- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
berisz
újonc
válasz
Laccoss #83645 üzenetére
kb. annyira, mint ahogyan az "Útválasztó" != "Router", de egyébként aki nem ismerné ezt a szót, annak leírtam hogy kommunikációs kontextusban mit értünk alatta. Ezzel ezt részemről lezártnak tekintem.
Esetleg az eredeti problémával kapcsolatban valami érdemi hozzászólás?
-
Laccoss
addikt
válasz
4Grider #83639 üzenetére
De honnan tudod, hogy nem gyenge, ha nem próbáltad ki router módban az ONT-t, és Bridge módban meg alacsony a sebesség?
Brige módnál beraksz egy plusz kábelt, meg egy routert, és máris 2 hibalehetőség. Persze ha értesz hozzá, megoldod ügyesen, de a fórum alkalmi látogatói nem ilyenek.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
qqcqqc #83640 üzenetére
Jó lesz az 1Gb/s-nek is, durva lenne az 1GB/s
Én átkötés előtt jeleztem már, hogy bridge-be kérem, nálam nem kellett várni se, mert előtte is gigabites netem volt, csak az optikai aktiválásnak az idejét, a szerelő 1 órát mondott rá, ezt nem tudom meddig tartott, mert utána el kellett mennem. -
válasz
Laccoss #83638 üzenetére
Nálam az átkötéskor a szaki ránézett a routeremre (MI3G) és rögtön javasolta a bridge átállítást. Be volt minden állítva az addigi szolgáltatáshoz. A bekötést teszteltük előszőr az ő laposán, valami mester belépési kóddal. Megvolt a 1GB/s, utána bridge, az enyém felépítette a kapcsolatot. Akkor minden rendben. 2 nap volt, mire nekem is meg lett az ezres (péntek délután volt az átkötés, én voltam aznap az utolsó). Azóta sem volt gondom.
-
Laccoss
addikt
válasz
M_AND_Ms #83637 üzenetére
Szerintem bekötéskor még nem érdemes kérni. Bekötik, megnézed, minden rendben van e, megkapod e az 1Gbites sebességet, nem rossz semmi. Majd ezután kérheted a bridge módot, mert ha egyből bridge-be kéred ki sem tudod a netet próbálni, majd mondják, hogy az a gép gyenge, vegyél jobb routert stb.
-
Sziasztok! Előre is elnézést, ha volt már téma a következő. Ma húzták be a lakótelepen az optikát a lakásba. Eddig 100as netem volt, UTP kábelen érkezett. Most viszont optikán is szintén csak a 100MBit megy. Egy Huawei beltérit raktak be 4 LAN porttal. Az 1000-es nethez esetleg szolgáltatói engedélyezés is kell vagy ennek automatán gyorsulnia kellene a régi sebességhez képest? Én sajna nem voltam itthon mikor behúzták, így nem tudtam megkérdezni. Az asztali gép azt írja 1000MBit a kapcsolat az UTP csatin.
-
berisz
újonc
válasz
qnadam #83632 üzenetére
Elképzelhető, hogy a Szaturnália haverja.
Amennyiben viszont komolyan kédezted:
A látens szó rejtett, lappangó-t jelent.
DE! A(z) (adat) kommunikációban (picit pongyolán fogalmazva) azt a mérhető időtartamot jelenti ami egy kérés kiküldése, és a ráadott válasz között eltelik. -
Loretto
veterán
válasz
szabonagyur #83620 üzenetére
Sajna egyikben sincs signál a mostanin kívül. Esetleg újra kell ilyenkor indítani? Feltételezem letiltva nincsenek.
-
Loretto
veterán
Sziasztok
A HG6544C melyik portjai gigásak? Ma voltak 1000-es netet kötni, bridge mód aktív, mögötte Asus AC65P, de ezt látom.
Vagy nincs összefüggés?Köszi a segítséget!
-
pw12345
aktív tag
válasz
adika4444 #83577 üzenetére
3. gépet pofoztam életre, hogy nem-e nálam van a gond mielőtt
felhívtam a Digit, hogy hát b-ik lenni netnek. Maaarha nehezen kibogozta a csávó, hajnal kettőkor, hogy valami helyi buherálás van, de nem kaptam meg hírlevélben, amit, ugye nem kapok, hiába iratkoztam fel?
Meg, hogy neten meg tudom nézni... de ő is rájött, hogy hülyeséget mondott. Mire befejeztük már éledezett a net. Másnap jönnek a szomik, hogy nálam sem volt net és mennyi kötbért kapunk? Mondom nem volt, de be kellene jelenteni, hogy legyen...Kötbért, ja.
Haver 2 7-ig ázott intenzíven, mert a felső lakó eltűnt másfél hónapra
és szétment a nyomóvezeték. 5 nap után került elő a szövi, de nem zárták le a vizet, mert, akkor a felső emeletek is víz nélkül maradnak és hová vezetne az? Leoltották a kismegszakítókat az előszobában és a vizes blokkban, hogy ne baxxa meg őket az áram,
gumicsizmában, vödörben hordták a koszos vizet a retyóba.
Király lehet bokáig érő vízben, sötétben, fejlámpával gittelni, miközben ömlik rád a mocskos víz.(#83579) iMaverick
Erre mondják, hogy xar ügy.
A társasházi villany miatt már több készülékem ment tönkre és adatvesztésem is volt.Ráadásul nekem nincs hozzáférésem a trafószobához. Majd minden készülékem zavarszűrős osztón van, de az csak túláram és túlfesz ellen véd, a barmok ellen nem. Meg az ellen sem, ha apránként megy el az áram, meg, ha tizedmásodpercre, nullszakiról nem beszélve. Ha hunyorog a kijelző már látom, hogy itt az adatvesztés.
Túlfesz védőm is már megadta magát a kiváló hálózat miatt, látom, hogy a többi házban van áram én meg lapítok a sötétben.
-
berisz
újonc
válasz
adika4444 #83607 üzenetére
A sebességet nem tudom, hogy megvan-e.
DIGINet 1000 (FTTH), a Router-em szimmetrikusan koppan ki kb. 170Mbit/s-nál.A "ping" viszont nálam nem "ugrik" meg.
A standard deviáció 0,7 körül mozog.
Pontosan ez a bosszantó, hogy stabilan gyenge az érték, főleg a ZTE ONT-hoz hasonlítva, már az első hop-nál.
Ezt az értéket a koaxos hálózataim is tudják a hozni.Sajnos a Digi-nél nem sikerült egy hozzáértővel sem beszélnem.
-
Dragon3000
nagyúr
Ez a szokásos hülyeség, bátyámnak a telekomnál mondták ugyanezt, hogy se a wifi nevét se a jelszavát nem lehet megváltoztatni, az usb nem használható, mert az csak szervizhez van... Beléptem és megváltoztattam neki mindent úgy, ahogy kérte és a frimware alapján még hálózati megosztást is tudott az usb-s eszközről, mondjuk arra van külön nas neki is.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000 #83611 üzenetére
Az eszköz alján szerepel nálam is, így nem nagyon kellett szivárogtatni
Gyárilag? Nálam csak a Wifi SSID meg a jelszó van rajta semmi több a ZTE F618-on.
Ahogy feljebb is írtam, csak az autokorrekt kicsit félrement, nekem a szerelő azt mondta, hogy a Wifi kódot sem lehet megváltoztatni amikor rákérdeztem, hogy lehetséges-e.
Szóval ezek alapján nagyon féltik a cuccukat. Vagy csak a szerelő kapott már sok kiszállást a nem hozzá értő userek miatt akik belepiszkáltak, nem tudom.
Na de... rá is jöttem a miértjére. Már a mgerendelés visszaigazolásánál is promózták, hogy vehetek routert akciósan az usanotebook-on, gondolom kapnak egy kis jutalékot ha az ő kódjukkal vásárol valaki.
-
Dragon3000
nagyúr
Van egy alap beállítás náluk, amit a user nem tud babrálni, ezen nem fognak senki kedvéért változtatni max a bridge módot, így ha van valami gond, mindenkinél egységes a beállítás, mondjuk lehetne az alapértelmezett, hogy a lanok látják egymást, de ez van. Ha nem tetszik az embernek, 3700-ért lehet venni 5 portos gigabites switch-et és megvan oldva a gondja vagy drágábban egy normális routert, ahol mindent szabadon lehet állítgatni..
Szóval ezek alapján az user/digi párost sem kötik a felhasználó orrára csak valahogy kiszivárgott gondolom vagy kitalálta valaki.Az eszköz alján szerepel nálam is, így nem nagyon kellett szivárogtatni
-
cof
veterán
válasz
CirrMee #83608 üzenetére
Azt megértem, hogy nem adják a kezembe, azért admin. Viszont azt nem, hogy akkor kérésre miért nem unbindelnek. Vajon mi hátránya származik a szolgáltatónak abból ha én itthonról, itthon elérem a belső hálózatomat. Nem értem.
Aztán még azt sem tudom, hogy egy szerelő/technikus is tudja-e az admin kódot, hogy át lehessen vele állítani itt helyszínen. mert egyébként a PPPOE kapcsolat módosításához nem kell admin jog. Viszont nekem pl. bekötésnél azt mondta mikor kérdeztem, hogy a Wifi kódot meg lehet-e válaszolni, és nemleges választ kaptam. Nem láttam miket csinál, mert a telefonjával állította be.
Szóval ezek alapján az user/digi párost sem kötik a felhasználó orrára csak valahogy kiszivárgott gondolom vagy kitalálta valaki.
-
szabonagyur
félisten
Ha már mindenki méricskél, gondoltam megnézem most mit tud itt a net NYH-n.
Sajnos a gépem semmi extra, C2 Q6600 4GB RAM, 128-as SSD Archer C6 routerrel, Huawei HG8121H a DIGI cucca
-
-
cof
veterán
válasz
Calogero #83605 üzenetére
Igazad van, nem fogalmaztam elég pontosan, ez volt a válasz.
Tisztelt Ügyfelünk!
Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató által kihelyezett eszköz jelenleg routed módban működik. Az eszköz felhasználó által korlátozottan elérhető firmware felülettel került kiadásra, egyszerű, otthoni felhasználásra alkalmas beállításokkal.
Abban az esetben, ha Önnek nem felel meg a routed módban működő ONT eszköz beállíthatósága, szíveskedjen saját eszközt (routert) használni, és kérje kihelyezett eszközünk úgynevezett bridge módba történő átállítását.
Szolgáltató részről további beállítás nem lehetséges, azt Önnek egyedileg kell megoldani.
Szolgáltatásainkkal kapcsolatban bármilyen jellegű kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal. Munkatársaink a nap 24 órájában elérhetőek a 1272-es telefonszámon.
Köszönjük megértését!
Kiemeltem a lényeges részt, csak nem értem akkor, hogy miért nem tudják azt fránya pipát kivenni kérésre...
-
cof
veterán
válasz
Laccoss #83597 üzenetére
Igen, ez az egyetlen probléma van csak a Digis eszközökkel, hogy minden csatlakozást elszeparál a másiktól. Egyébként teljesen használhatóak lennének a szolga eszközök is, már akinek nem kell az 5 GHz Wifi, mert pl a ZTE F618-nál is mind a 2 port Gigabites, ellentétben azzal amit olvastam róla, hogy a LAN2 csak 100-as.
Én rákérdeztem, hogy nem lehetne-e megoldani. Azt a választ kaptam, hogy alapból már ilyen firmware kerül rá amihez csak user felhasználó van, szóval nincs admin felhasználó sem, hogy távolról esetleg ők be tudnák állítani. Aztán, hogy igaz-e azt nem tudom.
-
berisz
újonc
Üdv mindenkinek!
A véleményeteket szeretném kérni, hogy lehet-e reklamálni a túl magas látens idő miatt:
Adott két különböző helység.
Mindegyikben DIGI FTTH.
ONT-k bridge-ben.A NIC névszerveréhez a látens idő:
Egyikben: 4,9ms / ZTE ZXHN F668
Másikban: 11,1ms / Huawei HG8143A5Ha indítok egy traceroute-ot (a BIX-en keresztül megy):
Az első hop minden esetben a 10.0.0.1 címen történik:
Egyikben: 1,1ms / ZTE ZXHN F668
Másikban: 6,8ms / Huawei HG8143A5
És ez a nagyon durva eltérés!!!A DIGI-nél megreklamáltam.
A válasz:
"Az Ön által jelzett problémára, jelen esetben a magas ping értékekre sajnos nincsen konkrét garantált értékünk, így arra felelősséget nem tudunk vállalni."- Szerintetek okozhatja-e a Huawei gyengesége, a ZTE-hez képest?
- Lehet-e esetleg kérelmezni, hogy egy másik típusú eszközt kapjak?
- Lehet-e saját optikai SFP modult használni?
- Bármi ötlet?
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Kingston KC2000 500GB M.2 PCIe (SKC2000M8/500G)
- Nagyon különleges Lenovo laptop!! (i7, HD4600 + Nvidia GT755M + GT755M, SSD, cserélhető VGA, SLI!!)
- Videokártya Hűtés Segéd 92 - 120 mm Ventikhez / 3070 3080 3090 4070 4080 4090 Ti Super / AMD-hez is!
- 9700x februári vásárlás,foxpost az árban
- Gran Turismo 7 - PS4
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest