- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Milyen routert?
-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
tudi13
aktív tag
válasz
kavicska93 #78648 üzenetére
Ez kevéske lesz sajnos az 1000-es nethez. Csak 100-as LAN és WAN van rajta.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
kavicska93 #78648 üzenetére
Nem lesz jó a gigás nethez...
TP-Link TL-WR841N a portjai csak 10/100-t tudnak ( Fast Ethernet ) a Gigabithez pedig 10/100/1000 kell.
Ezt maximum AP módban érdemes rendszerbe illeszteni , hogy Wi-Fi-t sugározzon.
-
kavicska93
friss újonc
TP-Link TL-WR841N
-
4Grider
nagyúr
válasz
kavicska93 #78645 üzenetére
Ha van a Digi ügyfélszolgálathoz hozzáférésed, akkor kérd át bridge módba az eszközt és tedd utána saját routered, hogy az építse fel a kapcsolatot. Ehhez az is kell, hogy tudd a felhasználói nevet és jelszót.
Ha ezekkel nem rendelkezel, akkor a marad a második megoldás:
A saját routereden olyan adminisztratív ip címet állítasz be, ami megfelel a huawei eszköz LAN-jának. Pl. ha a Huawei 192.168.1.1-en érhető el, akkor mondjuk a saját eszközödnek beállítod a 192.168.1.2-t. Ha ez megvan, akkor letiltod róla a dhcp kiszolgálót, majd ezek után (és csak ezek után) a huawei eszközzel összekötöd, de nem szokásos módon, hanem az egyik LAN lábát használva. Így az eszközöd a Huwaei által biztosított LAN-t fogja továbbadni. Ha van rajta wlna beállítva, akkor pedig megmarad a saját WLAN-ja, de az is ugye a Huawei által biztosított netet fogja szórni.
Nem írtad egyébként, hogy konkrétan milyen típusú routered van... -
sfdrakex
nagyúr
válasz
kavicska93 #78645 üzenetére
Kérd át a Digis Huawei ontot bridge módba, kösd utána a TP linkedet, azon állítsd be a pppoe csatlakozást.
Ha ez nem válik be, vegyél egyet az összefoglalóban lévő ajánlott routerek közül, és az intézze a pppoet, állíts be rajta 5 Ghz wifit is.
-
kavicska93
friss újonc
Sziasztok,
Sajnos informatika terén nem vagyok jártas, de nemrégiben költöztem párommal Kecskemétre egy albérletbe és diginet 1000 es internet van a lakásban. Van egy alap Huawei eszközbe kötve az optikai net. ( wifi-t sugároz, de egy szobával arébb néha kriminálisan lassú tud lenni, illetve ps4-en nem tudok online játszani mert folyton szakadozik utána visszagyorsul) Van egy régebbi 2 antennás tp-linkem ami előző lakhelyemen 500-as neten teljesen jól működött, összekötöttem a Huawei-jel de ezen vagy iszonyat gyenge netet vagy szinte semmit se sugároz. meg van egy Repaterem is de azt szóra se méltassuk.)
Mi lehet a hiba, mit csináljak hogy egy stabil jó netem legyen.Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
TeeJay
félisten
válasz
sfdrakex #78640 üzenetére
egy albérlő lakik ott kb. szerintem csak telefonon netezik és belső udvar így vélhetően nincs olyan vészesen sok 2,4GHz wifi
újépítésűben úgyis vasbeton a födém az 2emelet múlva már bőségesen eleget árnyékol
1 nappali 1 hálószoba oda elégDe majd vasárnap kiderül mit hova kell majd fúrnom
Csak gondoltam szólok hogy 15-ben FTTH-t aktiválnak a lakóknak hátha van remény máshol is pesten idén FTTH-t kapni -
TeeJay
félisten
válasz
herdsman12 #78638 üzenetére
mert ha annak a környékén jön be akkor lakáson belül nem alakítjuk át csak bejön az optika oda megy az ONT és a koax meg LAN marad ahogy eddig. vagy lehet LAN nem is kell mert az ONT-ben van wifi
-
TeeJay
félisten
vasárnap megyek unokatesómmal párja lakásához mert jönnek DIGI szerelők FTTH-ra átépíteni az FTTB-t és kérdéses fúrni kell-e majd vagy jó lesz a régi hely ahol bejön a kábel
illetve lehet kell majd konnektort csinálnom az ajtó fölé meg ONT-t felfúrni falra15. kerület Hubay Jenő tér újépítésű társasház
Megkérdezem már majd a szerelőket hogy mikor jönnek mondjuk 18-ba panelbe végre -
sfdrakex
nagyúr
-
st1lo
csendes tag
Sziasztok,
A mai naptól nálam is be lett üzemelve a DIGINet 1000! Juhéééé
Az ONT készülék típusa ZTE ZXHN F618.
Panel lakásban lett beszerelve, ezért a kérdésem egyenlőre csak annyi lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata, hogy egy router hozzáadása mennyivel tudná megnövelni a jelet?Egyedül a legtávolabbi szobában van csak 1-es jelerősség, s ott kellene valamivel erősebb jel. Eddig egy régi 2 antennás TP-Link routerem volt (ami nem jó, mert csak 100 Mbps-t tud) és azzal is hasonló volt a jelerősség.
Egy több antennás router mennyivel tudna javítani a helyzeten? Gondolkodom a vásárláson (max. 20 ezer forintig), de nem vagyok teljesen meggyőződve róla, hogy jobb lesz a helyzet. Előre is köszi a válaszokat! -
atua
aktív tag
válasz
Borisz76 #78629 üzenetére
Nem azzal van baj, hogy dolgoznak, hanem, hogy nulla a kommunikáció.
Az eredeti tervek szerint tavaly év végéig kellett volna befejeződnie az optikai átállásnak, de felénk még semmi sem történt, és senki sem tudja, mikor fog. Ha tippelnem kellene, ez még évekig el fog húzódni.
Ettől függetlenül semmi bajom nem lenne a 100/100-as netemmel, ha olyan lenne, mint régen. Régen stabil volt és hozta mindig a maxot. Mostanában ingadozik a sebesség, illetve, ami sokkal bosszantóbb, napi szinten szakad a net, hol 10-20 másodpercre, hol percekre.
Az meg egy másik (költői) kérdés, hogy az "átállás" alatt miért kell nekem ugyanannyit fizetnem a 100/100-as netért, mint másnak a gigásért?
Ja, és ha jól láttam, akkor hűség esetén már csak egy hónapra kaphatsz kedvezményt.
Csak szerintem kezd a digi is elkurvulni?! -
Borisz76
nagyúr
Tavaly nyáron! volt szerencsém kihallgatni egy beszélgetésben 3 mérnököt. Arról volt szó, hogy Hajdúszoboszlónál a vasúti sínek és a Keleti Fócsatirnán átívelő vasúti híd felújítása közben a sínek mellett hány szál optikai kábelt kell húzniuk.
Ha jól emlékszem akkor 48 szálról volt szó. Persze redundáns a rendszer ezért ezt egyből duplázzák is ha jól értettem.
Tehát a gerincvezetékeket már tavaly nyáron telepítették folyamatosan.A lényeg, hogy hozzánk végfelhasználókhoz mostanában ér el az optika de bizony rengeteg munka van mögötte és nem egyik napról a másikra terem....
Ebből is adódhat ez a rengeteg leállás, lassulás. Sok új kábelt fektettek és ezeket mind integrálni kell a meglévő rendszerbe úgy, hogy közben azért használni is lehessen.
Nem olyan egyszerű mint elsőre gondolnánk! -
Túzok22
senior tag
válasz
Dragon3000 #78626 üzenetére
Mondjuk ebben igazad van. Akármelyik szolgáltatónál lehetnek településként eltérések, de az már azért ne legyen megengedett hogy egyik településen pl jó, a másikon szétesik az összes adó a tv-n, a netsebesség drasztikusan visszaesik, a ping meg az egekben van. Oké hogy lehetnek kis eltérések, de hogy ekkorák az azért már durva és minősíthetetlen.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Dragon3000 #78622 üzenetére
Érdekes. Nekem még szerencsére nem volt bajom a T optikával soha se.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Dragon3000 #78620 üzenetére
Jó de ez így nem állapot, nem is szabadna megengedni nekik hogy idáig fajuljon a dolog. Én pl csak a tv-vel vagyok a DIGI-nél, a nettel meg a telefonnal a T-nél. Érdekes a T-nél szinte soha sincs probléma, 1000/1000 és abból tökéletesen jön a 800/800, a ping meg mindig 5 - 6ms.
-
Túzok22
senior tag
válasz
melbourne #78618 üzenetére
Központi hiba van a DIGI-nél, egy csomószor kockásodik/elmegy a tv, rengetegen panaszkodnak az országban, hogy megnövekedett a ping és visszaesett a sebesség. Valami nagy gáz van a központban, csak hallgatnak.
Egy csomó településen ez van a tv-vel meg a nettel már több hónapja és nem csinálnak semmit se annak érdekében hogy jó legyen és ne köszönjön vissza a hiba állandóan.
Valami tönkrement nekik a központban és kihat a fél országra.
-
melbourne
csendes tag
Sziasztok!
Drasztikusan lecsökkent a net sebességem. Érdeklődnék hogy van-e ilyen jellegű probléma másnal is?
Le: 11,8 Mbps Fel: 94,6 MbpsHely: Szeged-Rókus
300/75 Mbit/s garantált a DIGINet 1000-nél
Routerem: RT-AC66U_B1
Kivagyok véve a Natolásból
ONT eszközt bridge módban van. -
snakess
csendes tag
Sziasztok! Most fognak hozzám optikai kábelt behúzni a lakásba és ezzel kapcsolatban lenne kérdésem hogy a kábelt amit behoznak mennyire lehet hajlítani? Mert nálam adott egy kábelcsatorna ahol hozhatnák a kábelt,de viszont hogy ahová szeretném oda hajlítani kell majd a kábelen és ahogy tudom ez üvegszálas kábel és esetleg ez megtörhet vagy lehet ezt egyáltalán hajlítani? Bocsi ha hülyeséget kerdezek,de aggodom hogy össze vissza kell ,ajd fúrni a lakást a kábel miatt. Előre is köszi a válaszokat!
-
Masato
tag
Sziasztok,
Ezen a grafikonon jól látszik, hogy minden este van kisebb-nagyobb gond. Lehet, hogy valami routerük fingott ki, csak persze kussolnak.
Valamikor 2019 februárjában vettem észre, hogy megszűnt a bix felé az 1 ms-os pingem, meg sokszor leesett a sebesség. Írtam nekik, de persze magasról lesz*rták. Azóta a sebesség többnyire stabilizálódott, de az 1 ms pingemnek asszem örökre búcsút inthetek.
Pécelen vagyok és úgy tűnik, ez a körzet került némileg szopóágra. Ha információim helyesek, akkor pl. Fót ugyanebbe a körzetbe tartozik, de pl. a szomszédos Maglód nem. Sajnos ott nem tudok egyelőre méréseket csinálni.
-
r3dsnake
nagyúr
-
4Grider
nagyúr
válasz
r3dsnake #78604 üzenetére
Bridge-be akkor tetetsz szolgáltatói eszközt, ha a saját routereddel szeretnéd felépíteni a pppoe kapcsolatot és a saját LAN-odat menedzselni.
A fos (néhány dolláros) szolgáltatói eszközök egy normális (mondjuk az összefoglalóban szereplő ajánlott) saját routerrel szemben nem igazán tudnak versenyezni. -
adika4444
addikt
válasz
Túzok22 #78599 üzenetére
Bix.hu-ra a szokásos 1--5 ms környékéről 20 és 50 közé felment.
Jelenteni nincs igazán mit, a pingre gari nincs, a sebesség meg megvan. Ráadásul ha más is tapasztalja, akkor jellemzően nagyobb területi hiba, és amúgy is észlelik.
Igen, mostanság valóban megszaporodtak a hibák a szolgáltató háza táján, bár felém ha néha zuhan a sebesség vagy nő a ping, akkor sem száll el, ami végül is elég jó...
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - 40AS Lenovo ThinkPad USB-C dokkoló (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest