstag
elemlámpám kapcsolója tönkre ment sajnos. tudna valaki linket adni, hogy honnan tudnám beszerezni? illetve a beszerelésben tudna segíteni valaki? köszönöm szépen.
ez lehet az?
[link][ Szerkesztve ]
-
-
1stVikman
senior tag
válasz
Gargouille #60202 üzenetére
Ok, köszi.
Akkor ajándékötletnek lehet rendelek egyet. Meg egyet magamnak, csak hogy legyen ilyen is. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
sarajhvh #60203 üzenetére
A szén-cink elemeket ezekben az új lámpákban már nem használnám. Se nem tud elegendő áramot leadni, és a kapacitásuk is gyenge. Egyedüli előnye, hogy ócó.
Duracell AA alkáli elemről írtam. Ez alkáli. Bárhol kapható, 3 A leadására is képes, ha kell a teljesítmény, ugyanakkor, ha elégséges az alacsonyabb fényáram, akkor tisztességes üzemidőt biztosít, mivel akár 2800 mAh kapacitás is megtalálható benne. Hátránya, hogy kifolyhat. Ezért időnként ellenőrizni kell.
Li-Fe elemek mint pl. az Energizer Lithium eleme, könnyebbek, alacsony önkisüléssel (akár 10 - 15 évig is elraktározhatók), ezek is képesek 3 A leadására, huzamosabban. Nem csökken annyira a belső kapacitásuk magasabb áramleadás esetén sem. -40 °C -tól 60 °C -ig üzemelnek. 2900 - 3000 mAh kapacitással rendelkeznek.
Li-Ion akkus 1,5 V -os akkuk (AA). Léteznek közvetlen USB töltéssel is (nem kell külön töltő). Kb az 1900 mAh -ás NiMh akkuknak felelnek meg. 1,5 V feszültséget merülésig tartják. Alacsony önkisülés jellemzi ezeket. 1,6 A áramleadásnál korlátoz a védelem, tehát max 1,6 A leadására képes. Bármikor rátölthető, nincs memória efektus.
NiMh akkuk (AA) - én az Eneloop akkukat preferálom. Soha sem folynak ki. A fehér normál használat mellett 2100 ciklust bír, 10 év alatt 70% -ra csökkenhet a kapacitása. -20 °C -tól ezek is működnek. Akár 10 A leadására is képesek. A fekete 1 év alatt még a kapacitása 85% -át megtartja, a fehér esetében 3 év után még a 70% kapacitás megvan (meglenne, de én használom is a lámpáimat
). A LADA akkuk meg olcsóbbak. Próbáltam már FUJITSU, GP, AGFAPHOTO, Tronic akkukat is, AAA méretben is. Évente 1x elég frissíteni az akkukat.
[ Szerkesztve ]
-
Misser
tag
Szerencsére elfogyott a manker AA lampajabol a nicha verzió. Sporoltam 18$-t :)
-
FBLLMAG
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest